ASAYİŞ - 11 Ağustos 2024 Pazar 00:54

Sultangazi’de silahlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

A
A
A

Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, kurşun isabet eden 4 kişi ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekiplerinin konu ile ilgili çalışmaları devam ediyor.

Olay, saat 22.00 sıralarında İstanbul Sultangazi Cebeci Mahallesi, 1. Cebeci Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre motosiklet ile olay yerine gelen kimliği belirsiz 2 şahıs, o esnada cadde üzerinde bulunan ve daha öncesinde aralarında husumet olduğu iddia edilen bir kişiye kurşun yağdırdı. Kurşunlar çevrede bulunan 5 kişiye isabet ederken şüpheliler geldikleri motosiklet ile olay yerinden kaçtı.

Olayda bir kişi boynundan ve sırtından vurularak ağır şekilde yaralanırken, o esnada düğün için gelip dışarıya hava almaya çıkan bir kadın bacaklarından, kimliği belirlenemeyen üç diğer kişi ise çeşitli yerlerinden yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan 5 kişi sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulanslar ile hastaneye sevk edildi.

Hastaneye kaldırılan yaralılardan bir kişi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis ekipleri ise olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken caddenin bir bölümü şerit ile kapatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri caddede çalışma yaptı. Polis ekiplerinin konu ile ilgili çalışmaları devam ediyor.

