ASAYİŞ - 16 Kasım 2024 Cumartesi 10:10

Almanya’dan şifa bulmak için geldiği İstanbul’da canından oluyordu

A
A
A
Almanya’dan şifa bulmak için geldiği İstanbul’da canından oluyordu

Almanya’dan şeker hastalığına şifa bulma umuduyla geldiği İstanbul’da Doktor Alper Çelik tarafından ameliyata alınan Makbule Sorkun ölümden döndü. Kendisine yapılan ameliyatlarda midesinin bir kısmı ve safra kesesi alınan Sorkun, şeker hastalığına şifa bulamadığı gibi sağlık durumu daha da kötüye gitti. Ne Almanya’da ne de Türkiye’de hastalığına şifa bulamayan Sorkun, Alper Çelik’ten şikayetçi oldu.


Almanya’da yaşayan şeker hastası Makbule Sorkun, televizyon programlarında gördüğü Doktor Alper Çelik’in çalıştığı hastaneye şeker hastalığına şifa bulma umuduyla gitti. Sorkun, iddiaya göre, 2019 yılında Doktor Alper Çelik ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Hastaneden çıkıp evine giden Sorkun durumunun kötüleşmesi ve bilincinin kapanması üzerine aynı hastanede farklı tarihlerde iki kez daha ameliyat edildi. Ameliyatta midesinin alınmasını istemediğini belirten Sorkun’un iddiaya göre yapılan ameliyatlarda midesinin bir kısmı alındı, safra kesesi alındı ve bağırsağının bir kısmı alınarak yeri değiştirildi. Ameliyatlardan önce sadece şeker hastalığı için insülin ilacı kullanan Sorkun, ameliyatlardan sonra şeker hastalığının bitmediğini, durumunun daha kötüleştiğini, hemen her gün karnında ve sırtında ağrılar yaşadığını, eskisi gibi yemek yiyemediğini ve günde 15 ilaç kullandığını belirtti. Ağrıları geçmediği için Alper Çelik’in olduğu hastaneye farklı tarihlerde tekrar giden Sorkun, her gittiğinde kendisinin elle muayene edildiğini ve ağrı kesici verilerek hastaneden gönderildiğini belirtti. Almanya’da yaşayan ama her sene Türkiye’ye gelip giden Sorkun, hem Almanya’da hem Türkiye’de farklı hastanelere tedavi olmak için gittiyse de şifa bulamadı. Sorkun, şeker hastalığını tedavi etmek amacıyla kendisini ameliyata aldığı fakat sağlık durumunun daha da kötüye gittiği gerekçesiyle Doktor Alper Çelik’ten 2024 yılı Kasım ayında şikayetçi oldu.


Makbule Sorkun, “Alper Hoca’yı yurt dışındayken televizyonda gördüm. ‘Benim şekerim var ne yapabilirim’ diye danışmak için gittim. Beni Sağlık Bakanlığının izin vermediği yasaklı deneysel bir ameliyata aldılar, bunu benim üzerimde denemiş oldular. 3 sefer oldum. İyileşmedim, hala hastalığım devam ediyor. Yurt dışında da tedaviye devam ediyorum, gitmediğim hastane kalmadı. Türkiye’ye her geldiğimde onun hastanesine yattım ama bana hiçbir faydası olmadı. Kesilmesini istemediğim halde benim midemi almış, safra kesemi almış, bağırsağımı çevirmiş. Ben ameliyattan çıktıktan sonra kötü oldum. Bilinçsiz halde iki ay hastanede yattım. Ameliyattan çıktım, sancılarım devam ederken 1 hafta sonra evde kötüleştim, ambulansla hastaneye götürdüler. Tekrar ameliyata alındım, bir gün durdum sonra tekrar ameliyata alındım. Üçüncü sefer neden ameliyata alındığımı dahi bilmiyorum. Hiçbir şekilde iyi olmadım hala ağrılarım devam ediyor. Konsolosluktan davamı, şikayetimi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ilettim” dedi.


