SPOR - 23 Nisan 2023 Pazar 20:27

Selçuk Can bronz madalya kazandı

A
A
A
Selçuk Can bronz madalya kazandı

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen stil 72 kiloda Selçuk Can, bronz madalya müsabakasında Ukraynalı Andrii Kulyk’i 5-1 mağlup ederek Avrupa üçüncüsü oldu.

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen stil 72 kiloda Selçuk Can, bronz madalya müsabakasında Ukraynalı Andrii Kulyk’i 5-1 mağlup ederek Avrupa üçüncüsü oldu.


Şampiyonaya 1/8 turundan başlayan Selçuk Can, Macar Robert Attila Fritsch’i 7-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Alman Michael Felix Widmayer’in rakibi olan Selçuk minderden 6-0’lık üstünlükle ayrılarak yarı finale yükselen isim oldu.


Selçuk Can, yarı finalde Azerbaycanlı Ulvi Ganizade’ye 2-1 mağlup olarak bronz madalya müsabakasına çıkma hakkı elde etti.


Bronz madalya mücadelesinde de repesajdan gelen Andrii Kulyk ile karşılaşan milli sporcu, minderden 5-1’lik üstünlükle ayrılarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Ramazan ayı boyunca vatandaşlarla bir araya geldi AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı, teşkilat mensuplarıyla birlikte Ramazan ayı boyunca 81 ilde program gerçekleştirdi. Bu programlar kapsamında, tüm Türkiye’de Ramazan ayı boyunca her gün düzenli olarak ziyaret programı gerçekleştirildi. AK Parti kadroları ülke genelinde yaklaşık 1 milyon vatandaşla bir araya geldi. Ramazan ayı boyunca Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşen Gönül Sofrası Programları ile öncelikle ve ağırlıklı olarak engelliler, yaşlılar, yetim ve öksüzler, şehit yakını ve gaziler, depremzedeler, öğrenciler ve ihtiyaç sahibi haneler ziyaret edildi. Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığınca hazırlıkları yapılarak 81 ilde sistemli biçimde yürütülen bu programlar, AK Parti teşkilat mensuplarının başarılı şekilde gerçekleştirildi. 81 ilde kardeşliğimizi pekiştirdik Ramazan boyunca gerçekleştirdikleri çalışmalara ilişkin konuşan AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, ziyaretler ile milletin dayanışma ve kardeşliğine şahit olduklarını belirterek, "Bu güzel ruhu yaşatan herkesi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Unutmayalım ki, iftar sofraları sadece ekmeğin değil, sevgi ve muhabbetin de paylaşıldığı mekânlardır. Gönüllerimizi ferahlamasına vesile olan Ramazan ayımız boyunca 81 ilde Türkiye’nin dört bir yanında milletimiz ile iftarlarda ve sahurlarda buluştuk, kardeşliğimizi pekiştirdik" diye konuştu. Kaya, ziyaretler kapsamında ülke genelinde binlerce haneyi ziyaret ettikleri bilgisini de aktardı. "Her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz" Ramazan boyunca her iftarda milletle bir araya geldiklerini kaydeden Kaya, "Gittiğimiz her hanede, kurduğumuz her sofrada gönül bağlarımızı daha da güçlendirdik. Ziyaretlerimiz kapsamında büyüklerimizi, şehit ailelerimizi ve gazilerimizi asla unutmadık. Aziz şehitlerimize rahmet, kahraman gazilerimize sıhhat diliyorum. Engelli kardeşlerimiz, şehit ailelerimiz, yaşlılarımız ve gazilerimiz milletimizin bize emanetidir. Onların her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. "Bu ruh bizleri hep ileriye götürecek" Mübarek ay boyunca özel gereksinimli çocuklara ziyaretler gerçekleştirdiklerini de belirten Kaya, "Özel gereksinimli çocuklarımızın eğitim süreçlerini yakından takip etme fırsatı bulduk. Hayatın zorluklarına karşı mücadele eden annelerimizin fedakârlıklarına bir nebze olsun destek olabilmek bizler için büyük bir sorumluluktur. Türkiye Yüzyıl’ını inşa ederken bu ruh, bizleri hep ileriye taşıyacaktır" dedi.
