KÜLTÜR SANAT - 26 Aralık 2024 Perşembe 14:38

Afyon kaymağı ve bal THY uçaklarıyla Güney Kore’ye taşındı

A
A
A
Afyon kaymağı ve bal THY uçaklarıyla Güney Kore’ye taşındı

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın Güney Koreli Şef Paik Jong-won’a gönderdiği Afyon kaymağı Kore’de çok sevildi. Koreli Şef Paik Jong-won’un televizyonlarda Afyon kaymağı ve Türk balını övmesinin ardından Türkiye’den ihracat başladı.


Dünyanın en çok noktasına uçan havayolu şirketi olarak Gunnies Rekorlar Kitabı’na giren Türk Hava Yolları, Türk lezzetlerinin tanıtılmasında önemli bir rol oynuyor. Son olarak Güney Koreli Şef Paik Jong-won’un İstanbul seyahatinde yediği bal kaymaktan övgü dolu sözlerle bahsetmesi, bu Türk lezzetinin Güney Kore’de sofralarda yer almasına neden oldu.


THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Paik Jong-won ismini ben geçen sene Güney Kore’ye yaptığım ziyarette duydum. Müdür arkadaşımız bu meşhur şefin bir İstanbul ziyaretinde kahvaltıda bal ve kaymak yediğini ve bunu da ülkesine döndükten sonra kendi TV şovlarında överek anlattığını söyledi. Akabinde de Güney Kore’ye bal ve kaymak ihracatına başladığımızı ve bu ülkeye taşıdığımız kargoda da bu durumu takip ettiğini söyledi. Çok kaymak seven biri olmamama karşın bir keresinde Afyonkarahisar’a yaptığımız ziyarette öğle yemeği sonrası yediğimiz ekmek kadayıfının üstüne gelen Afyon kaymağının tadına bakarak hayran kalmıştım. Bunun üzerine aklıma Güney Kore’deki şef geldi ve bu kadar lezzetli bir kaymağa onun yorumunun ne olacağını düşündüm” dedi.



Koreli şefi Türkiye’ye davet etti


Bunun üzerine Güney Koreli şefe kaymak gönderme kararı aldığını belirten Bolat, “Sonrası biraz lojistik, biraz ısrar ve nihayetinde de bir başarı hikayesi oldu. Uzun bir seyahatte olan Jong-won’un ülkesine dönüş günü takip edildi. Afyonkarahisar’dan taze elde edilmiş olan kaymak, en uygun şartlarla Güney Kore’ye götürüldü ve teslim edildi. Netice ise ekteki videoda görülüyor. Afyonkarahisar’ın birçok tarihi ve kültürel özelliklerinin yanında mutfağının önemli sembollerinden bir tanesi olan kaymak da Güney Kore’den gelecek turistler için bir deneyim konusu olacak. Daha önceleri ülkemizi sık ziyaret etmiş olan ve birçok lezzetimizi de denemiş olan Şef Jong-won’u önümüzdeki yaz Mezopotamya turizm rotamız üzerinde olan Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa şehirlerimizde ağırlayacağız ve buradaki bize has lezzetleri yöresel şeflerimizle beraber deneyimleyeceğiz” ifadelerini kullandı.



Afyon kaymağı ve bal THY uçaklarıyla Güney Kore’ye taşındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de müftülük görevlisini öldüren şahıs tutuklandı İzmir’in Beydağ ilçesinde, 2 ay önce müftülükte göreve başladığı öğrenilen 35 yaşındaki kişinin tabancayla vurularak öldürülmesi olayında gözaltına alınan cinayet şüphelisi tutuklandı. Olay, geçtiğimiz salı günü sabah saatlerinde Beydağ İlçe Müftülüğünde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, 2 ay önce Muğla’dan İzmir’e gelerek müftülükte göreve başlayan Selman Başer (35), daha önceden kavgalı olduğu S.D. tarafından tabancayla vuruldu. Vücuduna 11 mermi isabet eden Başer kanlar içerisinde kalırken, zanlı olay yerinden kaçtı. Durumun bildirilmesi üzerine müftülüğe gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde Selman Başer’in hayatını kaybettiği öğrenilmişti. Tutuklandı Olayın ardından kayıplara karışan zanlı S.D. ise kısa süre sonra Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, Ödemiş Organize Büro Amirliği ekipleri ve Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından suç aletiyle birlikte kıskıvrak yakalandıktan sonra Turgutlu Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından İzmir’e gönderilmişti. Zanlının emniyetteki ilk ifadesinde, Selman Başer ile daha önce Muğla’nın Datça ilçesinde kavga ettikleri, kavganın ardından kendisinde görme bozukluğu meydana geldiği ve cinayeti de bu yüzden işlediğini söylediği öne sürülmüştü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan S.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.