Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümleri uyarınca İzmir’deki fırınlarda çalışan personele hijyen eğitimi verilecek.Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenecek kurslara İzmir’den start verilecek.
İzmir’deki kursların 20 Mart’ta başlayacağını kaydeden Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanvekili ve İzmir Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Nejdet Durmuş, ’İzmirli fırıncılar bu konuda da Türkiye’ye öncülük etmişlerdir. Kursların diğer illerden önce İzmir’de başlaması bizim tüketicilere saygımızın ve toplum sağlığına duyarlılığımızın bir göstergesi olmuştur’ dedi.
Kursların belirli periyotlarda süreceğini kaydeden Durmuş, ’İzmir’deki kursları Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün hizmet binasında düzenleyeceğiz. Kurslara hangi meslek kuruluşuna kayıtlı olursa olsun tüm fırınlardaki elemanlar katılabilecek. Şoför, hamurkar ve tezgah sorumlusu gibi fırın personelinin katılabileceği kurslara İzmir’in çevre ilçelerindeki fırınlarda çalışan elemanlar da katılabilecekler’ diye konuştu.