GÜNDEM - 15 Eylül 2024 Pazar 00:35

Bahçelievler’de Mevlid Kandili Özel Programı düzenlendi

A
A
A
Bahçelievler’de Mevlid Kandili Özel Programı düzenlendi

Bahçelievler Belediyesi tarafından Mevlid Kandili Özel Programı düzenlendi. Ayasofya-i Kebir Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda tasavvuf müziği dinletisi de yer aldı. Programa vatandaşların ilgisi ise yoğundu.


Bahçelievler Belediyesi, Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’nın dünyaya teşrif ettiği gün olan Mevlid Kandili için özel program düzenledi. Bahçelievler Milli Egemenlik Parkı’nda düzenlenen program öncesi Hz. Muhammed’in (SAV) Sakal-ı Şerif’i Siyavuşpaşa Köşkü’nde ziyarete açıldı. Programa Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve birçok vatandaş katıldı. Ayasofya-i Kebir Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda tasavvuf müziği dinletisi de yer aldı. Programda Dursun Ali Erzincanlı, şiir ve naatlarıyla sahne aldı.



“Biz Müslümanlar birlik olacağız”


Programda konuşma yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Bugün Mevlid Kandili. Peygamber Efendimizin doğum günü. Dünyaya tecellisi. İşte bugün Bahçelievler Belediyesi olarak güzel bir program yapalım dedik. İlk önce kutsal eserleri ziyarete açtık. Hocalarımız kalp dünyanıza ziyafette bulundular. Ben Bahçelievler’deki tüm komşularımın mübarek kandilini kutluyorum. Allah nicelerini tekrar tekrar erdirsin. Birlikle, dirlikle, Türkiye Cumhuriyeti olarak, Rabbim bizleri nice nice kandillere erdirsin. Tabi ki bugün sevinçliyiz. Peygamber Efendimizi anıyoruz. Dualar edeceğiz. Ama bizim gibi olamayanlar var. Müslüman, dua etmek, namaz kılmak istiyor. Ama yapamayanlar var. Filistin, Gazze, Batı Şeria. Dünyanın her yerinde Rabbim tüm müslümanların yardımcısı olsun. Özellikle bu katil siyonist Netenyahu’dan ve onun ekibinden kurtarsın. 42 bin şehidimiz var. Bunların yarısı da çocuk. Biz müslümanlar birlik olacağız. Farklı düşüncelerimiz olabilir. Farklı ırktan olabiliriz. Farklı mezhepten olabiliriz. Farklı siyasi partilerden olabiliriz. Ülkemizin birliği bizim için önemli. Rabbim ülkemizin göklerinden ezanımızı, bayrağımızı, minarelerimizi indirmesin” dedi.



