YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 11:15

HAKKARİ`DE 1. ÇOCUK SPOR ŞENLİОİ

A
A
A
HAKKARİ`DE 1. ÇOCUK SPOR ŞENLİОİ

Hakkari`de Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 1 Çocuk Spor Şenliği Şehir Stadyumu`nda düzenlendi.
Hakkari`de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen şenlik, Hakkari Valisi Muammer Türker, İl Milli Eğitim Müdürü M.Sena Yakut, Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Durmuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleşti. 480 öğrenicinin katıldığı şenlikte öğrenciler arasında, futbol, voleybol, masa tenisi, çuval ve bayrak yarışları yapıldı. Farklı kategorilerde yapılan yarışmalarda derece giren öğrencilere ödülleri Vali Muammer Türker ve protokolde bulunan diğer kurum amirleri tarafından verildi. Ödül töreni sonrasında bazı kurum amirleri öğrenci ve veliler, yerel sanatçı Mahmut Duman`ın söylediği Kürtçe şarkılar eşliğinde yaklaşık yarım saat boyunca halay çekti
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın 3 bin yıllık tarihi kentte kazı çalışmaları başladı Geçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Aydın’ın ilk yerleşim yerlerinden olduğu düşünülen Tralleis Antik Kenti, 3 bin yıldır tepelerden Aydın’ı izlerken, düzenlenen törenle antik kentte kazı çalışmaları başladı. Aydın’ın merkez ilçesi Efeler’de bulunan ve ilk yerleşim yerlerinden olduğu düşünülen Tralleis Antik Kenti, 3 bin yıllık tarihiyle dikkat çekmeye devam ediyor. Antik kaynaklara ve arkeolojik belgelere göre Trakyalılar ve Argoslular tarafından Dor göçleri sonrasında M.Ö.13. yüzyılda kurulduğu tahmin edilen Tralleis Antik Kenti, yıllardır yapılan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarken, bu yılki kazı çalışmaları düzenlenen açılış töreni ile başladı. Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın katılımıyla antik kentte gerçekleştirilen törende gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri kazı alanlarını gezdi. Beraberindeki heyetle birlikte kaz alanına geçen Vali Canbolat, ilk kazmayı vurarak kazı çalışmalarını resmen başlatırken, çalışmaların ‘hayırlı olması’ temennisinde bulundu. Tralleis Antik Kenti’nde de gece müzeciliği projesini başlatmak istediklerini vurgulayan Tralleis Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Murat Çekilmez; “2024 yılından itibaren cumhurbaşkanımızın kararıyla Kültür ve Turizm Bakanlığıyla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi adına kazı başkanı olarak atandım. 2024 yılından itibaren özellikle Tralleis Antik Kentinin hamam, gymnasium kompleksi ve çevresinde kazı çalışmaları yürüteceğiz. Aslında gelecek yıllardaki en büyük amacımız bir an önce bu antik kentin turizme açılması. Kültür Bakanımız Mehmet Ersoy’un başlattığı, özellikle ören yerlerinin gece müzeciliğine açılması ile ilgili Tralleis Antik Kenti’nde de gece müzeciliği projesini başlatmak istiyoruz. Aydın’daki antik kentler içerisinde çok büyük, çok önemli bir antik kent burası ve bu kapsamda buranın kültür turizmine kazandırılması açısından önümüzdeki yıllarda çalışmalara devam edeceğiz. Tabi ki en büyük sponsorumuz Kültür ve Turizm Bakanlığı. Bu ödenekleri sağlıyor. Onun dışında valimizin yine çok büyük desteği var Tralleis kazılarına. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Efeler Belediyesi tarafından da destekler veriliyor. Bu ödenekler nedeniyle çok mutluyuz. İlk defa 1996 yılında Tralleis Antik Kenti kazıları başladı. Bu sene 28’inci yılımız kazılarda ve ilk defa benim başkanlığımda bu yıldan itibaren devam edecek. İnşallah uzun yıllar bu antik kentte çalışmalara devam edeceğiz. Bizim kazı iznimiz Cumhurbaşkanlığı kararıyla 12 ay süreli kazı izni. Ödenek geldiği sürece biz 12 ay boyunca burada kazı çalışmalarına devam etmeyi planlıyoruz. Yaklaşık bizde 30 lisans öğrencisi, 10 yüksek lisans ve doktora, işçilerle birlikte bilim insanlarıyla birlikte 100 kişilik bir ekip çalışıyor burada” dedi.
Antalya "Artan nüfusa uygun spor alanları artırılmalı" Antalya Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Grubu Başkanı Recep Şengün, kent nüfusu arttıkça kentin sahip olduğu değerleri koruyarak geleceğe taşımanın zorlaşacağını belirtti. Antalya Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Gurubu Başkanı Recep Şengün, Antalya’nın ulusal ve uluslararası alanda en çok göç alan kentlerin başında geldiğini belirterek, “Yoğun göç alan diğer kentlerde olduğu gibi Antalya’nın kentsel yapısı da, göçten kaynaklanan sosyo-ekonomik faktörlerin baskısı altında hızlı, dengesiz, sağlıksız bir büyüme süreci yaşamaktadır. Nüfus arttıkça kentin sahip olduğu değerleri korumak ve geleceğe taşımanın zorlaşacağı açıktır” dedi. Kenti yaşamında sporcu ve spor altyapılarının geliştirilmesi, tüm spor dallarının arttırılması, halka spor yapma bilincinin kazandırılmasının yanı sıra kentsel spor alanları, yaş gruplarına göre sportif aktiviteler, kitle sporları, spor eğitimi konularında çalışmalarının sürdüğünü belirten Şengün, bu konularda yerel yönetimlerin gündemine önerilerde bulunarak gelecek kuşaklar için spor kültürünün yerleştirilmesini sağlamak, sağlıklı toplum ve sağlıklı yaşam için spor yapma bilincini toplumun her kesimine yaymayı amaçladıklarını söyledi. "Baraj Mahallesi’ndeki alan spor kompleksi yapılmalı" Gençlik ve Spor Çalışma Grubu’nun gençlerin her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda bilinçlenme toplantıları ve etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Recep Şengün, “Ücretsiz yaz spor merkezlerinin açılması, ulaşım planlarında bisiklet yollarının yer alması başta imar planlarında spor alanı olarak ayrılan yerlerin amacı doğrultusunda açılması ve kullanılmasını gündeminde tutarak birçok mahallelerimizde ilgili belediyelere yapılan önerilerin dikkate alınması sonucu kente çok sayıda semt spor sahası kazandırılmıştır. Kepez ilçesi Baraj Mahallesi’nde imar planında 113.300 metrekare spor tesisi yapmak üzere ayrılmıştır. Bu alanın kentimize ve bölge halkına spor yapmak üzere kazandırılması, söz konusu alan spor kompleksi olarak ele alınıp; her yaşta insanların yürüyüş ve koşu yapabilmeleri başta futbol, voleybol, basketbol, tenis ve tırmanma duvarı vs. tesislerinin kazandırılmasını gerekmektedir" ifadelerini kullandı.