SPOR - 09 Temmuz 2024 Salı 10:50

Serdar Aziz’in Fenerbahçe karnesi

A
A
A
Serdar Aziz’in Fenerbahçe karnesi

Fenerbahçe’nin yeni sezon planlamasında yer almayacak olan Serdar Aziz, 5,5 sezon formasını giydiği takımda 135 maça çıkarken 8 farklı teknik adamla çalıştı. Deneyimli oyuncu bu süreçte 11 kez gol sevinci yaşarken, 1 kupa kazandı.

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya Bad Waltersdorf’ta sürdüren Fenerbahçe’nin kadro planlaması da Teknik Direktör Jose Mourinho’nun kararıyla netleşiyor. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele eden oyuncuların yavaş yavaş kampa dönmesiyle birlikte Portekizli teknik adamın eli güçlenirken, istediği noktalara yapılacak transferlerle sezona başlayacak. Takımın deneyimli isimlerinden ve Haziran 2025’e kadar sözleşmesi bulunan Serdar Aziz, Mourinho ile görüşerek transfer görüşmeleri için izin aldı. Yeni sezon planlamasında yer almadığı açıklanan Serdar, Avusturya kampından ayrıldı. Mevcut kadronun stoper bölgesinde Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Luan Peres, Jayden Oosterwolde’nin yanı sıra genç oyuncular Yiğit Efe Demir ve Emir Ortakaya bulunuyor.

Serdar Aziz’in Fenerbahçe karnesi

Ezeli rakipten transfer

Altyapısından yetiştiği Bursaspor’dan 2016 yazında Galatasaray’a imza atan Serdar, 2,5 sezon formasını giydiği sarı-kırmızılıların ardından Ocak 2019’da Fenerbahçe’ye transfer oldu. İlk sezonunda 10 lig maçına çıkan Serdar Aziz, 1 gol kaydetti. İkinci sezonunda Süper Lig’de 22 karşılaşmada sahaya 11’de çıkan Serdar, 9 sarı kart, 1 kırmızı kart gördü ve en hırçın sezonlarından birini geride bıraktı. En golcü sezonunu (4) da 2019-2020 sezonunda yaşayan Serdar, ligin ikinci yarısında alınan kötü sonuçlarla takımın ligi 7. sırada tamamlamasına engel olamadı. Serdar, Fenerbahçe formasıyla toplam 12 derbi maça çıktı. Ligde Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı 6’şar kez sahada yer aldı. Başarılı defans, sarı-lacivertli forma altında 11 gol, 6 asistlik performans sergilerken 42 sarı kart, 2 kırmızı kartla cezalandırıldı.

8 farklı teknik direktör

İlk sezonunda Ersun Yanal ile birlikte çalışan Serdar Aziz, Yanal’ın görevden ayrılmasıyla Mart 2020 sonrası Zeki Murat Göle ve ardından Tahir Karapınar ile çalıştı. 2020-2021 sezonuna Erol Bulut ile başlayan Fenerbahçe’de Mart 2021’de göreve Emre Belözoğlu getirildi. Serdar, 27’si Süper Lig, 4’ü Türkiye Kupası olmak üzere en fazla formayı da bu sezonda giydi. 2021 yazında Vitor Pereira ile çalışmaya başlayan Serdar, ligin ikinci yarısı itibarıyla İsmail Kartal’ın göreve gelmesiyle değişmez isimlerden oldu ve tüm kulvarlarda 29 maçta sahaya çıktı. 2022-2023 sezonunda bir başka Portekizli teknik adam Jorge Jesus’la çalışan Serdar, en az forma şansı bulduğu dönemini yaşadı; 14’ü lig, toplam 22 karşılaşmada oynadı. Serdar, sarı-lacivertlilerde kazandığı tek kupayı da bu sezonun sonunda yaşadı. Başakşehir ile oynanan Türkiye Kupası finaline 11’de başlayan Serdar, kariyerinin ilk Türkiye Kupası şampiyonluğuna uzandı. Deneyimli oyuncu, İsmail Kartal’ın yeniden teknik direktörlüğe getirilmesiyle son sezonunda Süper Lig’de 12, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 6, Türkiye Kupası’nda da 2 müsabakada şans buldu.

