SPOR - 27 Ekim 2024 Pazar 21:06

Edin Dzeko, ligde 6. golünü kaydetti

A
A
A
Edin Dzeko, ligde 6. golünü kaydetti

Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli forveti Edin Dzeko, Bodrum FK maçında attığı golle bu sezon Siper Lig’de 6. golünü kaydetti.

Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Fenerbahçe, sahasında Bodrum FK ile karşılaşırken sahadan 2-0 galip ayrıldı. Sarı-lacivertlilerde kaptan Edin Dzeko, 55. dakikada Amrabat’ın pasında fileleri havalandırdı. Ligde çıktığı ilk 4 maçta da gol sevinci yaşayan Dzeko, 6. haftadaki Galatasaray derbisinde attığı golün ardından 2 maç sonra gollerine devam etti. Bosna Hersekli futbolcu bu sezon ligde 8’i ilk 11 olmak üzere 9 karşılaşmada da forma giydi.

Deneyimli forvet, yeşil-beyazlı ekibe karşı 87 dakika sahada kalırken, yerine Mert Hakan Yandaş girdi.

38 yaşındaki forvet, bu sezon Şampiyonlar Ligi elemelerinde de 4 gol kaydetti.

İsmail Yasin Akçın



 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ufuk Kahraman: "Artık yukarı doğru tırmanmak istiyoruz" Boluspor Teknik Direktörü Ufuk Kahraman, İstanbulspor maçıyla bu sezon deplasmanda ilk kez 3 puan aldıklarını söyleyerek, ligde yukarı doğru tırmanmak istediklerini ifade etti. Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Boluspor deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor’u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Boluspor Teknik Direktörü Ufuk Kahraman, "İçerideki Çorum galibiyetini İstanbulspor maçıyla perçinlemek istiyorduk. Çünkü bir çıkış yakalamamız gerekiyor. 3 maçı içeride aldık. Deplasmanda 3 puanımız vardı. ’Yukarılara tutunacaksak deplasmanda da puanlara ihtiyacımız var’ demiştim. İstanbul maçına güçlü hazırlanarak geldik. İstanbul iyi bir takım. Birlikte oynayan çok iyi futbolcuları var ama skor anlamında sıkıntı yaşıyorlardı. Bunun da farkındaydık. Ekibimi kutluyorum. Çok güçlü bir ekime sahibiz. İstanbulspor’u zayıf yönünden vurmaya çalıştık. Erken golleri bulmamız avantajdı. Daha sonra biraz daha topa sahip olsak gol yemeyebilirdik. Devre arasında oyuncularıma daha sakin kalmalarını, blokları daha iyi kullanmalarını söyledim. Kazandık, deplasmanda ilk 3 puanımız. Artık yukarı doğru tırmanmak istiyoruz. Önümüzdeki maçı kazanmak istiyoruz. Ümraniye ile cuma günü oynayacağız. İstanbulspor’a da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.
İstanbul Osman Zeki Korkmaz: "Kırılganlığı üzerimizden atmamız lazım" İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, takım üzerindeki kırılganlığı bir an önce atmaları gerektiğini söyledi. Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında İstanbulspor evinde karşılaştığı Boluspor’a 2-1 yenildi. Müsabakanın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, "Son birkaç haftadır oyun olarak toparladık ama takımda bir kırılganlaşma var. Çok kolay goller yiyoruz. Gol yiyince basit denir ama gol yediğimiz zaman şoka giriyoruz. Çıkmamız zaman alıyor. Kocaeli maçının benzerini oynadık. Gol yedik arkasından gol yedik. 2-0’dan sonra maçı alabilecek oyunu oynadık ama kritik pozisyonları kullanamadık. Bazen anlarını oynayabilmemiz gerekiyor. Bu kırılganlığı üzerimizden atmamız lazım. Kararlı daha istekli olmamız lazım. Bu kırılganlığı üzerimizden atacağımızı düşünüyorum. Çünkü 1. Lig’de arka arkaya maç kaybetmeye alışkın değiliz. Duygusal, psikolojik süreç yaşıyoruz. En kısa zamanda bunun içinden çıkacağız" şeklinde konuştu. "Bu hakem nasıl rapor edilecek göreceğiz" Hakem Furkan Aksuoğlu’nun performansının sorulması üzerine Korkmaz, "Kendisine söyledim performansıyla ilgili düşüncemi. O da bana antrenörlüğümle ilgili düşüncesini söyledi. İyi düşünceleri için kendisine teşekkür ediyorum. Biz hakemlere performanslarıyla ilgili en ufak olumsuz bir şey söylediğimiz zaman bu rapor edilir ve ceza alırız. Bu hakem nasıl rapor edilecek göreceğiz bakalım. Hep birlikte takipçisi olun lütfen" diye cevap verdi.