GÜNDEM - 29 Ağustos 2024 Perşembe 17:29

Mesut Özil camiyi temizledi, o anlar sosyal medyada gündem oldu

A
A
A

Geçtiğimiz yıl futbolu bırakan Mesut Özil’in Üsküdar’da bir caminin halılarını süpürdüğü görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Camii imamı, "Dün akşam da camimizin halılarını yıkadılar" dedi.

Real Madrid, Arsenal, Fenerbahçe gibi büyük kulüplerde forma giyen ve geçtiğimiz yıl, 35 yaşındayken futbolu bırakarak emekli olan Mesut Özil, artık boş zamanlarını yardım işlerine daha çok ayırmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Mesut Özil, Üsküdar’daki Şemsi Paşa Camii’nde temizlik yaparken görüntülendi. Namaz kıldıktan sonra elektrikli süpürge ile caminin halılarını süpürdü. Mesut Özil’in temizlik yaptığı anların camide bulunan bir kişi tarafından sosyal medyada paylaşılması üzerine gündem oldu. Yapılan cami temizliği vatandaşlar tarafından takdir edildi.

Şemsi Paşa Camii İmamı Ömer Faruk Güvenir, "Mesut Özil Bey kardeşimiz, bizlerin camisine ilk defa gelen, ilk defa ziyaret eden bir kişi değil. Mesut Özil Bey kardeşimiz, bizim camimizin eşrafından, camimize namazlarını eda etmek için gelen, gerekli ziyaret için gelen bir kardeşimiz, bir cami cemaatimiz. Kendisi ve arkadaşları bizlerden camiyi temizleme talebinde bulundular. Bizler de bunu memnuniyetle karşıladık. Pazartesi günü akşam camimizi yatsı namazından sonra arkadaşlarıyla beraber temizlediler. Akabinde de halılarımızı temizlemek, yıkamak için bizlerden bir vakit isteyip ayrıldılar. Dün akşam da camimizin halılarını yıkadılar. Dünyada isim bulmuş bir kardeşimizin, bir Müslüman kardeşimizin camimizin hizmetkarlığını talep etmesi, Hak Teala tarafından dünya ve ahirette saadet ve selamete nail edileceği gibi gerek bizler gerek halkımız tarafından da memnuniyetle karşılanmıştır" dedi.

