GÜNDEM - 16 Ekim 2024 Çarşamba 16:26

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: “151 köpek ve 144 kedimiz barınağımızdan çalındı”

A
A
A
Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: “151 köpek ve 144 kedimiz barınağımızdan çalındı”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Hekimbaşı Hayvan Barınağının geçtiğimiz Pazar günü bir grup tarafından basılması ve çalışanların darp edilerek içerideki hayvanların alındığı olay ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yıldırım, “Bu provokasyon sırasında bir zabıta personelimiz bıçaklanmış ve hastanede tedavi altına alınmış, veteriner işleri müdürümüz darp edilmiştir. 415 bin TL’lik cerrahi ekipmanlarımız ve ilaçlarımız gasp edilmiştir” ifadelerini kullandı.



Ümraniye Hekimbaşı Hayvan Barınağında geçtiğimiz Pazar günü yaşanan olayda barınağa gelen bir grup içeriye girerek arbedeye sebep olmuş ve içerideki hayvanları alarak barınaktan ayrılmıştı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. Yıldırım, hayvan barınağına gelen kişilerin provokasyon amacıyla geldiklerini ve barınakta bulunan hayvanları çalarak, 415 bin TL’lik cerrahi ekipmanları gasp ettiklerini belirtti. Yıldırım, bir zabıta memurunun da bıçaklandığını ifade etti.



“5 araba art arda organize olmuş şekilde geldi”


Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Geçtiğimiz pazar günü barınak ziyaretine ilk olarak 5 araba art arda organize olmuş şekilde geliyor, araçlardan inen insanların çoğunun sırtında içi dolu sırt çantaları var. Açık kedi barınağının etrafında hiçbir belediye görevlisi yokken bir müddet bekleyip sonra ’ölü hayvanlar var diye’ bağırmaya başlıyorlar” dedi.



“Biz bu gerçeği değiştirmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz”


Barınakta yaşanan olayları aktaran Yıldırım, “Olay sırasında, veterinerlerimizin onayıyla gömülmesi planlanan dört kedi ölüsü barınaktan dışarı çıkarılmış ve sosyal medyada kasıtlı olarak yanlış anlaşılmalara yol açacak şekilde paylaşılmıştır. Barınağımızın büyük emeklerle verdiği hizmetler, bu tür yanlış ve provokatif bilgilendirmelerle gölgelenmeye çalışılmaktadır. Biz bu gerçeği değiştirmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz. Ayrıca bu fütursuzca eylemleri yetmezmiş gibi, aynı tutum ve davranışlarını sosyal medyaya taşıyarak, sahte hesaplarla algı operasyonları yapan ve şahsıma, kurumumuza olmadık hakaret ve ifadelerde bulunanlar hakkında yargı yoluna gideceğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.



“151 köpek ve 144 kedi çıkarıldı”


