ASAYİŞ - 10 Eylül 2024 Salı 09:09

İstanbul’da öğrenci servislerine yönelik denetimler sürüyor

A
A
A

İstanbul’da yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte trafik polisleri tarafından öğrenci servislerine yönelik denetim yapıldı.

2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik polisleri ve sivil trafik ekipleri tarafından öğrenci servislerine yönelik denetimler sürüyor. Beyoğlu Meclisi Mebusan Caddesi’nde gerçekleştirilen denetimlerde öğrenci servisleri durduruldu. Sürücülerin ve aracın belgelerine bakıldı. Denetimlerin sürdürüleceği kaydedildi.

Murat Horoz

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Yörük Türkmen Festivali’nde Mersin rüzgarı Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde Mersin Büyükşehir Belediyesinin standı yoğun ilgi gördü. Mersinden Kadın Kooperatifine üye kadınlar tarafından yapılan ürünlerin sergilendiği stantlarda el yapımı birçok ürün dünyanın ve Türkiye’nin pek çok yerinden gelen misafirlere sunuldu. Etkilete develer, atlar ve kangal çoban köpeklerinin yanı sıra dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yörük dernekleri misafirler renkli görüntüler oluşturdu. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen ilk törene Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Selçuk Şahutoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Yörük-Türkmen dernek temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. “Yörük kültürünü hep birlikte gelecek nesillere aktaracağız” Coşkulu bir etkinlik olduğunu kaydeden ve dünyanın dört bir yanından insanın katıldığına dikkat çeken Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Selçuk Şahutoğlu, “Mersin’deki federasyonlarımızla, derneklerimizle beraber katıldık. Mersin, Yörük kültürünün yoğun yaşandığı bir ilimiz. Kültürümüzün aslında mihenk taşı denilen Yörüklerimizin, Yörük kültürünün yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve onların yanında olduğumuzu hissettirmek adına bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak festivalde yerimizi aldık” dedi. Yıl boyu Büyükşehir Belediyesinin de birçok etkinlikte Yörüklerle bir araya geldiğine dikkat çeken Şahutoğlu, “Yaptığımız projelerle aslında yaşamış oldukları sorunlara çözümler üretmeye çalışıyoruz. Her bir proje onların yaşadığı bir sorunu çözmeye yönelik. Fakat bunu daha kitlesel boyutlara taşımak, yaymak adına bu tür festivallerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz de Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in talimatlarıyla bugün 3’üncüsü düzenlenen festivalle bu kültürü gelecek nesillere aktaracağız” ifadelerine yer verdi. “Mersin’i en iyi şekilde temsil ettik” Büyükşehir Belediyesini ve Yörükleri temsilen festivalde yerlerini aldıklarını belirten Mersin Yörük Türkmen Vakfı İl Başkanı Berdan Tun, “Mersin’de faaliyet gösteren derneklerimiz ve dernek başkanlarımız burada. Yörük Festivali içerisinde Mersin’imizi ve Mersin’in Yörük kültürünü her aşamada anlatmak üzere buradayız. Yapmış olduğumuz çadır ziyaretlerinde Mersin Yörük kültürünü, geleneklerini buradaki diğer paydaşlarla paylaştık. Mersin’i en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Bu kapsamda başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Mersin’in standına yoğun ilgi Etkinliğe katılan Şükran Arslan, çok güzel bir etkinlik olduğunu belirterek, “Geçen yıl da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Seçer’in sayesinde geldik. Bu etkinlikte tüm emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir etkinlik, memnun kaldık” dedi.
İstanbul Başakşehir ile Samsunspor 3. randevuda Başakşehir, yarın deplasmanda oynayacağı Samsunspor ile Trendyol Süper Lig’de 3. kez karşılaşacak. Trendyol Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçında RAMS Başakşehir, yarın saat 20.00’de Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda Samsunspor ile karşılaşacak. Turuncu-lacivertliler 3 galibiyet, 1 beraberlik alarak haftaya 10 puanla 3. sıra başladı. Kırmızı-beyazlılar ise 2 galibiyet, 2 mağlubiyet sonucunda topladığı 6 puanla 10. sırada bulunuyor. Süper Lig’de 3. randevu Başakşehir, Samsunspor ile Süper Lig tarihinde bugüne kadar 2 kez karşı karşıya geldi. Başakşehir 1 kez galip gelirken, 1 maç ise berabere bitti. Söz konusu 2 randevu da geçtiğimiz sezon oynandı. Samsun’daki mücadele golsüz biterken, İstanbul’da oynanan mücadele ise Başakşehir’in 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Başakşehir’de Ömer Ali sakat, Pelkas kart cezalısı Başakşehir’de sakatlığı devam eden Ömer Ali Şahiner, Samsunspor karşısında formaya giyemeyecek. Süper Lig’in 4. haftasında Bodrum FK maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Dimitris Pelkas ise takımını yalnız bırakacak. Başakşehir, sezona 10 maçlık yenilmezlik serisiyle başladı Turuncu-lacivertliler, bu sezon 6’sı UEFA Konferans Ligi Elemeleri, 4’ü Trendyol Süper Lig olmak üzere oynadığı 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Sezonu 10 maçlık yenilmezlik serisiyle başlayan Çağdaş Atan’ın öğrencileri, söz konusu 10 maçta 26 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde ise 6 gole engel olamadı. Piatek, yeni sezona formda başladı Başakşehir’in Polonyalı golcüsü Krzysztof Piatek, 10 maçta attığı 8 golle, yeni sezona formda başladı. 29 yaşındaki futbolcu UEFA Konferans Ligi elemelerinde 6 maçta 4 gol kaydederken, Süper Lig’de ise 4 maçta 4 kez gol sevinci yaşadı. Direnç Tonusluoğlu düdük çalacak Samsunspor - RAMS Başakşehir maçını hakem Direnç Tonusluoğlu yönetecek. Tonusluoğlu’nun yardımcılıklarını Candaş Elbil ve Emir Eray Eyisoy yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Batuhan Kolak olacak.