Mehmet Güzel - Metin Başar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Otomotiv sektöründe uluslararası akademik iş birliği Erzurum Teknik Üniversitesi, Erasmus+ Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA131) Programı kapsamında yürütülen Autolia-Tech Konsorsiyumu’na stratejik ortak olarak katılım sağladı. Bu çerçevede, ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Eyüphan Manay, Bursa Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılarak diğer konsorsiyum üyeleriyle iş birliği fırsatlarını değerlendirdi. Konsorsiyumun temel amacı, otomotiv sektörüne yönelik eğitim ve araştırma faaliyetlerini uluslararası düzeyde güçlendirmek ve bu alandaki hareketlilik fırsatlarını artırmak. Bu kapsamda, öğrenciler için Avrupa Birliği ülkelerinde staj yapma imkânı sunulurken, akademik personel için eğitim alma ve ders verme hareketliliği teşvik edilecek. Bursa Teknik Üniversitesi’nin Mimar Sinan Yerleşkesi Senato Salonu’nda düzenlenen imza törenine, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cihan Çetinkaya, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Çamur Demir ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer katıldı. Autolia-Tech Konsorsiyumu ile başta bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, makine mühendisliği, mekatronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği olmak üzere çeşitli mühendislik alanlarındaki öğrenciler ve akademik personel, Avrupa Birliği ülkelerinde gerçekleşecek staj, eğitim alma ve ders verme faaliyetlerinden faydalanabilecek. Konsorsiyum, iki yıl boyunca yürütülecek olup, bu süreçte üniversiteler arası iş birliğinin artırılması ve hareketlilik faaliyetlerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Autolia-Tech Konsorsiyumu, Türkiye genelinde kabul edilen beş konsorsiyum projesinden biri olarak dikkat çekiyor. 24 ay sürecek olan bu projede, 13 öğrenci staj hareketliliği, 7 akademik personel ders verme hareketliliği ve 8 akademik personel eğitim alma hareketliliğinden yararlanacak. Proje, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde otomotiv sektörüne yönelik yapılacak çalışmalara örnek teşkil edecek olup, gelecekte gerçekleştirilecek projelere de önemli bir referans olacak.
Bilecik BŞEÜ, TEKNOFEST’te büyük bir başarıya imza attı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi TEKNOFEST’te büyük bir başarıya imza attı. Şeyh Edebali Üniversitesi akademik paydaş olarak katkı sağladığı Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay, teknoloji festivali olan ve Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan TEKNOFEST’e katılımı ile öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmayı, teknoloji tabanlı çözümler üretmeyi ve milli teknolojilerin ilerlemesini desteklemeyi amaçlıyor. Bu kapsamda Teknokod Takımı ‘Anka Diriliş’ adlı projesiyle 2024 TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nın Afet Yönetimi kategorisinde dikkat çekti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nur Kuban Torun danışmanlığında faaliyet gösteren Teknokod Takımı, Bilgisayar Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğrencileri; Şuranur Derin, Osman Dikmen, Şükrü Can Yiğit, Kadir Ozan Ateş, Arzu Koçhan ve Eda Turan’dan oluşuyor. Deprem simülasyonunu VR teknolojisiyle birleştiren proje, Antalya’da düzenlenen etkinlikte yer aldı. Düzenlenen etkinliğe Teknokod Takımı ve Genel Sekreter Yardımcısı Fakrullah Tohumcu katılım sağladı. TEKNOFEST 2024’te tüm kategorilerde toplam 1 milyon 630 bin başvuru arasından seçilen 6 bin 514 proje arasında finale kalma başarısı gösteren Teknokod Takımı, üniversiteyi gururla temsil etti. Proje; Antalya’da düzenlenen TEKNOFEST Akdeniz Etkinliğinde, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. ‘Anka Diriliş’ projesi, VR teknolojisi kullanarak kullanıcıların deprem anını ve sonrasını deneyimlemelerine imkan tanıyor. Bu yenilikçi yaklaşım, afet farkındalığını artırmayı ve toplumda deprem konusunda bilinç oluşturmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yarışma sonrası Teknokod Takımı, Rektör Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı ile bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Kaplancıklı, ekibin VR destekli deprem simülasyonu oyunu olan ‘Anka Diriliş’ projesini bizzat deneyimleyerek, projenin detayları hakkında bilgi aldı. Görüşme sırasında Teknokod Takımının başarısını takdir eden Rektör, Teknofest finalistlerine Adana’da gerçekleşecek olan ödül töreni için başarılar diledi. Teknokod Takımının elde ettiği bu başarı hem üniversite hem de Bilecik için büyük bir gurur kaynağı oldu. Projeyle elde edilen başarı, üniversitenin teknoloji ve inovasyon alanındaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.
Erzurum Rektör Hacımüftüoğlu’ndan yönetim ekibine hayırlı olsun ziyareti Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Hasan Türkez, Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, Prof. Dr. Reyhan Keleş, Prof. Dr. Yüksel Göktaş ve Prof. Dr. Hasan Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Gerçekleşen ziyaretlerde, üniversitenin geleceğe yönelik hedefleri ve yürütülecek projeler üzerine istişarelerde bulunuldu. Rektör Hacımüftüoğlu, yeni atanan rektör yardımcılarını tebrik ederek, kendilerine başarı dileklerini iletti. Üniversitenin her biriminin gelişimine katkı sağlayacak nitelikli projelerin hayata geçirilmesinde rektör yardımcılarının önemli rol oynayacağını vurgulayan Hacımüftüoğlu: “Üniversitemizin akademik ve idari yapısını güçlendirecek her adımı birlikte atacağız. Bu noktada, yeni rektör yardımcılarımızın bilgi ve birikimlerine büyük güven duyuyoruz” dedi. Ziyaretler esnasında rektör yardımcıları da yeni görevlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Atatürk Üniversitesinin hem akademik başarılarını artırmak hem de toplumla daha güçlü bağlar kurmak için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini belirterek, ortak akılla yürütülecek çalışmaların üniversitenin ulusal ve uluslararası düzeydeki prestijini daha da artıracağına olan inançlarını ifade ettiler. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, Atatürk Üniversitesinin köklü geçmişinden aldığı güçle geleceğe emin adımlarla ilerlediğini vurgulayarak: “Yeni yönetim ekibimizle birlikte, üniversitemizi daha ileriye taşıyacak projeler üzerinde çalışacağız. Akademik başarılarımızı, topluma yönelik sorumluluklarımızla harmanlayarak üniversitemizi her alanda daha da ileriye taşıyacağız. Bu düşüncelerle, birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağım kıymetli ekip arkadaşlarıma yeni görevlerinin hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum” dedi. Ziyaretler, karşılıklı iyi niyet dileklerinin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.