DÜNYA - 26 Aralık 2018 Çarşamba 17:12

Sri Lanka'da sel felaketi: 2 ölü

A
A
A
Sri Lanka'da sel felaketi: 2 ölü

Sri Lanka'nın kuzeyinde meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan sel baskınlarında 2 kişi hayatını kaybetti.

Sri Lanka'nın kuzeyinde geçtiğimiz günlerde etkili olan yağış sele neden oldu. Sri Lanka Afet Yönetim Merkezi, şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan sel baskınlarında 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 86 binden fazla kişinin etkilendiğini açıkladı.

Afet Yönetim Merkezi Sözcüsü Pradeep Kodippili, selden etkilenenlerin sel sularının tamamen geri çekilmesiyle evlerine geri dönebileceğini, bölgede temizlik çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Evleri sular altında kalan 11 binden fazla kişinin de güvenli yerlere tahliye edildiği öğrenildi. Öte yandan Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, hasar gören evlerin yenileneceğini ve oluşan zararın karşılanacağını açıkladı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray 14 yaşında minibüs kullanırken polise yakalandı: Önce ehliyetsiz çocuğun, sonra da babasının sözleri şoke etti Aksaray’da 14 yaşında minibüs kullanırken polise yakalanan çocuk sürücünün savunması ve olay yerine gelen babanın çocuğuna teselli sözleri herkesi şoke etti. Çocuk sürücü önce polise “İşlem yapmayın” talimatı verip, “Ehliyet mi sürüyor arabayı” diye polise tepki gösterirken, olay yerine gelen baba ise “Erkek evladı bu” deyip oğlunun boynunu sıvazlayıp, “Canın sağ olsun koçum” dedi. Olay gece yarısı Büyükbölcek Mahallesi Mehmet Ali Demir Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyükbölcek Caddesi istikametine seyreden 68 AAP 030 plakalı minibüsü durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen sürücünün ehliyetiz ve 14 yaşında çocuk olduğu tespit edildi. Polis ekipleri çocuğa kimlik bilgilerini sorarken, çocuk ne ismini söyledi, ne de kimlik bilgilerini bilmiyorum diyerek vermedi. Telefonla babasından yardım isteyen çocuk babasını olay yerine çağırdı. Babası gelene kadar polis memurlarına talimatlar veren çocuk, “Yapmayın, işlem yapmayın” dedi. Polis Merkezi Amirinin “Birine çarpsan öldürsen ne yapacağız?” demesi üzerine çocuk “Ya niye çarpayım ben adam akıllı gidiyorum” derken, amirin “Ehliyetin yok” demesi üzerine ise çocuk “Ehliyet mi sürüyor arabayı ya” diye cevap verdi. Bir süre sonra çocuğun kimliği tespit edilirken, çocuğun 14 yaşındaki Y.C.Ö. olduğu belirlendi. Bir süre sonra olay yerine gelen babası K.Ö. ise Polis Merkezi Amiri ile görüştü. Görevli amir çocuğun babasına çocuğa araç vermemesi konusunda bilgiler verirken, gülerek amiri dinleyen baba konuşmanın ardından oğlunun boynunu sıvazlayıp, “Canın sağ olsun paşam, hiç şey yapma. Canın sağ olsun koçum” dedi. Ardından olayı görüntüleyen basın mensubuna yaklaşan baba K.Ö., “Çekiyorsan da çek bu erkek evladı, hiçbir şey yapmaz, çek. Bu erkek evladı. Ben Kadir Özkanlı’yım. Beni tanıyorsun sen, bende seni tanıyorum” diyerek tehditvari sözler sarf etti. Çocuk sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 900 TL, araç sahibi babasına da 12 bin 900 TL olmak üzere toplam 25 bin 800 TL para cezası kesildi.
