GÜNDEM - 06 Ocak 2017 Cuma 13:28

Şehit polis Fethi Sekin kimdir?

A
A
A
Şehit polis Fethi Sekin kimdir?

İzmir Adliyesi önünde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen ve büyük bir faciayı önleyen kahraman polis memuru Fethi Sekin kimdir?

 Şehit polis Fethi Sekin  İzmir Adliyesi önünde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü ve büyük bir faciayı önledi.

1 Kasım 1973 doğumlu evli ve 3 çocuk babası olan 22 yıllık polis memuru Fethi Sekin’in, özgeçmişi şöyle:
Mehmet Zeki ve Hatun Fethiye Sekin’in çiftinin 7 çocuğundan biri olan şehit polis memuru Fethi Sekin, Elazığ’ın Baskil ilçesi Doğancık köyünde dünyaya geldi. İlk, orta ve liseyi Elazığ’da okuduktan sonra başarılı bir şekilde sınavına girdiği Polis Meslek Yüksek Okulu’nu kazandı. 1995 yılında Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olan şehit Sekin, ilk olarak Kilis’te göreve başladı. 1999 yılında Bingöl’e atanan Sekin, 2002 yılında şark hizmetini tamamlayarak İzmir’e tayin oldu. Yaklaşık 14 yıldır İzmir’de görev yapan şehit Sekin’in naaşı bugün Elazığ’a getirilecek, yarın ise törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

10 Kasım’da annesini kaybeden, babası Mehmet Zeki Sekin’in de rahatsızlığı nedeniyle ameliyat geçirdiği ve hastanede olduğu öğrenilen şehit Sekin’in yakınları, şehidin, ailenin en büyük çocuğu olduğunu ve polis olduktan sonra kardeşlerinin okuması için büyük çaba gösterdiğini belirtti.

Şehit Sekin’in bir kardeşinin polis, bir başka kardeşinin de öğretmen olduğu belirtildi.
Öte yandan, facebook şehit Fethi Sekin’in sosyal medya hesabını “Anılaştırılmış hesap” olarak değiştirdi. Sosyal medya üzerinde birçok kişi Sekin ile ilgili anısını paylaşırken, kahramanlığı ile ilgili de gurur duyduklarını belirtti. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Yatağan Mermer İhtisas OSB’ye yer tahsisi resmi gazetede yayımlandı Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Yatağan Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinin yer tahsisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Resmi Gazete’de yayımlandığını duyurdu. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Regaip Kandili vesilesiyle paylaştığı açıklamada Yatağan için önemli bir müjde verdi. Akbıyık, Yatağan Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesinin yer tahsisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandığını açıkladı. Vali Akbıyık, çevreci bir anlayışla hayata geçirilecek Yatağan Mermer İhtisas OSB ile mermer atıklarının ekonomiye kazandırılacağını, üretim ve lojistik süreçlerinde verimliliğin artırılacağını belirtti. Projenin, Muğla ekonomisine ve istihdama önemli katkılar sunmasının hedeflendiğini vurguladı. Muğla Valisi Akbıyık, Yatağan İhtisas Mermer OSB’ye destek verenlere teşekkür etti. Vali Akbıyık, "Yatağan Mermer İhtisas OSB Projesi’nin önemli kilometre taşlarından biri olan yer tahsisi sürecinde desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kaçır’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya, Orman Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey’e ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Kayseri KTB’de yılın son meclisi gerçekleştirildi Kayseri Ticaret Borsası’nda (KTB), 2025 yılının son meclis toplantısı üyelerin yoğun katılımıyla hizmet binasında bulunan meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kayseri Ticaret Borsası (KTB), 2025 yılının son Meclis Toplantısını yoğun katılımla gerçekleştirdi. Toplantıda gündemde yer alan maddeler ayrıntılı şekilde ele alınarak karara bağlandı. Meclis toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış; 2025 yılının değerlendirmesini yaparak 2026 yılına yönelik hedef ve projeleri meclis üyeleriyle istişare ettiklerini belirtti. Bağlamış; "Bugün 2025 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdik. 2025 yılında hem şehrimize hem de üyelerimize sunduğumuz hizmetleri meclisimizde kapsamlı şekilde değerlendirdik. Aynı zamanda 2026 yılı bütçemizi onayladık" dedi. 2026 yılında hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar hakkında da bilgi veren Bağlamış; "Önümüzdeki yıl yapacağımız yatırımlar noktasında meclisimizle görüş alışverişinde bulunduk. Allah nasip ederse yeni yılda borsa hizmet binamızı yenilemek üzere planlama yaptık. Ulusal anlamda hizmet verecek hububat analiz laboratuvarlarımızı yenilemeyi hedefliyoruz. Ayrıca şehrimize 50 bin ton kapasiteyle başlayacak lisanslı depoları kazandırmak ve ihtiyaç durumunda bu kapasiteyi artırmak için gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı. Projelerin Kayseri’ye, borsa üyelerine ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını vurgulayan Bağlamış; "Planladığımız tüm projelerin şimdiden şehrimize, üyelerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Başkan Bağlamış, Kayseri Ticaret Borsası’nın Kayseri’nin tarım ve ticaret potansiyelini daha da ileriye taşımak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.