GENEL - 21 Mart 2012 Çarşamba 19:39

İZMİR`DE MEYVELİ NEVRUZ KUTLAMASI

A
A
A
İZMİR`DE MEYVELİ NEVRUZ KUTLAMASI

Ulusal Parti İzmir İl Başkanı ve parti üyeleri, Nevruz bayramının ırkçı terör zihniyeti ile gasp edildiğini belirterek, Nevruz`un Türk geleneklerine ait bir bayram olduğunu belirtti.
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi`nde düzenlenen basın açıklamasında partililer, Nevruz`un Kürtlerin değil Türklerin bayramı olduğunu ifade eden yazılı pankartlar açtı. Nevruz kelimesinin Türk geleneklerinde yeni yılın ve baharın gelişinin kutlama bayramı olduğunu ifade eden Ulusal Parti İzmir İl Başkanı Bülent Güvençalan, okuduğu basın açıklamasında, Türklerin barış ve kardeşlik içinde kutladıkları bayramın, bölücüler elinde terör bayramına dönüştürüldüğünü, ırkçı terör zihniyetinin oluşturulmak
istendiğini öne sürdü. Güvençalan, "Alışveriş merkezlerine bomba koyan, otobüsleri molotoflayan, askerimizi polisimizi şehit eden bu ırkçı terör zihniyetinin Nevruzla ilgisi bulunmamaktadır. Bugün Nevruz Bayramı gasp edilmektedir. Geleneklerimize, tarihimize sahip çıkmalıyız" dedi.
Basın açıklamasının ardından partililer, vatandaşlara muz, portakal, mandalina, çağlabadem, kivi, armut ve elma bulunan 7 çeşit meyve ikram ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Zencirci’nin tasarruf uygulamaları meyvesini veriyor İsrafı önlemek ve belediye gelirlerinin verimli kullanılmasını sağlamak için önemli bir masraf olan akaryakıt konusunda adım atan Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci belediye araçlarının sevk ve idaresinin tek müdürlük bünyesinde topladı. Zencirci, havuz sistemiyle araçların takip ve kontrolünün artık sağlıklı bir şekilde yapıldığını ve ciddi oranda tasarruf sağlandığını ifade etti. Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci belediye mali düzenini tesis etmek ve sürdürülebilir bir finansal yapı kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Akaryakıt tasarrufuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Zencirci hizmetlerin aksamadan artan bir grafikle yükseldiğinin de altını çizdi. Zencirci “Göreve gelir gelmez dağınık durumda olan müdürlükler bünyesindeki araçlarımızı tek müdürlük bünyesinde topladık. Kontrol ve denetimin tek elden olması araçların ihtiyaca ve önceliğe yönelik kullanımının önünü açtı. Yaptığımız hesaplama ve incelemeler neticesinde 2023 yılı Ekim ayı sonu ile 2024 yılı Ekim ayı sonu karşılaştırıldığında yaklaşık 30 bin 144 litre mazot, 7 bin 414 litre ise benzin tasarrufu olduğunu gördük. Tabi bunun 5 aylık bir süresinin göreve gelmeden önce ve uygulamamız dışında kaldığını da ifade etmekte fayda var” Araçlardaki akaryakıt kullanımının düşmesinin, hizmetten kısarak değil keyfi ve gereksiz kullanımı önleyerek sağlandığının altını çizen Başkan Zencirci, bu yönde yeni uygulamaların da hayata geçirileceğinin sinyalini verdi. Zencirci, “Akaryakıt tasarrufu denince bunun hizmetlerden kısarak sağlandığı gelmesin. Biz sadece keyfi ve gereksiz kullanımı önleyerek, aktif denetim sistemi ve tek birimden yönetim sistemiyle verimli bir kullanım düzeni oluşturduk. Sosyal belediyecilik uygulamaları çerçevesinde araç imkanı olmayan hasta ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik taşıma hizmeti, ilçemizde kurum ve kuruluşlar dahil belediyemiz bünyesindeki öğrencilerimizin hizmetinde kullanılmak üzere araç tahsisleri gibi kamu yararına hizmetlerimiz artarak devam ediyor. Öte yandan bu tip tasarruf uygulamalarını tüm birimlerimizde gerçekleştirecek kamu kaynağını, halkımızın parasını korumaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Ankara Ticaret Bakanlığı döner, iskender ve hamburgere ilişkin gramaj denetimi yaptı Ticaret Bakanlığı, Ankara Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, bazı işletmelerde döner, iskender ve hamburgerin gramaj belirtilerek satılmasına ilişkin denetim gerçekleştirdi. Ticaret Bakanlığı tarafından ticari teamül ile yerleşmiş satış usulü olarak, ağırlığı ölçülerek ve farklı gramajlarda satılan döner ürünü ile iskender ürünü ve yaygın olarak tercih edilen hamburger ürünü özelinde tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması, doğru ve eksiksiz olarak bilgilendirilmesi ile tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilmesini amacı ile; sektörde bu alanda faaliyet gösteren işletmelerin tarife ve fiyat listelerinde ürünlerin ayırıcı özelliği olarak gramaj bilgilerine yer verilmesi gerektiği hususunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu bilgilendirmişti. Bilgilendirmenin ardından Bakanlık tarafından ülke genelinde ilişkin denetimler yapıldı. Bu çerçevede Ankara Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ana bileşiği pişmiş et olan döner, iskender ve hamburgerin gibi gıdaların bulunduğu menülerde gramaj bilgisine yer verilmesi zorunluluğuna ilişkin denetim yaptı. Denetimlerde, tarife ve fiyat listelerinde bu ürünlerin içeriğindeki et ve köfteye ilişkin gramaj bilgilerine yer verilip verilmediğine bakıldı. İncelemeler çerçevesinde uygunsuzluk tespit edilen işletmelere her bir ürün için ayrı bir şekilde idari yaptırım uygulanacağı belirtildi.