SPOR - 25 Ekim 2024 Cuma 10:44

Beşiktaş namağlup serisini Galatasaray karşısında sürdürmek istiyor

A
A
A
Beşiktaş namağlup serisini Galatasaray karşısında sürdürmek istiyor

Trendyol Süper Lig’de oynadığı 8 müsabakada mağlubiyet görmeyen Beşiktaş, bu seriyi Galatasaray karşısında da sürdürmek istiyor. Siyah-beyazlılar, ilk 9 maçını yenilgisiz geçtiği son dönemi 2016-2017 sezonunda yaşamıştı.

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında 28 Ekim Pazartesi günü deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak. Hollandalı teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst yönetiminde sezona iyi bir başlangıç yapan siyah-beyazlılar, ligde oynadığı 8 müsabakada 6 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Rakip ağları 17 kez sarsan Kartal, filelerinde ise yalnızca 5 gol gördü.

Namağlup unvanını korumak istiyor

Galatasaray ve Trabzonspor ile birlikte ligin namağlup üç takımından biri olan siyah-beyazlı ekip, derbide alacağı galibiyetle hem rakibinin serisini sonlandırmak hem de unvanını korumak istiyor. Beşiktaş, ilk 9 maçını yenilgisiz geçtiği son sezonu 2016-2017’de yaşadı. Söz konusu sezonda Teknik Direktör Şenol Güneş idaresinde oynadığı ilk 14 mücadelede mağlup olmayan Kara Kartal, 9 galibiyet, 5 beraberlik aldı. 2016-2017 sezonundan sonra en iyi seriyi 2021-2022’de Teknik Direktör Sergen Yalçın, 6 müsabakada 4 galibiyet, 2 beraberlikle yakalamıştı.

Beşiktaş namağlup serisini Galatasaray karşısında sürdürmek istiyor

van Bronckhorst, Mircea Lucescu’nun ardından en iyisi

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, namağlup unvanıyla şimdiden adını siyah-beyazlıların tarihine yazdırmış durumda. 49 yaşındaki teknik adam, Mircea Lucescu’nun 2002-2003 sezonunda elde ettiği 26 maçlık yenilmezlik serisinden bu yana siyah-beyazlı takımda görev almış teknik direktörler arasında ilk sezonunda en uzun namağlup serisine sahip çalıştırıcı. Ligde 8 mücadelede rakiplerine 3 puan şansı vermeyen van Bronchorst’u, 2007-2008 sezonunda 6 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlikle bunu başaran Ertuğrul Sağlam izliyor. Giovanni van Bronckhorst, Galatasaray karşısında da yenilgisizliğini sürdürmenin peşinde.

