GÜNDEM - 06 Nisan 2025 Pazar 17:25

Kağıthane’de balık ekmek ziyafeti

A
A
A
Kağıthane’de balık ekmek ziyafeti

Kağıthane Belediyesi balık ekmek festivaliyle Hasbahçe Etkinlik Alanı’nda İstanbulluları ağırladı. Usta şefler tarafından 20 bin kişiye 3 ton balık ekmek ayrıca helva ve gazoz ikram edildi.


Kağıthane Belediyesi hafta sonu Hasbahçe Etkinlik Alanı’nda İstanbullulara balık ekmek ziyafeti sundu. Usta şefler tarafından 20 bin kişiye 3 ton balık ekmek ayrıca helva ve gazoz ikram edildi. Her sene düzenlenen balık ekmek festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivale yöresel müzikler ve halk oyunları da renk kattı. Kağıthaneliler, sanatçı Batuhan Akyıldız’ın seslendirdiği türkülere horonla eşlik etti. Programa Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve İstanbul Valisi Davut Gül mangalın başına geçerek vatandaşa balık ekmek ikram etti.



"3 ton balık ekmeği komşularımıza dağıtacağız"


Programda bir konuşma yapan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, ’’Havalar güzelleşiyor. Kış aylarından çıkmak üzereyiz. Bu güzel bayram sonrası hemşehrilerimizle bir araya gelelim dedik. Böyle güzel bir etkinlikte buluşmak istedik. Yaklaşık 3 ton balık ekmeği burada komşularımıza dağıtmış olacağız. 20 bin kişilik ekmeklerimizi balıklarımızı hazırlamış olduk. Sağ olsun İstanbullular da davetimize icap etti. Sayın Valimiz de Kaymakamımız da sağ olsun katıldı. Güzel bir günde buluşmuş olduk. Hem Karadeniz’i tekrardan yaşamış olacağız hem de hemşehrilerimize ikramda bulunmuş olacağız. Bu tür balık ekmek ikramları aslında işin bahanesi. Buradaki asıl amaç bir araya gelme, bir araya gelip sohbet etme, muhabbet etme. Yoksa herkes balık ekmeğe bir şekilde ulaşabiliyor ama çoluk çocuk aile hep beraber eğlenebilmek. Gayemiz bu. Tüm komşularımıza tekrardan teşekkür ediyoruz" diye konuştu.



"Hemşehrilerimizle birlikte bu coşkuyu yaşamaktan dolayı çok mutluyuz"


İstanbul Valisi Davut Gül, "Bugün Mevlüt Başkanımıza, ekibine ve burayı bayram haline getiren herkese teşekkür ediyorum. Başkanımızın dediği gibi balık işin bahanesi asıl olan birlikte eğlenmek birlikte paylaşmak bayram ertesinde bu coşkuyu yaşatan Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz de geldik. İnşallah bu coşkuyu hep birlikte yaşayacağız, mutluyuz. Hemşehrilerimizle birlikte olmaktan bu coşkuyu yaşamaktan dolayı çok mutluyuz. Allah tekrarını nasip etsin" ifadelerini kullandı.



"Güzel bir etkinlik"


Güzel bir çalışma olduğunu söyleyen Nabi Ergüner, "Güzel bir etkinlik. Öncelikle Vali Beyin ayaklarına sağlık. Kağıthane Belediye’miz de çalışıyor bu konuda. Güzel bir çalışma, güzel bir etkinlik teşekkür ediyorum" dedi.



"Sabah geldim"


Balığı çok sevdiğini söyleyen Yusuf Yaman, "Balık sırası çok uzundu. Sıra beklememek için sabah 08.00’da uyandım. Balığı çok seviyorum" diye konuştu.



