ASAYİŞ - 24 Ekim 2024 Perşembe 10:01

Emniyet şeridini ihlal eden sürücüden polise ve gazetecilere tepki

A
A
A

İstanbul Avcılar TEM Otoyolu’nda bu sabah trafik polisleri tarafından dron ile usulsüz çakar kullanımı ve emniyet şeridi ihlali denetim yapıldı. Emniyet şeridi ihlali yapıp duruma tepki gösteren bir sürücü gazetecilere, “ Sorun değil, paraya ihtiyaç var. Sen bunu yayınlayamazsın. Sizde öyle bir cesaret yok” dedi. Sürücü, habercilerin görüntü almasını engellemediği için polise de tepki gösterdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik polisi ekipleri, İHA Büro ekiplerinin desteğiyle TEM Otoyolu’nda emniyet şeridini ihlal eden ve usulsüz çakar kullanan sürücülere yönelik bu sabah denetim gerçekleştirdi. Denetimde emniyet şeridini ihlal eden, tahsisli olmadığı halde çakar siren tertibatı kullanan sürücülere 6 bin lira ve üstünde cezalar yazıldı. Denetim sırasında adliyeye personel taşıyan, plakaları kapalı, tahsisli olmadığı halde çakar kullanan bir araç da durduruldu. Araç sürücüsünün ehliyetinin servisi kullanmaya yeterli olmadığı tespit edildi. Sürücü, çekim yapan gazetecilere de tepki gösterdi.

Emniyet şeridini ihlal eden sürücüden polise ve gazetecilere tepki

“Yayınlayamazsınız, sizde öyle bir cesaret yok”

Dron ile emniyet şeridini ihlal ettiği tespit edilen bir sürücü de ilk önce duruma tepki gösterdi ardından görüntülerin kendisine izletilmesiyle ihlal ettiğini kabul etti. Sürücü görevini yapan haber ekibine de tepki gösterirken kendisine soru yönelten muhabire, “ Tek problem bu mu sence. Giriyoruz ceza yiyoruz ödüyoruz bunu da. Sorun değil, paraya ihtiyaç var. Bu yüzde değil tabii hatalıyız. Burada 50 tane polis var trafiği açmayla ilgili bir çalışma yok. Bende işe gideceğim 1 buçuk saat. 20 tane çalışanım var ne iş yapacaklarını bilmiyorlar. Problem emin ol kişilerde değil. Sen bunu yayınlayamazsın. Sizde öyle bir cesaret yok” dedi. Sürücüye, 6 bin lira ceza kesildiği öğrenildi.