Uygar Aydın 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da yıllık 400 ton mantar üretiliyor Gül, domates, karanfil ve lavanta gibi ürünlerin üretiminde oldukça söz sahibi olan Isparta’da mantar üretimi artmaya başladı. Mantar üretimi yapan tesislerde yıl boyunca yaklaşık 350-400 ton mantar elde ediliyor. Gül, domates, karanfil ve lavanta gibi ürünlerin başta olmak üzere üretildiği Isparta’da şimdilerde mantar üretimi artmaya başladı. Kent merkezinin yanı sıra Büyükgökçeli, Sarıidris ve Deregümü bölgelerinde kurulan tesislerde mantar üretimi yaygınlaştı. Burada üretilen mantarlar, mantarın başkenti olarak bilinen Antalya’nın Korkuteli ilçesi olmak üzere birçok ilde alıcı buluyor. Isparta’da merkeze bağlı Büyükgökçeli köyünde 5 bin metrekare alana kurduğu tesiste 2 yıldır mantar üretimi yaptığını belirten Devrim Nas, “2020 yılında yatırım yapmaya karar verdik 2022 yılında da üretime başladık. 2 bin metrekare kapalı alanımız, 3 bin metre kare ekim alanımız var. Dört erkek çalışanımız 7 bayan çalışanımız ile yıllık yaklaşık 350-400 ton civarı mantar üretiyoruz bu da günlük bir 1 ile 1 buçuk ton arası yapıyor Odalar altışar gün arayla ekildiği için 365 gün mantar oluyor bir oda bittiği zaman diğer oda başlıyor. Mantarın bizim fabrikadan çıkış fiyatı kilo olarak yaklaşık 60 TL oluyor. Üretilen mantarları biz toptancılara veriyoruz. Doğrudan son nihai ürün olarak değil kasa halinde veriyoruz. Zincir marketlere ve pizzacılara aracı firmalar tarafından ulaştırılıyor” dedi. Mantar üretim tesisinde iki aydır çalışan Hatice Cebeci mantar toplamanın çok zevkli bir iş olduğunu belirterek, “Sabah erken saatlerde gelip mantar toplamaya başlıyoruz. Eğlenceli ve zevkli bir iş. Kendime ek gelir sağlıyorum. Herkesin yapabileceği bir iş, zor bir iş değil bütün bayanlara öneririm” şeklinde konuştu. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk ise tesislerde yıl boyunca mantar üretiminin devam ettiğini söyleyerek, “Burada 365 gün mantar sezonumuz oluyor. Minimum arazide maksimum ürün anlayışıyla altı kata dizilen mantarımız bu kapalı alanda mevcut. Üreten, ülke ekonomisine katkı sağlayan her bireye çok teşekkür ediyorum. Isparta’da üretilen mantarlar daha çok Antalya Ankara İstanbul İzmir gibi büyük şehirlere giderek orada bulunan marketlerde manavlarda alıcı buluyor. Üreten, çalışan kardeşlerimizin hepsinin emeklerine sağlık diyorum. Bu tür modern tesislerimiz Isparta’da var daha da olması için, yapılması için insanlarımıza da tavsiye ediyorum” açıklamalarında bulundu. İşçiler tarafından yaklaşık olarak 9 kilogram kapasiteli kasalara toplanan mantarlar, soğuk hava deposunda bekletiliyor.
Bursa ’Mahalle Buluşmaları’nda ikinci durak Ataevler oldu Mahalle buluşmaları çerçevesinde Ataevler sakinleri ile bir araya gelen Başkan Şadi Özdemir, Nilüfer’i birlikte yöneteceklerini söyledi. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, katılımcı belediyecilik anlayışıyla vatandaşların talep ve önerilerini yerinde dinlemek, yapılacak yatırımları anlatmak için mahalle buluşmalarına devam ediyor. Çalı Mahallesi’nin ardından “Şadi Başkan Mahallende, Söz Sende” buluşmaları çerçevesindeki ikinci durak Ataevler Mahallesi oldu. Başkan Şadi Özdemir, CHP Ankara geçmiş dönem Milletvekili Nihat Yeşil ile çok sayıda mahalle muhtarının da katıldığı buluşmada, Ataevler Mahalle Muhtarı Sabiha Güneş ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Öncelikle mahalleliye seslenen Başkan Şadi Özdemir, “Herkesle birlikte oturup sohbet edeceğiz. İhtiyaçlarınızı başkan yardımcılarımız ve müdürlerimiz ile paylaşacağız” dedi. “Fikirleriniz bizim içim değerli” Ortak akılla birlikte yönetim anlayışını benimsediklerini ifade eden Başkan Şadi Özdemir, “Nilüfer’i birlikte yöneteceğiz. O yüzden sloganımız “Herkesin sesi hepimizin Nilüfer’i” dedik. Yani hepinizin görüşünün yansıdığı, hepinizin sahiplendiği bir Nilüfer oluşturalım istiyorduk. Bizimle görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Fikirleriniz bizim için değerli” diye konuştu. Başkan Şadi Özdemir, mahalle sakinleri ile karavanda görüşerek, talep ve önerilerini not aldı. Alanda bulunan başkan yardımcıları ve müdürlerle de talepleri direkt olarak paylaşan Başkan Şadi Özdemir, vatandaşların sorunlarının çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.