ASAYİŞ - 10 Eylül 2024 Salı 06:32

Maltepe’de 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 1 kişi yaralandı

A
A
A

Maltepe'de D100 Karayolu'nda iki araç çarpıştı. Kaza yapan araçları fark edemeyen 4 otomobil daha kazaya karıştı. Toplam 6 aracın karıştığı kazada 1 kişi yaralandı.

Olay, İstanbul Maltepe ilçesi, D100 Karayolu Ankara istikametinde saat 05.00 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen Hyundai marka 17 ABD 601 plakalı araca, orta şeritten sol şeride kontrolsüz geçmek istediği sırada, arkadan gelen Seat marka 06 DFB 894 plakalı otomobil çarptı.

Kazanın ardından arkadan seyir halde ilerleyen 4 araç da duramayarak kazaya karıştı. Kazada 1 kişi hafif şekilde yaralanırken bazı araçlar kullanılamaz hale geldi. Çevredeki diğer sürücüler tarafından sağlık ekiplerine haber verildi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekibi, hafif yaralı vatandaşı hastaneye kaldırdı. Polis ekipleri trafiği kontrollü şekilde ilerletirken, kazayla ilgili inceleme başlattı.

Yoldan geçen motosikletli gaza basıp kazaya karışanlara el salladı
Ayrıca kazanın olduğu D100 Karayolu'nda polis ekipleri tarafından önlemler alındı. Polis ekipleri olayla ilgili gerekli tutanakları ve kazaya karışan araçların çekilmesiyle uğraşırken karşı yönde ilerleyen bir motosikletli ayağa kalkarak gaza basıp kazaya karışanlara el salladı. Kazaya karışan araç sürücüleriyle adeta dalga geçen motosiklet sürücüsü hakkında da polis ekipleri inceleme başlattı. 

