TEKNOLOJİ - 01 Aralık 2023 Cuma 09:40

Dünyanın en büyük girişimcilik etkinliklerinden Slush başladı

A
A
A
Dünyanın en büyük girişimcilik etkinliklerinden Slush başladı

Dünyanın en büyük girişimcilik etkinliklerinden biri olarak gösterilen Slush, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de başladı. Türkiye’den de YTU Startup House ekibi etkinlikteki yerini alırken, girişimciler sunumlarını gerçekleştirebilecekleri yarışmalarla uluslararası rakipleriyle bir araya geliyor.


2008 yılından beri düzenlenen ve yüzlerce ülkeden, binlerce kişinin katıldığı Slush girişimcilik etkinliği başladı. Bu yıl 30 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik, farklı ülkelerdeki girişimcileri, yatırımcıları ve araştırmacıları tek çatı altında topladı. Konferansa 13 bin ziyaretçinin katılım sağlaması beklenirken, dünyanın önde gelen şirket temsilcileri ve yatırımcıları etkinlikte konuşmacı olarak yer alıyor. Ülkeler arasındaki iş birliğini de kuvvetlendiren dev etkinliğe, Türkiye’den katılım sağlayan heyette YTU Startup House ailesi de yer aldı. Türk girişimciler sunumlarını gerçekleştirebilecekleri yarışmalarla uluslararası rakipleriyle bir araya gelirken, girişimleri için yatırım bulma, uluslararası teknoloji şirketleriyle ortaklık kurma imkanına sahip olacak.



“Merkez ve ofislerimizle girişimcilerimizi global pazarla buluşturuyoruz”


Slush etkinliğinin teknoloji ve girişimcilik dünyasının kalbinin attığı bir yer olduğunu belirten YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman, “Teknopark olarak amacımız, Türk teknolojilerini dünyaya yayabilmek ve pazarlayabilmek. Bu bağlamda yenilikçi projelere destek sağlayarak, Ar-Ge çalışmalarını teşvik ederek ve en önemlisi girişimcilerimizin yanında durarak teknoloji sektöründe sürdürülebilir bir büyüme yakaladık. Bu noktada girişimciler açısından da bunun yolu dış pazarlara ulaşmaktan geçiyor. Eğer uluslararası düzeyde teknoloji satabiliyorsanız bu büyümenizde çok büyük bir çarpan etkisi oluşturuyor. Bizler de dünyanın önemli noktalarındaki merkez ve ofislerimizle girişimcilerimizi global pazarla buluşturuyoruz. Öte yandan, teknoloji dünyası hızla değişiyor ve bu değişime ayak uydurmak, birlikte çalışmak ve öğrenmek çok önemli. Slush gibi etkinlikler bu bağlamda önemli fırsatlar sunuyor. Geleceğin başarı hikayelerinin buradan çıkması çok olası” dedi.



“Girişimcilerimizi global yatırımcılarla bir araya getiriyoruz”


Slush gibi etkinliklerin girişimciler için üretim gücünü teşvik ederek inovasyonu desteklediğinin altını çizen YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, girişimcilerin farklı sektörlerden gelen şirketlerin deneyimlerinden ilham almasının, kendi iş süreçlerine ciddi şekilde katkıda bulunacağını söyledi. İnci şöyle devam etti; “Bu yıl katıldığımız uluslararası birçok etkinlikte büyük bir kolektif bakış açısı olduğunu gözlemledik. Aynı değer uğruna yola çıkan girişimlerin ve onları destekleyecek binlerce yatırımcının buluştuğu kolektif bir oluşumdan bahsediyorum. Tüm bu dinamik süreç, içinde hem fırsatları barındırıyor hem de zorlukları aşma potansiyelini girişimcilere gösteriyor. Dijital dönüşümün hâkim olduğu günümüzde küresel iş süreçlerinde bir uyum görmemiz zaten kaçınılmaz. Yapay zekâ ve makine öğrenimi gibi alanlardaki gelişmeler, küresel çapta birçok sektörde evrensel uygulamalara dönüşmektedir. Etkinlikte düzenlenen paneller, sektörün önde gelen uzmanlarının perspektiflerini dinleme fırsatı sunuyor. Bünyemizde birçok girişimi destekliyor hem kendi yatırımlarımızla hem de global yatırımcılarla bir araya getiriyoruz. Bu tür etkinliklerdeki içgörüler, bu bağlamda bizler için de çok değerli.”