İstanbul Vincenzo Montella: “Kazanamadığımız maçlarda kaybetmemek çok önemli” A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, golsüz berabere sona eren Galler maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Futbolda her zaman kazanmak istiyoruz ama kazanamadığınız maçlarda da kaybetmemek çok önemli” dedi. A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki ilk maçında Galler ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Uluslar B Ligi’ne beraberlikle başlayan ay-yıldızlılarda teknik direktör Vincenzo Montella, karşılaşmanın ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. 10 kişi kaldıkları bir maçta beraberliğin çok kötü bir sonuç olmadığını belirterek sözlerine başlayan İtalyan çalıştırıcı, "Rakip topa sahip olmayı ilk yarıda bizden daha iyi başardı, daha tehlikeli gibi gözükse de çok fazla şut attıklarını da hatırlamıyorum. Mert’in bir kurtarışı var sanırım. Futbolcular fizik ve zihinsel olarak da yorgunluk yaşıyorlar. Avrupa Şampiyonası’ndan sonra sadece bir hafta tatil yaptılar. Rakip takımdaki futbolcular daha dinlenmiş geldi. Sebeplerden biri bu, genel olarak ise memnun olduğumu söyleyebilirim. 10 kişi kaldıktan sonra organizasyonumuzla rakibin oyununa çok fazla izin vermedik. İki gün sonra çok önemli bir maça çıkacağız. İzlanda’ya karşı çok zor bir maç oynayacağız. İzlanda son olarak İngiltere’yi yenmişti. Tüm bu zorlukların içinde futbolcuları yakından takip ediyoruz, maçlarını izliyoruz. Bu zorlukların farkındayız, buna rağmen en iyisini yapacağız" diye konuştu. “Kazanamadığımız maçlarda kaybetmemek çok önemli” Deplasmanda kaybetmemenin de önemli olduğunun altını çizen Montella, "Topa sahipken daha iyi olabilirdik. Sezonun her bölümünde fiziksel durumlar değişkenlik gösterebiliyor. Hocalığa başladığım günden bu yana milli takımda ilk iki maçı gol yemeden bitirebilmiştik, sonrasında her maçta gol yemiştik. Amacımız bir ilki başarmaktı, tarihimizde Galler’i deplasmanda hiçbir zaman yenememiştik, bu amaçla sahaya çıktık ama maalesef bunu başaramadık. İkinci yarıda Hakan oyuna girdi ve fark oluşturdu. Nerede oynarsa oynasın fark oluşturur o yüzden Altın Top’a aday listesine girdi. Futbolda her zaman kazanmak istiyoruz ama kazanamadığınız maçlarda da kaybetmemek çok önemli" ifadelerini kullandı. 50 yaşındaki teknik adam, Barış Alper Yılmaz’ın kırmızı kart gördüğü pozisyon hakkında, "Son maçlarda hakemlerle ilgili çok şanslı olduğumuzu düşünmüyorum. Barış Alper’in kırmızı kartından önce Hakan Çalhanoğlu’nu oyuna alacaktık ama tam o sırada kırmızı kart geldi" değerlendirmesinde bulundu. Vincenzo Montella son olarak ise, çok formda bir golcüsü olsa bile yine 4-6-0 mı oynamayı tercih edeceğiyle ilgili gelen soru üzerine, "Avrupa Şampiyonası’nda en fazla gol atan takımlardan biriydik. Klasik bir golcüyle oynayıp maçı kaybetmemiz mi, yoksa herkesin gol attığı bir takımla kazanarak uzun yıllar şampiyonalarda başarılı olamamış bir takımın üzerindeki yükü atmamız mı sizi mutlu eder?" yanıtını vererek sözlerini tamamladı.
Bursa Düğün salonuna dönüş yapan araca motosiklet çarptı: 2 yaralı Bursa’nın Orhangazi ilçesinde Göl yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında, yol üzerindeki bir düğün salonuna giriş yapmak isteyen bir otomobile motosiklet yandan çarptı. Kazada motosikletteki 2 kişi ile birlikte araç sürücüsü yaralandı. Kaza anı ise düğün salonunun güvenlik kameralarına anbean yansıdı. Kaza saat 21.00 sıralarında Orhangazi’de Göl yolu üzerinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre E.U.(50) idaresindeki 1 RAT 07 plakalı otomobil, Göl yolu üzerindeki bir düğün salonuna giriş yapmak için dönüş yaptığı esnada aynı yönde gitmekte olan T.S. (22) idaresindeki 16 BJE 339 plakalı motosiklet yandan çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü T.S. ile birlikte arkasında yolcu olarak bulunan 13 yaşındaki kardeşi C.S. yaralandı. Otomobil sürücüsü ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Can pazarı yaşandı Kazayı gören vatandaşlar durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine sevkedilen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Motosiklette yaralanan abi kardeş ambulanslarla Orhangazi Devlet Hastanesine sevk edildi. Konser nedeniyle göl yolunda aşırı yoğunluk oluştu Kazanın yaşandığı dakikalarda İznik Gölü sahilindeki konser alanında düzenlenen Gazi Fest konseri nedeniyle de yolda aşırı yoğunluk yaşandığı gözlendi. Polis ekipleri kaza bölgesinde geniş güvenlik önlemleri alırken, polis ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.
Balıkesir Balıkesir Büyükşehir’den Balya’ya modern tesisler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balya’nın en büyük ihtiyaçlarından modern ve kullanışlı; Otobüs Terminali, İtfaiye İstasyonu ve sosyal bir alan olarak artı değer katacak On On Kafe’yi içine alan 4 bin 500 metrelik tesisin açılışını gerçekleştirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balya’nın ihtiyaç duyduğu alanları ilçeye kazandırıyor. Bin 104 metresi kapalı alan olmak üzere toplam 4 bin 500 metrelik alanda hizmet verecek olan modern ve kullanışlı; Otobüs Terminali, İtfaiye İstasyonu ve On On Kafe gerçekleştirilen törenle faaliyete alındı. 512 metrekarelik alana kurulan İtfaiye İstasyonu’nda; amir odası, santral ve dinlenme odası, eğitim salonu, bakım onarım garajı, mutfak, yatakhane, mescit banyo, tuvaletler ve teknik hacimler gibi ihtiyaca uygun, son teknoloji ile donatılmış alanlar yer alıyor. 592 metrekarelik alana sahip olan tek katlı terminal binasında; bekleme alanı, beş adet bilet satış ve deposu, idari ofis, zabıta, emanet odası, revir, mescit ve abdesthane, bebek bakım odası, revir, tuvaletler dışında bağımsız girişe ve açık oturma alanına sahip kafeterya birimleri bulunuyor. Balya için güzel bir sosyal alan olan On On Kafe ise her bütçeye hitap eden uygun fiyatlı ve kaliteli ürünleriyle, vatandaşların uğrak noktası olacak. “Şoför esnafımız için de güzel bir tesis oldu” Bu güzel tesis için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga’ya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Balıkesir Şoförler Odası Başkanı Rıza Tekin “Bir ilçeye dışardan gelindiğinde insanların gördüğü terminallerdir. Bu açıdan bu yatırımı çok önemsiyoruz. Şoför esnafımız için de güzel bir tesis oldu. Emeği geçen herkese şoför esnafı olarak teşekkür ediyorum. Açılan tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Büyükşehir’in eli Balya’nın üzerinde “Balya sevdalısıyız” diyerek çıktıkları yolda emin adımlarla yürüyüp hizmet etmeye, ilkleri yaşatmaya devam ettiklerini belirten Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga “Yıllar sonra ilk kez böyle modern, böyle sağlıklı ve tam teçhizatlı, ilçemizin bazı sorunlarını çözecek bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’ın önderliğinde ‘Balıkesir değişiyor, Balıkesir dönüşüyor’ adıyla başlattığımız hizmet atağı tüm hızıyla devam ediyor. Bundan sonra da hep birlikte ilerlemeye devam edecek. Bizlerde Balyalılar olarak Başkanımızın bu söylemini önemsiyor, bu değişim ve dönüşüm rüzgârını önemsiyoruz. Sözümüz olsun başkanım bu değişim, bu dönüşüm devam edecek. Balya maalesef geçtiğimiz dönemlerde hizmet alma anlamında eksik kaldı, ihmal edildi. İlçemizin; büyüklerimizin elini uzatmasına, kolumuza girmesine ve destek olmasına ihtiyacı var. Bu dönem Ahmet Akın Başkanımız ve Büyükşehir Belediyesi ile ortak projelere imza atıp şefkatli ellerini üzerimizde hissederek güzel işlerde buluşacağımıza inancımız tam. Destek veren tüm Büyükşehir Belediyesi yetkililerine; öncesine, sonrasına teşekkür ediyorum. Modern bir tesis yapıldı. Çarşı içindeki trafik sıkıntımız bitecek. Bundan sonra otobüs hizmeti buradan başlayacak” dedi. On On Kafe büyük rağbet görüyor İtfaiye istasyonunun daha önceki hizmet binasının dar ve kullanışsız bir alanda olduğunu söyleyen Başkan Gaga “İtfaiye personeli her zaman görev yapmak üzere dinlenmek zorunda. Yangının ne zaman çıkacağını kimse bilmiyor. Dinlenecekleri ortamlar, sakin ve rahat olmalı. Nasip oldu bugün itfaiyemiz sağlıklı koşullarda bir istasyona kavuştu. Balya’da sosyal yaşantımızı renklendirecek, Ahmet Akın Başkanımızın liderliğinde başlayan On On Kafe hizmetimizde. Gerçekten açıldığı günden beri büyük bir rağbet görüyor. Bütün Balyalılar gidiyor. Tekrar tekrar yürekten teşekkür ediyorum. Açılan tesisimiz, Balya’mıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Balıkesir’in 20 ilçesi de yıldız gibi parlayacak Konuşmasına Balıkesir’in kurtuluşunun 102’inci yılını kutlayarak başlayan Başkan Ahmet Akın “On On Kafe’nin de içinde yer aldığı Balya Otobüs Terminali ve İtfaiye İstasyonu açılışımızda bir aradayız. Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında memleketimizin dört bir tarafını Dursunbey’inden Balya’sına, Edremit’inden Savaştepe’sine tüm ilçelerini Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmak için ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, birleştirerek Kuvayi Milliye ruhuyla herkesi kucaklamak için bir çaba içindeyiz. Adaletli bir belediye başkanı olacağım diye her yerde söyledim. Adalet kadar önemli bir konu ki bir insanın adalete susamışlığını gidermek için dünyanın bütün nehirlerinin suyunu içirseniz onu o susuzluktan kurtaramazsınız. İşte bizler de 20 belediye başkanımla birlikte bu konuda kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Önce bir Dönüşüm Kongresi gerçekleştirdik. Değişen, dönüşen ve güzelleşen Balıkesir için çalışıyoruz. Orada bunu 5 binin üzerinde katılımcıyla, hep birlikte ‘Ben ne yapabilirim’ diyenlerin ortak aklını ortaya koyduğu bir Dönüşüm Kongresi düzenledik” dedi. Yakın mutfakta dört çeşit yemek 50 lira olacak Çiftçi Destek Programı başlattıklarını ifade eden Başkan Akın “Bu sene yaptığımız iki destek programı var. Daha da devam edecek. Balıkesir’imizde üretilen ürünlerin tamamını planlamaya çalışıyoruz. Onun için de Balıkesir Planlama ve Kalkınma Ajansı’nı kurduk. Balıkesir’e özgü ürünlerin satışında istiyorum ki; çiftçimiz, köylümüz, hayvancımız kazansın. Onun için planlama yapıyoruz. ‘Yakın Mutfaklarımız’ hizmete başlayacak. Bu mutfaklarda dört çeşit yemek 50 lira olacak. İhtiyaç sahibi annelerimiz, babalarımız, kardeşlerimiz orada yemek yiyecekler, beslenecekler. Bunları yaparken esnafımızla birlikte yaptık. Ben bu projeyi gerçekleştirmemize imkân veren esnaf odalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Tam bir uyum içindeyiz. Esnaf olmadan eşraf olmaz. Ekmeğini kazanan, ekmeğini büyüten esnafın daha da büyütmesi için esnaflarımızın yanındayız” dedi. İlk etapta 9 kreş açılacak “10 Numara Kente 10 Numara Kart” hazırladıklarını söyleyen Başkan Akın “Onun da basımı tamamlandı. Şu ana kadar 5 bin kart basıldı. İhtiyaç sahiplerimizi, adaletli kurulan bir komisyonda belirledik ve bunu dayanışmayla büyüteceğiz. Hizmetlerimizi adil ve şeffaf bir modellemelerle götürüyoruz. 20 ilçemize kreş açacağız demiştik. İlk etapta 9 kreşimizin çalışmalarını, planlamamızı tamamladık. Balıkesir’in eskiden, çok eskiden gelen büyük bir sorunu var. Yaklaşık 40 yıldır bu memlekete altyapı yatırımı yeteri kadar yapılmamış. Körfez bölgemizde arıtmalar çalışmıyor, kanalizasyonlarımız eskiden kalma ve tarihi eser haline gelmiş. Sulama borularımız resmen delik deşik ama buradan size söz veriyorum. Ne olursa olsun her türlü zorluğa rağmen biz bu hizmetlerin, Allah’ın izniyle tamamını planlayacağız” dedi. “Vatandaşımızı daha iyi imkânlarla buluşturacağız” Balya’nın önünü açacak bu hizmetin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Ahmet Akın “Bir önceki dönemden başlayan bir projeydi. Buna emek veren önceki dönem başkanımızdan yetkililerine kadar tamamlamayı bana nasip eden, benim canım ailem Balıkesir’imin tüm evlatlarına, annelerine babalarına kadar hepsine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Memleketimiz büyük göç veren bir noktada. Hatta Orhan abimiz bu göçü durdurmak için çok mücadele verdi. Bu hakikaten bir memleket sevdasıdır. Bir Balya aşkıdır. Bir de Allah korkusu olursa bu memlekete her türlü hizmet gelir ve herkesin yüzü güler. Burada modern ve konforlu alanlarla vatandaşımızı ve personelimizi daha iyi imkânlarla buluşturacağız” dedi. “Türkiye’nin ikinci büyük itfaiyesi olmaya adayız” Yaklaşık 2 ay önce başlattıkları bir çalışmayla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye konusundaki kapasitesini çok büyük oranda artıracaklarını belirten Başkan Akın “50’nin üzerinde itfaiye aracımızla önümüzdeki süreçte inşallah Türkiye’nin ikinci büyük itfaiyesi olmaya adayız. Bu da şimdiden hayırlı olsun. Balya İtfaiye İstasyonumuz tam donanımlı olarak bölgedeki yangın afetlerine karşı müdahale etmek için hazır. İtfaiyemize bu vesileyle ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Yaz boyunca hem Balıkesir’imizde hem çevre illerde sayısız yangın karşısında canla başla mücadele ettiler. Otobüs terminalimiz ve On On Kafemiz ise hem Balya halkımıza hem de yolu Balya’dan geçen yolcularımıza hizmet etmek üzere modern ve konforlu bir alan olarak tasarlandı. Yeni tesislerimizin tüm Balıkesir’imize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.