Mehmet Güzel

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Diş tedavisinin uzamasına kızan vatandaş kliniği taradı Adana’da bir kişi, tedavi gördüğü diş kliniğine ’tedavi süresi uzadığı’ gerekçesiyle silahlı saldırı yaparken, bu anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Söz konusu şüpheli ve yanında bulunan arkadaşı yakalanırken, ikisi de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi’ndeki diş kliniğinde meydana geldi. İddiaya göre, Orhan A. (22), gördüğü diş tedavisi uzayınca sinirlendi. Gece saatlerinde arkadaşı Muhammed Can K. (21) ile birlikte tedavi gördüğü diş kliniğine giden Orhan A., kliniğe pompalı tüfekle ateş açtı, ardından arkadaşı Muhammed Can K.’nin sürdüğü motosiklet ile olay yerinden kaçtı. Saldırı anları ise anbean güvenlik kamerasına yansıdı. Sabah iş yerini açan Doğan T. (55) silahlı saldırı sonucu camların kırıldığını fark edip durumu polise bildirdi. Olay yerine Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemelerin ardından söz konusu şüpheliler evlerine yapılan operasyonla yakalandı. Yakalanan şüphelilerden silahı kullanan Orhan A.’nın, "Dişim ağrıyordu, tedavim de uzayınca sinirlendim ateş ettim" diye ifade verdiği öne sürüldü. Söz konusu şüphelilerden Orhan A. ve Muhammed Can K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Gaziantep Safra yolu hastalıklarında ameliyat yerine ERCP Safra kanallarında çamur ve taş tespit edilen hasta Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde ERCP yöntemi ile sağlığına kavuştu. Gaziantep’te yaşayan Güneş Şişkin’in uzun zamandır hazımsızlık, şişkinlik ve karın ağrısı şikayetleri bulunuyordu. Tedavi olmak için farklı sağlık kuruluşlarına başvuran ancak şikayetleri geçmeyen Şişkin, son olarak Anka Hastanesi’ne başvurdu. Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ali Bilgen tarafından muayene edilen Şişkin’in yapılan tahlil ve ultrason tetkikleri sonucu karaciğer değerlerinde yükseklik ve safra kanallarında çamur ve taş tespit edildi. Şişkin’e vakit kaybetmeden Dr. Ali Bilgen tarafından müdahale edildi. Uygulanan ERCP (Endoskopik Retrograd Kolanjiyopankreatografi) yöntemi ile safra yollarındaki çamur ve taşlar kapalı yöntemle temizlenen hasta sağlığına kavuşup ertesi gün hastaneden taburcu edildi. Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Şişkin, “Uzun zamandır çaresizdim. Artık ağrılarım dayanılmaz hale gelmişti. Sağlık her şeyden değerli. Şu an kendimi iyi hissediyorum, ağrılarım geçti. Beni sağlığıma kavuşturan doktoruma teşekkür ederim” dedi. “Karın ağrısı ve şişkinliğini ciddiye alın” Gaziantep Özel Anka Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ali Bilgen, karın şişkinliği ve karın bölgesindeki ağrıların hafif veya ciddi hastalıkların sonucunda olabileceğine, bu nedenle ciddiye alınması gerektiğine dikkat çekti. Dr. Ali Bilgen, ERCP’nin özellikle son yıllarda giderek artan önemiyle karaciğer, safra yolları ve pankreas hastalıkları, safra yolu taşları ve tıkayıcı safra yolu-pankreas tümörleri gibi birçok alanda hem tanı hem de tedavide önemli bir yer tuttuğunu, işlemin kapalı yöntemle anestezi eşliğinde uygulandığını ve çok başarılı sonuçlar elde edildiğini ifade etti.
İstanbul Kartal Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Tanıtım Sergisi açıldı Kartal Belediyesi’nin Meslek Edindirme Kurslarına katılarak el emeği göz nuru ürünlerden oluşan tanıtım sergisinin açılışı Kartal Belediyesi hizmet binası Fuaye Alanı’nda yapıldı. Pek çok farklı alandaki el emeği ürünlerin yer aldığı sergiye katılım yoğun oldu. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne Bağlı Meslek Edindirme Kursları Tanıtım Sergisi’nin açılışına, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars ve Başkan Vekili Olcay Özgön’ün yanı sıra, Kartal Belediye Meclisi Başkan Vekili Özlem Bulut, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Kadın Kolları Başkanı Özlem Doğan, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Hülya Arkan, Kartal Belediye Meclisi üyeleri, birim müdürleri ve Kartallı vatandaşlar katıldı. Serginin açılışında Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan ve Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars kısa birer konuşma yaptı. Karacan, Kartal Belediyesi olarak yeni meslek edindirme kursları açtıklarını kaydederek kadınların daha fazla yaşama katılmaları için çaba sarf ettiklerini belirtti. Dr. Dilek Kars da yaptığı konuşmada kadınların hayatın her alanında var olma çabası için de olması gerektiğini söyledi. Sergideki başkan yardımcısı, meclis başkan vekili, meclis üyeleri ve müdürlerin yanı sıra kursiyerlerin de kadın ağırlıklı olmasının önemine değinen Kars, beceri ve meslek edinen kadınların toplumun daha sağlıklı olmasını sağladığını ifade etti. Konuşmaların ardından açılan sergide kursiyerlerin geçen yıl boyunca; halı, kilim, çini, sepet, giyim, mefruşat, kalıp, geleneksel el nakışları, iğne oyası, dekoratif ahşap boyaması, aşçı ve pasta yardımcılığı, kuaförlük, protez tırnak ve kalıcı makyaj gibi alanda yaptıkları eserler sergilendi. Sergi 20 Eylül’e kadar açık kalacak.
