ASAYİŞ - 20 Eylül 2024 Cuma 10:24

Silivri’de uyuşturucu operasyonları: 6 gözaltı

A
A
A
Silivri’de uyuşturucu operasyonları: 6 gözaltı

Silivri’de 2 adrese yapılan operasyonlarda 156,53 uyuşturucu madde, 44 adet elektronik sigara, 3 bin 178 paket bandrolsüz kaçak sigara, 24 adet bandrolsüz kaçak nargile tütünü, 3 bin 400 adet hazırlanmış dolu makaron, 6 bin 800 lira ele geçirildi. Operasyonlarda 6 şüpheli de gözaltına alındı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından Silivri Mimarsinan Mahallesi Alipaşa Caddesi’nde 7 Eylül’de yapılan çalışmalar sırasında iki şüpheli durduruldu. İ.Ş. ve Y.A. isimli iki şüphelinin üzerinden 265 gram uyuşturucu madde çıktı. Şüphelilerin uyuşturucu maddeyi nereden temin ettiklerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar derinleştirildi. Çanta Mahallesi’nde bir depo tespit edildi. Depoya yönelik baskında Y.E.P., E.T.G. ve S.V. yakalanırken, yapılan aramada 114 gram uyuşturucu madde, 2 adet hassas terazi, çok sayıda uyuşturucu paketlemede kullanılan klipsli poşet ve kaplar ele geçirildi. Alibey Mahallesi’ndeki bir iş yerinde uyuşturucu madde ticareti yapıldığının belirlenmesi üzerine düzenlenen operasyonda ise F.E. isimli şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda 42,53 gram esrar, 44 adet elektronik sigara, 3 bin 178 paket bandrolsüz kaçak sigara, 24 adet bandrolsüz kaçak nargile tütünü, 3 bin 400 adet hazırlanmış dolu makaron, uyuşturucu madde satışından elde edildiği düşünülen 6 bin 800 lira ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 6 şüpheli uyuşturucu yürütülen tahkikat işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Silivri’de uyuşturucu operasyonları: 6 gözaltı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Tarihi objeler 40 yıl sonra yeniden Perre Antik Kentte sergilenmeye başladı Yaklaşık 40 yıl önce Perre Antik Kentten çıkartılan 10 tarihi obje ihbar üzerine bulunarak yeniden Perre Antik Kentte sergilenmeye başladı. Kommagene Uygarlığının 5 büyük kentinden biri olan Perre Antik Kent’te yeni tarihi objeler sergilenmeye başladı. Adıyaman Müze Müdürlüğü ekiplerine bölgede yaşayan vatandaşlar, ‘Perre Antik Kente ait eserlerin 1 kilometre uzaklıktaki bir alanda olduğu’ ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Ekipler, alanda yaptıkları araştırma ve incelemede Kommagene ve Roma dönemine ait kabartma, içlik, sütun ve çeşitli mimari parçalardan oluşan 10 adet eser tespit etti. Perre Antik Kent alanından 40 yıl önce bilinmeyen bir nedenden dolayı başka alana taşınan eserler, yıllar sonra ait oldukları yere getirilerek sergilenmeye başladı. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, “Perre Antik Kentinde yaşayan insanlar, yaklaşık 40 yıl önce burada mimari parçaların Perre Antik Kentinin güney kısmında bulunan, bir kilometre güney kısmında bulunan alana götürüldüğünü söylemişlerdi. Bizde bu alanda yaptığımız inceleme sonucunda yaklaşık 10 mimari parça tespit ettik. Bu mimari parçaların tekrar 40 yıl sonra Perre Antik Kentine getirerek ziyaretçilerin beğenisine sunduk. Arkamda görmüş olduğunuz mimari parçalar Ortaçağa ait kilise duvar yapısına ait bir parça, yine bir işlik ve sütun parçaları ve işliğin üzerindeki bir insan kabartması, bir tiyatroya ait mimari kabartma üzerindeki insan kabartması görüyoruz” diye konuştu.