Emniyet şeridini ihlal eden sürücüden polise ve gazetecilere tepki

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İhlas Koleji Eko-Okullar programına üye oldu Eko-Okullar Programına katılarak çevresel farkındalığın artırılması konusunda öncü bir rol üstlenen İhlas Koleji, öğrencilerine doğaya saygılı bir yaşam tarzı kazandırmak ve onları geleceğin çevreye duyarlı liderleri olarak yetiştirmeyi amaçlıyor. İhlas Koleji, çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek amacıyla dünya çapında kabul gören Eko-Okullar Programı’na katıldı. Bu program, okul öncesi ile ilk ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerimize çevre bilinci kazandırmayı, çevre yönetimini öğretmeyi ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemeyi hedefliyor. Eko-Okullar Programı, katılımcı bir yaklaşımla okullardaki öğrencilerin çevresel konular hakkında bilgi edinmelerini sağlarken, ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) bilinçlendirme süreçlerine dahil etmelerine de imkan tanıyor. Ayrıca bu program kapsamında, ISO 14001/EMAS standartlarına dayalı bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasına katkıda bulunarak, çevreye duyarlı ve sorumlu bireyler yetiştirmek hedefleniyor. İhlas Koleji Genel Müdürü Hakkı Okur yaptığı açıklamada, "İhlas Koleji olarak çevre konusunda sürdürülebilir kalkınma süreçlerini desteklemek için önemli bir adım attık. Öğrencilerimiz, sadece sınıf içi eğitimle sınırlı kalmayıp, toplum genelinde çevre bilincini artırmaya yönelik projelerde etkin rol alacaklar" şeklinde konuştu. Eko-Okullar Programıyla işbirliği halinde yapılacak çalışmalarla, öğrencilere yalnızca çevresel farkındalık kazandırmakla kalmayıp, yaşamları boyunca kullanacakları birçok beceri ve alışkanlık da kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Okur, projede görev alacak öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.
Kastamonu Kastamonu’da ebeveynler ile çocuklar arasındaki iletişim bu akademide güçlenecek Kastamonu’da ebevenyler ile çocuklar arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve ailelerin çocuk gelişimi konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen “Aile Akademisi” başladı. Kastamonu’da, aileler ve çocukların arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, anne ve babaların çocuk gelişimi ile ilgili bilgilendirilmesinin sağlanması amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Aile Akademisi” projesi hayata geçirildi. 17 Aralık tarihine kadar devam edecek proje çerçevesinde, 4 ayrı merkezde, 55 ayrı oturumda ailelere eğitimler verilecek. Proje, Kastamonu Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenlenen açılış programı ile başladı. Programa İl Milli Eğitim Müdürü hasan Gümüş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Köksalan, kurum müdürleri ve aileler katıldı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Gümüş, ailelerin programda önemli bilgiler edineceğini belirterek, “Okul öncesinden lise kademesine olmak üzere tüm öğrencilerimizin velilerine olmak üzere 55 oturumlarda, farklı konularda çocuklarımızın geleceğine güvenle yürümeleri adına, yapılacak etkili iletişimin nelere yol açabileceği ile ilgili birçok faydalı bilgiler sunulacaktır. İnşallah bu programlara yoğun şekilde katılacağınızı ve çok faydalı bilgiler edineceğinizi temenni ediyorum. Aile, bir toplumun en önemli kurumu. Aile değerlerimizin, mirasımızın geleceğe aktarıldığı kurum. Bir insan aile içerisinde doğar, büyür, yaşar ve ömrünü onunla tamamlar. Aynı zamanda karakteri, kişiliği oluşur. Aile içerisinde vatanını, milletini sevmeyi ve birçok şeyi öğrenir. Bunun için aile kurumu ne kadar güçlü ise çocuk o kadar güçlüdür. Bizim çocuklarımız Türkiye yüzyılını imar edecek çocuklardır. Bayrağımızı kıyamete kadar dalgalandıracak çocuklarımızın güçlü olması lazım. Bu gücü de bizler ailemizden alıyoruz. Sizlerin verdiği anlamlı destek sayesinde çocuklarımızı daha iyi yetiştireceğiz ve dünyayla rekabet edebilecek hale gelecekler. Aile dediğimiz kurumda çocuklarımız bazen sorunlarla karşılaşabiliyor. Bir geminin bile fırtınalı denizde olduğu zaman güvenle kendini koruyabileceği yer liman. Ailede bir bireyin kendini en çok güvende hissedeceği, bir problemi olduğunda çözebileceği, geleceğe dair hedeflerini gerçekleştirebileceği çok önemli bir müessese. Bu müessesenin mutlak suretle devam ettirilmesi ve çok güçlü olması lazım. Bizler de ailelerimizin daha güçlü olması adına bu tarz programları icra etmeye çalışıyoruz. Yapacağımız tüm programlarla güçlü bir aile oluşturacağımıza inancımız tam” dedi. Programa diğer kurum ve kuruluşların da destek verdiğini belirten Gümüş, güçlü bireyler için aileleri önemsediklerini ifade etti. Gümüş’ün konuşmasının ardından program ilk uzman sunumu ile devam etti.
Aksaray Can pazarının yaşandığı ölümlü kazada aracı devrilmesin diye vatandaşlar tuttu Aksaray’da otomobil ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında yolcu ve sürücüler araçlarda sıkışırken, 1 kişinin öldüğü ve adeta can pazarının yaşandığı kazada ekipler kurtarma çalışması yaparken vatandaşlar da devrilmek üzere olan otomobile dayanak olup tuttu. Kaza, Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesi yolunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray merkezden Yeşilova beldesi istikametine seyreden Mustafa Kayan (56) idaresindeki 68 ABZ 442 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen S.A. (28) yönetimindeki 06 ADJ 983 plakalı hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle her iki araç da şarampole takla atarken, otomobil sürücüsü ve yanında yolcu olarak bulunan S.K. ile hafif ticari araç sürücüsü araçta sıkıştı. Kazayı gören yoldan geçen diğer araç sürücüleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma, itfaiye, sağlık, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler araçlarda sıkışan yaralılara yönelik kurtarma çalışması başlattı. Ekipler her iki araca da aynı anda müdahale ederken, müdahale esnasında yan yatan ve devrilmek üzere olan otomobile vatandaşlar dayanak olup tuttu. Yaklaşık 40 dakika süren kurtarma çalışması sonucu sıkışan hafif ticari araç sürücüsü S.A. ve otomobilde yolcu olarak bulunan S.K. kurtarılarak ambulansa alınırken, otomobil sürücüsü Mustafa Kayan’ın araç içinde hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralılar yapılan ilk müdahalelerinin ardından Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Jandarma ekiplerinin inceleme yaptığı kazayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.