ASAYİŞ - 27 Mart 2025 Perşembe 01:25

Avcılar’da yaşanan aile katliamının detayları ortaya çıktı

A
A
A
Avcılar’da yaşanan aile katliamının detayları ortaya çıktı

İstanbul Avcılar’da bir şahıs, ayrıldığı eski karısını ve eski kayınvalidesini öldürdükten sonra intihar etti. Şahıs, ayrıca eski baldızını, eski eşinin anneannesini silahla vurarak yaraladı. Ölenlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.


Olay, akşam saatlerinde İstanbul Avcılar Mustafa Kemalpaşa Mahallesi Kanarya Sokak’ta meydana gelmişti. İddiaya göre, taksi şoförü olan Haydar Duran isimli şahıs, boşandığı eski eşinin evine gelerek tartışma yaşamıştı. Tartışmada Duran, eski eşi Damla Bakiler’i, kız kardeşi Selin Bakiler’i, eski kayınvalidesi Nazan Deniz Bakiler’i silahla vurdu. Duran daha sonra yakınını arayarak, 1 yaşındaki kızını almasını istedi. Yakını ise, polisi arayarak ihbarda bulundu.


Polisin eve yaklaşmasına izin vermeyen Duman, telefonla çağırdığı yakınına küçük kızı teslim etti, daha sonra ikna olmayarak aynı silahla intihar etti.


Eve giren polis, Haydar Duran, eski eşi Damla Bakiler, eski kayınvalidesi Nazan Deniz Bakiler ve eski baldızı Selin Bakiler’i kanlar içinde yerde yatarken gördü. Sağlık ekipleri ilk kontrolde Duran ve Damla Bakiler ile Nazan Deniz Bakiler’in hayatını kaybettiğini belirlerken, ağır yaralanan Selin Bakiler ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.


Olay sonrası polis ekipleri sokakta güvenlik önlemi alırken olay yeri inceleme ekipleri dairede çalışma yaptı. Çiftin bir kız çocuğunun olduğu öğrenildi. Yapılan incelemeler sonrası evdeki 3 kişinin cansız bedeni cenaze aracına bindirilerek Adli Tıp Kurumu Morguna götürüldü.


Ağır yaralanan Selin Bakiler’in hastanedeki tedavisi sürüyor.



