GÜNDEM - 21 Mart 2025 Cuma 16:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "CHP’nin çağırdığı sokak çıkmaz sokaktır"

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "CHP’nin çağırdığı sokak çıkmaz sokaktır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP genel başkanını çağırdığı sokak unutmayın çıkmaz sokaktır. Hırsızlığı, soygunu, hukuksuzluğu, sahtekarlığı savunmak için mahkeme salonları yerine sokağı işaret etmesi vahim bir sorumsuzluktur" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB’ye yönelik yolsuzluk operasyonunu değerlendirerek, "Ramazan ile nevruzu birlikte idrak ettiğimiz böyle bir günde İstanbul’daki bir yolsuzluk operasyonu bahane edilerek sokaklarımızın karıştırılmak istendiğine şahit oluyoruz. Öncelikle bir avuç kifayetsiz muhterisin sırf kendi menfaatleri, rant ve yağma tezgahları bozulmasın diye milletimizin huzuruna kast etmesine, insanlarımızı kışkırtmasına, Türkiye’yi terörize etmeye çalışmasına göz yummayacağımızın bilinmesini istiyorum. Ebedi kardeşliğimizin zedelenmesine bugün kadar rıza göstermedik, bundan sonra da göstermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.


CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sokak çağrısına tepki gösteren Erdoğan, "CHP genel başkanını çağırdığı sokak unutmayın çıkmaz sokaktır. Hırsızlığı, soygunu, hukuksuzluğu, sahtekarlığı savunmak için mahkeme salonları yerine sokağı işaret etmesi vahim bir sorumsuzluktur. Ne hazindir ki mevcut yönetim idaresinde illegal örgütlerle kurduğu asimetrik ilişkiler, gırtlağa kadar battığı yolsuzluk, darbecilere cesaret veren tavırları, sokak terörünü tahrik eden sorunlu söylemleri nedeniyle meşru zeminde siyaset yapan bir parti olma vasfını hızla yitirmektedir. CHP’nin sadece belediyeler çökmüş haramilerle değil marjinal yapılarla ve terör örgütleriyle de arasına mesafe koyması gerektiği açıktır. Kimse kusura bakmasın. Marjinallerin peşine takılıp polisimize saldırarak, görevini yapan hakim ve savcılarımız tehdit ederek, mahkemeleri baskı altına alarak, demokrasiye ve milli iradeye meydan okuyarak, gayri hukuki yollara başvurarak bu ülkede artık hiçbir yere varılmaz. Türkiye sokakta bulunmuş bir ülke değildir. Sokak terörüne de teslim edilmeyecektir. CHP Genel Başkanı sayın Özel marjinal sol örgütlerin, belediyeleri talan eden yağmacıların kuyruğuna takılmak yerine, çevresindeki akıl sahiplerini sesine kulak vermeli, sorunlu davranmalıdır. Abdestinden şüphesi olmayanın namazından da şüphesi olmaz. Yapılan onca hırsızlığı, yolsuzluğu, ahlaksızlığı, belediyelerde kurulmuş mafya düzenini savunabiliyorsanız çıkın milletin huzuruna açıklayın. Şayet yüzünüz varsa çıkın balya balya para kulelerini millete izah edin. Bunları yapamıyorsanız bağırarak çağırarak sokakları terörize etmeye çalışarak vatandaşın huzurun kaçırmayın. Mübarek ramazanın manevi atmosferine gölge düşürmeyin. Daha sonra utanç duyacağınız eylemlere tevessül etmeyin. CHP içindeki bir avuç soyguncunun kendi meselelerini milletin meselesi haline getirmesine biz izin vermeyeceğiz. Kamu düzeninin bozulmasına kesinlikle eyvallah demeyeceğiz. Sokak terörüne bugüne kadar nasıl teslim olmadıysak, vandallığa bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz" şeklinde konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında hırsızlık yüzde 39.6 azaldı Kayseri’de 2025 yılında ‘hırsızlık’ olaylarında yüzde 39.6 oranında düşüş sağlanarak, olayların yüzde 85.6’sı aydınlatıldı. Çalışmalarda, 4 milyon 420 bin TL’lik çalıntı malzeme sahiplerine teslim edildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipler tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalar sonucu, kentte meydana gelen ‘hırsızlık’ olayları yüzde 39.6 oranında azaldı. Bahse konu ’hırsızlık’ olaylarının yüzde 85.6’sı aydınlatıldı. Kayseri’de gerçekleşen ‘evden hırsızlık’ olaylarında yüzde 47.5 düşüş sağlanarak, olayların yüzde 82.4’ü aydınlatılırken, ‘otodan hırsızlık’ konusunda yapılan çalışmalarda, yüzde 48.9 oranında düşüş sağlanıp, olayların yüzde 89.4’ü aydınlatıldı. Bir başka konu olan ‘motosiklet hırsızlık’ olaylarında yüzde 48.8 düşüş sağlanarak, olayların tamamı aydınlatıldı. Ekipler tarafından ‘işyerinden hırsızlık’ konusunda ise yüzde 12.3 düşüş sağlanırken, olayların yüzde 96.4’ü gün yüzüne çıkarıldı. Yapılan operasyonlarda yakalanan şüphelilerden; 141’i adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 177’si de sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Öte yandan, yakalanan şüphelilerden toplam 4 milyon 420 bin TL değerinde altın, ziynet eşyası, para, cep telefonu, bisiklet, elektrikli bisiklet, scooter ve muhtelif eşyalar ele geçirilerek, sahiplerine teslim edildi.
Samsun Ziraat Türkiye Kupası: Samsunspor: 2 - Eyüpspor: 0 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk hafta maçında Samsunspor, Eyüpspor’u konuk ediyor. Müsabakanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Soner Aydoğdu’nun topuk pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Mouandilmadji, topu ağlara gönderdi. 1-0 12. dakikada Holse’nin pasında ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Mouandilmadji’nin volesinde top direğin sağından az farkla auta çıktı. 23. dakikada çalımlarla penaltı noktasına kadar ilerleyen Mouandilmadji’nin şutunda kaleci Jankat son anda topu uzaklaştırdı. 33. dakikada Mendes’in ortasında ceza sahası içinde Soner Aydoğdu’nun kafa vuruşunda top filelerle buluştu. 2-0 44. dakikada serbest Mendy’nin soldan ortasına iyi yükselen Ömer Ay’ın kafa vuruşunda top direkten oyun alanına geri döndü. Stat: Samsun Yeni 19 Mayıs Hakemler: Ömer Faruk Turtay, Murat Ergin Gözütok, Kerem İlitangil Samsunspor: Alpert Posiadala, Joe Mendes, Toni Borevkovic, Rick van Drongelen, Logi Tomasson, Antoine Makoumbou, Soner Aydoğdu, Carlo Holse, Emre Kılınç, Tahsin Bülbül, Marius Mouandilmadji Yedekler: Efe Üstün, Efe Törüz, Zeki Yavru, Soner Gönül, Polat Yaldır, Deniz Şeker, Muhammet Akyüz, Eyüp Değirmenci Teknik Direktör: Thomas Reis Eyüpspor: Jankat Yılmaz, Talha Ulvan, Berhan Şatlı, Gilbert Mendy, Ömer Ceyhan, Ömer Kara, Eren Aydoğdu, Deniz Aydoğdu, Ömer Ay, Christ Sadia, Metehan Altunbaş Yedekler: Kerim Yerlikaya, Levent Deniz, Burak Işık, Talha Akkaya, Rıdvan Canıbek, Samet Kalan, Berke Baran, Yunus Tuzluoğlu, Emir Yalçın, Ömer Uğurluoğlu Teknik Sorumlu: Umut Eskikök Goller: Mouandilmadji (dk. 10), Soner Aydoğdu (dk. 33) (Samsunspor) Sarı kartlar: Holse (Samsunspor), Ömer Ay (Eyüpspor)