EKONOMİ - 18 Ekim 2024 Cuma 11:09

Bereket Döner gelecek döneme ilişkin hedeflerini açıkladı

A
A
A
Bereket Döner gelecek döneme ilişkin hedeflerini açıkladı

İSTANBUL (İHA) – Bereket Döner, dün kapılarını açan 22. Bayim Olur Musun Fuarı’na katıldı. Marka, yatırımcılara franchise modelinin avantajlarını ve gelecek döneme ilişkin projelerini anlattı.



Komagene’yi bünyesinde bulunduran Yörpaş A.Ş tarafından satın alınan Bereket Döner, dün kapılarını açan 22. Bayim Olur Musun Fuarı’nda yerini aldı. Birçok önemli lokasyonda faaliyette bulunan Bereket Döner, yeni şubeler için de hazırlıklarına devam ediyor. 22. Bayim Olur Musun Fuarı’nda yatırımcılara franchise modelinin avantajlarından bahseden marka, gelecek döneme ilişkin hedef ve projelerini açıkladı.



"2025 yılında 300 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz"


Gelecek döneme ilişkin hedeflerinden bahseden Bereket Döner Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Ceyhun Tekdemir, Bereket Döner’in Komagene ailesine katılmasından sonra 120 şubeye ulaştığının altını çizdi. Tekdemir, “2025 yılında 300 şube hedefimizi rahat bir şekilde gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Yeni bayilik anlaşmalarımız hızla sürüyor. Çok büyük bir ilgi görüyoruz. Satın almadan sonra yatırımcıların markamıza ilgisi daha da arttı” ifadelerini kullandı.



