GENEL - 16 Aralık 2011 Cuma 15:51

TALAT PAŞA KOMİTESİ`NDEN SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI İDDİASINA PROTESTO

A
A
A
TALAT PAŞA KOMİTESİ`NDEN SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI İDDİASINA PROTESTO

Talat Paşa Komitesi üyeleri, Fransa Konsolosluğu’na yürüyerek, sözde Ermeni soykırımı yasasının yeniden gündeme getirilmesini protesto etti.
Taksim Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik grup, ellerinde "Soykırım yapmadık, vatanı savunduk" ve "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" yazılı pankartlar taşıyarak Fransa Konsolosluğu’na yürüdü. Grup adına basın açıklaması yapan Dr. Cüneyt Akalın, "Fransa, Mayıs 2011 tarihinde Fransız senatosunun gündeme almayı reddettiği soykırımı inkar yasasını yeniden gündeme alarak ne yapmaya çalışıyor. Teklif yasalaştığı takdirde İsviçre’de olduğu gibi Ermeni soykırımını inkar edenlere 5
yıla kadar hapis cezası ve yüklü para cezası verilecek. Ayrıca yasaya uymayanlar hakkında suç duyurusunda bulunma yetkisi verilecek. Diğer bir deyişle soykırımı inkar eden Türklere yaşam hakkı tanınmayacak" dedi.
Fransa Meclisi’nin 2001 yılında ’Fransa 1915 Ermeni soykırımını açıkça tanır’ hükmünü getiren bir yasa kabul ettiğini belirten Akalın, "12 Ekim 2006 tarihinde Fransız parlamentosunun alt kanadı ’inkarı suç sayan’ yasa teklifini onaylamıştı. Ancak bu son derece kötü niyetli girişim, tarihi tarihçiler yapar diye karşı çıkan dürüst Fransız tarihçileri ile Türkiye’nin itirazları üzerine senato aşamasında dondurulmuştu. Mayıs 2011’de senato önüne gelen tasarı ağır bir darbe yedi. Senato, 196’ya karşı 76 oy
ile yasanın gündeme alınmasını reddetti. Sarkozy’nin senato tarafından alınan karara rağmen soykırımı inkar yasası üzerine ısrar etmesi, Fransız hukukunu yazboz tahtasına çevirdiğini, senato kararlarını hiçe saydığını gösteren bir girişimdir" şeklinde konuştu.
Konsolosluk önünde çevik kuvvet polisleri olası bir olaya karşı önlem alırken, açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "Sanayide çalışan sayımız 3 milyon 900 binden 6 milyon 700 bine yükseldi” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Sanayide çalışan sayımız 3 milyon 900 binden, 6 milyon 700 bine yükseldi. Sayıları 191’den 362’ye çıkan organize sanayi bölgelerimiz ve kurduğumuz 45 endüstri bölgemiz Türkiye’nin üretim üsleri haline geldi” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bakırköy’de düzenlenen Altın Konteyner İhracat Ödülleri programına katıldı. Bakırköy Ataköy’deki programa Bakan Kacır’ın yanı sıra çok sayıda iş insanı ve davetli katıldı. Bakan Kacır, programda yaptığı konuşmada, ülkenin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyümesini sürdürdüklerini belirterek, “Azim, kararlılık, tükenmek bilmeyen gayret ve inancımızla bugün gurur tablomuz olan başarılara imza atıyoruz. Sanayide çalışan sayımız 3 milyon 900 binden 6 milyon 700 bine yükseldi. Sayıları 191’den 362’ye çıkan organize sanayi bölgelerimiz ve kurduğumuz 45 endüstri bölgemiz Türkiye’nin üretim üsleri haline geldi. Yıllık ihracatımızı 36 milyar dolardan 262 milyar dolara yükselttik. Tüm bu başarıları, kurduğumuz ticaret köprüleriyle, altyapımızı güçlendirecek adımlarla, hayata geçirdiğimiz yapısal reformlar ve nitelikli insan kaynağımızı iş gücüne dahil ederek gerçekleştirdik. İşlerini büyüten, geliştiren, rekabet gücünü artıran her adımı ülkemiz ve insanımız için kazanç olarak gördük" dedi. “Yüksek teknoloji ve katma değer üreten öncü Türkiye’nin temellerini attık” Ar-Ge ve tasarım sayılarını bin 600’ün üzerine çıkardıklarını söyleyen Bakan Kacır, “Dünyada uygulanan en etkin Ar-Ge teşvik sistemiyle ülkemizde adeta sıfırdan Ar-Ge ve inovasyon ekosistemi inşa ettik. Yüksek teknoloji ve katma değer üreten öncü Türkiye’nin temellerini attık. Teknoparklarımızın sayısı 22 yıl önce sadece 2’ydi, bu sayı 104’e yükseldi. Ar-Ge ve tasarım merkezlerimizin sayısı 1600’ün üzerine çıktı. Güçlü Ar-Ge ve inovasyon kabiliyetimizle, sanayi üretimimizin yükselişiyle, yüksek teknoloji sektörleri adım adım daha güçlü rol üstleniyor. Türkiye, teknoloji girişimciliğinde adım adım devler ligine yükseliyor” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Bakan Kacır, dereceye giren ihracatçıların ödüllerini verdi.