ASAYİŞ - 22 Mart 2025 Cumartesi 11:11

İstanbul’da ’İmamoğlu’ provokasyonu: Sosyal medyada halkı kışkırtan 56 şüpheli gözaltına alındı

A
A
A
00:00
00:00
HD

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen ‘yolsuzluk’ ve ‘terör‘ soruşturmasında gözaltına alınan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu lehine sosyal medya mecralarında provokasyon amaçlı kışkırtıcı paylaşım yaparak sivil itaatsizlik çağrısında bulunan 56 şüpheli, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda gözaltına alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu be beraberindeki 90 şüpheli, yürütülen ‘yolsuzluk’ ve ‘terör‘ soruşturması kapsamında 19 Mart’ta gözaltına alınmış, operasyonun ardından CHP Lideri Özgür Özel tarafından yurt genelinde eylem çağrısı yapılmıştı. Yapılan çağrı üzerine Çarşamba gününden beri sokaklara çıkan marjinal gruplar ve eylemciler, Saraçhane Parkı ve çevresinde sık sık polis ile karşı karşıya gelmiş, çok sayıda polis yaralanmıştı.

Yürütülen soruşturmayı bahane ederek çeşitli sosyal medya mecralarında provokasyon amaçlı paylaşım yapan kriminal tipler mercek altına alındı. İstanbul Terörle Mücadele Şubesine bağlı birim unsurları, 19 Mart tarihinden bu yana sosyal medya uygulamaları üzerinden yaptıkları provokatif paylaşımlarla halkı sokağa çağırarak vatandaşlar üzerinde korku ve panik oluşturan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden 94 şüpheliyi tespit etti. Belirlenen kişilerin kaldıkları adresler tek tek tespit edildi. Yapılan çalışmaların ardından provokatörlük yapan 94 kişinin yakalanması için bu sabah erken saatlerde operasyonun düğmesine basıldı. İstanbul’da birçok adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda 56 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Yakalanarak gözaltına alınan söz konusu şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, 38 kişinin yurt dışında yaşadıkları ve vatandaşları sokağa dökmek için ülke dışından paylaşım yaptıkları tespit edildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 56 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Sadık Kahraman

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa AK Parti İzmir Milletvekili Kasapoğlu, Kula’da iftar programına katıldı Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, memleketi Manisa’nın Kula ilçesinde iftar programına katıldı. Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kula ilçesine bağlı Sandal Mahalle Muhtarı Ahmet Gökçe’nin önderliğinde düzenlenen iftar programına katılmak üzere memleketi Kula’ya geldi. İftar programı öncesinde Sandal Mahallesi’nde protokol üyeleri tarafından karşılanan Kasapoğlu, yüzlerce vatandaşın bulunduğu mahalle meydanında hemşerileri ile kucaklaştı. Vatandaşlarla tek tek sohbet edip istek ve sorunlarını dinleyen Kasapoğlu, akşam ezanının okunmasıyla birlikte hemşerileri ile orucunu açtı. Programın açılış konuşmasını yapan Sandal Mahalle Muhtarı Ahmet Gökçe, davetini kırmayıp mahalleye teşrif eden Kasapoğlu’na teşekkür etti. Aldığı tüm görevlerde Kula’ya hizmet etmeyi bir şiar haline getirerek Kula’nın gururu olan Kasapoğlu’na hem Kula’ya hem de mahallesi Sandal’a yaptıkları hizmetler için teşekkür eden muhtar Gökçe, Kasapoğlu ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi. Mübarek ramazan aynın son günlerinde hemşerileri ile bir kez daha bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Kasapoğlu, önceki görevlerinde olduğu gibi şimdi de Kula’nın her bir karışına hizmet etmek için çaba gösterdiklerini söyledi. Kula’nın özellikle gençlerine daha çok hizmet borcu olduğunun altını çizen Kasapoğlu, son görev gününe kadar eğitimden spora, sağlıktan sosyal etkinliklere kadar birçok alanda Kula’ya hizmet getireceklerinin sözünü verdi. Kula’nın özel bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Kasapoğlu, Kula’nın kendisi için mana yüklü bir toprak olduğunu da sözlerine ekledi. Kasapoğlu, Sandal Mahallesi’ndeki programın ardından teravih namazını kılmak için beraberindeki heyet ile birlikte ilçe merkezindeki Mehmet Akif Ersoy Camii’ne geçti. Kulalı hemşerileri ile birlikte teravih namazını eda eden Kasapoğlu, daha sonra ise ilçedeki yatırımları inceledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptığı dönemde depreme dayanıksız olarak tespit edilmesinin ardından yıkılan Tabduk Emre İlkokulu’nun 32 derslikli olarak yeniden inşa edilmesinde büyük emek harcayan Kasapoğlu, geçtiğimiz ay içerisinde eğitim öğretim faaliyetlerine açılan Tabduk Emre İlkokulu’nda incelemelerde bulundu.