YEREL HABERLER - 19 Mart 2012 Pazartesi 12:09

ALİAĞA`DA İŞSİZ GENÇLER İÇİN AÇILAN KURS BAŞVURU BEKLİYOR

A
A
A
ALİAĞA`DA İŞSİZ GENÇLER İÇİN AÇILAN KURS BAŞVURU BEKLİYOR

Aliağa’da işsiz gençlere meslek kazandırıp iş edindirecek olan kurslar başvuruları bekliyor. Aliağa Belediyesi, İŞKUR, METEM ve Ticaret Odası işbirliğinde açılacak olan ve geçtiğimiz hafta kamuoyuna tanıtılan kurslara, 21 Mart tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Başvuran adaylar için 22 Mart Perşembe günü mülakat görüşmeleri yapılacak.
Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Fuat Özer, belediyesi ve diğer kurumların bir araya gelerek oluşturduğu Aliağa Meslek Edindirme Seferberliği (ALMES) projesi kapsamında 5 kurs açılacağını hatırlatarak, “Belediyemizce yapılan araştırma ve sanayi kuruluşlarıyla görüşmelerde sanayi kuruluşlarının en çok elemana ihtiyaç duyduğu belirlenen; Mekanik Bakım Onarımcı, Hidrolik Pres Tezgahı Operatörlüğü, Elektrikli Motor Bakım Ve Onarımcısı, CNC Torna Tezgahı Operatörü ve Haddeci, Doğrultma, Paketleme alanlarında kurslar açtık. Bu kurslar, işsiz gençlerimiz için önemli bir fırsat olacak. Proje kapsamında 3 ay METEM’de teorik eğitim, diğer 3 ay da sanayi kuruluşlarında pratik eğitim olmak üzere, toplam 6 aylık bir mesleki eğitim verilecek. Başvuru süresi 21 martta sona erecek. Gençlerimizin, Bu önemli fırsattan yararlanmasını diliyorum” dedi.
6 AYLIK EĞİTİMLE MESLEK VE İŞ SAHİBİ OLACAKLAR
Aliağa’da halen herhangi bir işi olmayan gençlere meslek kazandırarak iş sahibi yapmayı hedeflediklerini ifade eden Özer, “6 aylık Mesleki eğitim sonucunda başarılı olan kursiyerler Özkan Demir Çelik, Habaş, Kocaer Haddecilik ve Kardemir Haddecilik kuruluşlarında istihdam şansı bulacak. Doğrudan istihdama yönelik bu kurslara ilgi olması halinde farklı eğitimlerle projemiz sürecek” diye konuştu.
Aliağa Belediyesi, ALMES projesi kapsamında ilçedeki sanayi kuruluşlarının en çok hangi alanlarda elemana ihtiyaç duyduğunu belirledi. Firmalardan, yapılacak olan bir mesleki eğitimde başarılı olacak kaç kişiyi istihdam edeceği taahhüdü alındı. Alınan Talepler ve taahhütler, İŞKUR ile imzalanan protokol çerçevesinde Beceri’10 UMEM kapsamına alındı. Yapılacak mülakat ve seçmelerle firmalarla işbirliği içerisinde kursiyerler seçilecek. Proje kapsamında üç ay Okulda teorik eğitim, 3 ay da sanayi kuruluşlarında pratik eğitim alacak kursiyerler, 6 ayın sonunda başarılı olursa Sanayi kuruluşlarında doğrudan istihdam edilecek.
Kursiyerler, Meslek eğitimleri süresince, İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ve Genel Sağlık Sigortasından faydalanacak. Kursiyerlere eğitim boyunca günlük 15 TL ücret verilecek.
KİMLER BAŞVURABİLECEK?
