ASAYİŞ - 18 Ekim 2024 Cuma 14:54

Isparta’da yasa dışı avcılık yapan 6 şahsa 49 bin 524 Lira para cezası

A
A
A
Isparta’da yasa dışı avcılık yapan 6 şahsa 49 bin 524 Lira para cezası

Isparta’da yasa dışı avcılık yaptığı tespit edilen 6 şahsa, toplam 49 bin 524 Lira para cezası uygulandı.


2024-2025 av sezonu başlangıcı itibarıyla Isparta Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı Kovada Gölü Milli Parkı Şefliği yasa dışı avcılıkla mücadele kapsamında operasyon gerçekleştirdi. Yapılan koruma ve kontrol faaliyetlerinde 50 şahıs denetlendi. Yasa dışı avcılık yaptığı tespit edilen 6 şahsa, toplam 35 bin 124 TL idari para cezası kesildi. Yasa dışı avlanan hayvanlar için de tazminat uygulandı. Şahıslara avlamış oldukları 3 kınalı keklik ve 2 yaban tavşanı için 14 bin 400 TL tazminat olmak üzere 49 bin 524 TL para cezası uygulandı.



Isparta’da yasa dışı avcılık yapan 6 şahsa 49 bin 524 Lira para cezası

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Arakçi’yi kabul edecek İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İstanbul’a gerçekleştireceği ziyarette Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelecek. Görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin ele alınması öngörülüyor. İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, 18-19 Ekim’de İstanbul’u ziyaret ediyor. 3+3 Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısına katılacak olan Arakçi, Dışişleri Bakanı Fidan ile ikili görüşme gerçekleştirecek. Dışişleri Bakanı Fidan’ın İranlı mevkidaşıyla görüşmesinde, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Görüşmede, Türkiye-İran ilişkilerinin her alanda gelişmesinden duyulan memnuniyetin dile getirilmesi, terörle mücadele alanında İran’la iş birliğinin artırılmasının öneminin vurgulanması, Türkiye’nin, bölgesel bağlantısallığın güçlendirilmesine yönelik desteğini yinelemesi, ikili ticaret hacminin artırılmasına yönelik irademizin teyit edilmesi, İsrail’in saldırganlığı karşısında itidalli hareket etmenin öneminin vurgulanması öngörülüyor. Türkiye-İran ilişkileri İkili siyasi ilişkiler, 2014 yılında kurulan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) mekanizmasıyla yeni bir kurumsal çerçeve kazandı. Sekizinci YDİK toplantısı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Ankara ziyareti sırasında 24 Ocak 2024 tarihinde yapıldı. Türkiye ile İran arasındaki çok boyutlu ilişkiler üst düzey ziyaret ve istişareler kapsamında sürdürülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İranlı mevkidaşıyla son olarak New York’ta düzenlenen BM 79. Genel Kurulunda bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Fidan, 3 Eylül 2023 tarihinde Tahran’ı ziyaret etti. Dışişleri Bakanı Fidan ayrıca, 2024 Temmuz ayında yine Tahran’da İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmıştı. Terörle mücadele etkin adımlar gündemde Terörle mücadele alanındaki iş birliği, iki ülke İçişleri Bakanlıkları arasındaki mevcut mekanizmalar kapsamında ele alınıyor. İran’la, PKK-PJAK başta olmak üzere, tüm terör örgütlerine karşı ortak mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürülmesi hedefleniyor. Terörle ortak mücadele alanında İran ile anlayış birliği içinde olunmasına rağmen, bazı konularda daha etkin adımlar atılması yönünde Türkiye’nin beklentileri bulunuyor. Ekonomik iş birliği Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyon (KEK) 29. toplantısının yıl sonunda Tahran’da düzenlenmesi öngörülüyor. KEK toplantısı kapsamında, ekonomi, ticaret ve ulaşım başta olmak üzere, iş birliği başlıklarının kapsamlı şekilde ele alınması planlanıyor. İkili ticaret hacmi 2023 yılı sonu itibarıyla 7,2 milyar doları aştı. İkili ticaret hacminin 30 milyar dolar seviyesine yükseltilmesi hedefleniyor. Türkiye ile İran arasında sınır kapılarının sayısının artırılması konusu görüşülürken, bu çerçevede iki ülke arasında dördüncü sınır kapısının (Gelincik-Kuzereş) açılmasına yönelik hazırlıklar ise sürdürülüyor.
