POLİTİKA - 17 Aralık 2011 Cumartesi 10:13

GÜRCİSTAN DEVLET BAKANI PAPUNA DAVITAIA EFES`İ GEZDİ

A
A
A
GÜRCİSTAN DEVLET BAKANI PAPUNA DAVITAIA EFES`İ GEZDİ

Gürcistan Diasporası’ndan Sorumlu Devlet Bakanı Mirza Papuna Davitaia, İzmir’in Selçuk ilçesine gelerek Efes’i gezdi.
İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, çeşitli ziyaret ve resmi temaslar amacıyla Türkiye’de bulunan konuk Bakan, İzmir programı çerçevesinde Selçuk ilçesine geldi.
Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı tarafından karşılanan Bakan Davitaia, Meryemana Evi, Efes Antik Örenyeri, Saint Jean Kilisesi gezisinin ardından İsabey Camiini de ziyaret etti.
Daha sonra Şirince köyünü gezen Bakan Davatiai, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı. Konuk Bakan yemeğin ardından yaptığı konuşmada "Burada bulunmaktan son derece mutluyum. Türkiye turizmde de önemli bir potansiyele sahip. Kaymakam Ayhan Boyacı’nın şahsında Türk insanın konukseverliğine bir kez daha teşekkür ederim; çok etkilendim ve buradan mutlu ayrılıyorum. Kaymakam Ayhan Boyacı’yı da ülkemize davet ediyorum. Kendisini ağırlamaktan mutluluk duyacağım" dedi.
Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da Gürcistan Diasporası’ndan sorumlu Bakan Davitaia’yı ilçede ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek, Selçuk’u simgeleyen çeşitli hediyeler takdim etti. Konuk Bakanın gezisine Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanlığı Başkan Danışmanı Makvala Kharebava da eşlik etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da heyelandan faciası: Anne yaralandı, baba ve iki çocuğunun cesetlerine ulaşıldı Samsun’da meydana gelen heyelanda göçük altında kalan baba ve 2 çocuğunun cansız bedenlerine ulaşıldı. Anne sağ olarak kurtarılarak hastaneye kaldırılmıştı.Olay, saat 23.20’de Canik ilçesi Toptepe Mahallesi’nde Lovelet AVM yanındaki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dağdan kopan toprak ve kaya parçaları akaryakıt istasyonunun oto yıkama kısmına düştü. Burada bulunan bir otomobil göçük altında kaldı.İhbar üzerine olay yerine çok sayıda arama-kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler, enkaz altındakileri sağ kurtarabilmek için zamana karşı yarış başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu anne Çiğdem Kaya yaralı olarak enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.İş makinelerinin desteğiyle yapılan çalışmalarda önce göçük altında kalan araca ulaşıldı. Araçta yapılan incelemede, baba Adem Kaya (36) ile çocukları Açelya (5) ve Alya Kaya’nın (7) hayatlarını kaybettiği belirlendi. Cansız bedenler araçtan çıkarılarak Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığına gönderildi.Öte yandan Kaya ailesinin yaklaşık 1 yıl önce İstanbul’dan Samsun’a taşındığı ve baba Adem Kaya’nın bir silah fabrikasında çalıştığı öğrenildi.Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Heyelanda aynı aileden 4 kişi göçük altında kaldı. Anne yaralı olarak kurtarılmıştı. Annenin ayaklarında kırık var, hayati tehlikesi yok. Göçük altında kalan diğer 3 kişiye de ulaştık. Baba ve 2 çocuğunun cansız bedenleri göçükten çıkartıldı” dedi.