ASAYİŞ - 14 Eylül 2024 Cumartesi 06:47

Haliç Köprüsü’ndeki feci kazada motosiklet, yol temizleme aracına çarptı: 1 ölü

A
A
A
Haliç Köprüsü’ndeki feci kazada motosiklet, yol temizleme aracına çarptı: 1 ölü

Haliç Köprüsü’nde sürücüsünün kontrolünden çıkan motosiklet, İBB’ye ait yol temizleme aracına çarptı. Çarpmanın şiddetiyle motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti.


Kaza, saat 03.00 sıralarında Beyoğlu Haliç Köprüsü üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Okmeydanı istikametinde seyir halinde olan 34 GKA 434 plakalı motosiklet, bilinmeyene bir nedenle sürücüsünün kontrolünden çıkarak aynı yönde temizlik çalışması yapan 34 DB 3660 plaklı İBB’ye ait araca arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle ismi öğrenilemeyen motosiklet sürücüsü, motosikletin üzerinde feci şekilde can verdi.


İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, şerit çekerek güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri, kazanın yaşandığı yolda incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından talihsiz adamın cansız bedeni, ambulansla Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.


Polis ekipler, kazaya ilişkin inceleme başlattı.



Haliç Köprüsü’ndeki feci kazada motosiklet, yol temizleme aracına çarptı: 1 ölü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Başkan Görgel: “Nurhak’ı alt ve üstyapısıyla yeniden ayağa kaldırıyoruz” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Nurhak’ta bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunarak, “Nurhak’ın her alanda yeniden ayağa kaldırılması noktasında yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Nurhak deprem öncesinden çok daha iyi bir noktaya gelecek” dedi. Yerleşim yerlerinin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek vatandaşlarla bir araya gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Vali Mükerrem Ünlüer ile birlikte Nurhak’ta bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, AFAD İl Müdürü Tayfun Temur ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin’in de yer aldığı Nurhak programı, Kaymakamlık ve Belediye ziyaretiyle başladı. Nurhak Kaymakamı Oray Güven ve Belediye Başkanı İlhami Bozan ile bir araya gelen Başkan Fırat Görgel ve beraberindeki heyet, ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler aldı. Akabinde heyet, ilçede yapımı devam eden yeni hükümet binası, Nurhak Devlet Hastanesi ve Tatlar köy konutlarında incelemelerde bulundu. “Nurhak’ı çok daha iyi bir noktaya taşıyoruz” Nurhak ziyaretlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Şehrimizin her bir noktasını tek tek ziyaret ederek yerleşim yerlerimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit etmeye ve hemşehrilerimizle bir araya gelmeye devam ediyoruz. Andırın’ın ardından bugün de Nurhak ilçemizdeyiz. Sayın Valimiz, İl Jandarma Komutanımız, Emniyet Müdürümüz ve kurum müdürlerimizle birlikte bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunduk. Paydaş kurum ve kuruluşlarımızla birlikte Nurhak’ın her alanda yeniden ayağa kaldırılması noktasında yoğun bir çalışma yürütüyoruz. İnşallah konuttan iş yerlerine, sağlıktan eğitime, sosyal tesisten yeşil alana Nurhak deprem öncesinden çok daha iyi bir noktaya gelecek. Bu noktada emek veren herkese teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Diyarbakır Uzmanından nöro gelişimsel bozukluklar hakkında açıklama Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. İbrahim Zeyrek, nöro gelişimsel bozukluklar hakkında açıklamalarda bulundu. Diyarbakır Memorial Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. İbrahim Zeyrek, nöro gelişimsel bozuklukların, anne karnındayken nöro gelişimi esnasında çeşitli faktörlerin etki etmesiyle beraber normal nöron gelişiminin kendi rayından sapması olarak belirtilebileceğini söyledi. Dr. Zeyrek, "Bu bozukluklar daha çok altı hastalık olarak karşımıza çıkmaktadır. Otizm, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, özgür öğrenme bozukluğu, konuşma problemleri, zihinsel bozukluk ve son olarak motor bozuklukları, bunlar nöro gelişimsel bozukluklardır. Bu nöro gelişimsel rahatsızlıklar yaşam boyu devam eden hastalıklardır, bunlara erken dönemde teşhis konulup, gerekli müdahaleler yapılmazsa ileriki zamanlarda sosyal, duygusal ve akademik anlamda sıkıntılar yaşanabilir” dedi. İstatistiklerle nöro gelişimsel bozukluklar Dr. İbrahim Zeyrek istatistiklerle nöro gelişimsel bozuklukları açıkladı. Dr. Zeyrek, "Bu hastalıkların bazı oranlarından söz etmek istiyorum, özellikle DEHB dünya üzerinde yüzde 5-7 arasında görülürken, ülkemizde yüzde 12-13 arasında görülmektedir. Otizm spektrum bozukluğu ise son zamanlarda ilerleyişi artış göstermektedir. Her 36 kişiden 1’inde bu rahatsızlığı görmekteyiz. Disleksi yüzde 5-15 arası, konuşma bozuklukları yüzde 3-5 arasında, zihinsel bozukluklar yüzde 1-3 arasında görülürken, motor bozuklukları ise yüzde 0.5-5 arasında görülmektedir” diye konuştu. Ailelere ve eğitimcilere çağrı Dr. Zeyrek, ailelerin ve eğitimcilerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirterek, erken teşhis ve müdahalenin önemine dikkat çekti. Bu bilgilerin, nöro gelişimsel bozuklukların yaygınlığı ve önemi hakkında farkındalık oluşturmak için değerli olduğu belirtildi.
Eskişehir Eşiyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle yeğenini öldüren şahsa müebbet hapis cezası verildi Eskişehir’de boşanma aşamasındaki eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla yeğenini öldüren ve eşinin yaşadığı Bursa’ya giderken yakalanan Nurullah Kalay’ın, indirimsiz şekilde müebbet hapis cezasıyla çarptırılmasına karar verildi. Diyarbakır’da yaşayan ve eşiyle boşanma aşamasında olan Nurullah Kalay, eşi Ebru Kalay ile ilişkisi olduğunu gerekçesiyle Eskişehir’de öğrenci olan yeğeni Heybettullah Kalay’ı, 10 Ağustos 2022 gecesi silahla vurarak öldürmüştü. Yeğenini öldürdükten sonra eşinin ikamet ettiği Bursa’ya giderken yakalanan Nurullah Kalay, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet, ‘eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘ruhsatsız silah taşıma’ suçlarından 23 yıla kadar hapis istenen tutuklu sanık Nurullah Kalay, hazır bulundu. Duruşmaya, maktul Heybetullah Kalay’ın babası ve taraf avukatları katıldı. “Çok pişmanım” Karar öncesi son sözü sorulan tutuklu sanık Nurullah Kalay, “Gerçekten çok pişmanım ve üzgünüm. Keşke küfür edip kaçmasaydı da bunlar yaşanmamış olsaydı” ifadelerini kullandı. Tutuklu sanık Nurullah Kalay’ın son sözlerini beyan etmesinin ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Heyet, Nurullah Kalay hakkında Heybetullah Kalay’a karşı işlediği ‘Kasten öldürme’ suçundan ‘Müebbet Hapis Cezası’ ile cezalandırılmasına karar verdi. Ayrıca tutuklu sanık hakkında Bursa’da yaşayan eşi Ebru Kalay’a karşı ‘Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan eylemin hazırlık aşamasında kalmasından dolayı ‘Beraat’ kararı, ‘Ruhsatsız silah taşıma’ suçundan da 1 yıl 6 ay hapis cezasına karar verildi.