GÜNDEM - 06 Ekim 2024 Pazar 14:38

Özgür Özel çocuklara fındık dağıttı

A
A
A
Özgür Özel çocuklara fındık dağıttı

Çekmeköy Belediyesi’nin toplu açılış ve temel atma törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, açılışı yapılan ilçenin ilk çocuk gündüz bakımevinde Çekmeköy Belediyesi’nin “Neşeli Fındıklar” projesi kapsamında minik öğrencilere fındık dağıtımı yaptı.


Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in yerel seçimlerden önce verdiği vaatlerden biri olan ilkokullarda öğrencilere ücretsiz fındık dağıtımı projesi ile Ordu ve Giresunlu üreticilerden temin edilen fındıklar paketlenerek okullarda dağıtılmaya hazır hale getirildi. Bu kapsamda ilk fındık dağıtım Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katıldığı programda Çekmeköy Zübeyde Hanım Çocuk Gündüz Bakımevi’nde yapıldı. İlçedeki 22 okulda yaklaşık 15 bin öğrenciye ulaşacak fındıklar, özenle paketlenerek dağıtıma hazır hale getirildi.



Çocuklardan sıcak karşılama


Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’le birlikte gündüz bakımevini ziyaret eden CHP lideri Özgür Özel, okulun işleyişi ve detaylar hakkında bilgi alırken sınıflarda öğrenciler tarafından sıcak şekilde karşılandı. Çocuklar, "Özgür amca seni çok seviyoruz, okulumuza hoş geldin" derken, Özgür Özel de çocuklara CHP ile özdeşleşen kalp işaretiyle karşılık verdi. Çocuklarla sohbet eden Özgür Özel, oyuncaklarla oynayan çocuklara da eşlik etti.



“Başkanımızı tebrik ediyorum”


Ziyaret sırasında projeyi değerlendiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Başkanımız bu vaadi verdiğinde açıkçası şaşırmıştım. Dedim ki İstanbul’da fındık nereden. Dediler ki burada çok sayıda Giresunlu, Ordulu yaşıyor ve hepsinin memleketlerinde 3 dönüm, 5 dönüm bahçeleri var fındıklarını topluyorlar. Az olduğu için de satmaları zor. Orhan Başkan ’hepsinin fındığını ben alacağım’ dedi. O zaman enteresan bir vaat olarak düşünsem de o fındıklar gidilmiş bulunmuş, alınmış ve paketlenerek dağıtıma hazır hale getirilmiş. Şimdi de tüm okullarda dağıtılacak. Bugün ilk dağıtımı Çekmeköy’de gündüz bakımevinde biz yaptık. Çekmeköy’deki tüm çocukların beslenmesine Çekmeköylülerin ürettiği fındıklar girecek. Ayrıca fındık çocuk gelişimi için çok önemli. Bu fındıkları böyle değerlendirmek çok isabetli olmuş, başkanımızı tebrik ediyorum” dedi.



“Sözlerimizi bir bir yerine getiriyoruz”


Projeyi titizlikle çalışıp hayata geçirdiklerini belirten Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “Çekmeköy’de yaşayan Ordu ve Giresunlu hemşehrilerimin fındıklarını alıp, öğrencilerimizin beslenme çantasına koyacağım sözünü vermiştim. Bugün temel atma törenimiz sonrasında sayın genel başkanımızla birlikte ilçemizin ilk kreşi olan Zübeyde Hanım Çocuk Gündüz Bakımevi’nde öğrencilerimize fındıklarımızı dağıttık. Önümüzdeki haftalardan itibaren okullarımıza bu fındıkları teslim edeceğiz. Çocuklarımızın beslenme çantasında yerini alacak fındıklarımız yine Çekmeköy’de ikamet eden Karadenizli hemşehrilerimizin bahçesinden buraya geldi. Komşularıma verdiğim sözleri bir bir yerine getirecek, çocuk, genç, yaşlı herkesin mutlu olduğu gülen ve güler yüzlü bir Çekmeköy oluşturacağız” dedi.