Şu an yaşamını nasıl sürdürdüğü ve sağlık durumu hakkında konuşan Sorkun, “Yemek yiyemiyorum, istediğim her şeyi yiyemiyorum. Azıcık bir şey yiyorum ve sonra tüm gün yatıyorum. Sırtım, karnım ağrıyor, midem yanıyor. Başkalarının yediği gibi yemek yiyemiyorum ben. Şeker hapımı insülin ilacımı hala kullanıyorum ve şeker hastalığım bir gram bile eksilmedi. Yurt dışında benim doktorum var onunla da tedaviye devam ediyorum, o bile bana ‘Sen kendine nasıl bir şey yaptın’ diyor. Beni düzeltemiyorlar. Ben 60 kiloydum, hastanede 39 kiloya kadar düştüm. Şimdi 49 kiloyum. Milleti kesip kesip atıyorlar” diye konuştu.



Almanya’dan şifa bulmak için geldiği İstanbul’da canından oluyordu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Konteynerden kurtulup bir eve yerleşmek isterken dolandırıldı Malatya’nın Battalgazi ilçesinde, 6 Şubat 2023’teki depremler sonrası konteyner kentte kalan bir aile, kiralık ev arayışı sırasında dolandırıldı. Aynı daireyi birden fazla kişiye kiraya veren dolandırıcıların tuzağına düşen aile, çok sayıda suç kaydı bulunduğunu ileri sürdükleri zanlının gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasına ise isyan etti. Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen olayda, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından ailesiyle birlikte konteyner kente yerleştirilen Hüseyin Soku, burada bir süre kaldıktan sonra yaklaşan kışı kiralık evde geçirmek için arayış içerisine girdi. Komşusunun aracılığı ile E.Y. isimli bir şahısla tanışan Soku, E.Y.’nin kendilerine yardımcı olacağını belirtmesi üzerine 11 bin TL’ye anlaştıkları daire için iki aylık ödeme yaptı. 1 Kasım itibariyle eve yerleşmek için hazırlıklara başlayan aile, daha sonra aynı dairenin birden fazla kişiye kiralandığını öğrenerek büyük bir şok yaşadı. Karakola giderek konu hakkında şikayetçi olan aile, E.Y.’nin çok sayıda suç kaydının bulunduğunu ve babasına ait olan daireyi birden fazla kişiye kiralandığını öğrenerek bir şok daha yaşadı. Şikayetleri üzerine E.Y.’nin gözaltına alındığını, daha sonra ise serbest bırakıldığını iddia eden Soku, mağdur edildiklerini belirterek yetkililerden yardım istedi.
Samsun Samsun’da 21 okulun inşası devam ediyor, 4 okul yapım hazırlığında Samsun’da bu yatırım döneminde 7 okulun yapımı tamamlandı, 21 okulun inşasına devam ediliyor ve 4 okul da inşa aşamasında. Şu ana kadar 80 yeni derslik eğitime katkı sunarken, işlerin tamamlanmasıyla birlikte toplam 418 yeni derslikte daha eğitim verilecek. Temel eğitim ve orta öğretim yatırımları kapsamında Samsun’da 15 adet anaokulu binası yapım işi (106 derslik), 5 adet özel eğitim anaokulu binası yapım işi (48 derslik), 4 adet ilkokul binası yapım işi (72 derslik), 4 adet ortaokul binası yapım işi (96 derslik), 1 adet fen lisesi yapım işi (24 derslik), 1 adet mesleki ve teknik Anadolu lisesi yapım işi (24 derslik), 1 adet özel eğitim kampüsü yapım işi (24 derslik) ve 1 adet de imam hatip lisesi yapım işi (24 derslik) işi bulunuyor. Bu 32 adet (418 derslik) okul yapım işinden, 7 adet temel eğitim okul yapım işi tamamlandı. 21 adet temel eğitim okul yapım işi devam ediyor. 