Eskişehir Gökkuşağı Kafe minik ziyaretçilerini ağırladı Tepebaşı Belediyesinin örnek projeleri arasında yer alan Gökkuşağı Kafe, özel bireylerin iş gücüne katıldığı ve toplumla bütünleştiği merkezler olarak örnek olurken, her yaştan misafirleri ağırlamaya devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi, engelli bireylerin topluma dahil olması, kendilerini geliştirmeleri ve özgüvenlerini kazanmaları adına gerçekleştirdiği projeler ile Türkiye’de ilk olan çalışmaları hayata geçiriyor. Özel bireylerin toplumla bütünleşmesinin amaçlandığı Gökkuşağı Kafe projesi, Eskişehirliler için çok sevilen mekanlar olmayı başardı. İlki 13 Temmuz 2011 tarihinde faaliyete açılan Gökkuşağı Kafe, 2 farklı merkezde zihinsel yetersizliği bulunan bireyleri toplumla bütünleştiriyor ve bireylerin özgüven kazanmasını sağlıyor. 15 özel bireyin servis yaptığı bir alan olarak hizmet veren Gökkuşağı Kafeler ile bireylerin gelişiminin takip edilebileceği akademik çalışmalara zemin hazırlanıyor. Proje ile bireylerin ailelerinin yaşadığı zorlukların azaltılması noktasında da fayda sağlanıyor. Öğrenciler özel bireyler ile tanışma fırsatı buldu Tüm Türkiye’ye örnek olan Gökkuşağı Kafeler birçok misafir ağırlıyor. Son olarak Özel Atayurt İlkokulu 2. sınıf öğrencileri IB PYP programı çerçevesinde, ‘Kim olduğumuz’ temalı gezi programlarını Gökkuşağı Kafeler’de gerçekleştirdi. Bireysel farklılıklara saygı duymak, duyarlı ve farkındalığı yüksek bireylerin yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen ziyarette öğrenciler özel bireyler ile tanışma fırsatı buldu. Gökkuşağı Kafe, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi ve Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi olmak üzere iki ayrı noktada hizmet veriyor.
Yozgat Emniyet ve jandarma teşkilatına 48 yeni araç Yozgat’ta emniyet ve jandarma teşkilatlarına katılan 48 yeni araç düzenlenen törenin ardından ekiplere teslim edildi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı bünyesine katılan araçlar için teslim töreni gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından verilen araçların 47’si emniyet, 1 tanesi ise jandarma teşkilatına teslim edildi. Törende konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyerek, “Kimi zaman alt yapıda kimi zaman üst yapıda kimi zaman eğitimde kimi zaman sağlıkta kimi zaman da tarımda söz yerindeyse Yozgat’ımızın her karışında bir izimiz, bir imzamız var. Bizler bir yandan alt yapı bir yandan üst yapı yatırımlarıyla hizmetlere devam ederken bir yandan da Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızın direktifleri doğrusunda ‘Türkiye’nin huzuru’ sloganıyla yol yürümeye devam ediyoruz” dedi. 48 yeni aracın emniyet ve jandarma teşkilatına kazandırıldığını da aktaran Vali Özkan, “İnşallah bu araçlar sokaklarımızda, mahallemizde, köyümüzde ve kentimizde vatandaşlarımıza hizmet verecek” şeklinde konuştu. Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü olarak kentte huzurun sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliklerinin temini için mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını belirten İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer ise, “Başta uyuşturucu, terör, yasadışı göç ve asayiş gibi her türlü suç ve suçluyla mücadelemizi geçmişte olduğu gibi bugün de kararlılıkla sürdürmekteyiz. Bu amaç doğrultusunda bugün müdürlüğümüzün merkez ve ilçelerimizde görev yapan 266 araçlık filosuna sıfır kilometre yüksek donanımlı 47 araç ile yenilenmesinin ve güçlenmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni araçlarımız il merkezi ve 13 ilçemizde trafik ve asayiş hizmetlerinde görev yapacak, şehrimizin huzur ve güvenin sağlanmasında bize çok büyük katkılar sunacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okunup dua edildi. Araçların anahtarları görevli personele teslim edildikten sonra araçlar şehir turu attı.