YEREL HABERLER - 26 Şubat 2012 Pazar 10:41

GÖZDE MESLEK FOTOĞRAFÇILIK

A
A
A
GÖZDE MESLEK FOTOĞRAFÇILIK

İzmir’de düğünlerde artış yaşanırken, en mutlu günlerini ölümsüzleştirmek isteyen gelin ve damatlar fotoğrafçılara yöneldi.
Gelin ve damatların düğün öncesi hazırlıklarından düğün saatine kadar olan anları fotoğraflamak istemeleri düğün fotoğrafçılığını gözde meslek haline getirdi. Kimileri ‘Banyo kokusu eline bulaşınca fotoğrafçılık mesleğinden kaçmak zordur’ derken, kimileri de ’Para kazanmaktan ziyade bizler sevdiğimiz işi yaparak huzur buluyoruz’ dedi.
En özel anlarını düğün fotoğrafçıları ile paylaşan gelin ve damatlar, ortaya çıkan fotoğraflardan hayli memnun kalırken, fotoğrafçı Ahmet Kaya yaptıkları çekimlerden zevk aldıklarını dile getirdi. Çiftlerin en mutlu günlerinde yanlarında olduklarını ve onların en özel anlarına ortak olduklarını ifade eden Kaya, "Akşam yapılacak düğün için sabahın erken saatlerinde kalkıp, çiftlerle buluşuyoruz. Daha sonra çiftlerin hazırlanma evrelerinden düğün saatine kadar olan tüm anlarını fotoğraflıyoruz. Yaptığımız
özel çekimlerde poz veren gelin ve damatlarda en az bizler kadar yoruluyorlar. Düğünden sonra ortaya çıkan kareler yorgunluğun yerini anlatılmaz bir duyguya dönüşüyor" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da heyelandan faciası: Anne yaralandı, baba ve iki çocuğunun cesetlerine ulaşıldı Samsun’da meydana gelen heyelanda göçük altında kalan baba ve 2 çocuğunun cansız bedenlerine ulaşıldı. Anne sağ olarak kurtarılarak hastaneye kaldırılmıştı.Olay, saat 23.20’de Canik ilçesi Toptepe Mahallesi’nde Lovelet AVM yanındaki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dağdan kopan toprak ve kaya parçaları akaryakıt istasyonunun oto yıkama kısmına düştü. Burada bulunan bir otomobil göçük altında kaldı.İhbar üzerine olay yerine çok sayıda arama-kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler, enkaz altındakileri sağ kurtarabilmek için zamana karşı yarış başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu anne Çiğdem Kaya yaralı olarak enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.İş makinelerinin desteğiyle yapılan çalışmalarda önce göçük altında kalan araca ulaşıldı. Araçta yapılan incelemede, baba Adem Kaya (36) ile çocukları Açelya (5) ve Alya Kaya’nın (7) hayatlarını kaybettiği belirlendi. Cansız bedenler araçtan çıkarılarak Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığına gönderildi.Öte yandan Kaya ailesinin yaklaşık 1 yıl önce İstanbul’dan Samsun’a taşındığı ve baba Adem Kaya’nın bir silah fabrikasında çalıştığı öğrenildi.Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Heyelanda aynı aileden 4 kişi göçük altında kaldı. Anne yaralı olarak kurtarılmıştı. Annenin ayaklarında kırık var, hayati tehlikesi yok. Göçük altında kalan diğer 3 kişiye de ulaştık. Baba ve 2 çocuğunun cansız bedenleri göçükten çıkartıldı” dedi.