Bahçelievler’de Mevlid Kandili Özel Programı düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Ortaca’da çocuk parkı yapılması ile ilgili protokol imzalandı Muğla’nın Ortaca ilçesinde yeni bir çocuk parkı yapılması için protokol imzalandı. Sarıgerme Çevre ve Eğitim Derneği ile Ortaca Belediyesi arasında çocuk parkı yapımı ile ilgili protokol imza töreni gerçekleştirildi. Ortaca Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen imza töreninde Sarıgerme Çevre ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu. İmza töreni Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan’ın konuşmasıyla başladı. Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan, “Sarıgerme Çevre ve Eğitim Derneği’nin çocuk parkı yaptırma önerisini uygun gördük. Bugün burada Ortaca Arıkbaşı Mahallesi Vali Bahçesi Mevkii’nde yapılacak çocuk parkı yapımı ile ilgili protokol imza törenini gerçekleştireceğiz. Bu proje ile Ortacalı çocuklarımız bir oyun alanına daha kavuşacak. İlçemizde yeşil alanları korumak ve yeni yeşil alanlar oluşturmak zorundayız. Vali Bahçesi Park Peyzaj Projesiyle hem çocuk parkına hem de yeşil alana kavuşmuş olacağız. SARÇED Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Sarçed ile işbirliği içinde olacağız. Vali Bahçesi Park Peyzaj projesi ilçemiz halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi. Sarıgerme Çevre ve Eğitim Derneği Başkanı Cengiz İlhan Sarçed hakkında bilgi verdi. SARÇED’in birçok kuruma yardım ve destek sağladığını belirtti. İmkanlar ölçüsünde yardımların devam edeceğini söyledi. Çocuk parkı yapımı ile ilgili protokol hayırlı olması dilekleri ile imzalandı.
Elazığ Başkan Şerifoğulları, “Depreme dayanıklı, dirençli bir şehir olma yolunda önemli adımlar atmayı sürdüreceğiz” Mahalle ayrımı gözetmeden ilk günkü aşkla eser ve hizmet seferberliğini sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Şehrimizi depreme dayanıklı yapı stokuyla geleceğe güvenle taşımayı ve vatandaşlarımızın modern ve kaliteli yapılarla yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlıyoruz. Elazığ’ımızın daha güçlü ve daha güzel yarınlarını inşa etmek için canla, başla çalışmaya devam ederek depreme dayanıklı, dirençli bir şehir olma yolunda önemli adımlar atmayı sürdüreceğiz” dedi. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni ziyaret etti. Başkan Şahin Şerifoğulları, daha sonra proje kapsamında bulunan Sarayatik, Çarşı, Akpınar ve Nailbey mahallelerinin muhtarları ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Şerifoğulları, talepleri dinledi. Başkan Şahin Şerifoğulları’nın ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade eden vatandaşlar da yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları için Başkan Şerifoğulları’na teşekkür etti. Temaslarının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Şerifoğulları; “Aziz şehrimiz Elazığ’ımızı inşa ve ihya yolunda çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürmektedir. Faaliyete geçirdiğimiz kentsel dönüşüm ofislerinde kat malikleri ile bir araya gelerek sürecin başlaması için taleplerini almayı sürdürüyoruz. Bugün de Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin ardından vatandaşlarımızın kentsel dönüşüme ilişkin taleplerini yerinde cevaplayan, kentsel dönüşüm süreci ve bu süreçteki hakları hakkında bilgilendiren, imar haklarına ilişkin teknik bilgi vererek hemşehrilerimizin kentsel dönüşüme ilişkin beklenti ve taleplerini toplayan Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni ziyaret ettik. Kıymetli hemşehrilerimizle de bir araya gelerek taleplerini dinledik. Biz, mahalle ayrımı gözetmeden ilk günkü aşkla eser ve hizmet seferberliğimizi sürdürürken, şehrimizi depreme dayanıklı yapı stokuyla geleceğe güvenle taşımayı ve vatandaşlarımızın modern ve kaliteli yapılarla yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda yepyeni yaşam alanlarını oluşturacak kentsel dönüşüm çalışmalarını çok önemsiyoruz. Ziyaret ettiğimiz bölgelerdeki hemşehrilerimiz ve muhtarlarımız da hayata geçireceğimiz projeler için bizlere teşekkür ediyor. Bu kapsamda Elazığ’ımızın daha güçlü ve daha güzel yarınlarını inşa etmek için canla, başla çalışmaya devam ederek depreme dayanıklı, dirençli bir şehir olma yolunda önemli adımlar atmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Manisa Okul müdürüne silahlı saldırı girişiminde bulunan şahıs yakalandı Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki bir ortaokulun müdürüne silahlı saldırı girişiminde bulunan ve silahı tutukluk yapınca kaçan öğrenci velisi Aydın’ın Kuşadası ilçesinde saklandığı evde yakalandı. Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulunda 11 Eylül Çarşamba Günü çocuğunun sınıf tekrarı yapmasına kızan S.T. (42), okul müdürü Mustafa Örnek’i önce telefonla tehdit etti, ardından aracıyla okulun önüne geldi. Okul müdürüne hakaret ederek bahçeye çağıran S.T., müdürün aşağıya inmesi üzerine aracından aldığı tabancayı müdür Örnek’e doğrulttu. Hedef gözeterek tetiğe basan saldırgan S.T.’nin silahı tutukluk yaptı. Sadece bir el ateş alan silahtan çıkan mermi, müdür Mustafa Örnek’e isabet etmezken, diğer denemelerde tabanca tutukluk yaptı. S.T. daha sonra aracına binerek, olay yerinden uzaklaştı. Olayın ardından şahsı yakalamak için çalışma başlatan Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda olayın şüphelisi S.T. isimli şahsın Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bir ikamette saklandığını tespit etti. Ekipler, 18 Eylül saat 00.10 sıralarında yaptıkları operasyon sonucunda şahıs yakalayarak Manisa’ya getirdi. Emniyetteki işlemlerinin ve hastanedeki kontrolünün ardından adli makamlara sevk edilen veli S.T. tutuklandı.
