SPOR - 06 Kasım 2024 Çarşamba 09:35

Mesa Spor Kulübü’nün çalınan lisansları, tesislerin yanındaki otluk alanda bulundu

A
A
A
Mesa Spor Kulübü’nün çalınan lisansları, tesislerin yanındaki otluk alanda bulundu

Hatay’da 1. Amatör Küme’de mücadele eden Mesa Spor Kulübü’nün ligin başlamasına bir gün kala çalınan lisansları yaklaşık bir ay sonra kulüp tesislerinin yanıbaşında bulunan otluk alanda bir çantanın içerisinde bulundu. Belediye personelinin ot biçtiği esnada bulunan lisanslar karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen kulüp yönetimi, lisans hırsızlarının bulunmasını istediklerini dile getirdi.


Hatay 1. Amatör Küme’de mücadele eden Mesa Spor Kulübü, ligin ilk müsabakası öncesi akıl almaz bir olay yaşamış ve maça bir gün kala 120 lisans içerisinden A takım futbolcularının lisansı çalınmıştı. Lisansların çalınmasının ardından TFF’ye yapılan girişimler sonrası kulüp, maça çıkmayı başarmıştı. Yaşananların üzerinden yaklaşık 1 ay geçtikten sonra içerisinde futbolcuların lisanslarının bulunduğu çanta, kulübün antrenman sahasının yanında bulundu. Lisansların çalındığı anlar anbean güvenlik kamerasına yansırken Mesa Spor Kulübü yöneticileri ve futbolcuları, lisansların tespit edileceği günü merakla bekliyor.



“Otlar biçilirken tesadüf eseri bir belediye personeli çantayı görüyor ve içerisinden lisansları buluyor”


Mesa Spor kulübü teknik direktörü Onur Aykut, lisansların olduğu çantanın çimler içinde bulunduğunu ifade ederek, “Kulüp binamız göründüğü gibi 30 metre arkamızda kalıyor. Bizim düşüncemiz bu arkadaşlar lisansları götürdükleri yerden korkularından dolayı tekrar getirip, yaklaşık 1 metre uzunluktaki otların içerisine atılmışlar. Birazcık da hırsızların korkusundan dolayı da diyebiliriz. Lisansları getirip buraya bırakmışlar, yakınlarda arayıp tekrar bulalım diye. Burada sağ olsun belediye personelleri düzenli olarak bir temizlik yapıyorlar zaten, temizliğe denk gelmiş çantanın içerisinde lisanslar vardı ama iş işten geçti tabii ki biz yeni lisanslar çıkarmak zorunda kaldık. Otlar biçilirken tesadüf eseri bir belediye personeli çantayı görüyor ve içerisinden lisansları buluyor. Dahilinde hemen bizlere haber veriliyor” diye konuştu.



“Biz bunlara kesinlikle iyi niyetli hırsız diyebiliriz”


Lisansları çalan hırsızların bulunmasını istediklerini dile getiren Aykut, “Biz de olay yerine polis ekibiyle beraber geldik, parmak izi alındı emniyetimiz gerekli çalışmayı sürdürüyor. Bizim de amacımız artık maddi ve manevi kayıplarımızdan çok, yapan kişilerin bulunmasını istiyoruz. Neden yaptığını, niçin yaptığını öğrenmek istiyoruz. Bizim bir iki maç kaybetmemize neden oldu lisanların çalınması. Çünkü biz lisansları tamamen yetiştiremedik eksik oyuncularla çıktık sahaya. Biz bunlara kesinlikle iyi niyetli hırsız diyebiliriz. Sizler de gayet iyi bilirsiniz ki çaldın, çaldığın lisanları otuz metre arkaya bırakır mısın ki elbette bırakmazsın. Biz buna iyi niyetli bir hırsızlık diyebiliriz” ifadelerini kullandı.



