ASAYİŞ - 13 Mart 2012 Salı 13:26

İSTANBUL`DA ÇETE OPERASYONU

A
A
A
İSTANBUL`DA ÇETE OPERASYONU

İstanbul’da çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 9 kişinin gözaltına alındığı ve bu kişilerden 3’ünün tutuklandığı bildirildi. Şüphelilerin başta tehdit olmak üzere yağma, cinsel istismar, hırsızlık ve yaralama gibi 11 ayrı suça karıştıkları tespit edildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; ’Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak’, ’Yönetmek’, ’Suç Örgütüne Üye Olmak’, ’Yağma’, ’Tefecilik’, ’Ölümle Tehdit’, ’6136 SKM’, ’Göreve İlişkin Sırrın Açıklanması’, ’Adliyelerde ve Resmi Kurumlarda Maddi Menfaat Karşılığında İş Takibi Yapılması’, ’Adil Yargılamayı Etkilemek’, ’Cinsel İstismar, Yağma’, ’Basit Yaralama’, ’Alacağını Tahsil Etmek Amacıyla Evden Hırsızlık’, ’İthali Yasak olan eşyayı bilerek satışa arz etmek’, ’Konut dokunulmazlığını ihlal etmek’
suçlarını işledikleri tespit edilen bir suç örgütüne yönelik 07 Mart 2012 tarihinde eş zamanlı operasyon düzenlendiği 9 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.
Operasyonda şüphelilerin üzerlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, tefecilik ve kaçakçılıktan elde edildiği düşünülen 90 bin 200 TL, 60 karton kaçak sigara, 10 kaçak cep telefonu, çek, senet ve bazı tapu belgelerinin ele geçirildiği bildirildi.
Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 3’ünün tutuklanarak cezaevine gönderildiği 1 kişi hakkında ise adli kontrol kararının verildiği kaydedildi.
Suç örgütünün gerçekleştirdiği eylemler şöyle;
"Kazanç elde etmek için para verilmesi, paranın tahsili için ölümle tehdit edilerek yağmalanması, alacağını tahsil etme amacıyla ikametten hırsızlık ve konut dokunulmazlığının ihlali, adil yargılamayı etkileme ve usulsüz doktor raporu düzenlenmeye çalışılması, aranması olan şüpheli şahıslara yardımcı olunarak görevin kötüye kullanılması, göreve ilişkin sırrın açıklanması, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, sigara kaçakçılığı (5607 S.K.M), sigara kaçakçılığı sonucu haksız kazanç elde edilmesi, 4 Adet
kazanç sağlamak için para verilmesi (tefecilik), darp ve tehdit ve yağma sonucunda parasının alınması olayı."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da sahte analiz raporlarıyla GDO’lu mısır ithalatı davası sürüyor Tekirdağ’da sahte belgelerle GDO’lu mısır ithal ettikleri öne sürülen 17 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına, aralarında kamu görevlisi, gümrük müşaviri ve iş insanlarının da bulunduğu 7 tutuksuz sanık ile taraf avukatları katıldı. Bir sanık, bulunduğu şehirden SEGBİS ile ifade verdi. Diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi. Tanık olarak dinlenen İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Şube Müdürü P.A., geçen yıl mayıs ayında kendi şubelerinde çalışmayan bir kişinin sistem üzerinden işlem yaptığının belirlenmesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını, bakanlık müfettişi görevlendirildiğini ve bazı işlemlerin kendi şubesinde görevli personelce yapılmış göründüğünü aktardı. Tanıklardan H.Z., 2018’de görev yaptığı şubeden ayrıldığını ve kendisi adına sistemden işlem yapılmasının mümkün olmadığını savundu. "Sistemim bir şekilde aktif hale getirilerek izinsiz işlem yapılmış" dedi. Kurumun sistem sorumlusu tanık O.S. ise sistemden işlem yapabilmek için yetkilerin aktif olması gerektiğini, şubeden ayrılanların sistem erişiminin iptal edildiğini kaydetti. Tanık C.K. da bilgisi dışında ithalat işlemleri yapılmış gibi gösterildiğini belirtti. Sanıklardan Tarım ve Orman Bakanlığı görevlisi F.C., tanıkların kendisini tanıdığı halde farklı beyanlarda bulunduğunu söyleyerek suçlamaları reddetti. Diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı 5 Eylül’e erteledi. Sanıklar hakkında "Resmi belgede sahtecilik", "Biyogüvenlik Kanunu’na muhalefet", "İthali yasak olan ürünleri ülkeye sokmak" ve "Kişilerin sağlığını tehlikeye sokacak gıda üretmek" suçlarından 5 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Olayla ilgili soruşturma, geçen yıl mayıs ayında Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılmış, sahte belgelerle Rusya ve Ukrayna’dan GDO’lu ürün ithal ettikleri ileri sürülen 17 şüpheli adli kontrolle serbest bırakılmıştı.