Aydın Başkan Tetik, Pınarbaşı’ndaki su baskını sorununa el attı Göreve geldiği günden bu yana sık sık sahada halkla iç içe olacağı vurgusu yapan ve belediye faaliyetlerinin tamamında incelemelerini vatandaşlarla birlikte gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik Nazilli’nin yıllardır çözülmeyen su baskını sorununa neşter vuruyor. Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Pınarbaşı Mahallesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından su baskınlarını önlemek amacıyla gerçekleştirilen çökeltme havuzu temizlik çalışmalarını inceledi. Mevcut havuzların yıllar önce inşa edildiğini ancak uzun zamandır temizliklerinin yapılmadığını ifade eden Başkan Tetik, “Gördüğünüz gibi çamurlar havuzun hizasına kadar gelmiş. Bu durum, yukarıdan gelen yağmur suyunun altyapıya zarar vermesine neden oluyor. Temizlik çalışmalarımızla bu sorunu çözmeyi amaçlıyoruz” dedi. Söz konusu çalışmaların tamamlanmasıyla Nazilli’deki su baskınlarının yüzde 80 oranında engelleneceğini ifade eden Başkan Tetik, saha incelemeleri esnasında vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinlemeyi de ihmal etmedi. Nazilli’nin 3 ayrı noktasında bulunan havuzlarda benzer işlemlerin yapılacağını kaydeden Bakan Tetik, Nazilli halkı için gece gündüz demeden yoğun bir mesai harcayan Fen İşleri ekiplerine ayrıca teşekkür etti. Çalışmalarından dolayı Nazilli Belediyesi’ne teşekkür eden mahalle sakinleri, şehrin belediye başkanı ile bire bir iletişim kurabilmekten ve uzun yıllardır çözülmeyen su baskını sorununa müdahale edilmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Bingöl Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan: "Milli Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir" Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Milli Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir. Milli Görüş belediyesinde zaten seçimde de söylediğimiz gibi, ahlaklı belediyecilikte rüşvet, yolsuzluk ve suiistimal olmaz. Bunların hepsi Allah’ın izniyle tarihe karışmıştır" dedi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl’e geldi. Bingöl Havalimanında parti üyeleri tarafından karşılanan Erbakan, daha sonra 31 Mayıs seçimlerinde Yeniden Refah Partisinin kazandığı Genç ilçesine geçti. Burada esnafları ziyaret eden Genel Başkan Fatih Erbakan belediye önünde açıklamalarda bulundu. Genç halkının Yeniden Refah Partisine sahip çıktığını belirten Başkanı Fatih Erbakan, “Erbakan hocamızın hatırını gözettiler vefa örneği gösterdiler. Yeniden Refah Partimize ve belediye başkanımıza sahip çıktılar. Ondan dolayı Genç halkımıza bizlere verdikleri destek için teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi inşallah belediye başkanımızın öncülüğünde Genç halkının çok önemli teveccüh ve güvenine layık olmak üzere canla başla çalışacağız ve 5 sene boyunca inşallah yapılacak hizmetlerle Genç ilçemizi layık olduğu yere Yeniden Refah’la hep birlikte taşıyacağız. Milli Görüş belediyeciliği her şeyden önce adalet demektir. Adalet’i Genç belediyemizde hakim kılacağız. Adalet ne demek herkese her kesimden insana adil bir şekilde hizmet götürmek demektir. Sen bana oy vermeden sen benden değilsin öyleyse sana hizmet götürmem ne halin varsa gör anlayışı bundan böyle tarih olmuştur. Adil bir şekilde her kesimden insanımıza belediye başkanımız hizmet götürecek. Bununla beraber adalet demek ehliyet ve liyakatin esas alınması demektir. Akrabalarım, kendi çevremizden insanlar olsun değil, o işe kim layıksa onlar göreve gelecekler. Milli Görüş belediyeciliği bereket demektir. Bundan sonra borç ve faiz dönemi tarihe karışmıştır. Denk bütçe yapılacak belediye borç ve faiz yatağından kurtarılacak. İnşallah israfın önlenmesiyle, gereksiz harcamaların ortadan kaldırılmasıyla ve kaynak üretimiyle denk bütçenin yapılmasıyla birlikte belediye borç ve faizden kurtarılacaktır” ifadelerini kullandı. "Milli Görüş belediyeciliği demek ahlak ve maneviyat demektir" Milli Görüş’ün merhamet olduğunu ifade eden Genel Başkan Fatih Erbakan, “Milletin derdiyle dertlenmek demektir. İnşallah Genç ilçemizde her kesimden ve yaştan insanımızın derdiyle dertlenecek onların derdine derman olmak için gecesini gündüzüne katacak bir belediye başkanımız var. Milli görüş belediyeciliği de zaten bu demektir. Milli Görüş belediyeciliği demek hizmet belediyeciliği bahane üretmeyen, çözüm ve hizmet ortaya koyar. Bunun en güzel örneği, 1989-1994 yılında Milli Görüş belediyelerinde var. Şehirler çöp içerisindeydi. İstanbul’da dahi musluklardan su akmıyordu. Altyapı ve üstyapı iflas etmişti. Yollar çatlak kaldırımlar harap haldeydi. Milli Görüş belediyeciliğiyle şehirlerin çehresi değişti. Çöpten kurtarıldı ve aynı zamanda en mükemmel altyapı ve üstyapı hizmetleri yapıldı. Milli Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir. Milli Görüş belediyesinde zaten seçimde de söylediğimiz gibi, ahlaklı belediyecilikte rüşvet, yolsuzluk ve suiistimal olmaz. Bunların hepsi Allah’ın izniyle tarihe karışmıştır. Rantçı belediyecilik tarihe kazınmış, ahlaklı belediyecilik ve Milli Görüş belediyecilikle belediyemizde önce ahlak ve maneviyat dönemi başlamıştır” cümlelerini kullandı. Başkan Erbakan’a Bingöl ziyaretinde Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcıları Suat Kılıç ve Nurettin Gül, Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru ve çevre illerin başkanları eşlik etti.