Kağıthane’de balık ekmek ziyafeti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde TÜBİTAK’tan NÖHÜ projelerine bir destek daha Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Haykır’nın yürütücüsü olduğu "Borsa İstanbul’da Gece Getirileri ve Haber Akışlarının Piyasa Anomalilerine Etkisi" başlıklı proje, TÜBİTAK ARDEB 3501-Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Doç. Dr. Özkan Haykır’ın yürütücüsü olduğu projenin ekibinde, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sinan Çelik ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Yağlı araştırmacı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü Arş. Gör. Gökçe Avbaz ise bursiyer olarak yer alıyor. TÜBİTAK’ın desteğiyle yürütülen çalışmada, piyasa kapalıyken gerçekleşen makroekonomik gelişmelerin ve firma haberlerinin finansal anomaliler üzerindeki etkisi yüksek frekanslı veriler ve ekonometrik modeller kullanılarak analiz edilecek. Elde edilecek sonuçların ilgili alanın literatürüne katkı sağlayacağının ve yatırımcıların bilinçli kararlar almasına yardımcı olacağının beklendiği projede, ayrıca Borsa İstanbul’daki finansal anomalilerin incelenmesi ve finansal piyasaların işleyişine dair önemli verilerin ortaya koyulması hedefleniyor. Rektörden proje ekibine tebrik Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, akademisyenlerin projelerine başta TÜBİTAK olmak üzere birçok dış kaynaklı proje desteğinin sürekli artışına vurgu yaparak, "Üniversitemiz, bilimsel araştırmalarla ülkemizin ekonomik ve finansal gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. TÜBİTAK’ın bu projeye verdiği destek akademisyenlerimizin yürüttüğü araştırmaların önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Finansal piyasaların işleyişini daha iyi anlamamıza yardımcı olacak bu değerli çalışmada emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.
Denizli Deriden yapılan eserler beğeni topladı Denizli’de 63 kursiyer tarafından hazırlanan ürünlerin yer aldığı "Deri’nden İzler" temalı deri işlemeciliği ürünleri sergisi beğeni topladı. Denizli’de Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından kasım ayında deri işlemeciliği kursu açıldı. 63 kursiyere 6 ay boyunca deri işlemeciliğiyle ilgili eğitimler verildi. Kursiyerler tarafından eğitimde deriden yapılan çantalar, cüzdanlar, kemerler, ceketler, deri süs eşyaları, deri saat ve aksesuar "Deri’nden İzler" temalı sergi de sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılış törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ali Marım, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yavuz Çağlar, Pamukkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Uğur Çizmecioğlu, Merkezefendi Belediyesi Başkan Vekili Zeynep Elif Yağcı, davetliler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. "Anadolu da yüzyıllardır dericilik var" Serginin açılış konuşmasını Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cengiz Sarıca, "Cennet Yılmaz ve Server Cin öğretmenlerimizin öncülüğünde 63 kursiyerimizin ürünlerinden oluşan dericilik kursu sergimizi açmak için toplandık. Öncelikle bu serginin, kursumuza katılan kursiyerlerimizin emeklerinin ve öğrenim süreçlerinin bir yansıması olduğunu belirtmek isterim. Dericilik, yüzyıllar boyu hem sanatsal hem de ticari bir zanaat olarak önemli bir yer tutmuştur. Bu sergide, bu değerli zanaatın ne kadar köklü bir geçmişe sahip olduğunu, kadim Anadolu topraklarında insanımızın yüzyıllardır deri işlemeciliği ile uğraştığını biliyoruz. Günümüzde ise dericilik zanaatına modern bir bakış açısıyla yeniden şekillenmiştir. Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak kursumuzda, katılımcılarımız deri işçiliğiyle ilgili teorik bilgilerin yanı sıra, pratik beceriler kazandılar. El becerilerini geliştirerek, çeşitli deri ürünlerini tasarladılar ve ürettiler. Her bir parça, sadece bir ürün değil, aynı zamanda bir öğrenme sürecinin, bir emeğin ve bir tutkunun izlerini taşıyor." dedi. Usta öğreticiler ve kursiyerleri kutlayan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım ise "Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün böyle güzel etkinliklerini, sergilerini görüyoruz. Bugün de deri işlemeciliği ile ilgili çok güzel bir serginin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kursiyerlerimiz çok güzel ürünler çıkarmışlar, her birini kutluyorum. Belediye olarak bizler de böyle güzel işlere her zaman için destek oluyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyor ve serginin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum"