YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 11:15

HAKKARİ`DE 1. ÇOCUK SPOR ŞENLİОİ

A
A
A
HAKKARİ`DE 1. ÇOCUK SPOR ŞENLİОİ

Hakkari`de Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 1 Çocuk Spor Şenliği Şehir Stadyumu`nda düzenlendi.
Hakkari`de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen şenlik, Hakkari Valisi Muammer Türker, İl Milli Eğitim Müdürü M.Sena Yakut, Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Durmuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleşti. 480 öğrenicinin katıldığı şenlikte öğrenciler arasında, futbol, voleybol, masa tenisi, çuval ve bayrak yarışları yapıldı. Farklı kategorilerde yapılan yarışmalarda derece giren öğrencilere ödülleri Vali Muammer Türker ve protokolde bulunan diğer kurum amirleri tarafından verildi. Ödül töreni sonrasında bazı kurum amirleri öğrenci ve veliler, yerel sanatçı Mahmut Duman`ın söylediği Kürtçe şarkılar eşliğinde yaklaşık yarım saat boyunca halay çekti
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da heyelandan faciası: Anne yaralandı, baba ve iki çocuğunun cesetlerine ulaşıldı Samsun’da meydana gelen heyelanda göçük altında kalan baba ve 2 çocuğunun cansız bedenlerine ulaşıldı. Anne sağ olarak kurtarılarak hastaneye kaldırılmıştı.Olay, saat 23.20’de Canik ilçesi Toptepe Mahallesi’nde Lovelet AVM yanındaki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dağdan kopan toprak ve kaya parçaları akaryakıt istasyonunun oto yıkama kısmına düştü. Burada bulunan bir otomobil göçük altında kaldı.İhbar üzerine olay yerine çok sayıda arama-kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler, enkaz altındakileri sağ kurtarabilmek için zamana karşı yarış başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu anne Çiğdem Kaya yaralı olarak enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.İş makinelerinin desteğiyle yapılan çalışmalarda önce göçük altında kalan araca ulaşıldı. Araçta yapılan incelemede, baba Adem Kaya (36) ile çocukları Açelya (5) ve Alya Kaya’nın (7) hayatlarını kaybettiği belirlendi. Cansız bedenler araçtan çıkarılarak Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığına gönderildi.Öte yandan Kaya ailesinin yaklaşık 1 yıl önce İstanbul’dan Samsun’a taşındığı ve baba Adem Kaya’nın bir silah fabrikasında çalıştığı öğrenildi.Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Heyelanda aynı aileden 4 kişi göçük altında kaldı. Anne yaralı olarak kurtarılmıştı. Annenin ayaklarında kırık var, hayati tehlikesi yok. Göçük altında kalan diğer 3 kişiye de ulaştık. Baba ve 2 çocuğunun cansız bedenleri göçükten çıkartıldı” dedi.