SPOR - 20 Nisan 2025 Pazar 17:19

Çağdaş Atan: "Son 6 maçın hepsini final gibi oynayacağız"

A
A
A
Çağdaş Atan: "Son 6 maçın hepsini final gibi oynayacağız"

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamada, çok değerli ve kritik bir maçı kazandıklarını söyleyerek, "Son 6 maçın hepsini final gibi oynayacağız" dedi.


Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Başakşehir, konuk ettiği Gaziantep FK’yı 2-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan açıklamalarda bulundu. Çok kritik bir maçı kazandıklarını ifade eden Atan, "Çok önemli bir maç kazandık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. İlk dakikadan, son dakikaya kadar istekli ve arzulu oynadılar. 60-70 dakikalık bölümü muazzam oynadık. Erken geriye düşmemize rağmen oyundan hiç kopmadık. Sonuna kadar maçı kazanmak istedik. Rakibe çok fazla pozisyon vermedik. Çok iyi bir hoca takımına karşı önemli galibiyet aldık. İkili averaj olarak bizden iyiler ama 3 puan alarak ikili averaj durumunu ortadan kaldırdık. İkili averajlarımız Samsunspor, Beşiktaş ve Eyüpspor’dan daha iyi durumda. Olası rakiplerimize karşı ikili ve genel averajda üstünlüğümüz var. Kupadan eleniş şeklimizi bu şekilde telafi edebiliriz. Zor maçlarımız var. Bu periyot içinde bütün maçlar zor. Ligde iddiasız ve amacı olmayan takım yok. Bu da maçların zorluk seviyesini artırıyor. Rakibimizin daha öne 10 kişi kalması gerekiyordu ama Zorbay hoca ikinci sarı kartları kullanmadı. Oyunu kazanmasını bildik. Son 10-15 dakika acı çekerek skoru tutmasını bildik. Bundan sonraki maçlarda Gaziantep FK takımına ve Selçuk hocaya başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.



"Bizden sonraki maçın Fenerbahçe veya Galatasaray’la olması hakemleri tedirgin ediyor"


Mücadelenin hakemi Zorbay Küçük’ün performansıyla ilgili yöneltilen soruya ise Atan, "Bana göre maçın gidişatına etki edecek hatalar yapıldı. Özellikle ikinci sarı kart değerlendirmelerinde. Bizler de hata yapıyoruz. Tabii ki hakemler de hata yapıyorlar. Maxi’nin ilk sarı kartı hatalı bir sarı kart. İkinci sarı kartı için doğru sarı kartı vermeyerek hatayı hatayla telafi ediyorsunuz. Selçuk hocayı, teknik direktörleri atmak bu kadar kolay olmamalı. Bizden sonraki maçın Fenerbahçe veya Galatasaray maçının olması hakemleri tedirgin ediyor. Çok enteresan bir ortam var. Biz oyunun içerisinde kalmaya çalışıyoruz. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" diye cevap verdi.



"Son 6 maçın hepsini final gibi oynayacağız"


