ASAYİŞ - 25 Ekim 2024 Cuma 09:15

Arnavutköy’de hafriyat kamyonu ortalığı birbirine katıp kaçtı

A
A
A

İstanbul Arnavutköy’de, mahalle arasına kaçak hafriyat döktükten sonra kaçan sürücü ortalığı birbirine kattı. Yakalanmamak için dorseyi kapatmadan ilerleyen sürücü, direk ve yönlendirme levhalarını yıktı. Sürüklenen direkler iki araca hasar verirken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, geçtiğimiz gün sabah saatlerinde İstanbul Arnavutköy Yavuz Selim Mahallesinde meydana geldi. Bir hafriyat kamyonu boş araziye yanaşarak dorsesini kaldırıp kaçak döküm yaptı. Kaçak döküm yapan hafriyat kamyonu sürücüsü, yakalanmamak için acele edince dorsesini kapatmadan yola devam etti. Açık dorse, direkler ve yönlendirme levhalarını da yerinden sökerek sürükledi. Yaklaşık 3 kilometre sürüklenen direkler yol kenarında park halindeki araçlara zarar verdi. Seslere uyanan mahalle sakinleri yaşanılanlar karşısında şoke olurken, olay anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Olayı gerçekleştiren hafriyat kamyonu sürücüsü olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Mahalle sakinleri polise şikayetçi olurken, polis ekiplerinin sürücüyü yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

“Döküm sahasına götürmesi gereken ürünleri gelip buraya döküyor”

Olayla ilgili konuşan mahalle sakini Maşallah Ozan, “Çarşamba günü ayın 23’ünde olay gerçekleşti. Bir kişi gelip buraya döküm yapıyor damperini indirmeden yola devam ediyor. Bizim araçlarımıza zarar verdi. Biz polise gerekli bilgileri verdik. Döküm aldığı şirkete kadar ulaştım ve bilgileri emniyete verdim. Döküm sahasına götürmesi gereken ürünleri gelip buraya döküyor. Ben şikayetimden vazgeçmeyeceğim hem kamu malına hem de vatandaşın malına zarar verdi. Alkollü olduğunu sanmıyorum biz kovaladık aşağıda direkleri araçtan çıkartmaya çalışıyordu bizi görünce kaçtı yine" ifadelerini kullandı.

"Camdan baktığımda direk ve kabloların sallandığını gördüm"

Mehmet Ozan ise “Ben bir ses duydum birinin düştüğünü sandım ilk başta. Ben bağırdım adam durmadan gitti. Biz polisi aradık ama kendisi kaçtı. Buraya döküm yapmış normal döküm değil kimyasal dökmüş gibi. Bu şekilde olmaz bu çocuklar hep burada oynuyor” şeklinde konuştu.

