GÜNDEM - 30 Nisan 2024 Salı 09:17

İstanbul’da 1 Mayıs için 'toplu ulaşım' kararı

A
A
A
İstanbul’da 1 Mayıs için 'toplu ulaşım' kararı

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs için alınan tedbirleri açıkladı. Toplu taşımada çeşitli kararlar alındı. Buna göre karayolu trafiğe kapatılacak yollarda kısıtlamanın saat 04.00’te, deniz ve raylı sistem için kısıtlamanın saat 05.30’da başlayacağını bildirildi.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün kentte çeşitli etkinliklerle kutlanacağı belirtildi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün “Bayram” havasında kutlanabilmesi, şehrimizin huzur, güvenlik ve esenliğini olumsuz yönde etkileyebilecek davranışların önlenebilmesi amacıyla valilikçe gerekli önlemlerin alındığının ifade edildiği açıklamada, karayolu, deniz e raylı sistemde de kısıtlamaya gidildiği kaydedildi. Karayolu trafiğine kapatılacak yollarda kısıtlamanın saat 04.00’te, deniz ve raylı sistem ulaşım ağlarındaki kısıtlama uygulamalarının ise saat 05.30 itibariyle başlatılacağı kaydedildi.

Açıklamada ulaşıma kapatılacak ulaşım ağları şöyle:

1 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 05.30’dan itibaren;

1- M2 Yenikapı - Seyrantepe - Hacıosman metro hattının Vezneciler, Haliç, Taksim Meydan, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy, Gayrettepe Zincirlikuyu metro (tüm giriş ve çıkış noktaları dahil) duraklarının sefere kapatılması,

2- Kabataş-Taksim Meydan Füniküler hattının seferlerinin durdurulması,

3- İstiklal Caddesi üzerinde Nostalji Tramvay seferlerinin durdurulması,

4- Tünel Meydan - Karaköy arası Füniküler hattı seferlerinin durdurulması,

5- Taksim, Tarlabaşı, Ömer Hayyam ve Tepebaşı İETT Otobüs duraklarının (Şişli istikameti ve Fatih istikameti olmak üzere çift taraflı) sefere kapatılması,

6- M11 Gayrettepe - İstanbul Havalimanı Metro hattının Gayrettepe metro durağının sefere kapatılması,

7- M7 İstoç - Yıldız metro hattının Kağıthane - Yıldız arası tüm metro (tüm giriş ve çıkış noktaları dahil) duraklarının sefere kapatılması,

8-Bağcılar - Kabataş arasında çalışan tramvay hattında Topkapı istasyonunun son durak olarak tespit edilmesi, Topkapı - Kabataş arasında yolcu taşınmaması,

9- T5 Eminönü - Alibeyköy tramvay hattının Cibali istasyonu son durak olarak tespit edilmesi, Cibali - Eminönü arasında yolcu taşınmaması,

10- T6 Tramvay hattının Yenikapı istasyonunun son durak olarak tespit edilmesi, Yenikapı - Kazlıçeşme arasında yolcu taşınmaması,

11- Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu Metrobüs duraklarının çift taraflı olarak sefere kapatılması,

İDO A.Ş ve Şehir Hatları Genel Müdürlüğü

1 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 05.30’dan itibaren;

1- Avrupa yakasından Anadolu yakasına yolcu ve araç taşınması, Ancak; Anadolu yakasından Avrupa yakasına “Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Eminönü iskeleleri ile Harem-Sirkeci arası” yolcu ve araç taşınmaması,

2- Adalar’a yapılan karşılıklı seferlerin devam etmesi,

3-Eyüpsultan tarafına yapılan seferlerin devam etmesi,

Ancak; Balat, Beyoğlu, Sütlüce, Hasköy sahil tarafına yapılan seferlerin iptal edilmesi,

İstanbul Liman Başkanlığı

1 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 05.30’dan itibaren;

1-TURYOL-DENTUR Deniz Motorları Şirketinin, Avrupa yakasından Anadolu yakasına yolcu taşıması, Ancak; Anadolu yakasından Avrupa yakasına “Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Eminönü iskelelerine” yolcu taşınmaması,

2-Adalar’a yapılan karşılıklı seferlerin devam etmesi,

3-Eyüpsultan tarafına yapılan seferlerin devam etmesi,

Ancak; Balat, Beyoğlu, Sütlüce, Hasköy sahil tarafına yapılan seferlerin iptal edilmesi,

TCDD ve DLH Marmaray Bölge Müdürlüğü

1 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 05.30’dan itibaren;