Mert Yıldırım - Hasan Tik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir Körfezi’nde balık ölümleri sürüyor İzmir Körfezi’nde kirlilik sebebiyle binlerce ölü balık kıyıya vurmaya devam ediyor. Tüm uyarılara rağmen bazı vatandaşların ise kıyıya vuran balıkları elleriyle topladığı görüntüler dikkat çekti. İzmir Bayraklı ve Karşıyaka sahillerinde 20 Ağustos’ta binlerce ölü balığın kıyıya vurmaya başlaması ve beraberinde kentte kötü kokunun hakim olmasının ardından, denizdeki kirliliğin tespiti için çalışmalar sürüyor. Bugün de Karşıyaka ilçesine bağlı Aksoy ve Bayraklı ilçesine bağlı Turan Mahallesi’nde ölü balıkların kıyıya vurmaya devam ettiği görüldü. Ölü balıklar deniz yüzeyine çıkarken, kente yayılan kötü koku ise etkisini sürdürüyor. Balık ölümlerinin yanı sıra, körfezin renginin de kırmıza döndüğü gözlemlendi. Ölen balıklar arasında Çipura, Deniz Levreği gibi balıklar bulunuyor. Ölü balıkları topluyorlar Öte yandan balık ölümlerinin yaşandığı ilk günden itibaren yetkililerin yaptığı uyarıya rağmen, Bayraklı sahil kesiminde bazı vatandaşların kıyıya vuran ölü balıkları elleriyle topladıkları görüldü. Büyükşehir’e 1 milyon 858 bin TL ceza kesildi Ayrıca yapılan çalışmalar sonucu İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’ne bağlı Çiğli Kentsel Atıksu Arıtma Tesisi ile Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisleri’nin, çevre mevzuatında belirtilen standartların üzerinde kirli suları İzmir Körfezi’ne deşarj ettikleri tespit edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İZSU Genel Müdürlüğüne 1 milyon 858 bin TL para cezasının kesildiğini ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirtti. “Koku çok rahatsız ediyor” Kentte oluşan kötü kokudan rahatsız olduğunu dile getiren bölge sakini Aykut Şimşek, "1990 yılından beri buradayım. Balık ölümleri çevreyi ve bizi olumsuz etkiliyor. Koku çok rahatsız ediyor, yürümekte zorlanıyoruz. Akşam sahilde yürüme planımız vardı ama planımızı kokudan dolayı iptal ettik” sözlerine yer verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de kıyıya vuran ölü balıkların toplanması için çalışmalarını sürdürüyor.
Bolu Hastane önünde şüpheli valiz paniği: "Telaşla unutmuşum" Bolu’da İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde unutulan valiz paniğe sebep oldu. Valizin sahibi çantayı almaya gelerek, "Telaşla çantayı unutmuşum. Bomba diye bir şey yok" dedi. Valizden uzak bir noktada konumlanan meraklı vatandaşlar ise cep telefonunun kameralarıyla olayı saniye saniye kayda aldı. Olay, İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Rıdvan Çapkın ameliyattan çıkan eşinin tedavisinin bitmesinin ardından hastaneden ayrıldı. Araç bekleyen Çapkın, valizini de hastane önünde unuttu. Hastanenin önünde dakikalarca duran valizi fark eden güvenlik görevlileri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından valizin etrafındaki vatandaşlar güvenli alana alındı. Bomba imha uzmanları tarafından valizin yanına götürülen bomba imha robotu ile valizin etrafı incelendi. Ayrıca polis ekipleri tarafından izlenen güvenlik kameraları sonucunda çantayı bir vatandaşın unuttuğu tespit edildi. Ekipler tarafından valizi unutan şahsın Rıdvan Çapkın olduğu belirlendi. İletişim kurulması üzerine Rıdvan Çapkın hastane önüne gelerek valizini aldı. "Bomba diye bir şey yok" Telaşla çantayı hastanenin önünde unuttuğunu ifade eden Rıdvan Çapkın, "Hastaneden çıktık. Eşim ameliyat oldu. İçinde eşyalar var. Telaşla çantayı unutmuşum. Bomba diye bir şey yok" dedi. Öte yandan, valizden uzak bir noktada konumlanan meraklı vatandaşlar ise cep telefonu kamerasıyla bomba imha robotunun çalışmalarını kaydetti.
Kayseri Başkan Yalçın: “Bütün yaptıklarımız çocuklarımız için” Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın hayata geçirdiği yepyeni bir etkinlik olan ilçenin parklarındaki çocuklara yönelik kitap ve masal okuma etkinliği bütün hızıyla sürüyor. Dünya Okuma Günü münasebetiyle düzenlenen ve çocukların eğlenirken öğrendiği etkinlikte konuşan Başkan Yalçın, “Devletimizin gücüne güç katacaksınız. Bütün yaptıklarımız sizin için.” dedi. İlki geçen ay Dedeoğlu Parkı’nda başlayan ve ikincisi Bahçelievler Mahallesindeki Muhsin Yazcıoğlu Parkı’nda devam eden etkinliğin son durağı da yine aynı park oldu. Dünya Okuma Günü münasebetiyle düzenlenen programda Başkan Yalçın, Fatma Mustafa Hasçalık Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelerek onlarla sohbet edip sorularını yanıtladı. “Eğitime çok fazla önem veriyoruz” Başkan Yalçın konuşmasına yeni eğitim öğretim yılının öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olmasını dileyerek başlarken, “Eğitim öğretimin anlamı çok fazla. Onun için biz de bu konuya fazla ağırlık veriyoruz. 