GENEL - 15 Mart 2012 Perşembe 19:38

İSTANBUL`DA KAR YAĞIŞI

A
A
A
İSTANBUL`DA KAR YAĞIŞI

İstanbul’da akşam saatlerinde kar yağışı başladı.
Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, özellikle Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Küçükçekmece ve Avcılar bölgesinde etkili oldu. Zaman zaman karla karışık yağmur olarak görülen yağışının akşam iş çıkış saatine denk gelmesi dolayısıyla araç trafiğinde sıkışıklık yaşandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz bölümü, Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane çevrelerinin yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli olarak (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 18 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 17 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21 Adana: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 Antalya: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21 (Yağışların, doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.) Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 20 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 17 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 9 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 17
Afyon Akaryakıt istasyonundaki restoranda çıkan yangında faciadan dönüldü: 1 ölü Akaryakıt istasyonundaki restoranda çıkan yangında faciadan dönüldü: 1 ölü- Müşterilerin ısınması için yakılan elektrik sobası iki katlı restoranı küle çevirdiAFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar’da bir akaryakıt istasyonu yerleşkesindeki iki katlı restoran, çıkan yangında alevlere teslim oldu. 17 kişinin etkilendiği olayda itfaiye ekipleri 2 saatlik uğraş sonucu yangını akaryakıt istasyona sirayet etmeden söndürdü.Olay, Afyonkarahisar İzmir karayolu Kadayıfçıoğlu Kavşağındaki bir restoranda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, restoranda müşterilerin ısınması için yakılan elektrik sobası bir anda içerideki perdeleri tutuşturdu. Perdeden çıkan alevler kısa sürede iş yerine yayıldı. Yangına ilk önce restoran çalışanları müdahale etti. Ardından çevredekilerin ihbarı ile bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.Olay yerine gelen ekipler hızlı bir şekilde alevlere müdahale ederken, rüzgarın da etkisiyle yangın iki katlı restoranın her yerini sardı. Yangına yaklaşık 8 itfaiye aracı müdahale ederken herhangi bir olumsuzluğa karşın bölgeye İl Emniyet Müdürlüğüne ait toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) da sevk edildi.Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik müdahalesinin ardından kontrol altına alınırken, polis ekipleri ise herhangi bir olumsuzluğa karşın akaryakıt istasyonunu tahliye ederek, karayolunun yangının çıktığı yerdeki kısmını çift yönlü olarak ulaşıma kapattı.Yangın sonrası iki katlı restoran alevlere teslim olurken, tamamen kullanılamaz hale geldi. İtfaiye ekiplerinin bölgedeki soğutma çalışmaları devam ediyor. Olay sonrası bölgeye gelen Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, yetkililerden bilgi aldıktan sonra açıklama yaptı. Vali Yiğitbaşı, "Toplamda 17 kişinin yangından etkilendiğini biliyoruz. İtfaiye ekiplerimizim verdiği bilgiye gören ne yazık ki içeride hayatını kaybeden birisi var ve bunun da içerde çalışanlardan birisi olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla büyük bir facia olmuş oldu. Bu anlamda çok üzgünüz. Soğutma çalışmaları sürüyor, bina ahşap olduğu için çok hızlı ilerledi. Yangının yanındaki benzinliğe de yayılmaması için büyük uğraş verildi. 7 itfaiye ekibi ayrı ayrı çalıştı alanda. Bizi üzen mal kaybı dışında bir can kaybı olması. Yangından etkilenenlerin büyük çoğunluğu çalışanlar, sadece bir müşteri var olayda. Müşteri içeriden çıkmak için camı kırmış, elinde kesik var. Devlet Hastanemizdeki 8 yaralının taburcu işlemleri gerçekleşti. Ancak bir can kaybımız var, çok üzgünüz. Olayla ilgili cumhuriyet savcımız çalışmalarına başladı” dedi.
Hatay Gastronomi şehri Hatay’ın tescilli lezzeti Belen tava lezzetiyle damak çatlatıyor HATAY (İHA) – Gastronomi şehri Hatay’ın tescilli lezzeti Belen tava, bölgeye özgü baharatlarla kiremit kaplarda pişirilerek damakları çatlatıyor. Türkiye’de gastronomiyse ön plana çıkan şehirlerden olan Hatay’da bölgeye özgü çeşitli lezzetler ön plana çıkıyor. Yörenin eşsiz lezzetlerinden olan ve ismini Belen ilçesinden alan Belen tava, geçtiğimiz günlerde Hatay Valiliği’nin yürüttüğü çalışmalar neticesinde Patent Ensitüsi tarafından tescillenerek Coğrafi İşaret verilmişti. Belen tava; içerisindeki yöreye özgü baharatlar, kiremitte pişmesi ve etin doğallığıyla tadını alıyor. Ülkenin çeşitli yerlerinden Hatay’a gelenlerin yemeden dönemedikleri lezzet, eşsiz tadıyla damaklarda tat bırakıyor. “Tescilli lezzetimiz Belen Tava enfes damak çatlatan lezzetiyle herkesin tatması gereken bir yemektir” Belen tavanın içerisine katılan ürünlerden bahseden etçi Yunus Emre Cömert, “Uzun yıllardır Belen’de tüketilen bizim bildiğimiz 100 yılı aşkın bir tarihi olan Belen’in meşhur tescilli yemeğidir. İçerisinde; tatlı kapya biberi, acı köy biberi, soğan, sarımsak, kuzu eti, eritilmiş kuyruk yağı, domates, çeşitli baharatlar karabiber, pul biber, tuz ve köyde yapılan domates salçalarının sosundan yaptığımız sudan ekliyoruz. Tescilli lezzetimiz Belen Tava enfes damak çatlatan lezzetiyle herkesin tatması gereken bir yemektir. Belen tavanın olmazsa olmazı kiremit tavadır, kiremit olmazsa tadını yakalayamaz” dedi. Eşsiz lezzete tadını veren kiremit tavalara değinin etçi Cömert, “Hatay’a geldiklerinde Belen tavasını yemeden gitmemeleri lazım. Yani olmazsa olmazıdır. Türkiye genelinde tek ismi vardır Belen tavamızın. Hatay’a gelen herkesi bekliyoruz Belen tava yemeye bekliyoruz. Kiremit tavalarda yaklaşık otuz beş kırk dakika pişmesi gerekiyor, ocağın derecesi odun ateşinde olması lazım 250 Dere civarında. Otuz beş kırk dakikada dinlene dinlene pişmesi gerekiyor. Belen Tavamızın yanında olmazsa olmazı sıcak pideyle sunumunu yapıyoruz. 12 yıldır yiyecek hazırlama sektöründe çalışıyorum. İstanbul’dan, Ankara’dan, şehir dışından hatta yurt dışından gelen Hataylılar, ziyaretçiler, belen tava yemeden kesinlikle buradan gitmiyorlar” ifadelerini kullandı.