1-Marmaray Sirkeci İstasyonlarının çift taraflı olarak sefere kapatılması,

Kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar

Fatih İlçesi kapanacak yollar

1. Fevzi Paşa Caddesi (Yavuz Selim Caddesi kesişimi)

2. Macar Kardeşler Caddesi

3. 15 Temmuz Şehitleri Caddesi

4. Vezneciler Caddesi

5. Sahil Kennedy Caddesi (Kumkapı dönüşleri ve Sirkeci arası)

6. Ragıp Gümüşpala Caddesi

7. Reşadiye Caddesi

8. Kadir Has Caddesi (Demir Kilise ile Unkapanı arası)

9. Cemil Birsel Caddesi

10. Ankara Caddesi (Ebu Suud Caddesi ve Sirkeci arası)

11. Atatürk Bulvarı

12. Unkapanı Köprü ve Galata Köprüleri

13. Gazi Mustafa Kemal Caddesi (Sahil Kennedy Caddesinden Mudurnu ve Aksaray’a katılım)

Fatih İlçesi Alternatif Yollar

1.Sahil Kennedy Caddesi

2.Haliç Köprü

3.D 100

4.Avrasya Tünel

5.Namık Kemal Caddesi

6.10. Yıl Caddesi

7.Vatan Caddesi

8.Haliç Köprüsü

9.Sahil Kennedy Caddesi

Beyoğlu ilçesi kapanacak yollar

1. Tarlabaşı Bulvarı Refik Saydam Caddesi Şişli ve Unkapanı Köprüsü istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Şişhane Işıklar kapama noktası ile Taksim Divan Kavşağı kapama noktası arası)

2. Turabi Baba Caddesi ile Evliya Çelebi Caddesi Tarlabaşı Bulvarı istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Kasımpaşa Meydan ile Refik Saydam Caddesi arası)

3. Kasımpaşa Bahriye Caddesi Piyalepaşa Bulvarı İstikameti trafiğe kapatılacaktır. (Turabi Baba Cadde kesişimi ile İplikçi Varyant arası)

4. Halıcıoğlu Okmeydanı Caddesi Tokaç Sokak Kavşağı’ndan trafiğe kapatılacak. Darülaceze Caddesi istikametine akım verilmeyecek.

5. Aslan Gazi Caddesi Alakoç Sokak ile Aylin Sokak kesişimi Darülaceze Caddesi istikameti kapatılacak.

6. Piyalepaşa Bulvarı Fişekhane Deresi ile Irmak Caddesi Dolapdere istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Piyalepaşa Bulvarı Bp Benzinlik Önü ile Dolapdere Kavşak arası)

7. Ömer Hayyam Caddesi Tarlabaşı Bulvarı istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Kurtuluş Caddesi kesişimi ile Tarlabaşı Bulvarı arası)

8. Turabi Baba Caddesi ile Evliya Çelebi Caddesi Tarlabaşı Bulvarı istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Kasımpaşa Meydan ile Refik Saydam Caddesi arası)

9. Sazlıdere ve Yedikuyular Caddesi Divan Kavşak istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Dolapdere Kavşak ile Divan Kavşak arası)

10. Mete Caddesi Taksim Akm istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Askerocağı Cadde kesişimi Işıklar Kapama Noktası ile Akm önü kavşak arası)

11. Bedri Karafakihoğlu Sok. Şehitler Tepesi istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Mete Kavşak kapama noktası ile Şehitler Tepesi arası)

12. İnönü Caddesi Taksim Akm ve Dolmabahçe Gazhane Caddesi istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Akm önü kavşak ile Şehitler Tepesi ışıklar kapama noktası arası)

13. Tak-ı Zafer Caddesi trafiğe kapatılacaktır. (Akm kavşak ile Kazancı Yokuşu kapama noktası arası)

14. Sıraselviler Caddesi Taksim Meydan ve Cihangir istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Kazancı Yokuşu kapama noktası ile Akarsu Yokuşu başı kapama noktası arası)

15. İstiklal Caddesi ve İstiklal Caddesi’ne bağlanan bütün yollar trafiğe kapatılacaktır. (Taksim Meydan ile İlk Belediye Caddesi kapama noktası arası)

16. Meşrutiyet Caddesi İlk Belediye Cadde istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Tepebaşı Işıklar kesişimi ile Beyoğlu Belediyesi arası)

17. İlk Belediye Caddesi trafiğe kapatılacaktır. (Meşrutiyet Caddesi Beyoğlu Belediye önü kapama noktası ile İstiklal Caddesi Tünel - Meydan arası)

18. Perşembe Pazarı Tersane Caddesi Karaköy Meydan ve Unkapanı Köprü istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Karaköy Meydan itibariyle)

19. Karaköy Kemraltı Caddesi Galata Köprüsü Eminönü istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Karaköy Meydan itibari ile)

20. Kemeraltı Caddesi Dolmabahçe ve Karaköy Meydan istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Karaköy Meydan kapama noktası ile Boğazkesen Caddesi kapama noktası arası)

21. Necati Bey Caddesi Dolmabahçeistikameti trafiğe kapatılacaktır. (Karaköy Meydan ile Tophane ışıklar arası)

22. Boğazkesen Caddesi İstiklal Caddesi istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Defterdar Yokuşu girişi kapama noktası ile Yeni Çarşı Cadde girişi kapama noktası)

23. Defterdar Yokuşu Caddesi Cihangir istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Boğazkesen Cadde kesişimi ile Sıraselviler Caddesi arası)

24. Meclisi Mebusan Caddesi Dolmabahçe ve Karaköy istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Kadırgalar Caddesi kapama noktası ile Tophane ışıklar kapama noktası arası)

25. Mebusan Yokuşu Caddesi Akyol Sokak trafiğe kapatılacaktır. (Akyol Taksi Durağı önü Bolahenk Sokak kesişimi ile Cihangir Caddesi arası)