Takımın mental ve fiziksel olarak çok güçlü olduğundan bahseden Çağdaş Atan, "Yeni oyuncuların aramıza katılmasından sonra bu seviyeye geldik. Bütün oyuncularımın oyunun içerisine girmesi ve sakat oyuncuların tamamen iyileşmesi antrenmanların maç formatında geçmesi bizim için önemli oldu. İnanın kimi oynatsam hiçbir oyuncu, bu oyuncu niye oynuyor demez. O açıdan bir zenginlik yaşadığımızı söyleyebilirim. Ligin son 6 maçlık periyoduna gidiyoruz. O periyodun her maçını final gibi oynayacağız. Başakşehir’in DNA’sında olan Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz" şeklinde konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Çayeli Bakır’dan Çayeli Fen Lisesi’ne eğitim desteği Çayeli Bakır İşletmeleri’nin desteği ile Çayeli Fen Lisesi’nde kurulan yenilikçi sınıf ve bilgisayar sınıfı ile yenilenen spor salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Madenli Belediye Başkanı Mustafa Çalışkan, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, Rize İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Akmeşe, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, kamu-özel sektör iş birliğiyle hayata geçirilen bu tür projelerin eğitim altyapısının güçlendirilmesi açısından çok kıymetli olduğuna dikkat çekerek, Çayeli Bakır’ın eğitime sunduğu katkıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Açılışta konuşan Çayeli Bakır Genel Müdür Yardımcısı Ali Can ise şirketin eğitime ve spora verdiği desteğin, gençlerin dijital çağa uyum sağlaması ve sağlıklı bir yaşam kültürü edinmesi açısından kritik rol oynadığını vurguladı. Can, konuşmasında "Bilgisayar ve Yenilikçi sınıfı ve yenilenen Spor Salonumuz, gençlerimizin dijital çağa uyum sağlamaları ve sağlıklı bir yaşam kültürü edinmeleri için güçlü birer adım. Bizler, bu topraklarda yetişen her gencin potansiyeline inanıyor ve onların geleceğine yatırım yapmayı görev biliyoruz. Eğitimde teknolojiye erişim, gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmelerine imkân tanırken; spor ise disiplin, dayanışma, azim ve hızlı düşünme gibi değerleri hayatlarına katıyor. Çayeli Bakır olarak, gençlerimizin eğitimine katkı sunmayı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.
İstanbul Sultangazi’de D Caddesi zeminaltı otopark, hizmet tesisi, park ve aile sağlığı merkezi birçok ihtiyaca çözüm oldu Sultangazi Belediyesi’nin bu yıl hizmete açtığı 50. Yıl Mahallesi D Caddesi Zeminaltı Otopark, Hizmet Tesisi, Park ve Aile Sağlığı Merkezi, mahallelilerin birçok ihtiyacına çözüm oldu. Otopark, bölgenin park yükünü önemli ölçüde alırken oyun grupları da minik ziyaretçilerin uğrak noktası oldu. İlçeyi önemli projelerle buluşturan Sultangazi Belediyesi, trafik sirkülasyonunun yoğun olduğu noktalardan biri olan 50.Yıl Mahallesi’nde inşa ettiği hizmet tesisini bu yılbaşında hizmete açmıştı. 50. Yıl Mahallesi D Caddesi Otopark, Yeşil Alan, Hizmet Tesisi ve ASM bölgedeki önemli bir boşluğu da doldurdu. Vatandaşlar 3 katlı yeraltı otoparkına güvenli bir şekilde araçlarını bırakırken aynı zamanda sokak aralarındaki park yükünü de hafifletmiş oldu. Yeşil alanlar ile oturma grupları, basketbol sahası ve çocuk oyun grupları ziyaretçilerin akınına uğruyor. Gençler spor yapmanın keyfine varırken, minikler gönüllerince eğleniyor. Anne- babalar da rahat bir nefes alıyor. Ayrıca tesiste yer alan aile sağlık merkezi ve çok amaçlı salon ilçe sakinlerine hizmet veriyor. Belediyecilik çözüm demek Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; "Mahalle Tesislerimiz gerçekten bizim en önemli hizmetlerimizden birisi. Çünkü burada bir yaşam oluşturuyoruz, farklılık katıyoruz. 7’den 77’ye herkese hitap eden özellikleriyle vatandaşımızın tek bir çatı altında birçok ihtiyacını giderebilmesine imkan sağlıyoruz. Bu nokta trafik sirkülasyonunun yoğun olduğu ve mahalle aralarında araç park sorununun yaşandığı bir noktaydı. Tesiste yer alan yaklaşık 300 araçlık kapasiteli otoparkımızla bölgemizin önemli bir sorunumuzu daha çözüme kavuşturmuş olduk" dedi.