Serdar Aziz’in Fenerbahçe karnesi

Sakatlıkları etken oldu

Serdar Aziz, sakatlıkları nedeniyle de birçok kez formasından uzak kaldı. En fazla geçtiğimiz sezon 9 farklı sakatlık dönemi 119 gün sürerken, 2021-2022 sezonunda da 61 gün sakatlık süreci yaşadı. 33 yaşındaki futbolcu bu dönemlerde kulüpte teknik heyetin de elini zorlaştırdı.

İsmail Yasin Akçın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir AHİKA tarafından ücretsiz online çizgi film eğitimi Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından çizgi film sanatını meslek edinmek isteyen bireylerin bu alandaki gelişimini desteklemek ve meslek edinmesinde onlara rehberlik etmek amacıyla ücretsiz online çizgi film eğitimi düzenlenecek. 4 ülkeden, 4 eğitmen ile 12 hafta boyunca gerçekleştirilecek olan eğitime katılan bireyler Karakter Tasarımı, Animasyonda Arka Plan, Animasyonun 12 Prensibi, Çizgi Film Tarihi eğitimleri alacak. Eğitime Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde İllerinde ikamet eden kişilerin katılabilecek. Programın temel amacı, çizgi film sanatını meslek edinmek isteyen katılımcılara gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak. Bu sanatı meslek edinmeleri için rehberlik etmek ve onları yönlendirmek. Katılımcılar, animasyonun farklı yönlerini keşfedecek ve bu alanda profesyonel gelişim fırsatı bulacaklar. Hamed Akrami, Fen Tsai, Isobel Stenhouse ve Fatih Küçük tarafından verilecek eğitimlerde farklı karakterlerin oluşum süreçleri ve teknikleri sahne arka planlarının çizimi ve kompozisyonu, animasyonun temel prensipleri ve uygulamaları gibi konular işlenecek. Çizgi Film Tarihi ve Animasyon Endüstrisi: Çizgi filmin tarihi gelişimi ve endüstriyel perspektifler yer alacak. Eğitim 2 hafta boyunca toplam 48 saa sürecektir. Dersler: Cumartesi 15:30-18:00 arasında, Pazar 16:30-19:00 arasında Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir. Etkili bir eğitim ve iletişim için eğitim sırasında kamera ve mikrofon kullanımı zorunlu olacak. Programı başarıyla tamamlayan ve çalışmalarında öne çıkan 3 katılımcı, 2025 yılında düzenlenecek olan Uluslararası The Cartoon Mill Çizgi Film Festivali’ne ücretsiz katılım hakkı kazanacak. Ön başvurular sonrası 29 Eylül 18:00’da zoom üzerinden mülakat gerçekleştirilecek. Eğitim sonunda, katılımcılara Katılım Sertifikası da verilecek.
Antalya Başkan Erdem Antalya’da temaslarda bulundu Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, ALTSO Meclis Başkanı Mehmet Kural ile birlikte Antalya çıkarması yaparak, önemli temaslarda bulundu. Başkan Erdem, “Alanya’mızın ve iş insanlarımızın sorunlarına çözüm üretmek için çalışmaya devam ediyoruz” dedi. İlk ziyaret ATSO’ya Başkan Erdem, Antalya temaslarında ilk olarak Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyaret ederek, Başkan Yusuf Hacısüleyman ile iş birliği çalışmalarını görüştü. Başkan Erdem, “Kıymetli Başkanımız ile karşılıklı iş birliği çalışmalarımızı görüşüp, elim bir kazada kaybettiğimiz Merhum Başkanımız Ali Bahar için bir kez daha taziye dileklerimizi ilettik” dedi. Dere’ye hayırlı olsun ziyareti Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni de ziyaret eden Başkan Erdem, “TESK Genel Başkan Vekili olarak seçilen Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Adlıhan Dere’yi ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Karşılıklı iş birliği çalışmalarımızı da değerlendirdiğimiz Kıymetli Başkanımıza, nazik ev sahipliğinden dolayı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi. Defterdar Karayılan’a talepleri iletti Antalya Defterdarı İlhan Karayılan’a ise hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Başkan Erdem, “Defterdarlıklar ve Vergi Dairesi Başkanlıklarının 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren tek çatı altında toplanmasının ardından Antalya Defterdarlığı görevine atanan İlhan Karayılan’ı ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerimizi ilettik, iş insanlarımızın taleplerini de iletip destek istedik” dedi. Emniyet müdürü ile görüştü Görevine yeni başlayan Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan’a da ziyarette bulunan Başkan Erdem, “Kıymetli Müdürümüze, hayırlı olsun dileklerimizi iletip, Alanya’mız hakkında bilgi verdik. Değerli Müdürümüze, nazik ev sahipliğinde dolayı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” diye konuştu. Erdem: “Temaslarımız devam edecek” İş insanlarının sorunlarına çözüm üretmek için, gerek yerelde gerekse Ankara nezdinde çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Erdem, bu anlamda Antalya ziyaretlerinin de büyük önem taşıdığını ifade etti. Başkan Erdem, “Alanya’mızın sorunları için çalışmaya, sorunların çözümü için temaslarımıza devam edeceğiz” dedi.
Balıkesir CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Mikroba sen niye hastalık taşıyorsun diyemezsin" CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Susurluk’ta vatandaşlarla bir araya geldi. Cumhur İttifakını eleştiren Özel, Anayasa’nın 4. maddesini kaldırmak isteyen HÜDA PAR’a mikrop benzetmesi yaptı. Özel, "Onunla ittifak, bununla ittifak. En güzel ittifak bizim ittifak. Milletle yaptığımız ittifak. Türkiye İttifakı. Ama bir tarafta Cumhur İttifakı var. Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinden bir tanesi de HÜDA PAR. Kim HÜDA PAR? Kadınları sokak hayvanları gibi sahipsiz bırakmayıp, birine sahiplendirelim diyen HÜDA PAR. Seçimde sustu ama şimdi konuşuyor. Diyor ki, ’Biz Anayasa’nın 4. maddesine karşıyız.’ Neymiş 4. maddesi; ’Türkiye Cumhuriyeti Devleti nitelikleri, bayrağı, İstiklal Marşı ve başkenti.’ Ankara’yı Atatürk yaptı başkent, Ankara’nın başkent olmasına karşılar. Şehit kanlarıyla sulanmış bayrağa karşılar. İstiklal Marşı yazılmış hep bir ağızdan okuyoruz. İstiklal Marşı’na karşılar. Türkiye Cumhuriyeti diyoruz. Cumhuriyete karşılar. Benim HÜDA PAR’a bir sözüm yok. Mikroba sen niye hastalık yapıyorsun diye hesap soramazsın. Mikrop mikroptur" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de yüklenen Özel, "Tayyip beyin sağ kolunda HÜDA PAR öbür kolunda Devlet Bahçeli var. Devlet Bahçeli’ye soruyorum. Sen bu HÜDA PAR’a ne diyorsun Devlet bey. Kimler kimlerle beraber. O yüzden oy toplarken vatan, millet, bayrak, ezan deyip milli duyguları, dini duyguları sömürenler milletin bayrağına, İstiklal Marşı’na karşı olanlara, Anıtkabir’in bulunduğu Ankara’nın başkent olmasına karşı olanlara yüz veriyorlar. Sırt sıvazlıyorlar. Artık takke düştü, kel göründü. Halep oradaysa, arşın burada. Bu milletin birliğinin, beraberliğinin, bayrağının ezanının garantisi Cumhuriyet Halk Partisidir" şeklinde konuştu. İsrail devletinin 1 yıldır yaptığı terörü de eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın devlet terörüne karşı aylarca büyük bir siyasi aymazlıkla ve yüzsüzlükle sustuğunu ileri sürüp, İsrail ile ticarete devam ettiğini söyledi. Özel, "Bunu defalarca inkar ettiler yakalandılar. En sonunda güç bela durdurdular. Halâ daha arka tarafından yol açmaya uğraşıyorlar" dedi. Meclis başkanının İsrail’de şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesinde yaptığı konuşmaya da değinen Özel, "Geçtiğimiz günlerce solcu bir kızımız, sosyalist bir kızımızın, Didim’de