Kırşehir Bakan Memişoğlu: "Dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerinden bir tanesiyiz" KIRŞEHİR (İHA) – Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Sağlıkta, dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerinden bir tanesiyiz" dedi. Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Kırşehir’e gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kırşehir Valiliğini ziyaret etti. Burada İl Değerlendirme Kurulu Toplantısı’na katılan Memişoğlu, sağlık yöneticilerinden çalışmaları dinledi. Ardından Ahi Evran Üniversitesi Kampüs Alanı’nda yapımı devam eden üniversite hastanesinde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Memişoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sağlıkta yapılacak çok şey olduğunu ve bütün süreçleri takip ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Yetkisiz sağlık hizmetlerini sunan arkadaşları engelleyeceğiz. Bu aşamalardan sonra özellikle sağlıkta olabilecek, illegaliteler, yanlış uygulamalarla ilgili gerekli tedbirleri de her zaman aldığımız gibi bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Biz, sağlıkta dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerinden bir tanesiyiz. Bunu sürdürmek ve daha iyi geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle turizmi ve dünyadaki diğer ülkelerden gelecek insanlara sağlık cümlesi sunuyoruz ve bunu maalesef bazı yanlış uygulamalarla eleştirme fırsatı verecek illegalitelere, yanlış uygulamalarda bu konuda izin vermeyeceğiz. Bu durumun bütün kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum. Türkiye olarak son 20 senede yaptığımız sağlıkta gelişimi ve ulaşılabilirliği daha iyi hale getireceğiz. Sağlık teknolojisini üreten, aynı zamanda çevresindeki bütün ülkelere de bu konuda destek veren bir sağlık bilgisi ülkesi olacağız" ifadelerini kullandı.
Mersin Akdeniz Belediyesi Barış ve Kültür Festivali başlıyor Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin, kentte bu yıl ilk kez düzenleyeceği “Akdeniz Barış ve Kültür Festivali”, 21-22 Eylül Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşecek. Akdeniz Belediyesi, Esenli Üzüm Şenliği ve Bağlarbaşı İncir Festivalinin ardından bir başka kültürel etkinliğe daha imza atıyor. Dünya Barış Günü kapsamında düzenlenecek ’1. Akdeniz Barış ve Kültür Festivali’ ile Mersinliler, çeşitli etkinlikler ve konserlerle dolu 2 gün yaşayacak. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde Tırmıl Miting Alanında organize edilecek festivalde, yerel sanatçıların konserleri, tiyatro gösterileri, halk oyunları ve dans gösterileri, çocuklar için renkli oyun ve yarışmalar yer alacak. Festivalin ikinci gününde ise ünlü sanatçı Rojda sahne alıp şarkılarını seslendirecek. Festival; diller, renkler ve kültürler buluşması havasında geçecek Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, tüm Mersinlileri 21 ve 22 Eylül Cumartesi ve Pazar günü düzenlenecek olan festivale davet etti. Sarıyıldız; "Farklı dillerin, dinlerin, kültür ve mezheplerin yüzlerce yıldır bir arada ve kardeşçe yaşadığı, ülkemizin tüm farklılıklarını yaşatan, Türkiye’nin bir mozaiği olan kentimizde ve bütün renkleri içinde barındıran Akdeniz’de böylesi bir festivali gerçekleştirmekten sevinç ve mutluluk duyuyoruz. Bir renkler buluşması havasında gerçekleşecek festivalimizde kentimizin sahip olduğu tüm dilleri ve kültürleri yansıtacak etkinlikler, müzik dinletileri, çocuk oyun alanları ve onlar için çeşitli ikramlar yer alacak. 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında düzenleyeceğimiz festivalimiz; barışın, kardeşliğin ve kültürler buluşmasının sembolü olacaktır" dedi.