Yıldırım, “Bu olay sırasında, yasa dışı yollarla barınağımızdan 151 köpek ve 144 kedi çıkarılmıştır. Özellikle kuduz şüphesiyle gözlem altında tutulan ve sahiplendirilmesi yasak olan tehlikeli ırklar, toplum sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bu hayvanların izinsiz bir şekilde barınaktan çıkarılması, halk sağlığını tehlikeye atan son derece sorumsuz bir davranıştır ve kabul edilemez” dedi. Bu provokasyon sırasında bıçaklanan bir zabıta personelinin hastanede tedavi altına alındığını aktaran Başkan Yıldırım, "Veteriner İşleri Müdürümüz darp edilmiştir. Yaşanan olayın boyutlarını kamuoyunun takdirine sunuyorum. Öte taraftan bakımevimizde yağmalama yaşanmış, 415 bin TL’lik cerrahi ekipmanlarımız ve ilaçlarımız gasp edilmiştir. Bu sorumsuz ve şiddet içerikli eylemleri en sert şekilde kınıyor, sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: “151 köpek ve 144 kedimiz barınağımızdan çalındı”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte, Güney Afrika nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Çok Taraflı İlişkiler Genel Müdürü Kezban Nilvana Darama Yıldırımgeç, Sierra Leone Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne Enerji ve Çok Taraflı Ulaştırma Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Burak Rende, Güney Sudan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Protokol Genel Müdür Yardımcısı Metin Ergin, Sırbistan Cumhuriyeti nezdinde ise Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine İkili İlişkiler Genel Müdürü İlhan Saygılı atandı. Resmi Gazete’de yer alan karara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda açık bulunan Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Safa Koçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda açık bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcılığına İş Müfettişi Erhan Taylan atandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda ise bazı üst kademe kamu yöneticileri görevden alındı. Yerlerine ise Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü 1.Hukuk Müşavirliğine Murat Demir, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığına Selçuk Advan ve Mithat Aydın, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşavirliğine Devran Ünlü, Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliklerine Zafer Benli ve Mithat Yüksel ve Türkiye Taşkömürü Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliğine Halil Yılmaz atandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda ise 17 adet Vergi Başmüfettişi ve 2 adet Vergi Müfettişi ataması yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Metin Türker ve 14. Bölge Müdürü Mustafa Şentürk görevden alınırken 2. Bölge Müdürlüğü’ne 3. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek, 9. Bölge Müdürlüğü’ne 8. Bölge Müdürü Gültekin Aksan ve 14. Bölge Müdürlüğü’ne Melikunnas Özkaya atandı. Sağlık Bakanlığı’nda ise Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan görevden alındı ve yerine Mehmet Fidan getirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında açık bulunan 6 bölgenin Liman Başkanlıklarına atamalar gerçekleştirilirken Ticaret Bakanlığında ise 13 Ticaret Başmüfettişi ve 1 Ticaret Müfettişi ataması yapıldı. Ayrıca karar ile birlikte Helal Akreditasyon Kurumunda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Zafer Soylu ve Genel Sekreterliğe Mustafa Süleyman Beşli getirildi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı 1. Hukuk Müşavirliğine ise Nergis Sağlık atandı.
Kütahya Kütahya’da "Helal Gıda ve Boykot" konulu konferans Kütahya’da, Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) tarafından, "Boykot ve Helal Gıda" konulu konferans düzenlendi. Konferansa Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğretim Üyesi Dr. İdris Tüzün ve Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Genel Müdürü Gıda Mühendisi Hayreddin İşbilir, konuşmacı olarak katıldı. Dr. İdris Tüzün, konuşmasında, helal lokmanın maddi ve manevi hayatımıza tesirlerinden bahsetti. Tüzün, "Gerçekleri görüp, kendimize bir çeki düzen vermemiz lazım. Yememizle, içmemizle, helale dikkat etmemiz lazım. Aldığımız şeylerin helal olması gerekiyor; yoksa manen zarar görürüz. Eskiden ordular şehirleri, kaleleri fethederdi, değil mi? Ama günümüzde manevi fetihler ve işgaller var. Özellikle gıda konusunda Türkiye tamamen işgal edilmiş durumda, Yahudi sermayesi tarafından kuşatılmış. Daha kötüsü ise, beyinlerin işgal altında olması. Bizim bir çeki düzen vermeye başlamamız lazım. Öncelikle, kendimizi nefsani arzulardan arındırmamız gerekiyor. Aile hayatımıza bir ihsan duyarlılığı kazandırmamız lazım. Türkiye Müslüman, ama helal ve haram noktasında ne kadar dikkat ediyoruz?. Bizim organize bir şekilde, Müslümanlar olarak toplumdaki ahlaksızlıklarla ve haramlarla mücadele etmemiz gerekiyor" diye konuştu. Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği Genel Müdürü Hayreddin İşbilir, boykotun artık imanı bir mesele olduğunu dile getirdi. İşbilir, "Bugün Türkiye’ye yılda 4 bin tane katkı maddesi giriyor. Bu gıda maddesi. Bir de kozmatikte kullunalın katkı maddesi var. Bu da 8 bin civarında. Boykot bir imani meseledir" diye konuştu. Konferans sonrası Tüzün’e, Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) Başkanı Ülfet Balon, İşbilir’e de AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı tarafından hediye takdim edildi.