DÜNYA - 21 Nisan 2012 Cumartesi 17:00

GALATASRAY-FENERBAHÇE DERBİSİNDE 370. RANDEVU

A
A
A
GALATASRAY-FENERBAHÇE DERBİSİNDE 370. RANDEVU

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu`nun 2. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. 22 Nisan Pazar günü Türk Telekom Arena Stadyumu`nda oynanacak karşılaşma saat 19:00`da başlayacak. Maç öncesi lider Galatasaray 42 puanla ligin zirvesinde yer alırken, Fenerbahçe 37 puanla ikinci sırada yer alıyor.
Galatasaray ve Fenerbahçe futbol takımları yarın tarihlerinde 370. kez karşı karşıya gelecek. 1909 yılında başlayan ezeli rekabette Fenerbahçe`nin hem galibiyet, hem de gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 369 maçtan 140`ını Fenerbahçe kazanırken, bu süreçte Galatasaray`ın 117 kez galip geldi. Ezeli rakipler 112 maçta ise eşitliği bozamadı. Fenerbahçe`nin attığı 517 gole, Galatasaray 469 golle karşılık verdi.
LİGDE 109. RANDEVU
54. sezonunu geçiren lig tarihinde Galatasaray ve Fenerbahçe 108 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe 44 maçtan galibiyetle ayrılırken, Galatasaray ise 30 maçtan mutlu ayrılan taraf oldu. İki takım arasında 34 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Fenerbahçe 141 gol atarken, Galatasaray ise rakibine 108 golle karşılık verdi.
DERBİNİN HAKEMİ AYDINUS
Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 370. karşılaşmayı ise Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus`un yardımcılığını Aleks Taşçıoğlu ile Kemal Yılmaz yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Halis Özkahya.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Regaip Kandili’nde, Demirci’de ustalara vefa ziyareti Manisa’nın Demirci ilçesinde Belediye Başkanı Erkan Kara, Regaip Kandili dolayısıyla ilçede yıllardır mesleklerini sürdüren sanatkâr ve ustaları iş yerlerinde ziyaret etti. Kandilin manevi atmosferinde gerçekleşen ziyaretlerde Başkan Kara, esnafların ellerini öperek sohbet etti ve hayır dualarını aldı. Demirci’nin köklü mesleklerini yaşatan ustalarla bir araya gelen Başkan Kara, ziyaretleri kapsamında Helvacı İhsan Akgün, Terzi Yaşar Öztemel, Çan Ustası Mustafa Sabancı, Nal Ustası Zabit Çoban, Semerci Ustası Mehmet Ali Ağaçcı ile 57 yıldır berberlik mesleğini sürdüren Hasan Erşahin’i iş yerlerinde ziyaret etti. Ziyaretlerde ustaların meslek hayatları, geçmişten günümüze Demirci’de esnaflık kültürü ve kaybolmaya yüz tutan zanaatlar üzerine sohbet eden Başkan Kara, el emeği ve alın terinin toplumun temel değerleri arasında yer aldığını ifade etti. Başkan Kara, sanatkârların ilçenin kültürel mirasının yaşatılmasında önemli bir görev üstlendiğini vurguladı. Regaip Kandili’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirten Başkan Kara, bu mübarek gecenin vesilesiyle ustaların yanında olmak istediklerini söyledi. Belediye Başkanı Erkan Kara ziyarette ustalara ve sanatkarlara günün anısına fincan takımı hediye etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar ise Başkan Kara’ya teşekkür ederek, kandil dolayısıyla yapılan bu anlamlı ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Başkan Kara, ziyaretlerin sonunda tüm esnafın ve vatandaşların Regaip Kandili’ni tebrik ederek, kandilin ilçeye, ülkeye ve İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.