Eğitimlere, son 2 aydır herhangi bir işyerinde çalışmamış, İŞKUR’a kayıtlı, lise ve meslek lisesi mezunu, askerlikle ilişiği olmayan, 23-30 yaş arasındaki işsizler başvuracak. İŞKUR kaydı olmayanların kayıtları Aliağa Belediyesi’nde yapılacak. Ayrıca proje hakkında, Aliağa Belediyesi ARGE biriminin "0 232 6161980 dahili 176" nolu telefonundan bilgi alınabilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak T Tipi Cezaevi’nde ilk defa sosyal market açıldı Şırnak T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ilk defa sosyal market açıldı. Kapalı cezaevinde kalan hükümlü ve tutuklular için açılan sosyal markete hayırseverler tarafından bağışlar yapılıyor. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu protokoller çerçevesinde tutuklu ve hükümlülerin ihtiyaçlarını gidermek için sosyal market açıldı. Şırnak T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ilk defa açılan sosyal marketi kullanmak isteyen hükümlü ve tutuklular, ihtiyaçlarını idareye bildiriyor. İdare tarafından hükümlü ve tutukların yaptıkları başvurular değerlendiriliyor ve ardından sosyal marketin kapıları açılıyor. Hükümlü-tutuklular için açılan sosyal market hakkında açıklamalarda bulunan Şırnak T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Serkan Kengil, "Cezaevleri Tevkif Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu protokoller çerçevesinde tutuklu ve hükümlülerin ihtiyaçlarını gidermek için sosyal market adı altında bir birim oluşturduk. İhtiyacı olan ailesinden destek görmeyen herhangi bir ihtiyacını karşılayamayan, kıyafet ihtiyacını karşılayamayan hükümlü tutuklularımız için bu şekilde bir sosyal market oluşturduk. Bizlere ihtiyaçlarını belirtip o ihtiyaçları nezdinde elimizde mevcut ise kendileri psikososyal servisi eşliğinde buradan tedarik edebiliyorlar" dedi. Çocuklar için oyun alanları oluşturuldu Annesi ile birlikte cezaevinde kalmak zorunda olan çocukların daha kolay bir şekilde dış hayata adapte olabilmeleri için oyun alanları oluşturduklarını belirten Kengil, “Aynı zaman hükümlü tutuklu bayanların yanlarında barınan çocuklarının ceza infaz kurumlarında adaptasyonu, ceza infaz kurumlarına girdiklerinde dış dünya ile adaptasyonunu sağlayabilmek için oyun alanları oluşturduk. Çocuk oyun parkları. Burada da ilerleyen süreçte de ziyaretçilerin yanlarında getirmiş oldukları çocukları için onlarında kullanabileceği bir oyun alanı kurduk. Aynı zamanda psikososyal servisimizin hükümlü tutukluları uygulamış olduğu samba ve bağımlılıkla mücadele programlarının yanında bu mücadelede hükümlü tutuklulardan ziyade ailenin de bu mücadeleye katkı sunmaları ve bu mücadelenin içerisinde olmaları için hükümlü tutukluların aile görüş odası, ziyaret mahallemizde oluşturduk oluşturmuş olduğumuz oda da ayın ilk tam haftasında açık ziyaret günlerinde ziyarete gelmiş olan bağımlı olan hükümlü tutuklu yakınlarına manevi rehberlik birimimizde çalışan vaizlerimiz tarafından psikososyal servisindeki psikologlarımız tarafından seminerler ve bazı sosyal aktiviteler yapılmakta. Yaklaşık 3 aydır bu uygulamayı faaliyete geçirdik. Ailelerden de bizlere bugüne kadar yaklaşık 70-80 aileye nüfuz edildi ve olumlu dönüşlerini de görmüş olduk. Katkılardan da çok memnun olduklarını da görmüş olduk” ifadelerini kulandı.