Mesa Spor Kulübü’nün çalınan lisansları, tesislerin yanındaki otluk alanda bulundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da soğuk algınlığına doğal çözüm: Kış çayları Van’da hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte soğuk algınlığına karşı bünyesini doğal yollarla güçlendirmek isteyen vatandaşlar, aktarlarda hareketlilik oluşturdu. Van’da etkili olan son yağışların ardından düşen hava sıcaklıkları, vatandaşları soğuk algınlığına karşı doğal yollarla önlem almaya yöneltti. Artan gribal enfeksiyonlara karşı özellikle şifalı bitkilere rağbet eden Vanlılar, aktarların hazırladığı doğal kış çayları ile bünyelerini güçlendirmeye çalışıyor. Aktarlar, bu dönemde kuşburnu, ıhlamur, zencefil ve adaçayı gibi şifalı bitkilerin karışımından oluşan kış çaylarının tüketilmesini öneriyor. Özellikle hastalanmadan önce bu çayların düzenli tüketilmesi gerektiğini belirten aktarlar, doğal bitki karışımlarının soğuk algınlığına karşı koruyucu bir etki sağladığını vurguluyor. "Kış aylarına dirençli bir bağışıklıkla girin" İHA muhabirine konuşan aktar Ebubekir Kaya, Van halkının kış döneminde bağışıklık sistemini güçlendirmek için aktarlara yöneldiğini söyledi. Mevsim geçişlerinde hastalıkların baş gösterdiği dönem olduğunu ifade eden Kaya, "Bu dönemde bağışıklık sistemini güçlü tutmak çok önemli. Kış aylarına dirençli bir bağışıklıkla girildiğinde hastalıklara karşı mücadele etmek daha kolay olur. Hafif bitki çaylarıyla vücudu hazırlamak bu dönemde faydalıdır. Özellikle içinde 20’ye yakın bitki bulunan karışık çaylarımız, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut ısısını dengeliyor ve soğuk algınlığına karşı koruma sağlıyor. Aynı zamanda, öksürüğe karşı etkili macunlarımız da boğazdaki farenjite iyi geliyor" dedi.
Eskişehir Prof. Dr. Şenocak’tan Anadolu Üniversitesinin 66. Kuruluş yıl dönümü mesajı Anadolu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Şenocak, üniversitenin 66’ncı kuruluş yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. Şenocak, mesajında, “66 yıl önce, Eskişehir’de bir üniversite kurma hayaliyle başlayan Anadolu Üniversitesinin yolculuğu, akademik mükemmeliyet ve eğitimde fırsat eşitliğini esas alan güçlü bir kurumun varlığını müjdelerken bizler bugün Anadolu Üniversitesi ailesi olarak ilk günkü heyecanımızla misyonumuzu sürdürmeye kararlılıkla devam ediyoruz. Açık ve uzaktan öğretimdeki öncü rolümüz sayesinde ülkemizin bayrağını dört kıtada gururla dalgalandırıyor; sunduğumuz nitelikli yükseköğretim ile milyonlarca insanın hayallerine ortak oluyoruz. Yıllardır süregelen çağdaş eğitim anlayışımız, güçlü araştırma kapasitemiz ve topluma katkı sunan projelerimizle uluslararası düzeyde saygın bir eğitim merkezi olmayı başardık. Uzman akademik kadromuz, evrensel bilim kültürüne yaptığı katkılarla Üniversitemizin dünya çapında saygın bir yükseköğretim kurumu olma niteliğini pekiştirirken; öğrencilerimiz ve mezunlarımız bilim, sanat ve toplumsal gelişim alanlarında Türkiye’nin kalkınmasına önemli katkılar sunuyor. Geleceğe dair vizyonumuz, eğitim ve araştırmada inovasyonu teşvik etmek ve bu alandaki küresel iş birliklerimizi zenginleştirmektir. Bu doğrultuda, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin uluslararası düzeyde rekabet gücünü artırarak toplumumuzun ve