ÇEVRE - 18 Ekim 2024 Cuma 09:01

Yurtta hava durumu

A
A
A
Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Çankırı çevreleri ve Ankara’nın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın İç Ege, İç Anadolu’nun güneyi ve Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer hafif zirai don olayı bekleniyor.


Hava sıcaklıklarının iç ve güney kesimlerde 3-6 derece azalacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, İç Anadolu’nun güneyi ve Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.


Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:


Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri kısa süreli sağanak yağışlı 12


İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17


İzmir: Parçalı ve az bulutlu 23


Adana: Parçalı ve az bulutlu 26


Antalya: Parçalı ve az bulutlu 28


Samsun: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17


Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 (Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.)


Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 9


Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 19


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Başkan Uysal: "İnsanlığın geçmişi insanlığın geleceğine ışık tutmalı" Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 9. Kaleiçi Old Town Festivali’nin açılış yemeğinde, insanlığın kültürel varlıklara, kültürel mirasa sahip çıkmadığı takdirde dünyada barışın ve estetiğin azalacağını söyledi. Muratpaşa Belediyesi’nin, bir yanı uçsuz bucaksız maviliğiyle Akdeniz’e açılan, diğer yanı konakları ve begonvillerle çevrili sokakları ve meydanlarıyla tarihe uzanan Antalya’nın tarihi kent merkezinde düzenlediği Kaleiçi Old Town Festivali başladı. Bu yıl 18 ülkeden 23 şehrin katıldığı festivalin gala yemeği Akra Antalya’da gerçekleşti. Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal’ın ev sahipliğindeki geceye Antalya Valisi Hulusi Şahin, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara eşleriyle katıldı. “Geçmiş geleceğe ışık tutmalı” Başkan Uysal, gecede yaptığı konuşmada, festivalin amacının kültür varlıklarını görünür kılmak, kültürel mirasa sahip çıkmak ve yaşatmak olduğunu söyledi. İnsanlığın kültürel varlıklara, kültürel mirasa sahip çıkmadığı takdirde dünyada barışın ve estetiğin azalacağını dile getiren Başkan Uysal, “İnsanlığın hikâyesi, insanlığın geleceği ne kadar yüksek teknolojiyle donanırsa donansın, hayat ne kadar hızlı değişirse değişsin, insanlığın geçmişi insanlığın geleceğine ışık tutmalı ve insanlık geçmişte yaptığı hataları gelecekte yapmamalı” diye konuştu. “Birlikteliğe ihtiyacımız var” Kaleiçi Old Town Festivali’nin bu çerçevede aynı zamanda bir farkındalık çalışması olduğunu aktaran Başkan Uysal, festivalin farklı ülke ve şehirlerle dostlukları kuvvetlendirirken aynı zamanda ortak sorunlara ortak çözüm arayışı geliştirdiklerini belirtti. Başkan Uysal, katkı veren herkese teşekkür ederek, “Birlikte çalışmaya devam etmeliyiz, hem dünyanın hem de şehirlerimizin buna ihtiyacı var” dedi. “Turizmle barışa hizmet” Vali Şahin ise çatışmaların diyalog eksikliği ve önyargılar nedeniyle oluştuğunu vurguladığı konuşmasında şunları söyledi: “Kaleiçi, dünya tarihinin en önemli, en eski antik limanlarından birisi. Tarihte nasıl bu liman barışa hizmet ettiyse bugün de liman etrafında büyüyen Antalya, turizmle ve ticaretle beraber yine barışa, birbirimizi karşılıklı anlamaya ve geleceğe daha güzel bir dünya bırakmaya yarıyor. Kaleiçi Old Town Festivali de daha güzel bir dünya için çalışmanın temellerini oluşturuyor.”
Bingöl BİŞHAK Derneği Başkanı Baysal: ’’Son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadelemiz devam edecek’’ Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. BİŞHAK Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, son günlerde Diyarbakır’da bir araya gelen kendini bilmez haddini maksadını aşan üç beş kişiden oluşan terör örgütü PKK destekçisinin, çözüm süreci diye bir şey ortaya atıp izinsiz gösteri yapmaya çalıştığını kaydetti. Baysal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bu hain ve alçaklar şunu iyi bilsinler ki son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Ülkemizde PKK terör örgütünün bitme aşamasına geldiği dönemlerde Gazi Meclisimizde bulunan PKK’nın yan versiyonu ve siyasi uzantısı kravatlı destekçileri DEM partililer terörist başının serbest bırakılması için yasa teklifi vermesi, Diyarbakır’da bir araya gelen kendini bilmez haddini maksadını aşan üç beş kişiden oluşan PKK destekçisi çözüm süreci diye bir şey ortaya atıp izinsiz gösteri yapmaya çalışıyorlar. Bu hain ve alçaklar şunu iyi bilsinler ki son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Dağdaki PKK’lı teröristler, meclisteki kravatlı teröristler, şehirlerdeki kılıktan kılığa giren teröristler ve bunların başında olan çete lideri terörist başı Öcalan asla ve asla gün yüzünü görmeyecek. En ağır şekilde cezasını çekecek. Umarım geçmişte yapılan hatalardan dersler çıkarılmıştır. Sorumluluk sahibi herkesi teröristleri ve yandaşlarını cesaretlendirecek eylem ve söylemlerden kaçınmaya davet ediyoruz. Şehitlerimizin kıymetli aileleri, kahraman gazilerimiz ve aileleri olarak her zaman vatanımız, bayrağımız ve kutsal değerlerimiz için şehit olmaya hazırız. Çözüm sürecine hayır diyoruz. PKK terör örgütü elebaşına hayır diyoruz.’’