Avcılar’da yaşanan aile katliamının detayları ortaya çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Edirnekapı Şehitliği’nde buruk bayram Şehit yakınları Ramazan Bayramı sabahında Edirnekapı Şehitliği’ni ziyaret etti. Şehitlikte hüzün hakim olurken aileler, Kur’an-ı Kerim okuyarak dualar etti. Ramazan Bayramı’nın ilk gününde şehit aileleri ve akrabaları Edirnekapı Şehitliği’ni ziyaret etti. Aileler, yakınlarının mezarlarını temizleyerek Kur’an-ı Kerim okuyup dualar etti. Bayram sabahında yakınlarını ziyaret eden aileler, şehitlikte yoğunluk oluşturdu. "Şehit aileleri olarak duyguluyuz" Evladı şehit olan Nail Çelik, "Şehit aileleri olarak duyguluyuz. Şehit ailelerinin bayramını kutlarım. 2009 yılı Hakkari Çukurca’da şehit oldu" dedi. "Bayramlar için ezanlar dinmesin, bayrak inmesin, bu vatan bölünmesin" Evladı 2016 yılında şehit olan Baba Osman Beki, "Bayramların bizim büyük anlamı var. Bizler için bayram buruk geçiyor. Şehit ailelerinin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramlar için ezanlar dinmesin, bayrak inmesin, bu vatan bölünmesin. 2016 yılı hendek operasyonlarında şehit oldu. Bu dokuzuncu yıl. Mayıs ayında 10’uncu seneidevriyesi olacak" şeklinde konuştu. "Bayram bizim için her gün hüzünlü geçiyor" 30 yıl önce kardeşi şehit olan Muhlis Güvenç, "Tezkeresine bir hafta vardı. Tim olarak pusuya düşürdüler. 5 arkadaşı burada yatıyor. Diğer arkadaşları başka memleketlerde yatıyor. Biz her gün buradayız. Bayram bizim için her gün hüzünlü geçiyor. Kardeşim 30 yıl önce 1995 senesinde şehit oldu" ifadelerini kullandı.
Van Van’da işten çıkarılanlar bir bayramı daha buruk karşıladı Van’da DEM Parti’li belediyelerden işine son verilen ve yaklaşık 11 aydır protestolarına devam eden işçiler, Ramazan Bayramı’nı da buruk karşıladı. DEM Parti’li Van Büyükşehir Belediyesi ile diğer ilçe belediyelerden 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda çok sayıda işçinin iş akdine son verilmişti. İşten çıkarılan işçiler, HAK-İŞ Van Şubesi öncülüğündeki eylemlerini sürdürmeye devam ediyor. Eylemlere Edremit Belediyesi, Tuşba Belediyesi ve Gevaş Belediyesinde işlerine son verilen işçiler de katılırken, şu ana kadar 800 civarında işçinin iş akdine son verildiği bildirildi. Maddi zorluklar nedeniyle Ramazan Bayramı için de alışveriş yapamadıklarını ifade eden işçiler, bayramı buruk geçireceklerini dile getirdi. İşlerine geri dönmek isteyen işçiler, yetkililerden bir çözüm bekliyor. "Mağduriyetimiz giderilinceye kadar sesimizi duyuracağız" Konuya ilişkin konuşan Hizmet-İş Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, işten çıkarılan işçilerin mağduriyetinin sürdüğünü belirtti. 11 ayı aşkın bir süredir sendika olarak eylemlerine devam ettiklerini ifade eden Akdeniz, "Van Büyükşehir Belediyesine kayyum atamasının ardından Van Valimiz işten çıkarılan işçilerin bayramdan sonra işe geri alınacağını söyledi. Yalnız İpekyolu, Tuşba, Edremit ve Gevaş belediyelerinden işten çıkarılan arkadaşlarımız da var. Bunlarda hiçbir gelişme yok. Bu yüzden bizler bu arkadaşlarımızın haklarını arayacağız. Arkadaşlarımız mağdurlardır. Bayramda evlerine bir şeker almasınlar mı? Çocuklarını sevindirmesinler mi? İpekyolu Belediyesi önünde bunlara sesleniyorum; vicdanlarınız rahat mı? Bizler arkadaşlarımızın işe dönmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Buradaki insanlar bankamatik memuru değil, hepsi de saha personeliydi. İşlerinden ettiler" dedi. "Çocuklarımıza bayramlık alamadık" İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde işinden edilen İsmail Demirezen ise yılın diğer zamanında olduğu gibi bayram günü de nöbetlerine devam ettiklerini dile getirerek, "Bu bayramda da çocuklarımız için bir bayramlık alamadık. Eve gidecek, çocuklarımıza bakacağımız bir yüzümüz yok. Bu bayramı bizlere buruk yaşatanlara hakkımızı helal etmiyoruz" diye konuştu. İşsiz oldukları için bu bayramda da çocukları için alışveriş yapamadıklarını söyleyen Abdullah Akman isimli işçi de, açtıkları davaları kazanmalarına rağmen işe alınmadıklarını kaydetti.
İzmir Kırkpınar Ailesi’nden geleneksel bayramlaşma programı İzmir’in en kalabalık ailesi olan Erzurum kökenli Kırkpınar Ailesi, bayramın ilk gününde bayramlaşmak için bir araya geldi. İzmir’in başta Bayraklı olmak üzere birçok ilçesinde oturan ve bayramlaşma geleneklerini devam ettiren Kırkpınar Ailesi’nin genç ve yaşlı birçok üyesi, bayramlaşmak için bir araya geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın da mensubu olduğu ve başta İzmir ile Erzurum olmak üzere Türkiye’nin bir çok şehrinde yaşayan Kırkpınar ailesinin gelenek, görenek, örf ve adetlerini yaşatmak için bu tür etkinlikleri devam ettirdikleri öğrenildi. Aile büyükleri, gençler ve çocukların katıldığı bayramlaşma programında konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. İzmir’de yaşayan Kırkpınar’lar olarak Ege’nin incisi İzmir’e değer katmak ve her alanda İzmir’in gelişmesine katkı sunmak için gayret gösterdiklerini ifade eden Kırkpınar konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Ülke ve millet olarak 11 ayın sultanı Ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü yaşarken bizleri bir bayram gününe kavuşturup bir araya getiren yüce Mevla’ya da Hamd-u Senalar ediyoruz. Başta İzmir olmak üzere Erzurum ve Türkiye’nin birçok ilinde ailemizden yaşayanlar var. Aile olarak geçmişten bugüne kadar her daim birlik ve beraberlik içerisinde devletimizin ve milletimizin yanında yer aldık. Birlikten kuvvet doğar anlayışı ile birbirimizden ve gelenek ve göreneklerimizden hiç kopmadık. Böylesi müstesna günler başta olmak üzere sevinci ve hüznü hep birlikte paylaştık ve yaşadık." Bu tür buluşmaların yeni nesil gençlerin ve çocukların tanışıp kaynaşmasına da vesile olduğunu belirten Milletvekili Yaşar Kırkpınar, "Kalabalık bir sülale olduğumuz için başta bayramlar olmak üzere böylesi anlamlı ve önemli günlerde hep bir arada olmak bizden sonraki nesillerimize de örnek teşkil edecektir. Gençlerimiz ve çocuklarımız böyle günlerde tanışıp kaynaşacak ve akrabalık bağlarımız daha da güçlenecektir. Bu vesile ile; Milletimizin ve bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, Bayramın tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini temenni ediyorum. Bayramımız mübarek olsun" dedi. Yapılan konuşmaların ardından bayramlaşma merasimi gerçekleştirildi.