ülkemizin gelişimine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Anadolu Üniversitesi ailesi olarak, bilimin ışığında nice başarılarla dolu yıllara ulaşmayı temenni ediyoruz. Bu özel günde, kuruluşumuzdan bugüne emek veren tüm akademik ve idari kadromuza, öğrencilerimize ve mezunlarımıza içten teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemizin, daha nice nesillere rehberlik edecek bir eğitim çınarı olarak varlığını sürdürmesi dileğiyle 66. kuruluş yıl dönümümüz kutlu olsun” diye belirtti.
Trabzon 86 yaşındaki hasta sedye ile getirildiği hastaneden yürüyerek gitmeye hazırlanıyor Trabzon’da ileri yaş ve ağrılarından dolayı yürüme zorluğu çeken 86 yaşındaki hasta, riskli olmasına rağmen yapılan ameliyatla yürümeye başladı. Başvurduğu bazı sağlık kuruluşlarında ileri yaşta olmasından dolayı ameliyatının riskli olacağı gerekçesiyle ameliyat önerilmeyen 86 yaşındaki hasta, Trabzon Özel İmperial Hastanesi’nde yapılan operasyonla uzun zaman sonra ilk adımını attı. Ameliyatı gerçekleştiren Özel İmperial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Yusuf Aşık ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Sercan Karadeniz, hastanın bundan sonraki süreçte hayatına problemsiz devam edeceğini belirterek, ameliyatın riskli olmasına rağmen başarılı geçtiğini dile getirdiler. Hastanın kendilerine müracaat ettiğinde ağrılarından dolayı yürüme zorluğu yaşadığını kaydeden Opr. Dr. Aşık, “Hastamız 86 yaşında. Ağrılardan dolayı yürüyememe, oturduğu yerde bile rahat edememe şikayetleri vardı. Hasta bize geldiğinde muayene masasına almaya bile zorlandık. Çektiğimiz MR’larda omuriliğin geçtiği spinal kanalın çok ciddi kireçlenmeler nedeniyle daraldığını gördük. Omuriliğin çok ciddi şekilde dört seviyede sıkıştığını gördük. Aynı şekilde fıtıkları vardı. Ama asıl önemli olan omuriliğin kanalda sıkışmış olması yani spinal stenoz dediğimiz rahatsızlık. Bu nedenle ayakta duramıyordu, yürüyemiyordu, hatta istirahat halinde bile şiddetli ağrıları vardı. Hastayı ameliyat ettik, siniri rahatlattık. Hasta ameliyat olduğu günün ertesi hemen kalkıp yürümeye başladı. Biz yatırmak istememize rağmen ısrarla yürümek istediğini söyledi ve kalktı yürüdü, engelleyemedik. Önceki ağrıları, ameliyat ağrılarından çok daha fazla olduğu için rahatlıkla kalkıp yürüdü. 86 yaşında olmasına rağmen ameliyat etmek istedik, çünkü bu yaştan sonra rahat etmeyi hak eden insanın ağrılar içerisinde durmasına razı olamadık. Elbette riskleri vardı ama bütün önlemleri aldık. Bu riskleri göze alarak onu rahatlatma pahasına uzun süren bir ameliyat oldu. İnşallah bundan sonraki süreçte de problemsiz devam edecek” dedi. "Bu tarz hastalara cerrahi müdahale önerilmez" Bu tür hastalara ameliyatın pek önerilmediğini kaydeden Op. Dr. Karadeniz ise, “Uzun ve yorucu bir ameliyat oldu ama sonuçlarının başarılı olduğunu görmek bütün yorgunluğumuzu bize unutturuyor. Yusuf hocamın ellerine sağlık, biz ameliyatta ona destek olduk. Özellikle bu yaş grubu için sıradan diyemeyiz. Genellikle dış merkezlerde bu tarz hastalar için ameliyat pek önerilmez. Hastalar genellikle belli risk ihtiva ettiği için bu tarz ameliyatlar genellikle de hastane hastane gezerler. Hastamızın ağrı durumundaki sıkıntıyı gördüğümüz için riskleri konuşarak ameliyatı gerçekleştirdik” diye konuştu.