Batuhan Toprak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya ASFİM, Antalyalıları sporla buluşturmaya devam ediyor Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, ücretsiz spor imkanı sunduğu Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFİM) Antalyalıları sporla buluşturmaya devam ediyor. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla, Antalya’da, 7’den 70’e herkesin spor yapması için birçok imkan sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFİM) ücretsiz spor yapmak isteyenlerin buluşma adresi olmaya devam ediyor. Antalyalılar, sağlıklı bir yaşam için, ASFİM’leri tercih ediyor. ASFİM’lerde sağlıklı yaşamın yanında, sosyalleşme imkanı da bulan Antalyalılar, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu bu hizmetten son derece memnun. 13 ilçede ücretsiz Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ASFİM, vatandaşın hareketli ve sağlıklı bir yaşam geçirebilmesi adına, şehrin 13 ilçesinde faaliyetlerini sürdürüyor. 13 ilçede 6 bine yakın kursiyer, ASFİM imkanlarından faydalanıyor. ASFİM, fitness, pilates, reformer, step aerobik, zumba, çocuk jimnastiğinin yanında, kadınlara özel savunma sanatı, ileri yaş ve Parkinson hastalarına yönelik özel dersleriyle, birçok branşta vatandaşlara tamamen ücretsiz hizmet veriyor. Çocuklar da ASFİM’de Özellikle çocuklara yönelik yapılan çocuk jimnastiği kursu, çocukların ilgi odağı oluyor. 13 ilçede yaklaşık 450 çocuk ASFİM’de jimnastik eğitimi alıyor. Böylece çocuklar genç yaşlarda spora eğilerek, gelecek yıllara güçlü ve zinde bir şekilde hazırlanıyor. Nurettin Tonguç: “ASFİM sayısı 15’e çıkacak” Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç, ASFİM’lerin 13 ilçede hizmet verdiğini, bu sayının yakın zamanda 15’e çıkarılacağını söyledi. Tonguç, “Döşemealtı Yeşilbayır Mahallesi’nde ve Sedir Spor Kompleksi’nde iki yeni yeni ASFİM açılacak. Biz, vatandaşlarımızın sporu hayatına dahil etmesini, yaşam kalitesini arttırmasını istiyoruz. Uzman eğitmenlerimiz eşliğinde eğitimler veriyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerine göre kurslar açıyoruz. Onlardan da çok olumlu geri dönüşler alıyoruz” dedi. Online kayıt Haftanın 7 günü, 09.00 ila 22.00 saatleri arasında, uzman eğitmen kadrosuyla hizmet veren ASFİM’lerin kapıları, 7’den 70’e tüm Antalyalılara açık. 2 ay süren her kurs döneminden sonra, isteyen vatandaşlar diğer kurs döneminde de, istediği kursa kayıt olma imkanına sahip. ASFİM’in ücretsiz kurslarından faydalanmak isteyen vatandaşlar, “genclikspor.antalya.bel.tr” adresinden online olarak kaydını yaptırabiliyor.
Kocaeli Başiskele, Cumhuriyet Bayramı coşkusuna hazır Başiskele’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla Türkülerle Türkiye Yüzyılı programı sahnelenecek. Başiskele Belediyesi tarafından ilki geçen yıl, Cumhuriyetin 100. yaşında sahnelenen ve büyük beğeni toplayan Türkülerle Türkiye Yüzyılı programı yeniden sahnelenecek. Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde 26 Ekim Cumartesi günü saat 19.30’da gerçekleşecek programa yoğun ilginin olması bekleniyor. Başiskele Müzik Okulları’nda görev yapan öğretmenlerin ve öğrencilerin icra edeceği kahramanlık türküleri ve şiir dinletileriyle izleyicilere coşku dolu müzik ziyafeti sunulacak. Edirne’den Kars’a, Kırım’dan Balkanlar’a kadar her yöreden kahramanlık türkülerinin ve şiirlerinin seslendirileceği Türkülerle Türkiye Yüzyılı programına katılım ücretsiz olacak. Başiskele’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu 29 Ekim Salı günü daha da artacak. Başiskele Kaymakamlığı koordinesi Başiskele Belediyesi’nin destekleriyle Cumhuriyetin 101. kuruluş yıl dönümü kapsamında Başiskele Kent Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunumu yapılacak. İlçe protokolünün, ilçedeki resmi ve özel okul öğretmenleri ile öğrencilerinin katılımıyla Barbaros Semt Meydanı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni düzenlenecek. Aynı günün akşamında ise Başiskele Sahili’nde Fener Alayı yürüyüşü yapılacak. Başiskele Sahil Kafe’den itibaren saat 19.30’da başlayacak yürüyüş iskelede sona erecek.
Malatya Depremin tahrip ettiği 300 yıllık tarihi köprü ayağa kaldırılıyor Malatya’nın Darende ilçesinde bulunan ve Kahramanmaraş depremlerinden hasar gören, Osmanlı dönemine ait 28 metre uzunluğundaki tarihi Hacılar Köprüsü yapılan restorasyon çalışmaları ile ayağa kaldırılıyor. Malatya’da, depremlerde hasar alan kültür varlıklarının ayağa kaldırılması noktasında başlatılan çalışmalar titizlikle sürdürülüyor. Darende ilçesinde bulunan ve 6 Şubat depremlerinde hasar gören yaklaşık 300 yıllık tescilli kültür varlığı Hacılar Köprüsü’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bin 757 yılında Abidin Paşa tarafından ilçenin Hacılar Mahallesi’ndeki Tohma Çayı üzerine 28 metre uzunluğunda 3,5 metre genişliğinde kesme ve kaba taş kullanılarak iki gözlü kemer şeklinde inşa edilen köprüdeki çalışmaların kısa bir süre sonrası tamamlanması hedefleniyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nce sürdürülen restorasyon çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Tarihi Köprüler Kontrol Şefi Sariye Levent Taşdemir tarihi yapıdaki çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyledi. Köprünün yaklaşık 300 yıllık bir kültür varlığı olduğunu kaydeden Taşdemir, doğal nedenler ile 6 Şubat 2023 depremlerinde meydana gelen tahribatların ortadan kaldırılarak özgün dokuyu önceleyen bir çalışma sonucunda yapının ayağa kaldırılacağını ifade etti. Taşdemir, köprüde çalışmaların tarihi dokuya uygun bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, bir kültür mirası olan tarihi köprünün gelecek nesillere aktarımı için gayret gösterildiğini kaydetti.
Bayburt Kıbrıs Gazisi Kansoy öğrencilerle bir araya gelerek önemli nasihatlerde bulundu Bayburt’ta ’Vatan ve Kahraman Buluşmaları’ etkinlikleri kapsamında vatan uğruna mücadele etmiş gaziler, Bayburt Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce lise öğrencileriyle bir araya getirilmeye, buluşturulmaya devam ettiriliyor. Düzenlenen etkinlikte Kıbrıs Gazisi Mirza Kansoy, öğrencilere askerde yaşadıklarını, askerlik anılarını anlattı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi eğitim çağındaki çocukların gaziler ile bir araya gelerek paylaşımda bulunmalarını ve gazilerin yaşadıklarını bizzat kendilerinden dinlemelerini sağlamak amacıyla Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğünün ’Vatan ve Kahraman Buluşmaları’ projesi çerçevesinde Kıbrıs Gazisi Mirza Kansoy Bayburt Lisesi öğrencileriyle bir araya getirildi. Kıbrıs Barış Harekâtı’nda yaşadıklarını, askerdeki hatıralarını ve Türk askerinin kahramanlıklarını anlatan gazi Kansoy, öğrencilere önemli nasihatlerde ve tavsiyelerde bulundu. Kıbrıs Barış Harekâtı’nda Türk askerinin kahramanca mücadelesini Gazi Kansoy’dan hayranlıkla dinleyen öğrenciler, merak ettiklerini de sormayı ihmal etmediler. Öğrencilerin sorularını içtenlikle cevaplayan Gazi Kansoy, kendisini dinleyen öğrencilere ve programı düzenleyenlere teşekkür etti. Türk milletinin savaşçı olduğunu, askerinin de vatan uğruna gözünü kırpmadan canını vereceğini söyleyen Gazi Kansoy, "Türk’ün kahramanlığı, cesareti tüm dünyaya örnek olabilecek bir güçtedir" dedi. Program, öğrencilerin gazilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.