7/34 Kütüphane Türkiye’de 3 tane vardı. Sonradan şehrimize bir yenisi daha eklendi. Bunların biri Talas’ta” diye konuştu. Başkan Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü: “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları 100 yıl öncesinden bizlere bu vatanı emanet etti. Sizler bu emaneti iki yüzüncü yıla taşıyacaksınız. Bu, çok önemli bir konu. Devletimiz güçlü olsun. Siz de bu güce güç katmak üzere çok çalışacaksınız. Çalışırken de yerine göre eğleneceksiniz, spor da yapacaksınız. Ama mutlaka bir spor dalını lisans düzeyine yapın. Belediyemizin şu an sadece futbolda 450 öğrencisinin olduğu Sporcu Fabrikası var. Buraya kayıt olun. Sonra yabancı dilinizi geliştirin. Bir de bir müzik aleti çalın. Kurslarımıza katılın” Başkan Yalçın’a öğrencilerden kitap ve kütüphanelerle ilgili sorular gelirken, Başkan Yalçın isteyen binalara kütüphane kurmaya devam ettiklerini söyledi. Programda çocuklar kitap okumanın yanı sıra birbirinden eğlenceli farklı etkinliklerle geleneksel sokak oyunlarından müzikli drama yarışmalara, kukla gösterilerinden boyama etkinliğine kadar pek çok eğlenceli aktivitelerle buluştu. Yaklaşık bir saat süren program boyunca çocuklar gönüllerince eğlenirken, aynı zamanda da hikâye kitaplarıyla da hayal dünyalarını süsleyerek ufuklarını geliştirdi. “Öğrencileri motive ve teşvik ediciydi” Etkinlik sonunda değerlendirmelerde bulunan Türkçe Öğretmeni Mustafa Solmaz, “Oldukça güzel bir etkinlik oldu. Öğrencileri motive ve teşvik ediciydi. Okulumuzla da ilgili başkanımızdan taleplerimiz oldu. Sağ olsun olumlu yaklaştı. Öğrencilerimiz de çok mutlu oldu. Çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Başkan amcaya teşekkür Etkinliklerde doyasıya eğlenen çocuklar da program için Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti.
Kayseri Başkan Büyükkılıç, AK Parti 166’ncı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitaplarını gerçekleştirdiği 166’ncı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrif ettiği AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da katıldı. Toplantıya Büyükkılıç’ın yanı sıra, AK Parti Kayseri İl Başkan Vekili Hasan Nuri Kuş ve AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar ile AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Hayri Danacı da katıldı. AK Parti’nin il ve bölgesel stratejilerinin ele alındığı, geleceğe dönük planlamaların değerlendirildiği toplantıda partililere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm dava arkadaşlarımız ile iftihar ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Yapacağımız istişarelerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. AK Parti’nin bayrağını şanla şerefle taşımış ve taşıyan arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 yılda Türkiye’ye tarihinin en büyük kalkınma ve demokrasi hamlelerini yapan partinin AK Parti olduğunu belirterek, 81 ilde eserleri ve yatırımlarının bulunduğunu vurguladı. Başkan Büyükkılıç ise toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulunduğunu vurgulayarak, “AK Parti’mizin 166’ncı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılarak, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizin geleceğine yönelik hitaplarını dinledik” diye konuştu.
Kocaeli Yürek yakan kazanın güvenlik kamera görüntüsü ortaya çıktı Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde arkadaşından ödünç aldığı bisiklete binerek okuldan çıkan ve cipin üzerinden geçmesi sonucu ağır yaralanan 13 yaşındaki Kaan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ortaya çıkan güvenlik kamera görüntüsünde ise Kaan’ın bisikletle tek teker üstünde ilerledikten sonra karşı yönden gelen cipin ön tamponuna çarparak yere düştüğü, aracın ise üzerinden geçtiği anlar yer aldı. Görüntülerde, bu yürek yakan olaya bazı çocukların da şahit olduğu görüldü. Olay, Sarımeşe Sezenler Caddesi’ndeki Sarımeşe İlköğretim Okulu’nun önünde meydana geldi. Öğle arasında arkadaşından ödünç aldığı bisiklete binerek okuldan çıkan 8. sınıf öğrencisi Kaan Altuner (13), A.Ç. idaresindeki 41 AU 325 plakalı Kia marka cipin üzerinden geçmesi sonucu ağır yaralandı. Okul önünde meydana gelen olayın ardından 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kanlar içinde kalan Kaan, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Başiskele’deki özel hastaneye kaldırıldı. Sürücü ise gözaltına alındı. Kaan Altuner’in hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Olay anı kamerada Acı kazanın güvenlik kamera görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde, Kaan’ın bir süre tek teker üstünde ilerlediği, daha sonra dengesini kaybederek karşı yönden gelen cipe doğru yöneldiği, cipin ön tamponuna çarpıp yere düştüğü, aracın ise üzerinden geçtiği anlar yer aldı. Aynı zamanda görüntülerde, bu acı olaya bazı çocukların da şahit olduğu görülürken, bir vatandaşın sürücüye bağırarak, "Ne yapıyorsun? Allah belanı versin, dursana" dediği duyuldu. Sürücü A.Ç’nin emniyetteki işlemlerin sürdüğü bildirildi.