Özgür Özel çocuklara fındık dağıttı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Karaya oturan vapur restoran, nefesleri kesen operasyonla kurtarıldı Bartın’ın Amasra ilçesindeki halk plajında karaya oturan vapur restoran, yaklaşık 1,5 saatlik nefesleri kesen operasyonla kurtarılarak karaya yanaştırıldı. Limana bağlayan vapurun kaptanı ve 3 genç ise tahliye edildi. Yaklaşık 10 yıldır Amasra Limanı’nda demirli bulunan Şehit Necati Gürkaya isimli vapur restoran, dün çapa değiştirmek amacıyla hareket etmesi sonucu diferansiyeli kilitlenerek Halk Plajı’nda karaya oturmuştu. Dün balıkçı tekneleri ile yürütülen operasyonla kurtarılmaya çalışan vapur, tüm çabalara rağmen plajdan çıkarılamamıştı. Hava kararması ile ara verilen operasyon, bugün sahil güvenliğe ait dalgıçlar vapurun omurgasında inceleme yaparak, alt kısmında herhangi bir hasarın oluşmadığını tespit etti. Liman başkanlığı, sahil güvenlik organizesiyle gerçekleştirilecek vapuru kurtarma operasyonuna start verildi. Limanın balıkçı ve tur teknelerinin giriş çıkışına kapatılmasının ardından vapur, Zonguldak’tan çağrılan römorköre halatla bağlandı. Sahil güvenlik botu ve balıkçı teknelerinin gözetiminde römorkörle çekilen vapur, kısa sürede kurtarıldı. Vapur, römorkör gemi, balıkçı tekneleri ve sahil güvenlik botlarının da desteği ile liman bölgesine yanaştırıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren operasyonun ardından limana yanaşan vapur hakkında alıkoyma kararı uygulandı. Vapura çıkan polis ve sahil güvenlik ekipleri, kira sözleşmesi de biten vapurda bulunan kaptan N.Y. ile yanında bulunan 3 genci tahliye etti. Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Zonguldak Bölge Liman Başkanı Ahmet Mert, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yarbay Yavuz, plajdan ve limandan, Amasra Liman Başkanı Haydar Gökçe ise römorkör gemiden operasyonu yönetti. Nefesleri kesen operasyonu, Amasra sahilinde dolaşan yüzlerce kişi de anbean izledi. Kurtarma çalışmalarını takip eden vatandaşlardan bazıları ise cep telefonu ile o anları görüntüledi. Römorkör ile Cide’ye sevk edilecek Yapılan tebligatın ardından ise sahil güvenliğe ait dalgıçlar tarafından tekrar vapurun alt kısmı kontrol edilecek. Kontrollerde soruna rastlanılmaması halinde gemi römorkör yardımıyla Kastamonu’nun Cide ilçesindeki limana çekilerek belediyeye iade edilecek. Öte yandan yaşananlar nedeniyle kaptan N.Y ve yanındaki gençler hakkında ise işlem başlatılacağı öğrenildi.
Konya Fatih Serkan Albayrak: "Oyuncularımızı tebrik ediyorum" Konyaspor Teknik Sorumlusu Fatih Serkan Albayrak, Eyüpspor’u 2-1’lik skorla mağlup ettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, “Oyuncularımızı tebrik ediyorum, sarf ettikleri emek üst seviyeydi" dedi. Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Konyaspor, sahasında Eyüpspor’u 2-1’lik skorla mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Sorumlusu Fatih Serkan Albayrak, "Rakibimizin nasıl oynayacağını biliyorduk. Onları daha analiz etmek için hafta başından Eyüpspor’un bütün karşılaşmalarını izledik. Bireysel oyuncu analizlerine artı olarak oyun felsefelerini üzerine çalıştık. Bunun üzerine de hafta başından beri biz nasıl oynarız ve galibi gelebiliriz bunun planını yaptık. Tahmin ettiğimiz gibi oldu. Daha çok top Eyüpspor’dayken oyunu domine eden, bölgeler arası geçişleri bilinçli bir şekilde, boş oyuncuyu kolay bir şekilde yapan bir takıma karşı oynadık. Fakat rakibin yapacağı hatalardan geçişlerle birlikte öndeki hızlı ve çabuk oyuncular ile birlikte sonuca gitmek istedik. Maçtan önce de planımız aslında buydu. Maçın içerisinde ilk yarıda bazı geçişlerle pozisyonlar bulduk ama rakibi durdurmakta da zorlandık. İkinci yarıda yenik duruma düştük ancak oyunumuzdan kopmadık. Oyuncularımızı tebrik ediyorum, sarf ettikleri emek üst seviyeydi" şeklinde konuştu.