Beyoğlu ilçesi alternatif yollar

1. Donanma Caddesi

2. Fişekhane Deresi Caddesi

3. Dereboyu Caddesi

4. Bülent Demir Caddesi

5. Irmak Caddesi

6. Kurtuluş Deresi Caddesi

7. Piyalepaşa Bulvarı

8. Kasımpaşa Zincirlikuyu Caddesi

9. Fatih Sultan Caddesi

10. Fatih Sultan Mimberi Caddesi

11. Alt Baruthane Caddesi

12. Üst Baruthane Caddesi

13. Kulaksız Caddesi

14. Okmeydanı Caddesi

15. Hasköy Caddesi

16. Kumbarhane Caddesi

17. İmrahor Caddesi

18. Asker Ocağı Caddesi

Şişli ilçesi kapanacak yollar

1. Cumhuriyet Cadde Şişli ve Taksim Meydan istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Divan Otel önü kavşak ile Harbiye Askeri Müze önü kapama noktası arası)

2. Halaskargazi Caddesi Şişli ve Taksim Meydan istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Harbiye Askeri Müze önü ışıklar ile 19 Mayıs Cadde kesişimi arası)

3. Rumeli Caddesi Halaskargazi Cadde istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Nişantaşı kavşak noktası ile Osmanbey kavşak arası)

4. Abide-i Hürriyet Caddesi Çağlayan Alt Geçiti Çağlayan Adliye önü ışıklar itibariyle trafiğe kapatılacaktır.

5. Büyükdere Cadde Taksim Meydan ve Şişli istikameti trafiğe kapatılacaktır. (19 Mayıs Cadde kesişimi ile Mecidiyeköy Meydan arası)

6. Büyükdere Caddesi Esentepe varyant altı ile Mecidiyeköy arası araç trafiğine kapatılacaktır.

7. Merkez Cadde Geçit Sok. Abide-i Hürriyet Cadde istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Kuştepe Köprü Altı ile Abide-i Hürriyet Cadde arası)

8. Darülaceze Caddesi araç trafiğine kapatılacaktır.

9. Abide-i Hürriyet Caddesi Feriköy istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Hürriyet Tepe Işıklar ile Ergenekon Caddesi arası)

10. İzzetpaşa Cadde Halaskargazi Cadde istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Abide-i Hürriyet Cadde kesişimi ile Halaskargazi Cadde arası)

11. Ergenekon Caddesi Pangaltı İstikameti trafiğe kapatılacaktır. (Kurtuluş Cadde kesişimi ile Halaskargazi Cadde arası)

12. Dolapdere Caddesi Pangaltı altı istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Poyraz Sokak kesişimi ile Ergenekon Caddesi arası)

13. Mahmut Ağa Yokuşu Kurtuluş istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Piyalepaşa Bulvarı kesişimi ile Yay Meydanı Sokak arası)

14. Sıracevizler Caddesi Dolmabahçe Tünel istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Varyant Altı Kağıthane Tünel Dönüşü itibari ile)

15. Akar Caddesi Dolmabahçe Tünel istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Varyant Altı Dolmabahçe Taksim dönüşü itibari ile)

16. Darülaceze Yolu Caddesi Feriköy istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Akar Cadde kesişimi itibari ile)

17. İncirli Dede Caddesi Feriköy istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Akar Cadde kesişimi itibari ile)

18. Dolmabahçe Tüneli Dolmabahçe Meydan istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Akar Caddesi Tünel girişi itibari ile)

19. Duçi Sokak ile Huzur Sokak Sıracevizler Cadde istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Bomonti Kavşak girişleri itibari ile)

20. Esen Sokak ile Hasat Sokak Şişli Camii istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Çiftecevizler Caddesi girişleri itibari)

21. Darülaceze Caddesi Abide-i Hürriyet Cadde istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Şişli Belediye önü kavşak itibari)

22. Piyalepaşa Bulvarı Çağlayan gelişi Uzay Otomotiv istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Tünel İşletme Müdürlüğü gerisi Odese Bulvarı ayrımı itibariyle)

23. Odese Bulvarı Piyale Paşa Uzay Otomotiv istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Fevzi Çakmak Caddesi Muradiye Camii önü itibariyle)

24. İmrahor Caddesi Kağıthane Tüneli Bomonti istikameti trafiğe kapatılacaktır. (İmrahor Kağıthane ve Sütlüce girişleri itibariyle)

Şişli ilçesi alternatif yollar

1. Büyükdere Caddesi Mecidiyeköy Meydan ile Zincirlikuyu arası

2. Mecidiyeköy Yolu Caddesi

3. Ortaklar Caddesi

4. Bahçeler Sokak

5. Bülent Tarcan Caddesi

6. Hakkı Yeten Caddesi

7. Vali Konağı Caddesi

8. Aytekin Kotil Caddesi

9. 19 Mayıs Caddesi

10. Kadırgalar Caddesi, Bayıldım Caddesi ile Adil Baba Kavşak arası

11. Maçka Caddesi

12. Teşvikiye Caddesi

13. Abdi İpekçi Caddesi

14. Mim Kemal Öke Caddesi

15. Taşkışla Caddesi

16. Kurtuluş Caddesi

17. Bozkurt Caddesi

18. Silahşör Caddesi

19. Avukat Caddesi

20. Çiftecevizler Caddesi

21. Darülaceze Caddesi

Beşiktaş ilçesi kapanacak yollar

1. Barbaros Bulvarı Beşiktaş Meydan istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Balmumcu Kavşak ve Zincirlikuyu Balmumcu alt geçit girişi ile Merkez Komutanlığı ışıklar arası)

