ASAYİŞ - 03 Eylül 2024 Salı 15:23

Kardeş katilinin ifadesi tüyler ürpertti: "Tüfek tutukluluk yapmasaydı onları da öldürecektim"

A
A
A
Kardeş katilinin ifadesi tüyler ürpertti: "Tüfek tutukluluk yapmasaydı onları da öldürecektim"

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde kardeşini tüfekle öldüren Doğan Öztaş’ın ilk ifadesi ortaya çıktı. Öztaş’ın ifadesinde, "Bize destek olmuyordu, yardım etmiyordu. Tartışma çıktı, tüfekle vurdum. Tüfek tutukluluk yapmasaydı kardeşimin eşini ve çocuklarını da öldürecektim" dediği öğrenildi.


Olay, dün gece saatlerinde Isparta’nın Yalvaç ilçesi Sücüllü köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Doğan Öztaş (45), kardeşi Ayhan Öztaş ile aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu kardeşi Ayhan Öztaş’ı pompalı tüfekle vurdu. Bu sırada kavgayı ayırmaya çalışan baba Bayram Öztaş da tüfekten çıkan saçmalarla hafif yaralandı.


Kavgayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde 3 farklı yerinden vurulan Ayhan Öztaş’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirlerken hafif yaralanan baba ise ilk müdahalesinin ardından ambulans ile Yalvaç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.



"Tüfek tutukluluk yapmasaydı kardeşimin eşini ve çocuklarını da öldürecektim"


Olay sonrası yakalanarak gözaltına alınan Doğan Öztaş’ın verdiği ilk ifadesinde, kardeşi ile aralarında husumet bulunduğunu, Ayhan Öztaş’ın Fransa’da yaşadığını ve 6 yıldır Isparta’ya gelmediğini söylediği öğrenildi. Olay gecesi kardeşi ile maddi konularda aralarında tartışma çıktığını söyleyen Doğan Öztaş’ın, "Bize hiç para göndermiyordu, bize destek olmuyordu, yardım etmiyordu. Tartışma çıktı, tüfekle vurdum. Tüfek tutukluluk yapmasaydı kardeşimin eşini ve çocuklarını da öldürecektim" dediği öğrenildi.


Olay sonrası gözaltına alınan Doğan Öztaş’ın daha önce husumetlisini ağaç kesme motoru ile öldürdüğü, 12 yıl hüküm giydiği ve 2022 yılında pandemi nedeniyle tahliye edildiği öğrenildi.



Kardeş katilinin ifadesi tüyler ürpertti: "Tüfek tutukluluk yapmasaydı onları da öldürecektim"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun 25. Uluslararası Kuşdili Festivali Coşkuyla Gerçekleşti Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy köyünde, 25. Uluslararası Kuşdili Festivali renkli görüntülerle kutlandı. Kuşköy İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen festivale, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, çevre ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde konuşan Islık Dili Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Şeref Başkan, yörede haberleşmede kullanılan ıslık dilinin önemine değindi. Başkan, “Her yıl düzenlediğimiz ıslık dili festivali ile amacımız bu kültürü yaşatmak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Dernek olarak Türkiye’nin çeşitli yerlerinde de ıslık dili tanıtım günleri düzenliyoruz. Islık dili, bölgemiz için ve ülkemiz adına önemli bir kültürel değerdir. UNESCO’nun, 7 Aralık 2017 tarihinde ıslık dili kültürünü ’Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alması büyük bir başarıdır,” dedi. Zorlu coğrafya ıslık dilini ortaya çıkardı Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ise köydeki insanların zorlu coğrafi şartlar nedeniye ıslık diliyle haberleşmeyi tercih ettiğini belirtti. Vali Serdengeçti, “Canlılar arasında çeşitli haberleşme yöntemleri var. Bu bölgede frekansı düşük sesler yerine, yüksek tiz seslerin duyulabilmesi için ıslıkla haberleşme geliştirilmiş. Belki dünyada 100’den fazla konuşulmayan dil var” dedi. Festivalde, en iyi ıslıkla haberleşme yarışması büyük ilgi gördü. Yaklaşık 300 metre uzaklıktaki arkadaşlarıyla haberleşmeye çalışan katılımcılar arasından kadınlarda Esma Kodalak, erkeklerde ise Ahmet Köçek birinci olarak madalya kazandı. Festival, konserlerle sona erdi.