SAĞLIK - 24 Eylül 2024 Salı 09:43

’Altın Eksozom’ tanıtımında 400 uzman doktor bir araya geldi

A
A
A

Yeni nesil bir hücresel tedavi yöntemi olan ve Avrupa’da sıklıkla kullanılan ‘Altın Eksozom Purasomes’ uygulaması Türkiye’de tanıtıldı. Uygulamanın saç dökülmesi, leke ve yaşlanma karşıtı tedavilerde olumlu sonuçlar sunduğu iddia edildi.

Avrupa’da sıkça tercih edilen yeni nesil hücresel tedavi ‘Altın Eksozom Purasomes’, Türkiye’de de tanıtıldı. Saç dökülmesi, cilt lekeleri ve yaşlanma belirtilerine karşı 1-3 seansta etkili sonuçlar verdiği belirtilen yöntemin lansmanı Erdağı Medikal tarafından İstanbul’da alanında uzman 400 doktorun katılımıyla gerçekleşti. Altın Eksozom yöntemini kullanan doktorlar lansman toplantısında uygulama ile ilgi ayrıntı bilgileri paylaştı.

’Altın Eksozom’ tanıtımında 400 uzman doktor bir araya geldi

Lansmanın açılış konuşmasında uygulamanın dünyada 60’tan fazla ülkede kullanıldığı ve hücresel yenileme yöntemi olduğu ifade edilirken iyileşme sürecine ihtiyaç duymaksızın sosyal hayata anında dönüş imkanı tanıdığı da belirtildi.

Uygulama hakkında bilgi veren İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Okan, “Eksozom tedavisi çığır oluşturacak bir tedavidir. Dermatoloji alanında bu tedaviyi çok kez uyguluyoruz. Ciltte parlaklık, yara iyileşmeleri, saç dökülmeleri gibi durumlar eksozom tedavisinde yanıt alabileceğimiz klinik durumlardır. Diğer tedavilere göre avantajı kısa sürede belirgin bir yanıt elde edilmesidir. Eksozom tedavisi Türkiye’de yeni olmasına rağmen gelecekte çok daha ileri seviyeye geleceğini düşünüyoruz” dedi.

’Altın Eksozom’ tanıtımında 400 uzman doktor bir araya geldi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Hatice Erdi Şanlı, “Eksozom yeni bir teknoloji. Dermatoloji başta olmak üzere birçok alanda kullanılmaya başlandı. Eksozom örneğin, yara iyileşmesi, özellikle saç dökülmeleri ve hastalıklarında, yaşlanma etkilerinin geciktirilmesi, cilt lekeleri gibi birçok durumda kullanılıyor. Bu yöntemle daha kısa sürede etkili sonuç alınabiliyor. Eksozom tıpta birçok alanda kullanılıyor” ifadelerini kullandı.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ulaş Güvenç, “Eksozomlar tıpta birçok alanda kullanılıyor. Örneğin; böbrek hastalıkları, kalp hastalıkları, Alzheimer gibi hastalıklarda da kullanılıyor. Estetik alanında da bize çok ciddi bir ivme kazandırdı. Eksozom tedavisi özellikle genç görünmek için kullanılan bir tedavidir. Hastaya göre değişir ancak 1-3 seansta tedaviyi tamamlayabiliyoruz” diye konuştu.

Lansman toplantısının ardından gece, ünlü sanatçı Ayşegül Aldinç’in konseriyle devam etti.

’Altın Eksozom’ tanıtımında 400 uzman doktor bir araya geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Vali Çelik: "300 milyon liralık bir yatırım için son noktaya geldik" Hakkari Valisi Ali Çelik, geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığına yaptığı ziyarette güzel müjdeler aldıklarını belirterek, “Yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırımı Hakkari’ye kazandırmak için bir gayretimiz oldu ve son aşamaya geldi” dedi. Hakkari Valisi Ali Çelik, Bağışlı köyünde Hakkari İl Özel İdaresinin katkılarıyla yapımı tamamlanarak hizmete sunulan Şehit Mehmet Ali Kaya Spor Sahasının açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Çelik; “Bugün Hakkari İl Özel İdaresinin destek ve katkılarıyla şehidimizin adına yapılmış spor kompleksimizin açılışını yapıyoruz. Umarım bunun gibi spor tesisleri Hakkari’mizin her köyünde hızla yer alır. Yer ve alan bulabildiğimiz sürece spor tesislerinin yapımına devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız ziyaretlerde Gençlik ve Spor Bakanımızdan güzel müjdeler aldık. Yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırımı Hakkari’ye kazandırmak için bir gayretimiz oldu ve son aşamaya geldi. Birçok spor tesisini Hakkari’ye kazandırmak için büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu anlamda gençlerin yarınlara daha iyi bakabilmesi için spor bu işin bir parçasıdır” dedi. Bağışlı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Akademisyen Dr. Hikmet Yaşar’ın da bir konuşma yapmasının ardından Şehit Mehmet Ali Kaya Spor Sahasının açılışı yapıldı. Açılış töreni sonrasında 30 kişilik sporcu grubuna 30 adet spor ayakkabısı ile birlikte futbol, voleybol, basketbol branşları için 25 adet top hediye edildi.