2. Barbaros Bulvarı Beşiktaş Meydan istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Merkez Komutanlığı ışıklar ile Beşiktaş Meydan arası)

3. Sait Çiftçi Yıldız Kavşağı Cadde Barbaros Bulvarı Katılımı trafiğe kapatılacaktır. (D-100 Güney Barbaros Bulvarı katılımı itibariyle)

4. Barbaros Bulvarı Saray Caddesi, Yıldız Caddesi ve Eski Yıldız Cadde Beşiktaş Meydan dönüşü trafiğe kapatılacaktır. (Yıldız, Serencebey ve Eski Ortaköy Dönüşü ışıklar itibari ile)

5. Çiğdem Sokak ile Barbaros Hayrettin İskelesi Sokak trafiğe kapatılacaktır. (Çırağan Caddesi kesişimi itibari ile)

6. Beşiktaş Cadde Dolmabahçe istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Beşiktaş Meydan ile Süleyman Seba Cadde başı ışıklar arası)

7. Dolmabahçe Cadde Karaköy istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Süleyman Seba Cadde başı ile Kadırgalar ışıklar arası)

8. Vişneli Tekke Sokak Dolmabahçe istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Prof. Alaeddin Yavaşça Sokak kesişimi itibari ile)

9. Dolmabahçe Gazhane Cadde Karaköy istikameti trafiğe kapatılacaktır. (Asker Ocağı Cadde kesişimi Süzer Plaza önü kapama noktası ile Dolmabahçe Meydan arası)

Beşiktaş ilçesi alternatif yollar

1. Barbaros Bulvarı Çıkış istikameti

2. Çırağan Caddesi

3. Ortabahçe Caddesi

4. Süleyman Seba Caddesi

5. Kadırgalar Caddesi Dolmabahçe Işıklar ile Bayıldım Caddesi arası

6. Bayıldım Caddesi

7. Şair Nedim Caddesi

8. Nüshetiye Caddesi

9. Ihlamur Yıldız Caddesi

10. Emirhan Caddesi

11. Ayazma Dere Caddesi

12. Yıldız Caddesi

13. Palangalar Caddesi

14. Balmumcu Şakir Kesebir Sokak

15. Büyükdere Caddesi Sarıyer istikameti

D- 100 Kapanacak yollar

1. D-100 Kuzey Mecideyeköy ayrım

2. D-100 Kuzey Kasımpaşa Taksim ayrımları

3. D-100 Kuzey Okmeydanı Yanyol Kasımpaşa Taksim ayrımları

4. Hasdal Okmeydanı Bağlantı Yolu Okmeydanı Köprü Altı

5. D-100 Güney Okmeydanı Piyalepaşa ayrım

6. D-100 Güney Çağlayan Yanyol Mecidiyeköy ayrım

7. D-100 Güney Beşiktaş Balmumcu ayrım

Alternatif yollar

- D-100 Kuzeyden Mecidiyeköy’e giden akım kapatılarak Haliç Kuzey istikametine yönlendirilecek)

- Kuzey Çağlayan Yanyol’dan Kasımpaşa Taksim istikametine giden akım kapatılarak akım Haliç istikametine yönlendirilecek)

- Kuzey Okmeydanı Yanyoldan Taksim istikametine giden akım kapatılarak Haliç istikametine yönlendirilecek)

- TEM istikametinden gelip Piyalepaşa istikametine giden akım kapatılarak Haliç istikametine verilecek)

- Güney Haliç istikametinden Piyale Paşa’ya giden akım kapatılarak D-100 Güney istikametine verilecek)

- Güney Çağlayan Yanyoldan Mecidiyeköy istikametine giden akım D-100 güney istikametine yönlendirilecek)

- D100 Güney istikametinden Beşiktaş Balmumcu istikametine giden akım Levent Sarıyer istikametine yönlendirilecek)

1 Mayıs 2024 Çarşamba günü uygulanmak üzere Valiliğimizce alınan ve ilgili kurum ve kuruluşlara tebliğ edilen önlemler;

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 39 İlçe Belediye Başkanlıklarınca;

İlimiz genelinde gerçekleştirilecek miting, toplumsal olay, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması vb. hakkında kolluk kuvvetleri tarafından emniyet tedbiri alınmadan önce;

- Çöp konteynırlarının bir gece öncesinden kaldırılması ve muhtemel yürüyüş güzergahları üzerinde bulunan taş vb. maddelerin temizlenmesi,

- Emniyet birimleri tarafından steril hale getirilerek emniyet tedbiri alınan alanlarda, belediyelere ait araç ve personel bulundurulmaması,

- İl genelinde daha önceki tecrübeler de göz önünde bulundurularak İETT otobüs güzergahlarının alternatif güzergahlara kaydırılması,

- Güzergâh üzerinde bulunan cam durakların kaldırılması,

- Kolluk kuvvetlerinin, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek diğer hususların da göz önünde bulundurularak gerekli önlemlerin alınması,

01 Mayıs 2024 Çarşamba günü Saat 05.30 itibariyle;

- Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli, Fatih ve Kadıköy İlçelerinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Emniyet birimleri tarafından steril hale getirilerek emniyet tedbiri alınan alanlarda bulunan çöp konteynırlarının bir gece öncesinden kaldırılması ve muhtemel yürüyüş güzergahları üzerinde bulunan taş vb. maddelerin temizlenmesi, bu alanlarda belediyelere ait araç ve personel bulundurulmaması,

