ASAYİŞ - 23 Eylül 2024 Pazartesi 14:46

Asılsız sosyal medya paylaşımlara tepki

A
A
A
Asılsız sosyal medya paylaşımlara tepki

HAKKARİ (İHA) – Hakkarili A.A. isimli kız çocuğu ile ilgili bir süre önce sosyal medyada gündeme getirilen paylaşımların asılsız olduğu ortayı çıktı.


A.A. isimli kız çocuğunun ailesi, yaptığı basın açıklamasıyla olayı yalanladı. Açıklamada, “Bir süredir bazı sosyal medya hesaplarında ve bazı haber sitelerinde, Hakkari’de A.A. liderliğinde bir çetenin genç kadınları fuhşa ve uyuşturucuya zorladığı gibi tamamen yalan, iftira ve insanımız hakkında olumsuz bir algı oluşturmaya yönelik haberler yayınlamaktadır. Kardeşim A.A. daha 16 yaşında çocuktur. Bizim de çok üzüldüğümüz şekilde kendi yaşıtlarıyla bir kavgası videolarda yer almaktadır. Küçük yaştaki çocukların bu kavgası ve kardeşimin arkadaşını darp etmesi bizi de derinden üzmüştür. Konuyla ilgili adli süreç devam etmektedir. Ancak iddia edildiği gibi olayda uyuşturucu veya fuhuş haberi tamamen yalandır, iftiradır. Bu haberi yapanlar şereften yoksundur. Ailemize, kardeşimize, şerefimize yönelik bu iftiracılar, bu yalancılar ve bu rezil kişilere karşı suç duyurusunda bulunduk ve hakkımızı aramaya devam edeceğiz” denildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Sukesen Deresi’nin Mogan Gölü’ne döküldüğü alandaki birikintiler temizleniyor Gölbaşı Belediyesi, Mogan Gölü’nü 2014 yılındaki temiz ve doğal görünümüne kavuşturmak amacıyla kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. Çalışma kapsamında Sukesen Deresi’nin Mogan Gölü’ne döküldüğü alandaki yıllanmış birikintiler ekipler tarafından temizleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesinden alınan izinlerin ardından Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Mogan Gölü’nde temizlik faaliyetlerine başladı. Çalışmalar kapsamında, Mogan Gölü’nü besleyen kaynaklardan biri olan Sukesen Deresi’nden gölün bazı bölgelerine yıllardır gelen birikintiler temizleniyor. Gölün doğal dokusuna zarar verilmeden yürütülen temizlik işlemlerinde, bölgedeki canlı türlerinin korunmasına da özel önem gösteriliyor. Temizlik çalışmalarına Devlet Su İşleri (DSİ) de araç desteği sağlayarak katkı sağlıyor. “Gölümüzü eski berrak ve temiz haline döndürmeyi hedefliyoruz” Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, temizlik çalışmalarıyla ilgili “Mogan Gölü, Gölbaşı’mızın en önemli doğal varlıklarından biridir. Hem ilçemizin turizm potansiyelini artıran hem de doğal güzelliğiyle hepimizin kıymetini bildiği bir değerdir. Bugün burada başlattığımız temizlik çalışmalarıyla gölümüzü eski berrak ve temiz haline döndürmeyi hedefliyoruz. Doğaya zarar vermeden, çevredeki canlıları koruyarak bu çalışmayı titizlikle sürdüreceğiz. Amacımız, bize emanet olan Mogan Gölü’nü gelecek nesillere daha temiz bir şekilde bırakmak” açıklamasında bulundu.
İstanbul Küçükçekmece’de sokak ortasında gasp girişiminde bulunan şüpheli adli kontrol ile serbest bırakıldı Küçükçekmece’de bir ay önce iki şüpheli gündüz vakti yabancı uyruklu bir kişiyi sokak ortasında darp ederek gasp girişiminde bulunmuştu. Suç makinesi olduğu öğrenilen B.K ve Y.D isimli şüpheliler yakalandı ancak iki şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan yeni serbest bırakılan Y.D isimli şüphelinin uyuşturucu etkisindeki halleri bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Olay, bir ay önce Küçükçekmece ilçesi Mehmet Akif Mahallesi’nde meydana gelmişti. İddiaya göre, B.K ve Y.D isimli iki şüpheli yolda yürüyen yabancı uyruklu bir kişinin önünü kesti. Yolunu kestikleri kişiden para isteyen iki şüpheli olumsuz yanıt aldı. Ardından iki şüpheli yolunu kestikleri kişinin kollarına girerek yolda sürükleyerek darp etti. O anlar güvenlik kamerası tarafından anbean görüntülenmişti. Görüntülerde, iki şüphelinin koluna girdikleri kişiyi dakikalarca darp ettiği ve yabancı uyruklu şahsın çevredeki vatandaşların müdahalesiyle kurtarıldığı anlar yer aldı. Çevredeki vatandaşların müdahalesi üzerine şüpheliler olay yerinden kaçmıştı. Polis ekipleri bir aylık çalışma sonucu şüphelileri kıskıvrak yakaladı. "Suç makinesi 2 şüpheli de adli kontrol ile serbest bırakıldı" Şüphelilerin kimliği polisin çalışmasıyla kimliği tespit edilirken, iki şahsında çok sayıda suçtan kaydı olduğu tespit edildi. Kimliği Belirlenen B.K isimli şüphelinin, gasp, evden hırsızlık, hırsızlık ve uyuşturucudan toplamda 4, Y.D. isimli şüphelinin ise uyuşturucu, kapkaç, hırsızlık ve gasptan 4 ayrı suçlardan kaydı olduğu öğrenildi. Olayla ilgili bir aylık çalışma yapan polis ekipleri, gasp girişiminde bulunan 2 şüpheliyi de kıskıvrak yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.