İstanbul Can Maxim Mutaf: “Bu sezon daha büyük hedeflerimiz var” Bahçeşehir Koleji’nin tecrübeli basketbolcusu Can Maxim Mutaf, bu sene daha yeni oluşturulan kadroyla birlikte daha büyük hedefleri olduğunu söyledi. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji’nin tecrübeli basketbolcusu Can Maxim Mutaf yeni sezon hazırlıkları, Avrupa kupalarındaki hedefleri ve kariyeriyle ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Bu sezon kadronun büyük ölçüde yenilendiğini ve daha büyük hedefleri olduğunu aktaran Mutaf, “Yeni bir takımız. Bir sürü yeni yüz var takımda. Bu sene daha iyi bir takım olmaya çalışıyoruz. Daha büyük hedeflerimiz var. Hazırlık dönemi de iyi geçti bence. İki hafta Sırbistan’daydık. Sonra İzmir’de turnuva oynadık. Sonra EURO Cup’a başlayacağız. Gün gün daha iyiye gidiyoruz ve hazırlanıyoruz. Umarım sezona iyi ve güçlü bir giriş yaparız” şeklinde konuştu. “Bjelica’nın tecrübeleri ve vizyonu bizim için artı olacak” Sportif Direktör olarak göreve başlayan Nemanja Bjelica’nın tecrübelerinin ve vizyonunun kendileri için artı olduğunu dile getiren 33 yaşındaki oyuncu, “Hem eski oyuncu olması hem de NBA’de, en üst seviyede oynamış olması önemli. Şimdi de sahanın dışında bir pozisyonu var. Ama yine de tecrübeleri, vizyonu bizim için her zaman artı bir şey olacak. Hem oyuncu tarafından hem de staff tarafından tecrübelerini ve bilgilerini yansıtmaya çalışıyor. Şu ana kadar her şey çok olumlu ve güzel gidiyor” değerlendirmesinde bulundu. “Daha büyük hedefler var” Bu sezon EURO Cup’ta önemli hedefleri olduğunu ve kadronun da buna göre şekillendiğini belirten deneyimli oyuncu, “EURO Cup, geçen sene oynadığımız turnuvaya göre daha ciddi, daha güçlü bir kupa. Biz de bunun farkındayız. Bu sene de ona göre bir takım kuruldu. Daha büyük hedefler, daha ciddi hedefler var. Ciddi bir yatırım da var. Biz de bunun gereğini yapmaya çalışıyoruz. Umarım sahada gösterdiğimiz performansla, aldığımız sonuçlarla bunun karşılığını verebiliriz” ifadelerini kullandı. “Her sene kendime yeni hedefler koyuyorum” Sezonu yeni hedeflerle beraber en iyi şekilde tamamlamak istediğini söyleyen Can Maxim Mutaf, “Her sene kendime yeni hedefler koyuyorum. Bu sene de benim için yeni bir sene. Bu seneyi en iyi şekilde öncelikle sağlıklı sonrasında da hem takım için hem de kendim için en iyi şekilde tamamlamak istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Gaziantep Güneydoğu’nun 8 aylık hububat ihracatı 2,2 milyar dolar Güneydoğu Anadolu’nun en fazla ihracat gerçekleştiren sektörü hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri alanında bölgenin 8 aylık ihracatı 2,2 milyar dolar oldu. Güneydoğu Anadolu’nun en fazla ihracat gerçekleştiren sektörü hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri alanında bölgenin 8 aylık ihracatı 2,2 milyar dolar oldu. Ortalama ihracat birim fiyatlarını yüzde 10,9 oranında artırmayı başaran bölgedeki hububatçılar, miktar olarak geçen yıla göre yüzde 12,4 daha az ürün satış yapmalarına rağmen değer bazında geçen yıl verilerine 67 milyon dolar yaklaştı. Orta Doğu’nun toplam ihracat içindeki payının yüzde 50’yi geçmesinde, Irak pazarında sağlanan yüzde 8’lik artış etkili oldu. Güneydoğu Anadolu bu verilerle hububat alanında Türkiye’nin en fazla ihracat yapan bölgesi olma özelliğini korudu. “Sektörel ürün çeşitliliğimiz ihracat gelirlerimizi artırdı” Küresel gıda fiyatlarındaki gerilemenin özellikle buğday unu ve ayçiçek yağı ihracat fiyatlarında baskı oluşturduğu bir dönemde, sektörel ürün çeşitliliğinin sağladığı rekabet avantajıyla ihracat gelirlerini artırdıklarını belirten Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Buğday unu ve ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünleri, sabit beslenme ihtiyacı oldukları için buradaki fiyat çekilmelerini sürekli düşünmemek lazım. Bazı aylarda satış fiyatları düşebilir ama bu alanlarda faaliyet gösteren ihracatçılar güçlü bir mali altyapıya sahiptir. Bu ürünlerin ihracatında kullanılan hammadde de büyük oranda ithal girdi olduğu için, firmaların gelir gider tabloları dengelidir. Sektör geneli olarak baktığımızda bu yıl bölgemizde fark oluşturan unsurların tatlı bisküvi, gofret ve çikolata gibi satış fiyatı yüksek ürünlerin olduğunu görüyoruz. Hububat sektörünün Türkiye genelindeki ihracat birim fiyatları yüzde 0,4 düşerken, biz ortalama birim fiyatlarda yüzde 10,9 artışla ülke ortalamasından pozitif yönde ayrıştığımız için memnunuz” dedi. “Kaliteden ödün veren olursa hemen karşısında oluruz” Dünyanın en önemli tarım merkezlerinden biri olan Güneydoğu Anadolu’nun coğrafi bir marka olduğunu ve buradaki üreticilerin kalite anlayışına zarar verecek her türlü girişimle mücadele edeceklerini belirten Kadooğlu, “Biz mutfağı ve kültürüyle dünyada nam salmış bir bölge olarak, yurt dışındaki alıcılar nezdinde her zaman bir ilgi odağıyız. Herkes dünyada başka bir Gaziantep’in daha olmadığını biliyor. Satın almacılar bölgemizden bir gıda ürünü ithal ettiği zaman Diyarbakır’ın, Mardin’in, Şanlıurfa’nın meşhur ürün kalitesinde olmasını istiyor. Haksız rekabet amacıyla kaliteden ödün veren, bölgedeki büyük üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın özenle yükselttiği Güneydoğu imajını riske atan olursa hemen karşısında oluruz. Bu konuda bir örneği yakın dönemde, hayvan yeminde kullanılmak üzere ithal edilen soyadan elde edilen yağların bazı firmalar tarafından ayçiçek yağına karıştırıldığı iddiaları esnasında yaşadık. Dünyada en fazla rafine ayçiçek yağı ihracatı yapan ülke olarak, bu girişimlerin engellenmesi konusunda kamu yöneticilerimizi uyardık. Bakanlıklarımızla iş birliği içinde kalite odağından taviz vermeden, ihracat gelirlerimizi artırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.