EKONOMİ - 26 Nisan 2024 Cuma 13:45

Iğdır’da hibe destekli sebze fidesi ve soya tohumu dağıtıldı

A
A
A
Iğdır’da hibe destekli sebze fidesi ve soya tohumu dağıtıldı

Iğdır’da tarımsal arazilerin kullanımının etkinleştirilmesi çerçevesinde hazırlanan projeler ile hibe destekli sebze fidesi ve soya tohumu dağıtıldı.


Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hazırladığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile Iğdır İl Özel İdaresinin destekleri ile şehirde tarımsal arazilerin kullanımının etkinleştirilmesi için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar çerçevesinde “Iğdır’da Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirmesi Projesi” çerçevesinde yüzde 50 sebze fidesi ve “Iğdır’da Soya Yetiştiriciliğin Geliştirmesi ve Yaygınlaştırılması” projeleri çerçevesinde de yüzde 75 hibe destekli soya tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Yeni projelerle çiftçilere hibeli desteklerin devam edeceğini belirten Iğdır Valisi Ercan Turan, “Üreten Iğdır bizim en büyük motorumuzdur. Sanayide, ticarette ve bilhassa tarımda günden güne kendimizi geliştiriyoruz. Ülkemizin ticaret hayatına, üretim hayatına çok değerli katkılar sunuyoruz. Tabii Iğdır bir tarım kenti ve ciddi bir tarımsal tecrübeye sahiptir. Hayvancılık tarafında da aynı şekilde süt sağım alanında da çok iyi noktalara geldik, gelmeye devam ediyoruz. Hayvancılığı destekleyeceğiz. Burada şimdi daha önceden de yaptığımız gibi yeni bir proje yaptık. Soya tohumu dağıtacağız. Ayrıca 250 bin fide dağıtacağız” dedi.


Proje çerçevesinde domates, patlıcan ve biber fidesi olarak toplamda 691 bin 192 adet fide 258 çiftçiye dağıtılırken, 3 bin 850 kilogram soya tohumu da 14 çiftçiye dağıtıldı.



Iğdır’da hibe destekli sebze fidesi ve soya tohumu dağıtıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kazdağları’nda asırlardır Hıdırellez’i mezarlıkta kutluyorlar Balıkesir’in Edremit ilçesi Tahtakuşlar Mezarlığı’nda asırlardır sürdürülen Hıdırellez geleneği, bölgede yaşayan Tahtacı Türkmenleri tarafından yaşatılıyor. Mezarlıkta gerçekleşen Hıdırellez etkinliği büyük ilgi görüyor. Tahtacı Türkmenleri, asırlardır sürdürdükleri Hıdırellez geleneği dahilinde Kazdağları eteklerindeki Tahtakuşlar Mahallesi’nin mezarlığında bir araya gelerek ölmüşleri için hayırlar yaptı ve Hıdırellez’i kutladılar. Mezarları süsleyen ve yanlarında getirdikleri yemekleri yiyen Tahtacı Türkmenleri, odun ateşinde pişirdikleri kahve ile çerez ve şekerleri birbirlerine ve ziyaretçilere ikram etti. Yüzyıllardır bu geleneği devam ettirildiğini ifade eden Tahtakuşlar Muhtarı Kadir Sürgit “Ölmüşlerimizin ruhuna değsin diye çay, kahve ikramları, yemek ikramları, çerez ikramları, ölmüşlerimizi anmak için yapıyoruz. Ölmüşlerimizin anmak için kültürel bir etkinliğimiz yüzyıldan beri süren bizim için çok önemli bir gün” dedi. Bu etkinliği izlemek için Kazdağları’na geldiğini ifade eden Yeşim Varol, “Kazdağları’na ilk defa geliyorum. Hıdrellez için de bu köye ilk defa geliyorum. İnanılmaz güzel bir yer. Bence çok anlamlı bir etkinlik bu. İnsanların ölmüşlerini anmaları için onlarla birlikte anılarını tazelemeleri için ve hayır yapmaları için inanılmaz güzel bir etkinlik. Ben bayıldım. Bence herkes hayatında en az bir kere görmeli” dedi.
İstanbul Ziraat Türkiye Kupası: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle geçildi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada Rashica’nın savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Semih Kılıçsoy’un ceza sahası içi sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 29. dakikada Rashica’nın sağ çaprazdan ortasında uzak kale direğinde iyi yükselen Muçi’nin kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak kaleci Ertaç’ta kaldı. 31. dakikada Muçi’nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vuruşunda top sol kale direğinin dibinden auta gitti. 40. dakikada Bassogog’un pasında topla buluşan Flips’in sağ çaprazdan vuruşunda top yakın kale direğinin yanından auta gitti. 44. dakikada paslaşarak kullanılan sert vuruşta Muçi’nin sol çaprazdan sert şutunda kaleci Ertaç’ın sektirdiği top Rashica’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun sağ taraftan ortasında savunmadan seken topa Semih’in vuruşunda kaleci Ertaç tekrar topu uzaklaştırdı. Hakemler: Zorbay Küçük, Erdem Bayık, Murat Tuğberk Curbay Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al Musrati, Salih Uçan, Ghezzal, Muçi, Rashica, Semih Kılıçsoy Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Cenk Tosun, Aboubakar, Chamberlain, Worrall, Muleka, Emrecan Terzi, Gedson Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Ertaç Özbir, Kitsiou, Radakovic, Mert Çetin, Mujakic, Tolga Ciğerci, Bassogog, Flips, Efkan Bekiroğlu, Chatzigiovanis, Bajic Yedekler: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Moreira, Rodrigues, Sowe, Ali Kaan Güneren, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Kazım Karataş Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Sarı kartlar: Jonas Svensson, Mert Günok (Beşiktaş) Riad Bajic, Emre Belözoğlu (Teknik direktör) (MKE Ankaragücü)