- Afet Koordinasyon Merkezi Genel Müdürlüğünce (AKOM):

1 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 05.30’dan itibaren AKOM birliğinin uygun bir yerde hazır bekletilerek, birliğin nerede bulunacağının Koordinasyon Şube Müdürlüğü’ne bildirilmesi,

- Çevre Kor.ve Kont. Daire Bşk. Deniz Hiz. Müdürlüğünce;

1 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 05.30’dan itibaren Galata ve Unkapanı köprü görevlilerinin görev yerlerinde hazır bulundurulması,

Görevli personelin açık kimlik ve irtibat bilgilerinin ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü Koordinasyon Şube Müdürlüğü’ne bildirilmesi,

-İSPARK A.Ş.

- Taksim, Şişhane, Kabataş, Mecidiyeköy, Şişli, Saraçhane, Beşiktaş Meydan, Dolmabahçe civarındaki otoparklarının boşaltılması ve araç parklarına müsaade edilmemesi,

Ayrıca; Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Fatih İlçelerinde Taksim Meydanına çıkan güzergahlar ve yakın çevresinde bulunan tüm cadde ve sokak üzerine araç parkına bir gece öncesinden müsaade edilmemesi,

- İtfaiye Daire Başkanlığınca; 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 05.30’dan itibaren,

- Yeterli sayıda itfaiye aracı ve su tankerinin belirlenen noktalarda görevlileri ile birlikte hazır bulundurulması,

- Yol Bakım Müdürlüğüne;

-Belirtilen sayıda iş makinesi ve kamyonun belirlenen noktalarda hazır bulundurulması,

- Zabıta Daire Başkanlığı;

1 Mayıs 2024 Çarşamba günü Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş, Fatih ve Kadıköy ilçelerinin seyyar satıcılardan arındırılması için yeteri kadar Zabıta ekibi görevlendirilmesi, görevli personelin bilgilendirilmesi,

- İl Sağlık Müdürlüğü; 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 05.30’dan itibaren

Şehir genelinde belirlenen yerlerde yeterli sayıda ambulansın sağlık personeli ile birlikte (Doktor ve Hemşire) görevlendirilmesi,

