ASAYİŞ - 28 Eylül 2024 Cumartesi 08:14

Trump Avm’de yangın paniği

A
A
A
Trump Avm’de yangın paniği

İstanbul’da Trump AVM’de çıkan yangın, paniğe neden oldu.


Yangın, 07.10 sıralarında Mecidiköy’de bulunan Trump Alışveriş Merkezi’nde (AVM) meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, havalandırma bölümünde henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Dumanları fark eden bir AVM çalışanı yangına müdahale edip, ekiplere haber verdi. İhbar üzerine adrese itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Dumandan etkilen bir kişi 112 ekipleri müdahale etti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Depremle birlikte 11 kuyudan 6’sının kuruduğu mahallede, saniyede 8 litre su çıkan yeni kuyu yüzleri güldürdü Hatay’da depremde yaşanan toprak kaymaları dolayısıyla 11 su kuyusundan 6’sının kuruduğu mahallede, gerçekleştirilen sondaj çalışmalarında saniyede 8 litre su çıkan su kuyusu afetzede vatandaşların yüzünü güldürdü. Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da, binlerce bina yerle bir olurken kentin altyapı ve üstyapısı çok büyük hasar görmüştü. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde yer altı kaynak sularının da güzergahı değişmiş ve su kuyularında kurumalar yaşanmıştı. Yayladığı ilçesi Şenköy Mahallesi’nde deprem öncesi yaklaşık 11 su kuyusu varken 6 Şubat sonrasında 6 su kuyusu tamamen kurudu. Deprem öncesinde 800 nüfusun olduğu Şenköy Mahallesi’nde yaşayanların sayısı göçlerle birlikte yaklaşık 10 bini buldu. Şenköy Mahallesi’nde deprem sonrası sağlam kalan 5 su kuyusunun yetersiz kalması üzerine Hatay Büyükşehir Belediyesi mahallede sondaj çalışması gerçekleştirdi. Sondaj çalışmalarında saniyede 8 litre su çıkan kuyu açıldı. Yeni açılan su kuyusunun mevcut diğer su kuyularına denk geldiğini ifade eden Şenköy Mahalle Muhtarı Sait Döş, sorunun çözülmesiyle rahatladıklarını dile getirdi. “Depremden önce yaklaşık 11 su kuyumuz varken deprem sonrasında 6 su kuyumuz kurudu” Deprem sonrasında 11 su kuyusundan 6’sının kuruduğunu belirten Muhtar Sait Döş, “Depremden önce yaklaşık 11 su kuyumuz vardı. Deprem sonrasında 6 su kuyumuz kurudu. Deprem etkisiyle yer altında kaymalar olduğu için zemin değişti ve kurudu. Bu sebeple sularımızı kaybettik. Deprem sonrasında da mevcut nüfusumuz çok yoğun şekilde arttı. Mahallemizin mevcut 800 nüfusundan 10 bin nüfusuna gelmesiyle mahallede büyük su sorunu yaşandı. Hatay Büyükşehir Belediye ilk güzel suyumuzu mahallemize kazandırdı. Onların sayesinde yeni su kuyumuzu açtık” dedi. “Yeni kuyumuz saniyede 8 litre su veriyor” Yeni açılan su kuyusunun saniyede 8 litre su geldiğini söyleyen Döş, “Yeni bir su kuyusu açtık. Mevcut diğer su kuyularına denk geliyor. Şu anda büyük su sorunumuz yok. Yeni kuyumuz saniyede 8 litre su veriyor. Sahra Çölü’nde denizi görmek gibi sevindik. Mahallemiz susuzluktan kurtuldu. Tankerlerle evlere su taşıyorduk. Yeni açılan su kuyumuzla bayağı bir rahatladık. Mahallemize artık 3 günde 1 su verebiliyoruz” ifadelerini kullandı.
Diyarbakır Diyarbakır’da 90 yaşındaki saat tamir ustası 58 yıldır 2 metrekarelik alanda zamanla uğraşıyor Diyarbakır’da 90 yaşındaki saat tamircisi, 58 yıldır 2 metre 7 santimlik alanda zamanı ayarlıyor. Merkez Sur ilçesinde saat tamir eden 90 yaşındaki Halit Ayçiçek, 9 sene medrese eğitiminin ardından 12 sene imamlık yaptı. Başka bir imamın yanında saat tamir etmeyi öğrenen Ayçiçek, imamlığı bıraktı, 58 yıldır saat tamir ediyor. Halit Ayçiçek, 1934 doğumlu olduğunu, 90 yaşına geldiğini söyledi. 9 sene medrese okuduğunu, köyde 12 sene imamlık yaptığını belirten Ayçiçek, ondan sonra saat tamir işini yapmaya başladığını ifade etti. 48 sene bu dükkanda kaldığını aktaran Ayçiçek, “10 sene de ilerideki dükkanda yaptım, 58 sene. Bütün saatleri tamir ediyorum. Bu iş kolay olduğu için insanın vücudu pek rahatsız olmuyor, onun için bu işi yapmaya başladım. Benim arkadaşlarım hepsi ölmüşler. Evden çıkıp doğruca bu dükkana geliyorum. İş olsun olmasın, burada kalıp akşamda çekip eve giderim. Arkadaşım yok ki kahvede oturup biraz sohbet edeyim. Arkadaşlarımın hepsi ölmüş” dedi. Dükkanın 2 metre 7 santim olduğunu kaydeden Ayçiçek, “Eskiler getirirler, gençler pilli getiriyorlar, ihtiyarlarda kurmalı saatleri getiriyorlar. Burada bir hoca vardı. Kulübesi sokağın başındaydı, saat tamir ediyordu. Kendisi imamdı. Onunla oturup konuşuyorduk o bana öğretti“ ifadelerini kullandı.