cenazesine katıldım. Ayşenur Ezgi Eygi gitti Filistin davasına sahip çıkmak için orada durdu. Katiller Ayşenur’u bir kurşunla ensesinden vurdular. Günlerce aileyle ilgilendik, cenazeyle ilgilendik. Ertesi gün cenazeye gittik. Cenazeye, o ana kadar bunu görmeyenler o gün cenazeye 5 bakanla geldiler. Hepsinden Allah razı olsun. Cumhurbaşkanı Yardımcısıyla, Meclis Başkanı ile geldiler. Memnun olduk. Dedik ki birlik beraberlik olsun. Filistin için hep beraber duralım. Efendim bir baktık bir kürsü kurmuşlar. Kim konuşacak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ya da Meclis Başkanı. Başka yok. Bizim evladımız Türkiye’ye mâl olmuş, bizim mücadelemiz Türkiye’nin mücadelesi olmuş. Bu beraberliği biz önemserken orada siyaset yapmaya kalktılar. İlçe örgütümüzün şahsında bizim örgütümüze selam olsun. O siyasetçiliği oradaki o siyasi cambazlığa izin vermediler, o kürsüyü oraya kurdurtmadılar. Ama bunlar da oyun biter mi. Oturduk namazı kıldık, duamızı ettik. Tam cenazeyi uğurlayacağız. Din görevlisine oldu bitti yaptırıp oradan mikrofonu alıp güya tarafsız gibi, tarafsız olsa mecliste tarafsız olur. Meclis Başkanı, cenazede hepimiz adına tarafsız konuşacak beyefendi, Ankara’ya gidince de Tayyip beyin emrinden çıkmayacak. Olmaz olsun öyle tarafsızlık. Ayıp ettiniz, yazık ettiniz dedim. Bu yaptığınız Filistin davasına sahip çıkmak değil dedim. Ve din görevlisini bu işe alet etme dedim. Herkes Meclis Başkanını ayıplıyor, o yapılan işi ayıplıyor. O yüzden ne kadar haksızlığa uğrarsak uğrayalım. Haklılık zeminini terk etmeden, meydanı bunlara bırakmadan, ama bu yaptıklarını da yanlarına bırakmadan özgüvenli bir siyaset yapacağız arkadaşlar" şeklinde konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurulmasıyla ezanların yeniden okunduğunu söyleyen Özel, "Millet bütün zorluklarına rağmen, kimi de bunlara kanarak son bir kez oy verdi. Ezanı dindirecek diyorlardı, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler köyde eksik olan camiyi yapıyor. Kiminin açılışına gidiyorum, kiminin temel atışına gidiyorum. Milletvekillerimiz müezzinlerin, imamların promosyon haklarını vermediler. Ben uğraşıyordum, şimdi Milletvekillerimiz uğraşıyor. Diyanet-Sen sendikası, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yöneticiler gelip dosya veriyorlar. Derdimizi siz söyleyince sesimiz duyuluyor diyorlar. Şu mübarek caminin müezzeninin, imamının hakkını savunmak da Cumhuriyet Halk Partisi’nin boynunun borcudur. Diyorlar ya ezanı susturacaklar. Be hey kendini bilmezler, ezanı susturmuştu Yunanlılar, susturmuştu Fransızlar, İtalyanlar, işgal kuvvetleri. Bu partiyi kuranlar bu ezanı tekrar okuttular" dedi. Özel konuşmasının devamında şunları söyledi: "İşsizliği engellemeyenin, doları düşüremeyenin, fiyatları indiremeyenin gideceği yer seçim sandığıdır. Kaçamazsınız. Geçim yoksa seçim var. Şimdi hiçbiri ortada yok. Kim çıkmış ortaya? Bilal Erdoğan. Bilal Erdoğan hafta sonu mesai yaptı. Gezdi, dolaştı, konuştu. Bakın Bilal Erdoğan sahaya indiyse iki şey vardır. Bir, AK Parti’de işler yolunda gitmiyordur, iki sonuç beklediklerinden de kötü olacaktır emin olun. Nereden biliyorum. 2019 yerel seçimleri. Ekrem İmamoğlu 1’inci seçimi kazanmış, hazmedememişler. İkinci seçime ülkeyi götürmüşler. Bilal Erdoğan Fatih’te geziyor. Bilal Erdoğan Bakırköy’de geziyor. Bilal Erdoğan Eyüpsultan’da geziyor. Binali beye seçimi Bilal Erdoğan kazandıracak. Vallahi seçim akşamı 7’yi 5 geçe Binali beyi arabaya yolladılar, Süleyman Soylu ile birlikte uğurladılar erkenden. O yüzden Bilal Erdoğan sahadaysa işler kötü demektir."