Mecidiyeköy, Şişli, Taksim, Fatih, Kadıköy ve yakın çevredeki hastaneler başta olmak üzere il genelindeki hastanelerin yeterli sağlık personeli ile hazır bulundurulması, Ayrıca, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan ve Gayrettepe Hizmet Binalarında ihtiyaç duyulması halinde görev yapmak üzere yeterli sağlık ekibinin görevlendirilmesi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te "yol ortasına park" tartışmasında arbede çıktı, 2 polis yaralandı, 3 şüpheli gözaltına alındı Fatih’te aracı yol ortasına park ederek geçişe engel olan 3 şüpheli, oradan geçen sivil polisin tüm uyarılarına rağmen yolu açmayınca ortalık karıştı. Şüpheliler; polise hakaret ve tehdit edince arbede çıktı, 2 polis yaralandı. Polisin şüphelileri uzaklaştırmak için havaya uyarı ateşi açarken, 3 şüpheli gözaltına alındı. O anlar ise kameraya böyle yansıdı. Olay Fatih ilçesi Haseki Sultan Mahallesinde 17 Mayıs’ta saat 17.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, bir aracın yol ortasına park ederek geçişe engel olması üzerine oradan geçen sivil polis harekete geçti. Polis ekipleri, şahısları çekmeleri konusunda uyardı. Ancak uyarılara aldırış etmeyen E.K. , İ.H.K. ve A.K. isimli şüpheliler, sivil polisi tehdit ve hakaretlerde bulunarak saldırdı. Bunun üzerine taraflar arasında arbede çıktı. Arbede esnasında şüpheliler, görevli 2 polis memuruna yumruk attı. Görevli polisler, vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Bunun üzerine şahısları uzaklaştırmak amacıyla havaya uyarı ateşi açıldı. Ardından şüpheli şahıslar gözaltına alındı. Araçta yapılan aramalarda ise bir miktar uyuşturucu madde ile uyuşturucu ayrıştırma aparatı ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler “Görevli Memura Mukavemet” “Hakaret” “Tehdit” “Kasten Yaralama” ve “Uyuşturucu Madde Kullanmak” suçlarından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Fatih’te "yol ortasına park" tartışmasında arbede çıktı: 2 polis yaralandı, 3 şüpheli gözaltına alındı Fatih’te aracı yol ortasına park ederek geçişe engel olan 3 şüpheli, oradan geçen sivil polisin tüm uyarılarına rağmen yolu açmayınca ortalık karıştı. Şüpheliler; polise hakaret ve tehdit edince arbede çıktı, 2 polis yaralandı. Polisin şüphelileri uzaklaştırmak için havaya uyarı ateşi açarken, 3 şüpheli gözaltına alındı. O anlar ise kameraya böyle yansıdı. Olay Fatih ilçesi Haseki Sultan Mahallesinde 17 Mayıs’ta saat 17.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, bir aracın yol ortasına park ederek geçişe engel olması üzerine oradan geçen sivil polis harekete geçti. Polis ekipleri, şahısları çekmeleri konusunda uyardı. Ancak uyarılara aldırış etmeyen E.K., İ.H.K. ve A.K. isimli şüpheliler, sivil polisi tehdit ve hakaretlerde bulunarak saldırdı. Bunun üzerine taraflar arasında arbede çıktı. Arbede esnasında şüpheliler, görevli 2 polis memuruna yumruk attı. Görevli polisler, vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Bunun üzerine şahısları uzaklaştırmak amacıyla havaya uyarı ateşi açıldı. Ardından şüpheli şahıslar gözaltına alındı. Araçta yapılan aramalarda ise bir miktar uyuşturucu madde ile uyuşturucu ayrıştırma aparatı ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler “Görevli Memura Mukavemet” “Hakaret” “Tehdit” “Kasten Yaralama” ve “Uyuşturucu Madde Kullanmak” suçlarından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Eskişehir 19 Mayıs’ta 100 kilometre pedalladılar Tepebaşı Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu Eskişehir İl Temsilciliği ve Tripy Mobility iş birliğiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Tepebaşı Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Eskişehir İl Temsilciliği ile düzenlenen kortej etkinliğinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Düzenlenen bisiklet turunda katılımcılar, Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı önünde bir araya geldi. Buluşma noktasından hareket eden 50 katılımcı, kortej oluşturarak 100 kilometrelik parkurda pedal çevrildi. “50 kişi ile 100 kilometrelik bir sürüş etkinliği gerçekleştirdik” Türkiye Bisiklet Federasyonu Eskişehir İl Temsilcisi Özlem Sakarya, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında gençliğe ve spora büyük önem veren Atamızı anmak için çıktık. Türkiye Bisiklet Federasyonu Eskişehir İl Temsilciliği, Tepebaşı Belediyesi ve turuncu bisikletleri ile trafiği kolaylaştıran Tripy Mobility iş birliği ile yaklaşık 50 kişi ile 100 kilometrelik bir sürüş etkinliği gerçekleştirdik. Sürdürülebilir sağlıklı bir yaşamın en etkin araçlarından biri olan bisiklet ile yaptığımız etkinliklerle gençliğe ve topluma örnek olmayı hedefliyoruz. Daha önce de buna benzer etkinliği 29 Ekim’de de Tepebaşı Belediyesi iş birliği ile yapmıştık. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’ndan başlayan kortej, Uludağ Sokak üzerinden Kütahya-Eskişehir yolu, Kümbet Kavşağı, Bursa Kütahya yolu, İnönü kavşağı, Oklubal kavşağı, Çukurhisar Mahallesi, Satılmışoğlu Mahallesi başta olmak üzere belirlenen güzergahta bisikletleri ile kortej halinde gitti. Katılımcılar belirlenen güzergahta 100 kilometre yol kat etti.