1 adet Çarşamba Mesleki Teknik Anadolu Lisesi yapım işi ihale hazırlıkları devam ediyor. 1 adet İlkadım özel eğitim kampüsü yapım işi ihale hazırlıkları devam ediyor. 1 adet İlkadım İmam Hatip Lisesi yapım işi ihale hazırlıkları devam ediyor ve 1 adet Canik Fen Lisesi yapım işi ihale hazırlıkları devam ediyor. Bu yatırım döneminde şu ana kadar 7 okulun yapımı tamamlandı, 21 okulun inşasına devam ediliyor ve 4 okul da yapım aşamasında. Şu ana kadar 80 yeni derslik eğitime katkı sunarken, işlerin tamamlanmasıyla birlikte toplam 418 yeni derslikte daha eğitim verilecek. Devam eden ve yapımı tamamlanan yatırımların toplam bedeli ise 1 milyar 406 milyon 552 bin TL olarak dikkat çekiyor.
Çankırı Kadınlar dikkat: "Bu hastalıkta erken teşhis yaşam kalitesini yükseltiyor" Genellikle kadınları etkileyen lipödem hastalığıyla ilgili önemli bilgiler veren Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, erken teşhisin yaşam kalitesini arttıracağını söyledi. Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, genellikle kadınları etkileyen lipödem hastalığı ile ilgili bilgiler verdi. Erken teşhisin, bireyin yaşam kalitesini yükselteceğini söyleyen Dr. Sarıkaya, şekerli gıdalar ve içecekler, kızartılmış ve işlenmiş yiyecekler, rafine karbonhidratlar ve alkolden kaçınılması gerektiğini vurguladı. Lipödemde doğru beslenme, tedavi sürecinin bir parçası olarak ele alınması gerektiğini belirten Dr. Sarıkaya, Teşhis için mutlaka kalp damar cerrahisine başvurulması gerektiğini kaydetti. Lipodemin genellikle kadınları etkilediğini söyleyen Dr. Sarıkaya, “Lipödem, genellikle alt ekstremitelerde yağ dokusunun orantısız bir şekilde birikmesiyle karakterize kronik bir durumdur. Genellikle kadınları etkileyen bu durum, sıvı tutulumu, ağrı ve hareket kısıtlılığına yol açabilir. Lipödemin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, genetik ve hormonal faktörlerin etkili olduğu düşünülmektedir. Lipödem, genellikle alt ekstremitelerde yağ dokusunun orantısız bir şekilde birikmesiyle karakterize kronik bir durumdur. Genellikle kadınları etkileyen bu durum, sıvı tutulumu, ağrı ve hareket kısıtlılığına yol açabilir. Lipödemin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, genetik ve hormonal faktörlerin etkili olduğu düşünülmektedir” dedi. Erken teşhisin önemli olduğunu ve yaşam kalitesini yükselteceğini belirten Dr. Sarıkaya, “Tatlılar, şekerli içecekler, meyve suları ve gazlı içecekler, patates kızartması, işlenmiş et ürünleri, fast food ürünler, beyaz ekmek, makarna, pirinç gibi yüksek glisemik indeksli gıdalar ve alkol, vücutta sıvı tutulmasına ve iltihaplanmanın artmasına yol açabilir. Lipödemde doğru beslenme, tedavi sürecinin bir parçası olarak ele alınmalıdır. İltihap önleyici, ödem azaltıcı ve dengeli bir diyet ile lipödem semptomlarının hafifletilmesi mümkündür. Tedavi süreci beslenme ve fizik tedavi egzersizler ile eş zamanlı götürülmesi önerilir. Lipödem düşük kalorili beslenme ve çok yoğun egzersiz durumlarına karşı dirençlidir. Lipödem teşhisi için mutlaka kalp damar cerrahisine başvurulması gerekmektedir. Tedavi teşhis sonrasında başlar. Lipödemde erken teşhis önemlidir. Sağlıklı yaşam kalitesini yükseltir” diye konuştu.