Dünyanın en büyük girişimcilik etkinliklerinden Slush başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre’de şiddetle mücadele seminerleri verildi Yunusemre Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla toplumsal farkındalığı artırmak için çeşitli etkinlikler ve seminerler düzenledi. Bu kapsamda 5 gün boyunca ilçenin farklı noktalarında kadınlara ve erkeklere yönelik şiddetle mücadele, iletişim ve toplumsal cinsiyet eşitliği temalarında bilinçlendirme seminerleri gerçekleştirildi. Yunusemre Belediyesi, Yunusemre Kent Konseyi ve Manisa Barosu el ele verdi, Yunusemre’de Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve İletişim Semineri düzenledi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen seminerler ilçedeki kadın dayanışma ve eğitim merkezleri ile kıraathanelerde gerçekleştirildi. Düzenlenen eğitimlerde İl Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Birimi Personelleri tarafından KADES uygulaması ve şiddet anında yapılabilecekler anlatıldı. Hafsa Sultan, Yenimahalle, Muradiye, Akgedik, Mareşal Fevzi Çakmak Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezi’nde eğitim gören kursiyerlere Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanları tarafından Vaka Örnekleri Grup Çalışması, Yunusemre Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü Personeli Sosyolog Meltem Erdinç tarafından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Manisa Barosu’na bağlı Kadın ve Çocuk Komisyonu Avukatları tarafından da Şiddete Karşı Mücadelede Hukuki Rehberlik konularında bilgi verildi. Erkeklere de eğitimler düzenlendi Yunusemre Belediyesi, şiddetin yalnızca kadınlara yönelik bilinçlendirme ile önlenemeyeceği anlayışıyla erkeklere yönelik eğitimler de düzenledi. Hafsa Sultan Mahallesi Çınarlı Kahve, Yenimahalle Baran Kıraathanesi, Muradiye Piyangocular Kıraathanesi, Akgedik Yunuskent Kıraathanesi ve Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi Yılmaz Kıraathanesi’nde Yunusemre Belediyesi Sağlık Hizmetleri Merkezi Psikoloğu Zahid Abalı tarafından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Manisa Barosu’na bağlı Kadın ve Çocuk Komisyonu Avukatları tarafından Şiddete Karşı Mücadelede Hukuki Rehberlik anlatıldı.
Samsun 2025 ÇKS başvurularında son gün 31 Aralık Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, 2025 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) başvurularının 31 Aralık’ta tamamlanacağını söyledi. 2025 yılı ÇKS başvuruları hakkında açıklama yapan İbrahim Sağlam, “2025 yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül -31 Aralık 2024 tarihleri arasında yapılmaktadır. Daha önceki yıllarda kaydı olan üreticilerimiz e-Devlet’ten veya ilçe tarım ve orman müdürlüklerine bizzat müracaat edebileceklerdir. ÇKS’ye ilk defa başvuru yapacak çiftçilerimiz ise ilçe tarım ve orman müdürlüklerine giderek 2025 yılı başvurularını yapabileceklerdir. Başvuru süresinin bitimi olan 31 Aralık 2024 tarihinden sonra yeni edinilen veya kiralanan tarım arazilerine ilişkin ÇKS başvuruları 30 Haziran 2025 tarihine kadar yapılabilecektir. İntikali yapılmamış tarım arazilerine ait başvurular da 30 Haziran 2025 tarihine kadar taahhütname ile yapılabilecek olup bu arazilerde tüm hissedar alanlarının beyan edilmesi halinde taahhütnamede yer alan hissedar bilgileri istenmeyecektir. Taahhütnameye konu arazilere ilişkin ÇKS kayıtları, üretim yılının 15-30 Temmuz tarihleri arasında 15 gün süreyle çiftçilerin başvuru yaptıkları il/ilçe müdürlükleri ve arazinin bulunduğu muhtarlıklarda askıya çıkartılarak ilan edilecektir. Ayrıca 2025 yılı ÇKS kaydı bulunan çiftçilerimiz, tarım arazileri üzerindeki ürün güncellemelerini 15 Mart-15 Nisan tarihleri arasında yapabilecekleri gibi üretim yılına ait sonraki ürün (ikinci, üçüncü) ekim-dikimlerine ilişkin beyanlarını üretim yılının 30 Haziran tarihine kadar yapabileceklerdir. Üreticilerimizin 31 Aralık 2024 tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerimize giderek 2025 yılı ÇKS başvurularını yapmalarını tekrar hatırlatıyoruz” dedi.