Kahramanmaraş Yeşilçam’ın iki klasik filmi bir arada Kahramanmaraş’ta düzenlenen klasik otomobil fuarında Çiçek Abbas filmindeki minibüse benzeyen araçta bir diğer Yeşilçam klasiği Atla Gel Şaban filmi canlandırıldı. Kahramanmaraş’ta bu yıl ilki düzenlenen klasik araç festivali düzenlenirken, ortaya renkli görüntüler çıktı. Türk sinema tarihinin değerli eserleri arasında yer alan Çiçek Abbas filmindeki minibüse benzeyen araç ile Kemal Sunal’ın unutulmaz filmi Atla Gel Şaban filmi bir araya getirildi. Etkinlik alanında düzenlenen mini gösteride Atla Gel Şaban filmindeki minibüs sahnesi canlandırıldı. Vatandaşlar, gerçekleştirilen gösteriye büyük ilgi gösterirken, gösteri sırasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Etkinlikte kupon doldurma sahnesini canlandıran Hüseyin Dağ, “Kemal Sunal’ın Atla Gel Şaban filmini canlandırarak geçmişe gittik. Bu gelen misafirlerimize bu anı yaşattığımız için çok mutluyuz. Bu klasik otomobil fuarından dolayı tüm davetli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum, herkesin ayaklarına sağlık. İnsanları mutlu edebildiysek ne mutlu bize” dedi. Bir diğer katılımcı Hikmet Ağca, “Çok mutlu olduk, çok eğlendik. Herkes de burada mutlu oldu. Çok güzel bir etkinlik oldu” diye konuştu. Şoför koltuğuna geçen Zülküf Tofan ise, “Bir klasik olan Çiçek Abbas dolmuşu ile Atla Gel Şaban filminin klasiğini çektik. Harikaydı ve ben de şoförlüğünü yaptım. Güzel oldu, insanların buna gerçekten ihtiyacı var. Olan etkinlikler şehrimize biraz daha moral veriyor emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Sakarya Bu projeyle gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak duracak Sakarya Büyükşehir Spor Kulübü Başkanı Enes Zengin, yeni dönemde gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak için ‘Mahalleler Sporla Buluşuyor’ projesini hayata geçireceklerini söyledi. Zengin, “Her ilçede gençlerimizin sporla buluşacağı alanlar oluşturmak istiyoruz. Çocuklarımızı ne kadar çok spora yakınlaştırırsak biliyoruz ki yarınlarımız da o kadar temiz olacaktır” dedi. 20’den fazla branşta 5 binden fazla sporcunun eğitim aldığı Sakarya Büyükşehir Spor Kulübü, ulusal ve uluslararası birçok organizasyonda Sakarya’yı en iyi şekilde temsil ediyor. Birçok milli sporcunun yetiştiği kulüpte Başkan Enes Zengin, yeni dönem hedeflerini açıkladı. Öncelikli hedeflerinin tüm gençleri sporla buluşturmak olduğunu dile getiren Başkan Enes Zengin, son dönemlerde artan ve küçük yaşlara kadar düşen bağımlılık sorunundan gençlerin sporla kurtulabileceğine vurgu yaptı. Bu çerçevede Sakarya’nın tüm mahallelerinde gençlere “Mahalleler Sporla Buluşuyor” projesiyle kapı açacaklarını ifade eden Zengin, tüm semtlerde spor alanları oluşturup etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. “Gençlerimizi sporla buluşturup kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı bir görev haline edindik” Sakarya’nın bir spor şehri olduğunu aktaran Zengin, “Bizim genetiğimizde spor var. Her branşta Dünya ve Avrupa şampiyonları çıkarmışız, milli takımlara sporcular göndermişiz. Bu minvalde bizler şehrin sporla olan bağını daha da kuvvetlendirmek istiyoruz. Her ilçede gençlerimizin sporla buluşacağı alanlar oluşturmak istiyoruz. Son zamanlarda artan ve yaşı oldukça küçülen bağımlılık sorunu var. Bu sorundan gençlerimizi sporla kurtarabiliriz çünkü spor demek zinde vücut, sağlıklı bir yaşam demektir. Spor kulübü olarak gençlerimizi sporla buluşturup kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı bir görev haline edindik"” dedi. “Mahallelerde gençlerimizin sporla buluşacağı alanlar oluşturacak, etkinlikler düzenleyeceğiz” Projenin detaylarından bahseden Zengin, “Gençlerimize daha fazla nasıl katkı sağlayabilir, onları spora nasıl teşvik ederiz, bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bu anlamda ‘Mahalleler Sporla Buluşuyor’ adında bir proje başlatacağız. Bu projeyle mahallelerde gençlerimizin sporla buluşacağı alanlar oluşturacak, etkinlikler düzenleyeceğiz. Bizim en büyük önceliğimiz şehrimizin çocuklarını sporla buluşturmak. Sakarya’da ki çocuklarımızı ne kadar çok spora yakınlaştırırsak biliyoruz ki yarınlarımız da o kadar temiz olacaktır. Bu hedefle azimle ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.