GÜNDEM - 08 Mart 2024 Cuma 18:44

Iğdır Üniversitesinde, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" paneli

A
A
A
Iğdır Üniversitesinde, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" paneli

Iğdır Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Iğdır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle panel düzenlendi.


Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferansında düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Panelin açılış konuşmasını yapan Iğdır Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Senem Önder Özbakır, kadınların haklarına en kolay şekilde ulaşmaları ile için paydaşları ile birlikte hareket ettiğini belirterek; “Denetimli Serbestlik Müdürlüğündeki kadın hükümlülere kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eğitimi verdik. İlimizde bulunan Kadın Destek


Merkezleri için sorumluluk almaya hazırız” dedi.


Kadınların doğum sonrasında çok zorluk çektiğini ve baskı altında kaldığını söyleyen Iğdır Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Hemşirelik Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üye. Eda Gülbetekin, “Bir noktada yeniliklere açık olmak gerekiyor. Özellikle anneye destek olmak konusunda dikkatli olmak gerekir. Sonrasında kadınlar çocuklarını kucağına almak istemiyorlar. Çünkü bebekleri kucağınıza almayın alıştırmayın diyorlar. Biz anne ile bebeğin birbirine bağlanmasını istiyoruz. Biz sürekli mutlu anne mutlu bebek diyoruz. Çünkü eğer bebek annenin kucağında değilse mutlu değildir” dedi.



Iğdır Üniversitesinde, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" paneli

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta dere yatakları taşkın riskine karşı temizlendi UŞAK (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, kış ayları öncesi taşkın riskini azaltmak için Uşak’taki dere yataklarında temizlik ve tanzim çalışmalarını tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Kış ayları öncesi vatandaşın taşkın riskinin minimize edilmesi hedefiyle İzmir, Manisa ve Uşak illerinde ekipler teyakkuza geçirildi. 3 ilde birden yürütülen dere temizlik ve yatak tanzim çalışmalarında çalışmaları kapsamında çıkartılan rüsübat miktarı toplam 1 milyon 383 bin metreküpe ulaştı. Bu rakamın bölgedeki 4 barajın gövde hacimlerinin toplamına yakın olduğuna dikkat çekilirken, vatandaşlar nehir ve dere yataklarının temizliği konusunda uyarıldı. 100 kilometre hat yeniden düzenlendi Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi Ege Bölgesi’nde de kış aylarında artan taşkın riskine karşı İzmir, Manisa ve Uşak’taki çalışmalar kapsamında yaklaşık 100 kilometre hat yeniden düzenlendi. Taşkın riskinin en aza indirilmesi hedefiyle Tarım ve Orman Bakanlığının kendi makine parkındaki araçlar ile İzmir Bakırçay Nehri ve yan kolları, Menemen Ovası, Manisa Nif Çayı, Alaşehir Çayı, Uşak Banaz Çayı ve yan kolları, Gediz Nehri ve yan kolları ile Dokuzsele Deresinde yoğun mesai harcandı. Yaklaşık 100 kilometre nehir yatağını yeniden tanzim edildiği çalışmalarda, dere yataklarından 1 milyon 383 bin 126 metreküp rüsubat çıkarılarak, 99 kilometre de çalışma ve bakım yolu inşa edildi.
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi, Times Higher Education Disiplinlerarası Bilim Sıralamasında 301-350 bandında yer aldı Kastamonu Üniversitesi 92 ülkeden 749 üniversitenin değerlendirildiği Times Higher Education Disiplinlerarası Bilim Sıralamasında 301-350 bandında yer aldı. Kastamonu Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan 2025 Disiplinlerarası Bilim Sıralamasında (ISR) 301-350 bandında yer alarak uluslararası alanda önemli bir başarı elde etti. Dünya genelinde 92 ülkeden 749 üniversitenin değerlendirildiği bu sıralamada, Türkiye’den 45 üniversite yer aldı. Kastamonu Üniversitesi, Türkiye sıralamasında ise 13. sırada yer aldı. THE’nin Kasım 2024’te duyurduğu sıralama, üniversiteleri girdiler (yüzde 19), süreçler (yüzde 16) ve çıktılar (yüzde 65) olmak üzere üç temel ölçüt üzerinden değerlendiriyor. Kastamonu Üniversitesi, bu sıralamada girdi kategorisinde 18., süreç kategorisinde 6. ve çıktı kategorisinde 17. sırada yer aldı. Disiplinlerarası bilim, farklı disiplinlerin bilgi ve yöntemlerini bir araya getirerek küresel meselelere çözüm üretilmesini hedefliyor. Kastamonu Üniversitesi, bu alandaki projeleri ve akademik çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Üniversitemiz, bilimsel araştırmalarda disiplinlerarası iş birliği anlayışıyla çalışmalarını sürdürmektedir. THE tarafından açıklanan bu başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimizi ve araştırmacılarımızı yürekten tebrik ediyorum. Ayrıca, akademik araştırmalara verdiği destekler için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.