Ankara Bakan Güler: “Erken İhbar Radar Sistemi ile çok yönlü tehditlerin önceden tespit ve takibini hızlı bir şekilde yapacağız” Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Yüksek operasyon becerisine sahip bu radarımız sayesinde, çok yönlü tehditlerin, önceden tespit ve takibini hızlı bir şekilde yapacak, böylece tehditlere karşı uzun menzilde etkin bir şekilde mukabele ederek ülkemizin savunma yeteneklerini büyük ölçüde artıracağız” dedi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, ASELSAN’ın Gölbaşı yerleşkesinde ‘Taşınabilir Erken İhbar Radar’ teslimat törenine katıldı. “Savunma sanayimiz ihracat performansıyla da ülke ekonomisine de güç katmaktadır” Türkiye’nin stratejik bir coğrafyada yer aldığını ve bu nedenle kendi güvenliğini sağlayabilmesi adına, savunma sistemlerini kendi imkanı ile üretmesinin önemini vurgulayan Bakan Güler, “Geçmişte yaşadığımız acı tecrübeler yerli ve milli savunma sanayimizi her ne pahasına olursa olsun geliştirmemiz gerektiğini bizlere göstermiştir. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanımızın ortaya koydukları stratejik vizyon, yüksek irade ve kararlı duruşları sayesinde, savunma sanayii alanında büyük projeler başlatılmış, devasa adımlar atılmıştır. Bunun neticesinde, birbirinden değerli firmalarımızın, hemen her platformda tasarlayıp ürettiği, sürekli olarak yenilerini geliştirdiği yerli ve milli savunma sanayii ürünleri, ordumuzun gücüne güç katmaktadır. Yerli ve milli üretime dayanan, böylelikle Türkiye’nin bağımsızlığına katkı sunan savunma sanayimiz, teknoloji üretme ve transfer kapasitesinin yanında, ihracat performansıyla da ülke ekonomisine de güç katmaktadır. Savunma sanayimiz artık; güçlü altyapısı, sürdürebilir ekosistemi, geniş istihdam olanakları ve ürettiği birbirinden kritik projeler ile bölgesinde ve dünyada rol model durumundadır. İthal sistemlere olan ihtiyacımızın azalması ve ileri savunma teknolojilerine dayalı bir savunma sanayine sahip olmamız, politik ve ekonomik bağımsızlığımızı sağlarken askeri ve stratejik seviyede uluslararası etkinliğimizi de artırmıştır” ifadelerini kullandı. “Taşınabilir erken ikaz radar sistemini envanterimize katıyoruz” Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine dahil edilen yeni ürünler ile ordunun imkan ve kabiliyetinin geliştiğini belirten Bakan Güler, şöyle devam etti: “Son aylarda, insansız savaş uçağımız ANKA 3 ile yerli ve milli uçağımız KAAN’ın başarıyla gerçekleştirilen ilk uçuşlarını gururla izledik. Aynı şekilde insanlı hava platformlarımız, HÜRKUŞ, HÜRJET, GÖKBEY ve KAAN’ın seri üretimine yönelik çalışmalarımızı hızlandırdık. Yerli ve milli imkanlarla üretilen gemilerimizi ve insansız deniz aracımızı donanmamızın hizmetine alırken yine Deniz Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak torpido ve füzelerin seri üretimine yönelik anlaşmaları imzaladık. Bunlara ilaveten, Kara Kuvvetlerimizin operasyon etkinliğine değerli katkılar sağlayacak farklı çap ve özelliklerdeki dört yerli ve milli füzemizin tedarik sözleşmelerini imzalarken modernize edilen ilk tankımızı teslim aldık. Bugün de yine ülkemizin savunmasına yönelik son derece kritik bir proje olan taşınabilir erken ikaz radar sistemini, envanterimize katıyoruz.” “Erken İhbar Radar Sistemi ile çok yönlü tehditlerin önceden tespit ve takibini hızlı bir şekilde yapacağız” Gelişen harp teknolojisiyle asimetrik risk ve tehditlerin, hem savunma hem de güvenlik doktrinini sürekli değiştirdiğini aktaran Bakan Güler, geleneksel askeri tedbirlerin yanı sıra modern teknolojiye dayalı modern savunma sistemlerine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Bakan Güler, “Türkiye olarak gerekli çalışmaları başlattık ve neticede Savunma Sanayi Başkanlığımız ve ASELSAN, yıllardır büyük bir gayretle üzerinde çalışarak erken ikaz radar sistemini üretmeyi başardı. Bu yeni nesil radar sistemimiz, Türkiye’nin en uzun menziline sahip olması erken ihbar yeteneği hızlı kurulum ve toparlanma gibi etkin hareket kabiliyeti ile kendi klasmanında en donanımlı özellikleri bünyesinde barındırıyor. Yüksek operasyon becerisine sahip bu radarımız sayesinde, çok yönlü tehditlerin, önceden tespit ve takibini hızlı bir şekilde yapacak, böylece tehditlere karşı uzun menzilde etkin bir şekilde mukabele ederek ülkemizin savunma yeteneklerini büyük ölçüde artıracağız. Ayrıca personelimizin etraflıca bilgi sahibi olması, hızlı karar alarak icraata yönelmesi bakımından da radarımız, ordumuza önemli bir üstünlük sağlayacaktır” dedi.
Ankara Ato Başkanı Baran, 41. Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüşü’ne katıldı ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki ATO heyeti, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda ABD’nin New York kentinde düzenlenen ‘41. Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüşü’ etkinliklerine katıldı. Programda ATO Başkanı Baran’a, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Ali Yılmaz ve Nihat Uysallı eşlik etti. ATO heyeti yürüyüşte ‘Hepimiz Filistinliyiz’ yazılı Filistin bayraklı atkılar ile Filistin’e destek mesajı da verdi. Etkinlikte konuşan ATO Başkanı Baran, Türk ve Amerikan kültürlerinin, tarih boyunca birçok noktada etkileşime girdiğini belirterek, bu etkileşimin müzikten sanata, edebiyattan gastronomiye kadar geniş bir yelpazede kendini gösterdiğini söyledi. Baran, “Türk mutfağının Amerikan mutfak kültürüne olan katkılarından tutun da, Türk dizi ve filmlerinin Amerikan izleyicileriyle buluşmasına kadar, kültürel alışveriş her iki toplumun da zenginleşmesine katkı sağlıyor. Kültürel ilişkilerin yanı sıra, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri uzun yıllardan beri yakın siyasi ve ekonomik ilişkiler içerisinde. Stratejik ortak olan iki ülke arasındaki ticari ilişkilere rakamsal olarak baktığımızda da giderek geliştiğini görüyoruz. 