İstanbul Büyük İstanbul Otogarı’nda bayram yoğunluğu Ramazan Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, Büyük İstanbul Otogarı’nda yoğunluk oluşturdu.9 gün olan bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyen ve otobüsleri tercih eden vatandaşlar, Büyük İstanbul Otogarı’nda yoğunluk oluşturdu. Türkiye’nin 81 iline giden vatandaşlar, yola çıkmak için otogara akın etti."Bayramı gezerek geçireceğiz"Memleketi Bayburt’a giden Melike Karslı, "Yolculuk Bayburt’a, oradan Trabzon’a gideceğim. Bayramı gezerek geçireceğiz. Bayburt 19 saat sürüyor. Yani 14 yıldır, gitmiyordum, biraz heyecanlıyım" dedi."Bizde bayram ziyaretleri gerçekleştireceğiz"Bayram ziyaretlerinin önemine vurgu yapan yolcu Ayşe Ugan, "Yolculuk Adapazarı Hendek’e oradan Bolu’ya geçeceğim. Bizde bayram ziyaretleri gerçekleştireceğiz. Bayram eskiden bayramdı. Şimdiki zamanı bayram olarak görmüyorum. Sadece büyükleri ziyaret etmek olarak görüyorum" şeklinde konuştu."Günde 10 otobüs kaldırırsak bu sayı bayram haftasında 20’ye çıkıyor"Normal zamana göre sefer sayısında artış olduğunu söyleyen otobüs şoförü Kadir Çevik, "Bayramımız yoğun geçiyor, Zonguldak’a gidiyoruz. 15 dakikada bir araba kalkıyor. Trafik sıkışık oluyor, otoban biraz sıkıntılı. Günde 10 otobüs kaldırırsak bu sayı bayram haftasında 20’ye çıkıyor" diye konuştu."Büyüklerimi görmeye gidiyorum"Memleketine giden bir yolcu ise, "Yolculuk Zonguldak’a. Annem vefat etti, büyüklerimi görmeye gidiyorum. Kazasız belasız memlekete gideceğiz" ifadelerini kullandı."Bütün firmalar ek sefer açtılar, bir yoğunluk vardır"Firmaların ek sefer açtığını söyleyen bir şirket yetkilisi ise, "Bir, iki gün öncesine kadar yoğunluk yoktu. Ne zamanki devletin yetkili organları, Cumhurbaşkanının bayram tatilini 9 güne çıkarmasını açıkladıktan sonra bir yoğunluk oluştu. Bu sebeple oluşan arz- talebe bütün firmalar ek sefer açtılar, bir yoğunluk vardır. Bu ilave servislerde dolmuştur. 9 günlük tatilin vermiş olduğu durumla firmaların bütün araçları doludur" dedi.
Ankara Ankara’da bayram öncesi şehitliklere ziyaret Ankara’da şehit yakınları ve gaziler Ramazan Bayramı öncesinde Cebeci Asri Şehitliği’ni ziyaret etti. Şehit yakınları ve gaziler Cebeci Asri Şehitliği’ne sabah saatlerinde gelmeye başladı. Kabir ziyaretinde bulunan aileler, şehit yakınları için dua edip mezarlara çiçek bıraktı. 2005’te terör saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Kıdemli Çavuş Savaş Bıyıklı’nın annesi Selma Bıyıklı, "Oğlumu ziyarete geldim. Onunla gurur duyuyoruz. Yavrum bize çok düşkündü. Diyecek bir sözüm yok. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Sık sık ziyarete geliyoruz. Mezar taşını siliyoruz. Çiçeklerini ilk baharda değiştiriyoruz. Bir ayağımız burada. Hiçbir anneler ağlamasın biz ağladık. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun" dedi. "Şehit ailesi olmak en yüksek mertebe" Bitlis’in Tatvan ilçesinde askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer’in babası Himmet Aydınyer, "4 sene oldu. Bayramlarda ziyaretler yapıyoruz. Ama çok zorlanıyoruz. 2 tane kız torunum kaldı. Buraya geliyorum ve üzüntüyle gidiyorum. Eve döndüğümde zaman ne kadar çabuk geçti bilemiyorum. Ateş düştüğü yeri yakar. Şükrediyorum. Şehit babasıyım. Şehit ailesiyim. Benim oğlum vatan için şehit oldu. Şehitlerimiz olmasaydı halimiz Filistin’den kötü olurdu. Şehit ailesi olmak en yüksek mertebe" diye konuştu. Bayram öncesi vatandaşlardan mezarlıklara ziyaret Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlar mezarlıkları ziyaret etti. Karşıyaka Mezarlığı’nın giriş çıkışlarında araç trafiği oluştu. Yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlar, mezarlıklara çiçek bıraktı ve dua okudu. Yakınlarının kabrini sulayan vatandaşlar bayram nedeniyle mezarlıklarda yoğunluk oluştuğunu ifade etti.