ASAYİŞ - 06 Ekim 2024 Pazar 13:48

Güngören ve Pendik’te abartı egzoz kullandıkları tespit edilen sürücülere ceza yağdı: 51 bin 710 lira para cezası

A
A
A
Güngören ve Pendik’te abartı egzoz kullandıkları tespit edilen sürücülere ceza yağdı: 51 bin 710 lira para cezası

Güngören ve Pendik’te yüksek ses çıkartarak çevreye rahatsızlık verdiği ve abartı egzoz kullandıkları tespit edilen dört araca yönelik çalışma gerçekleştirildi. Çalışmalar çerçevesinde belirlenen araç sürücülerine toplamda 51 bin 710 lira idari para cezası verildi. Bir sürücünün ise ehliyetsiz olduğu tespit edildi.


Güngören Abdurrahman Nafiz Gürman Mahallesi ve Pendik Çamçeşme Mahallesinde yüksek ses çıkartarak çevreye rahatsızlık verdiği tespit edilen dört araca yönelik çalışma gerçekleştirildi. Ekiplerce şüpheli araçların durdurulması üzerine yapılan incelemelerde, bir sürücünün ehliyetinin bulunmadığı tespit edildi. Ekiplerin durdurulan araçlarda yaptığı incelemede, araçlarda abartı egzoz bulunduğu belirlendi.


51 bin 710 lira para cezası


Çalışmalar çerçevesinde araç sürücüleri M.Y.K., M.B.S ve Y.S.O. ile ehliyetsiz sürücü F.S.B. isimli şahıslara, ‘mevzuata uygun olmayan teknik değişikliğin çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaracak özellikte olması’ ve ‘ehliyetsiz araç kullanmak’ suçlarından toplamda 51 bin 710 lira idari para cezası verildi.


(GŞ-ÖFA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Hakkari’de ‘Soykırıma lanet, direnişe bin selam’ yürüyüşü Hakkari Hak ve Dayanışma (HAKDA) Platformu öncülüğünde "Soykırıma lanet, direnişe bin selam" yürüyüşü düzenlendi. Ulu Camii önünde toplanan ve ellerinde Filistin bayrakları bulunan kalabalık, Bulvar Caddesi üzerindeki eski belediye binası alanına kadar yürüyerek, sık sık “Kahrolsun İsrail”, “Hakkari’den Gazze’ye bin selam”, “Yaşa Aksa direnişi”, “Yaşasın nehirden denize özgür Filistin”, “Kahrolsun soykırımcı İsrail” şeklinde sloganlar attı. İl Müftüsü Hüseyin Okuş’un yaptığı duanın ardından konuşan Hakkari Hak ve Dayanışma (HAKDA) Platformu Başkanı Nihat Gür, Siyonist İsrail’in Gazze’de tam 365 gündür soykırım yaptığını belirterek, “Dünya kör, dünya sağır, dünya suskun. Dünyanın bu suskunluğu çoğu çocuk ve kadın 42 binden fazla insanı katleden, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri dahi bombalayan soykırımcıyı, kandan beslenen katil sürüsünü cesaretlendiriyor. Çocukları öldürmeyi itikatlarının gereği sayan devlet görünümlü sapkın terör örgütü, emperyalist sistemin koruması altında bölgeyi kan gölüne çeviriyor ve soykırım siyasetini bütün bölgeye yayıyor. 7 Ekim 2023’ten bu yana yaşananlar şeytani Siyonist işgalin yeni bir evresini göstermektedir. Emperyalizmin sınırsız desteği, Siyonist şirketlerin sponsorluğu ile Gazze’de Müslüman kıyımı yapan ırkçı rejimin hedefinde bütün bölgemiz var. Onun için terör rejiminin propaganda cihazlarının yaydığı bilgilere rağmen çekinmeden diyoruz ki Gazze’deki direniş; insanlığın, İslam’ın ve bizim onurumuzdur. Umutlar sönmesin diye zulme karşı göğsünü siper edenlere, korkunç soykırıma rağmen Siyonizme ve onlarca emperyalist devlete kahramanca direnenlere selam olsun. Birinci yılına giren soykırımı lanetliyor, Gazze’de direnen yiğitleri, Mümin ve Mümineleri ve şehitlerimizi tüm yüreğimiz ve dualarımız ile selamlıyoruz" dedi.