KÜLTÜR SANAT - 08 Mayıs 2024 Çarşamba 09:38

Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

A
A
A
Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

2023-2024 Tiyatro Sezonu Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. “Yılın Yönetmeni” kategorisinde Prof. Dr. Erhan Tuna ödüle değer görüldü.


Bu yıl 8.incisi düzenlenen Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri İBB Cem Karaca Kültür Merkezi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu. Kıvanç Terzioğlu ve Şaylan Akbaşoğlu Akmen’in sunumunu yaptığı gecede Nişan Şirinyan ve Serpil Tamur’a Ustaya Saygı Ödülü, Mehmet Esatoğlu, Hamit Demir ve Gül Göker’e Üstün Akmen Onur Ödülü, Ani İpekkaya, Suphi Tekniker ve Aysan Sümercan’a Üstün Akmen Emek Ödülü, Kemal Başar’a Üstün Akmen Özel Ödülü ve Prof. Dr. Ayşegül Yüksel’e de Üstün Akmen Tiyatro Eleştirmen Onur Ödülü takdim edildi.


Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Tuna’nın yönetmenliğini yaptığı, Oyunculuk Bölüm Başkanı Öğr. Üyesi Dr. Handan Bayındır Tuna’nın başrolünü oynadığı “Troyalı Kadınlar” oyunuyla Prof. Dr. Erhan Tuna, “Yılın Yönetmeni” ödülüne layık görüldü.


Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri Danışman ve Konsey Üyeleri arasında Şaylan Akbaşoğlu Akmen, Tamer Levent, Suna Keskin, Gülçin Üstüntaş, Şenay Tanrıvermiş, Güler Berkin, Cengiz Özek ve Onur Duru bulunuyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Kahramankazan’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde, Çelenk Sunma Töreni ve Doğu Demirkol’un stand-up gösterisi eşliğinde coşkuyla kutlandı. Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, şölen havasında kutlandı. Milli Egemenlik Parkı’nda Çelenk Sunma Töreni’yle başlayan kutlama, saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunmasının ardından, Akıncı Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilerin hazırladığı folklor, tiyatro, geleneksel gösteriler, bando gösterileriyle devam etti. Ayrıca, komedyen ve oyuncu Doğu Demirkol da kutlamalar çerçevesinde bir gösteride bulundu. Kahramankazan Belediyesi’nin özverili çalışmalarıyla düzenlenen Demirkol’un ’Mizah Dozu’ adlı stand-up gösterisi, Kahramankazan Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Başkan Çırpanoğlu yaptığı konuşmada, "Kahramankazan’ın gençliği her şeyin en iyisine layık. Bunu da göstermek istiyoruz. Türkiye’nin mizah açısından bana göre en kaliteli üç isminden biri olan Doğu Demirkol’u Kahramankazan’ımızda ağırlamakla, bu güzel 19 Mayıs akşamında kendisini gençliğimizle, Kahramankazan’la buluşturmakla güzel bir organizasyon yaptığımızı düşünüyoruz’’ dedi. Gençlere verdiği önemi de konuşmalarına yansıtan Başkan Çırpanoğlu, "Göreceksiniz, beş yıl boyunca gençlerimize karşı yapacaklarımız hiçbir zaman bitmeyecek. Her zaman, 30 Ağustoslarda, 19 Mayıslarda, 23 Nisanlarda, 15 Temmuzlarda, devletimizin milli bayramlarında gençlerimizle beraber her zaman bir program yapmak için elimizden geleni yapacağız’’ diyerek gençlere söz verdi. Doğu Demirkol ise, gençlerin yoğun katılımına karşı, "Burada büyük bir özveri var. Selim Başkan’a teşekkür ediyorum" diyerek memnuniyetini dile getirdi. Gösteri sonunda Başkan Çırpanoğlu, Doğu Demirkol’a çiçek ile beraber Atatürk’ün Nutuk kitabını ve köstekli saat hediye etti. Kutlamalara Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Albayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım ve ilçe protokolü katılım sağladı.