ASAYİŞ - 20 Aralık 2024 Cuma 19:13

İstanbul’da 10 DHKP/C üyesi tutuklandı

A
A
A
İstanbul’da 10 DHKP/C üyesi tutuklandı

İstanbul’da terör örgütü DHKP/C’ye yönelik operasyonda yakalanan 10 örgüt üyesi tutuklandı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri, dört gün önce aşırı sol terör örgütü DHKP/C’ye yönelik operasyon düzenlemiş, Taceddin Erol Ş. adlı hücre üyesinin üzerinden çıkan dijitallerin çözülmesi ile ye bir hücre deşifre edilmişti. O dijitallerde, DEV-GENÇ yapılanmasının 55. Yıl etkinliklerine katıldıkları, bu etkinlikleri sosyal medya üzerindende paylaştıkları tespit edilirken, aynı yapı içinde 6 Şubat’ta Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine yapılan terör eylemini gerçekleştiren Pınar Birkoç isimli örgüt mensubu ile birlikte toplantı ve etkinliklerinin bulunduğu , sosyal medya üzerinden DEV-GENÇ ile ilgili paylaşım yaptıkları tespit ortaya çıkarılmıştı.


O hücrede yer aldıkları ileri sürülen toplam 22 şüphelinin yakalanması için Salı günü başlatılan operasyonda 14 zanlı gözaltına alınmıştı.


Yakalanan DHKP/C zanlılarının TEM Şubedeki ifade işlemleri bugün tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sabah saatlerinde Çağlayan’da İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerin 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dört şüpheli ise Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir KKP Başkanı Düger: “Kırşehir halkı toprağını koruyor” Kırşehir’i Koruma Platformu Başkanı Mustafa Düger, Kırşehir halkının topraklarını korumak için maden çalışmalarıyla mücadele ettiğini söyledi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında yapılan toplantıda Kırşehir’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının madencilik faaliyetlerine karşı çıktığını belirten Düger, "Kırşehir’de tarım arazileri ve doğa tahribatını önlemek için bu projeye karşı çıkmaktayız" dedi. Madencilik faaliyetlerinin çevreye zarar verebileceğini ve bu durumun bölge halkının geçim kaynaklarını olumsuz etkileyebileceğini aktaran Düger, "35 bin nüfuslu Kaman ilçesinde günlük tüketilen su miktarı 2 bin 500 ton iken maden alanında bu tüketim günlük tüketim ve sadece maden alanı tüketimi. Kaynakların korunması gerekiyor. Bu bölge, yıllık 30 bin ton tarımsal ürün sağlıyor. Maden alanlarında yer altı sularının zarar görmemesi gerektiğine dair önlemler alınmalı ve halkında karşı çıktığı noktardan bir tanesi bu durum" diye konuştu. Kırşehir halkının bu konuda duyarlılık gösterdiğini belirten Düşer, "Bu topraklar atalarımızdan miras ve gelecek nesillere bırakılacak değerlerdir. Halkımız, doğal yaşamın ve tarımın korunması konusunda gereken her adımı atacaktır. ÇED sonucunun olumsuz çıkacağını düşünüyoruz. Bakanlık yetkililerinin ÇED’i ve projeyi iptal etmek için yeteri kadar gerekçesi olduğunu düşünüyoruz. Maden çıkaracak firma yıllık devlete 1 buçuk milyon Türk lirasını devlet hakkı, yıllık 500 bin lira vergi olarak uygun görmüştür, bunu Kırşehir’de esnaflarda vermektedir" şeklinde konuştu.