Mersin Üniversiteliler profesyonel yöneticilerle geleceğe hazırlanıyor Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi tarafından hayata geçirilen ’Yeni Nesil Mentorluk Projesi-Tersine Mentorluk Programı’ ile üniversiteli öğrenciler, profesyonel yöneticilerle buluşarak geleceğe hazırlanıyor. Kariyer Merkezi tarafından yürütülen ’Yeni Nesil Mentorluk Projesi-Tersine Mentorluk Programı’, Çağ Üniversitesi ile buluştu. Kariyer Merkezi, Çağ Üniversitesi ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) iş birliğiyle gerçekleştirilen program, üniversitelilerin iş dünyasını daha yakından tanımalarını sağlarken, profesyonel yöneticilerle iş ağını geliştirme fırsatı sunuyor. Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve öğrencilerin aktif olarak katıldığı programda, bazı firmaların yöneticileri mentor olarak yer aldı. 6 farklı grup ve 6 mentor buluşması şeklinde planlanan programda; ’İş Hayatında Gerekli Yetkinlikler, Yeni Nesil İş Arama Kanalları, Etkili LinkedIn Kullanımı, Network’ün Önemi, CV ve Mülakat Teknikleri’ gibi iş dünyasında öne çıkan konularda, üniversiteli öğrencilerle deneyim paylaşımı yapıldı. Öğrenciler, iş ilişkilerinin gereklilikleri ve sektördeki gelişmeler hakkında bilgi edinirken, profesyonel yöneticilerin kariyer gelişimleri hakkında sorulara da cevap aldı. Program sonrasında mentorlara plaket, üniversite öğrencilerine katılım belgesi takdim edildi. Üniversiteliler iş hayatına hazırlanıyor Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, üniversitelilerin iş hayatına hazırlanması için birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. ’Yeni Nesil Mentorluk Projesi’nin, öğrenciler için işverenlerin beklentilerini doğrudan öğrenme ve tercih edilen beceri setlerini geliştirme fırsatı sunduğunu belirten Özada, projenin ayrıca şirketlerin ve yöneticiler açısından da gençlerin perspektifinin öğrenilmesi, kuşaklar arası etkileşimin artırılması ve kurumsallaşma yolunda çalışan bağlılığını yönetme konusunda büyük bir önem taşıdığını kaydetti. Programın ardından Kariyer Merkezi Müdürü Özada ve programa katılım sağlayan mentorler, yeni atanan Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Koç’u ziyaret etti. Ziyarette, Kariyer Merkezi’nin üniversitelere yönelik gelecekte gerçekleştireceği projeler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.
Eskişehir İHA’nın haberinden sonra uyuşturucu yuvasına dönen okulun yıkımına başlandı Eskişehir’de bir yıl önce yıkılması için boşaltılan Tunalı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin uygunsuz şahısların uğrak noktası olduğuna yönelik yapılan haber sonrasında Eskişehir Valiliği konuyla alakalı çalışma başlatıp, binanın yıkımına başlandı. Tepebaşı ilçesi Tunalı Mahallesi’nde bulunan ve 1 yıl önce binanın yenisinin yapılması için boşaltılan Tunalı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin terkedilmiş hali mahallenin tepkisini çekerken, binanın içerisinde tekinsiz ve iddiaya göre madde bağımlısı şahısların bulunması insanları korkutuyordu. İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) konuyu haberleştirmesinin ardından, Eskişehir Valiliği konuyla alakalı harekete geçti. Yıkımına başlanan okulun çatısındaki kiremitlerin aktarıldığı görüldü. Binanın içerisinde de yıkımın devam ettiği binada çalışmaların hızlandırıldığı ve yakında biteceği öğrenildi. “Yıkılması çok iyi bir durum” Eski okulunun uzun zamandır terk edilmiş görüntüsünden oldukça üzüntü duyan İhsan İnak, Valiliğin çalışmasını yerinde bulduğunu belirtti. konuyla alakalı konuşan İnak, “Burası benim eski okulum. Yıkılması çok iyi bir durum. Yoksa burası çok mezbelelik olacaktı. Şimdi en azından yıkılıp yeniden yapılması daha iyi olur. Geçtiğimiz günlerde yangın çıktı, gece vakti itfaiye geldi. Nereden girdilerse tinerciler içeriye girmiş, yıkıp yakmışlar. Ancak şu anda yıkılması emniyet açısından da iyi oldu yani. Çünkü vatandaşların çoluğu çocuğu var. Biliyorsunuz, burada çocuklara her türlü şey olabilir” ifadelerini kullandı.