2023 yılı sonu itibarıyla ticaret hacmimiz 30,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini dile getirdi. Ankara Ticaret Odası olarak biz de bu hedef doğrultusunda gayret sarf ediyoruz” dedi. Türkiye, bölgesel bir merkez olarak konumlandırılıyor ABD’nin Türkiye’ye yatırım yapan ülkeler sıralamasında yaklaşık 15 milyar dolar ile ikinci sırada yer aldığını belirten Baran, Türkiye’de ABD sermayesine sahip 2 binden fazla şirketin faaliyet yürüttüğünü ifade etti. Türkiye’nin üretim standartlarının yüksek ve kaliteli, üretim ve yatırım için uygun bir merkez olduğunun altını çizen Baran, “Ticari ilişkilerin son yıllarda ivmelenmesiyle, Türkiye’de bulunan Amerikan şirketlerinin bir bölümünün, ülkeyi bölgesel bir merkez olarak konumlandırdığı görülüyor. Türk vatandaşlarının ABD’deki yatırımlarının da 2,7 milyar dolar düzeyinde olduğu belirtiliyor. Bu yatırımlar iki ülke için de istihdamı artırıyor, teknolojik iş birliği ve ekonomik büyümeyi destekliyor” ifadelerini kullandı. Güçlü bir köprü oluşturuyor ABD’de yaklaşık 250 bin Türk vatandaşının yaşadığını dile getiren Baran, Türk Günü Yürüyüşü’nün, Türk-Amerikan ilişkilerine katkı sağlayan önemli bir etkinlik olduğunu kaydetti. Baran, festivalin Türk-Amerikan toplumu arasında karşılıklı anlayış ve iş birliğini geliştirdiğini belirterek, iki toplum arasında güçlü bir köprü oluşturduğunu da dile getirdi. Programda Baran’a, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından plaket takdim edildi. Etkinlikte; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Birleşmiş Milletler nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, İletişim Başkanlığı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Çağatay Özdemir, Washington Büyükelçisi Sedat Önal, New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ve TADF Başkanı Gülay Aydemir de yer aldı.
İstanbul Türk Halk Müziği Sanatçısı Harikases’ten sanat camiasına çağrı: “Filistin konusunda daha duyarlı olmalıyız” Şarkılarıyla vatandaşların beğenisini kazanan Türk Halk Müziği Sanatçısı İbrahim Harikases, teknolojinin müzik piyasasına etkilerini değerlendirdi, sanat camiasının Filistin konusunda daha duyarlı olması gerektiğini belirtti. Harikases, “Teknolojinin gelişmesiyle sanatçılarımız çok ciddi mağdur, öyle sanatçılar var ki kiralarını ödeyemiyorlar, destek çıkmak lazım. Sanatçılarımızı Filistin konusunda daha duyarlı olmaya da davet ediyoruz. Her yeri bombalıyorlar, dünyada böyle bir katliam olmamış. En azından konserlerde, eser yazarken Filistin’i sürekli dile getirmek lazım” dedi. Şarkılarıyla vatandaşların beğenisini kazanan, müziğe olan tutkusuyla öne çıkan Türk Halk Müziği Sanatçısı İbrahim Harikases, müzik çalışmalarına devam ediyor. Birçok bestesi bulunan, bir albüm hazırlığı içinde olan ’Aşkı Gönlünde Ara’ gibi şarkılarıyla dikkat çeken İbrahim Harikases, teknolojinin müzik piyasasına etkilerini değerlendirdi. Harikases, İsrail’in Filistin’deki katliamına yönelik müzik camiasının daha duyarlı olması gerektiğini söyledi. Eserleriyle beğeni toplayan İbrahim Harikases, “Eskiden sanatçılarımız albüm çıkardıkları zaman milyonlarca satıyorlardı. Hem sanatçı hem besteci hem müzik yapımcısı hem onların yanında çalışanlar kazanıyordu. Teknolojinin gelişmesiyle beraber çok ciddi bir şekilde sanatçılarımız mağdur, sanatçılarımıza destek çıkmak lazım. Kültürümüzü iyi temsil eden sanatçılarımıza yer vermek lazım çünkü öyle sanatçılar var ki kiralarını ödeyemiyorlar, öyle sanatçılar var ki belki çocuklarının masraflarını ödeyemiyorlar, okutamıyorlar. Hep popüler müziğe önem verdik, hep Batı’ya, yabancı müziklere önem verdik. Müzikte de bence ahlaklı, kültürlü, milli, yöresel, yerli müziklere, yerli sanatçılarımıza kıymet vermek lazım. Son zamanlarda müzikte çok ciddi bir tüketim var. Resmi olarak dinlemek lazım, o sanatçıya bir katkısı olması lazım ki sanatçılar ayakta kalsın. Yoksa sanatçılarımız icraat yapamaz o hale geldiği zaman da bu sefer popüler müzik öne çıkıyor. Sanatçılar o kadar emek veriyor, bunun içinde besteci, müzisyenler, orkestra var, bir sürü masraf ediyorsun aynı zamanda yapımcı olduğumuz için her şeyi birebir yaşıyor, görüyoruz. Playback indiriyorlar ücretsiz, onun üstüne bir okuma yapıyorlar o şekil para kazanmaya çalışıyorlar. Dijital platformlar zarar verdi ama yapay zeka daha da zarar verecek, bunun da önlemini almak lazım” şeklinde konuştu. “Filistin’i sürekli dile getirmek lazım” Filistin’de çocuk ya da yaşlı demeden bir katliam yaşandığını, dünyanın bu duruma sessiz kaldığını söyleyen Harikases, sanatçıları duyarlı olmaya davet ederek, “Tepkimizi dile getirebiliriz, sosyal medyada dile getirebiliriz. Eser yazarken onlar adına eserler yazabiliriz. Sanatçılarımızın bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz, daha duyarlı olmaya da davet ediyoruz. Tepki gösteren, Filistin’in yanında duran çok sanatçılarımız da var ama bazıları da sesini çıkarmıyor. Çoluk, çocuk, cami, kilise, okul demeden her yeri bombalıyorlar bana göre dünyada böyle bir katliam olmamış. Ülke olarak, ülkemizin sanatçıları olarak bu konuda çok duyarlı olmamız lazım. Onlara sürekli destek vermek lazım. En azından konserlerde olsun eser yazarken olsun, dijital platformlarda olsun Filistin’i sürekli dile getirmek lazım” dedi.