ASAYİŞ - 06 Ekim 2024 Pazar 19:32

Maskeli hırsızlar altın kaplama bilezikleri gerçek sanarak çaldı

A
A
A

Isparta’da altın kaplama bilezikleri gerçek sanan maskeli 2 hırsız, iş yerinin vitrinini çekiçle kırarak soygun yaptı. Hırsızlık anı iş yerinin güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Olay, dün gece saat 04.15 sıralarında Mimar Sinan Caddesi üzerindeki bir iş yerinde meydana geldi. Gece saatlerinde iş yerinin vitrininde bulunan altın kaplama bilezikleri gerçek sanan maskeli 2 hırsız, çekiçle vitrini kırarak soygun gerçekleştirdi. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarın ardından bölgeye gelen polis ekipleri, durumu işletme sahibine bildirdi. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından soyguncuların yakalanması için çalışma başlatıldı. Hırsızlık anı iş yerinin güvenlik kamerasına da anbean yansıdı. Görüntülerde maskeli hırsızlardan birinin iş yerinin vitrinine çekiçle defalarca vurarak kırdığı, ikinci soyguncunun ise bilezikleri aldığı, daha sonra maskeli hırsızların hızla uzaklaştıkları anlar yer aldı.

“Vitrinde yazan altın kaplama yazısını görmemişler”

Hırsızlık olayını polis ekiplerinden öğrendiğini söyleyen iş yeri sahibi Fatih Arıkaya, iş yerinin güvenlik kamerasını incelediğini belirterek, “Gece saatlerinde iki tane maskeli hırsız cama balyoz gibi çekiçle büyük darbe ile kırarak iki sıra altın kaplama bileziği çalmışlar. Olayı polis ekiplerinden öğrendim. İncelemelerde bulundular, şu anda da yakalama çalışması başlatıldı. Vitrinde altın kaplama olduğunu belirten yazı var ama muhtemelen altın zannettiler. Yazıyı görmeyecek kadar ne olduğunu bilmiyorum” dedi.

Mimar Sinan Caddesi’nin kentin en işlek caddesi olduğunu söyleyen Arıkaya, “Burası yaklaşık olarak bütün kuyumcuların ve bankaların olduğu en işlek ve gözde cadde. Cesaret edip nasıl böyle bir işlem yaptılar bilmiyorum. Burada sesin duyulmaması, 15-16 kere üst üste cama vurarak kırması ve sesin duyulmamasını anlamadım açıkçası. Bir kere alıyorlar, son anda vatandaşların sesini duyup kaçıyorlar. Ben 30 yıldır bu cadde üzerinde esnaflık yapıyorum, daha önce böyle bir olay duymadım” şeklinde konuştu.

Rukiye Senem Ok



Maskeli hırsızlar altın kaplama bilezikleri gerçek sanarak çaldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Bitlis’te yüzlerce vatandaş, İsrail’in zulmünü kınamak için yürüdü Bitlis’te yüzlerce vatandaş, Filistin’e destek olmak ve İsrail’in zulmünü kınamak için protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Bitlis Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde düzenlenen yürüyüş için Kasımpaşa İlkokulu önünde toplanan kalabalık ellerinde Filistin Bayrakları, Türk Bayrakları ve Tevhid Bayraklarıyla “Hamasa Selam” “Kahrolsun İsrail” sloganları atarak Ulu Cami önüne kadar yürüdü. Burada din görevlisi tarafından Kuran’ı Kerim okunmasının ardından Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Cabir Durak tarafından grup adına basın açıklaması okundu. Onlarca hastaneyi bombalayarak binlerce masum Filistinli halkı şehit eden katil İsrail’in dünyanın suskunluğundan cesaretlendiğini belirten Durak, ”Siyonist İsrail, Gazze’de tam 365 gündür soykırım yapıyor. Dünya kör, dünya sağır, dünya suskun. Dünyanın bu suskunluğu çoluk çocuk ve kadın 42 binden fazla insanı katleden, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri dahi bombalayan soykırımcıyı, kandan beslenen katil sürüsünü cesaretlendiriyor. Çocukları öldürmeyi itikatlarının gereği sayan devlet görünümlü sapkın terör örgütü emperyalist sistemin koruması altında bölgeyi kan gölüne çeviriyor ve soykırım siyasetini bütün bölgeye yayıyor. Batılı emperyalist güçler İslam’a ve Müslümanlara olan düşmanlıklarını İsrail denen Siyonist katil çete eliyle gerçekleştiriyor. Söz konusu Müslümanlar olunca bugüne kadar iddia ettikleri demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi bütün değerlerini çiğnemeleri bundan. Bir düşünün, kendilerinin dışındakilere “insanımsı” diyebilecek kadar insanlıktan çıkmış bir ırkçı bir rejim ve inançla karşı karşıyayız. Aklın, idrakin ve vicdanın rafa kalktığı bu kör bir inanç emperyalizmin desteği ile dünyayı bir cehennem çukuruna sürüklüyor.”
Sivas Kız yurdunda şüpheli erkek alarmı Sivas’ta telleri aşarak Cumhuriyet Üniversitesi Binali Yıldırım Kız Yurdu’na giren erkek öğrenci paniğe sebep oldu. Edinilen bilgiye göre, dün akşam Sivas Cumhuriyet Üniversitesi içerisinde bulunan Binali Yıldırım Kız Yurdu’na M.Y. isimli bir erkek öğrenci girdi. Telleri aşarak kız yurduna giriş yaptığı iddia edilen M.Y., kampüs içerisindeki kız öğrencilerin tepkisi üzerine kaçtı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan detaylı çalışmalar sonucunda M.Y. yakalanarak, hakkında işlem başlatıldı. Sivas Valiliği tarafından olayla ilgili yapılan açıklamada, “5 Ekim Cumartesi günü saat 22.30 sıralarında ilimiz merkez Binali Yıldırım KYK kampüsü içinde şüpheli erkek bir şahsın görüldüğü ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz hemen çalışma başlatmıştır. Kampüs içinde ve çevrede bulunan tüm kamera kayıtları incelenmiş ve yapılan araştırmada şüpheli erkek bir şahsın arka tarafta bulunan alandan yurt yerleşkesine tel örgülere zarar vererek girdiği ve bahçe alanında telefon ile konuşur vaziyette dolaştığı, daha sonra öğrenciler tarafından fark edilen şahsın haber verilmesi üzerine özel güvenlik görevlileri gelmeden 22.50 sıralarında kaçarak geldiği yerden uzaklaştığı tespit edilmiştir. Yapılan görüşmeler ve araştırmalarda şüphelinin içeride herhangi bir öğrenci ile temasının olmadığı anlaşılmış, bu zamana kadar yansıyan bir şikayet ve mağduriyet bildirilmemiştir. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan detaylı çalışmalar sonucunda M.Y. isimli şahıs yakalanarak, hakkında gerekli işlemlere başlanılmıştır. Ailelerinin bizlere emaneti olan öğrencilerimizin huzurunu ve güvenliğini sağlamak için ilimiz genelinde kolluk birimlerimiz her zaman olduğu gibi 7/24 görev başında olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.