Fuara ilişkin de bilgi veren Tekdemir, “Fuara katılım çok yüksek, yatırım yapmak isteyen çok sayıda girişimciyi standımızda ağırlıyoruz. Ayrıca fuarın açılışını yaptıktan 10 dakika sonra yeni bir bayilik sözleşmesi imzaladık. Bereket Döner Türkiye’nin en güvenilir markalarından bir tanesi. Kullanmış olduğumuz tavuk ve kırmızı et ürünlerimizde helal kesim olması noktasında hassasiyetimizi sürekli koruyoruz” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu’da kar yağışı yer yer etkisini gösteriyor: Kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı Kastamonu’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı devam ediyor. Kar yağışı kartpostallık görüntüler oluştururken, kar kalınlığı ise 15 santimetreye kadar ulaştı. Ayrıca kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler, yolda araçlarını kaydırarak kaldı. Kastamonu’da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı da etkisini gösterdi. Kastamonu’da dün akşam saatlerinden itibaren il genelinde kar yağışı etkisini gösteriyor. Özellikle sabah saatlerinden itibaren Kastamonu’nun yüksek kesimleriyle birlikte Ağlı, Küre, Seydiler, İnebolu, Bozkurt, Çatalzeytin, Devrekani ilçelerinde de kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı etkili olduğu ilçeler beyaz örtüyle kaplandı. Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluştururken, hayatı da olumsuz etkiledi. Kar yağışının etkili olduğu yerlerde kar yağışı dron ile havadan görüntülendi. Yoğun kar yağışı nedeniyle İnebolu-Kastamonu karayolu Masruf mevkii ile Kastamonu-Bozkurt-Çatalzeytin karayolu Yaralıgöz mevkiinde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Bazı araç ve tırlar, yolda ilerlemekte güçlük çekerken, bazı sürücülerde araçlarını şarampole kaydırarak kaza yaptı. Ulaşımda aksamaların yaşanması sonrasında Karayolları 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipleri, kar kürüme araçlarıyla yolda kar temizliği yaptı. Kar yağışı sonrası aracı kar altında kalan ve Seydiler ilçesinde taksicilik yapan Yılmaz Odabaşı, “Bu yıl kış biraz erken geldi. Allah’ın verdiğine şükredeceğiz. Yapacak bir şeyimiz yok. Bu yıl yaz mevsimi de kurak geçti. Yaz bittikten sonra biraz yağış oldu, şimdi de kar yağıyor ilçemize. Şu anda kar yağışı gayet güzel, güzel yağıyor” dedi. Aralıklarla etkili olan kar yağışının gece saatlerine kadar sürmesi beklenirken, kar kalınlığının da özellikle yüksek kesimlerde 15 santimetreyi bulduğu öğrenildi. (Vİ-MK-
Karaman Asırlık Emine nineye doğum günü sürprizi Karaman’da sağlık çalışanları, evde muayene ettikleri Emine ninenin 100’üncü yaş gününde sürpriz yaparak doğum gününü kutladı. Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, bakıma muhtaç ve yatalak hastaların umudu olmaya devam ediyor. Düzenli aralıklarla hastaları ziyaret eden birim hem onların bakımını yapıyor hem de onlara moral veriyor. Ekipler 2 gün önce 100 yaşına basan Emine Yiğitoğlu’nun Mahmudiye Mahallesi 691. Sokak’taki evine giderek ona doğum günü sürprizi yaptı. Emine nine torununun çocuğuyla birlikte doğum günü pastasındaki mumları üflerken duygusal anlar yaşandı. İstiklal Harbi’nde doğduğunu söyleyen Yiğitoğlu’nun kimlikteki doğum tarihine göre 100 yaşına girdiği, ancak çocukları annelerinin gerçek yaşının 100’den fazla olduğunu söyledi. 7 çocuk, 31 torunu olan Emine nine, 2 de torununun torununu gördü. “Bize, İstiklal Harbi’nde doğmuşum, derdi” Güçlükle konuşan asırlık Emine nine, kendisinin doğum gününü kutlayan sağlık görevlilerine dua ederken, Emine Yiğitoğlu’nun 64 yaşındaki oğlu Musa Yiğitoğlu, “Annemin yaşı aslında bir asrı da geçti. Bize, ‘İstiklal Harbi’nde doğmuşum’ derdi. Nüfus cüzdanında asırlık gözüküyor ama normalde yüz yaşını geçti. Annemin doğum gününü kutladıkları için çok mutlu olduk. Bizi bahtiyar ettiler. Annemin yaşadığı hayatı biz herhalde yaşayamayız. Evde Sağlık Hizmetleri sayesinde evde bakımı yapılıyor. Evimize gelip hastanın ne derdi varsa ilgileniyorlar ve çok memnun kalıyoruz” diye konuştu. “Hastalarımıza bu şekilde sürprizler yapıyoruz” Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde sorumlu hekim olan Enes Coşkun, “Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, evde bakıma muhtaç olan, tamamen yatalak, sürekli sonda değişimi gereken, zaman zaman pansuman yapılması gereken hastalara yönelik hizmet vermektedir. Her hastaya, hastane ortamındaymış gibi evinde hizmet veriyoruz. Bugün de Zeynep teyzemizin 100. yaş günü, artık kendisi bir asırlık oldu. Teyzemizin doğum gününü kutladık. Hastalarımızla bir aile gibi oluyoruz ve her türlü sorunlarında onlarla ilgileniyoruz. Ara sıra hastalarımıza bu şekilde sürprizler yapıyoruz” diye konuştu.
Adana Yüreğir’in geleceği için muhtarlarla beyin fırtınası Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, kahvaltıda muhtarlarla buluştu. Yüreğir Kültür Merkezi’nde düzenlenen üçüncü ‘Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı’na Belediye Başkanı Ali Demirçalı, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve muhtarlar katıldı. Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Yüreğir’in geleceği için muhtarlarla yaptığı koordinasyon ve değerlendirme toplantılarına devam ediyor. Bu çerçevede düzenlenen kahvaltı programının üçüncüsü gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan ve ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Demirçalı, tüm mahallelerin sorunlarını bildiğini, sorunların çözümü noktasında muhtarları dinleyerek bir yol haritası çizeceklerini kaydetti. Seçim öncesi halka verdiği şeffaf, adil ve liyakatli bir yönetim sözünü hatırlatarak bundan asla dönmeyeceğini ifade eden Başkan Demirçalı; “Herkese şeffaf, adaletli ve adil bir hizmet sunmak için var gücümle çalışacağım. Bahane üretmeden, belediye başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz ve muhtarlarımızla el ele vererek sorunlarımızı çözüme ulaştıracak ve Yüreğir’imizi daha yaşanabilir bir ilçe durumuna getireceğiz” diye konuştu. Başkan Demirçalı’nın konuşmasının ardından söz alan muhtarlar, mahallelerinin sorunlarını dile getirdi. Muhtarların taleplerini tek tek not alan Başkan Demirçalı, tüm sorunları hep birlikte el ele vererek çözeceklerini dile getirdi.
Samsun Menopozu sağlıklı yönetmenin yolları Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Gülsün Özbay, doğal bir süreç olan menopozun düzenli doktor kontrolü ve sağlıklı bir yaşam tarzı ile rahat atlatılabileceğini söyledi. Menopoz, kadınlarda 45-55 yaş arasında adet döngüsünün kalıcı olarak sona ermesi ile başlayan doğal bir süreç olarak nitelendiriliyor. Medicana Sağlık Grubu doktorlarından Opr. Dr. Gülsün Özbay, kadınlarda birçok sıkıntıya yol açan menopozun etkilerinin ortadan kalkması için dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında açıklamalarda bulundu. “Düzenli doktor kontrolü ve sağlıklı yaşam tarzı, menopozu rahat atlatmaya yardımcı olur” Menopozun kadın bedeninde önemli değişikliklere yol açtığını ve sıcak basması, uyku problemleri, ruh hali dalgalanmaları gibi belirtilerin sık görüldüğünü belirten Medicana International Samsun Hastanesi’nden Opr. Dr. Gülsün Özbay, “Menopoz, her kadının yaşadığı bir süreçtir ancak her kadında farklı belirtilerle ortaya çıkabilir. Düzenli doktor kontrolleri ve sağlıklı bir yaşam tarzı bu dönemi daha rahat atlatmaya yardımcı olur. Menopoz sadece hormonal değişikliklerle sınırlı değildir, vücudun genel sağlığı üzerinde de etkiler oluşturur. Bu dönemde düzenli kemik yoğunluğu ölçümleri, kalp sağlığı taramaları ve diğer tıbbi kontroller ihmal edilmemelidir” dedi. Yaşam tarzı değişiklikleri ve diğer tedavi yöntemleri hakkında da bilgi veren Opr. Dr. Özbay, “Sigara ve alkolden uzak durmak, yeterli kalsiyum ve D vitamini almak menopoz döneminde sağlık için önemlidir. Menopoz, bazı kadınlarda günlük yaşamı zorlaştırabilecek düzeyde semptomlara neden olabilir. Bu durumlarda hormon tedavisi ve diğer medikal yaklaşımlar da değerlendirilebilir. Ancak her kadının tedavi süreci de bireysel olarak ele alınması gerekir” diye konuştu.